De Minaur v Eastbourne pokračuje v obhajobě, nezaváhal ani nejvýše nasazený Norrie

22. 6. 2022, 14:41
Aktuality 0
ATP EASTBOURNE - Alex de Minaur v Eastbourne zvládl reprízu loňského finále s Lorenzem Sonegem a pokračuje v obhajobě svého jediného triumfu mimo betony. Cameron Norrie si ve svém úvodním zápase na domácím pažitu poradil s kvalifikantem Brandonem Nakashimou a rovněž postoupil mezi nejlepší osmičku.
Alex de Minaur (© AFP)

Alex de Minaur loni vybojoval dva tituly, jeden z nich právě na trávě v Eastbourne, ale letos na první finálovou účast stále čeká. Třiadvacetiletý Australan zahájil poslední generálku na slavný Wimbledon suverénním vítězstvím nad Cristianem Garínem a set nepovolil ani Lorenzovi Sonegovi.

Úvodní dějství reprízy maratonského loňského finále nenabídlo jediný brejk, 23letý Australan jej po bezmála hodině získal 7-3 v tie-breaku. Ve druhé sadě sice nepotvrdil úvodní brejk, nicméně ve zbytku utkání už dominoval, Italovi povolil jen dvě hry a pokračuje v obhajobě svého jediného triumfu mimo betony.

Šestý nasazený se do čtvrtfinále dostal až na třetí a poslední generálce před slavným Wimbledonem. O třetí letošní účast mezi nejlepším kvartetem bude usilovat proti Američanu Tommymu Paulovi, který vyřadil druhého nasazeného Itala Jannika Sinnera.


Nejvýše nasazený Norrie nezaváhal
To Cameron Norrie už letos ovládl dva turnaje a hrál celkem tři finále. Ve svém úvodním zápase na domácím pažitu si poradil 6-4 6-2 s kvalifikantem Brandonem Nakashimou, v utkání ani jednou nezaváhal na podání a vyrovnal své maximum na turnaji. Ve čtvrtfinále se nejvýše nasazený utká s dalším americkým zástupcem Maximem Cressym.

Taylor Fritz se v Eastbourne, kde před třemi lety triumfoval, dočkal prvního letošního vítězství na trávě a prvního skalpu od French Open. Třetí nasazený si poradil 7-5 6-3 s antukářem Thiagem Monteirem a ve čtvrtfinále ho čeká Alexander Bublik, nebo John Millman.

Poslední čtvrtfinálovou dvojici utvoří lepší ze soubojů Schwartzman - Draper a Martínez - Peniston.

• ATP 250 EASTBOURNE •
Velká Británie, tráva, 697.405 eur
středeční výsledky (22. 6. 2022)
• Dvouhra - 2. kolo •
Norrie (1-Brit.) - Nakashima (USA) 6-4 6-2
Paul (USA) - Sinner (2-It.) 6-3 3-6 6-3
Fritz (3-USA) - Monteiro (Braz.) 7-5 6-3
Draper (Brit.) - Schwartzman (4-Arg.) 7-5 7-6(3)
de Minaur (6-Austr.) - Sonego (It.) 7-6(3) 6-2
Cressy (USA) - Evans (Brit.) 7-6(2) 6-4
Bublik (Kaz.) - Millman (Austr.) 6-4 6-2
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist