De Minaur ve skupině vyhrál všechny tři zápasy a prošel do semifinále Next Gen ATP Finals

7. 11. 2019, 15:20
Aktuality 0
NEXT GEN ATP FINALS - Alex de Minaur zatím na Turnaji mistrů do 21 let v Miláně úspěšně potvrzuje roli největšího favorita. Nejvýše nasazený Australan dnes smetl Caspera Ruuda a vyhrál i třetí zápas ve Skupině A. V zítřejším semifinále narazí na Američana Francese Tiafoea. Vítěz skupiny B Jannik Sinner si to o finále rozdá s Miomirem Kecmanovičem.
Alex de Minaur (© AFP)

Alex de Minaur se letos dočkal svých prvních titulů na okruhu ATP, když nenašel přemožitele v Sydney, Atlantě ani Zhuhai, a druhým rokem po sobě se kvalifikoval na Turnaj mistrů do 21 let, jenž se oproti běžným turnajům hraje se speciálními pravidly.

V milánské hale Australan zatím potvrzuje roli největšího favorita a nasazené jedničky. Dvacetiletý talent si ve Skupině A poradil s Alejandrem Davidovichem Fokinou i Miomirem Kecmanovičem a dnes bez ztráty podání smetl 4-1 4-0 4-2 debutanta Caspera Ruuda.

De Minaur, který i při svém loňském debutu na Next Gen ATP Finals vyhrál všechny zápasy ve skupině a až ve finále nestačil na Stefanose Tsitsipase, má tak jisté prvenství ve Skupině A.

V pátečním semifinále se De Minaur utká s Francesem Tiafoem (h2h 2-0). Americký tenista dnes v přímém souboji o 2. místo ve skupině B přehrá ltřikrát 4-2 Švéda Mikaela Ymera.

Skupinu B bez vyhrál na divokou kartu startující Ital Jannik Sinner, přestože v závěrečném utkání dne podlehl Francouzi Ugu Humbertovi. Domácí 18letý talent v zítřejším semifinále narazí na Miomira Kecmanoviče. Dvacetiletý srbský debutant dnes přehrál 4-1 4-1 4-3(6) svého španělského vrstevníka a dalšího debutanta Alejandra Davidoviche Fokinu a ve Skupině A skončil na druhém postupovém místě.

• NEXT GEN ATP FINALS •
Milán, Itálie, tv. povrch / hala, 1.400.000 eur
čtvrteční výsledky (7. 11. 2019)
• Dvouhra - Skupina A •
de Minaur (1-Austr.) - Ruud (4-Nor.) 4-1 4-0 4-2
Kecmanovič (5-Srb.) - Davidovich Fokina (7-Šp.) 4-1 4-1 4-3(6)
• Dvouhra - Skupina B •
Tiafoe (2-USA) - M. Ymer (6-Švéd.) 4-2 4-2 4-2
Humbert (3-Fr.) - Sinner (8-It.) 4-3(5) 3-4(3) 4-2 4-2
Pořadí skupin
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist