De Minaur znovu po třech letech ovládl Atlantu. Čtyřhru vyhráli krajané Kokkinakis s Kyrgiosem

1. 8. 2022, 07:11
Aktuality 1
ATP ATLANTA - Turnaj ATP 250 v Atlantě dobyli Australané. Ve dvouhře zvítězil šampion z roku 2019 Alex de Minaur, který v prvním letošním finále porazil domácího Jensona Brooksbyho a připsal si celkově 6. titul. Čtyřhru dobyli vítězové letošního Australian Open Thanasi Kokkinakis a Nic Kyrgios.
Alex de Minaur (© Atlanta Open)

Alex de Minaur si v prvním finále od loňského června poradil za hodinu a půl 6-3 6-3 s domácím Jensonem Brooksbym. Jediný servis v prvním vzájemném duelu ztratil v úvodu druhé sady, kdy nepotvrdil brejk, cestu k vítězství si tím ale příliš nezkomplikoval.

"Věděl jsem, že to bude těžký zápas. Oba hrajeme takticky, bylo to jako šachy. Jsem rád, že můj plán nakonec slavil úspěch," komentoval 23letý Australan svůj největší úspěch v sezoně.

V celkově 10. finále na okruhu ATP de Minaur získal 6. titul. V Atlantě navázal na triumf z roku 2019 a poprvé má ve sbírce dvě trofeje z jednoho turnaje.

21letý Američan Brooksby v Atlantě vyřadil šestinásobného šampiona Johna Isnera, ve finále ale neuspěl ani na třetí pokus. Letos v Dallasu nestačil na krajana Reillyho Opelku, loni v Newportu podlehl Kevinu Andersonovi z Jihoafrické republiky.

Také ve čtyřhře zvítězili Australané. Vítězové letošního Australian Open Thanasi Kokkinakis a Nick Kyrgios v neděli nejprve zvládli semifinále proti domácímu pár Rajeev Ram a Jack Sock a následně ve druhém společném finále porazili 7-6 7-5 krajany Jasona Kublera s Johnem Peersem.

 

• ATP 250 ATLANTA •
USA / Georgie, tv. povrch, 708.530 dolarů
nedělní výsledky (31. 07. 2022)
• Dvouhra - finále •
De Minaur (3-Austr.) - Brooksby (6-USA) 6-3 6-3
• Čtyřhra - finále •
Kyrgios/Kokkinakis (2-Austr.) - Kubler/Peers (Austr.) 7-6(4) 7-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
Pavol
De Minaur je výborný hráč, blahoželám. smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist