Debutanta Vrbenského zastavil až ve čtvrtfinále Slovák Martin

4. 8. 2018, 07:50
Aktuality 0
CHALLENGER LIBEREC - Michael Vrbenský skončil při své premiéře na challengeru ve čtvrtfinále. Na antuce v Liberci osmnáctiletého Čecha zastavil slovenský šampion z roku 2014 a letos nasazená dvojka Andrej Martin, který vyhrál hladce 6-3 6-1.
Profily hráčů
Michael Vrbenský (© LTK Liberec)

Michael Vrbenský předloni vyhrál prestižní domácí Pardubickou juniorku a nyní se česká hvězdička pomalu začíná prosazovat mezi muži.

Před dvěma týdny osmnáctiletý rodák z Poděbrad získal v Rakousku první titul z turnaje Futures a přidal k tomu i triumf ve čtyřhře. A tento týden si v Liberci odbyl úspěšný debut na challengeru, když jako jediný z Čechů postoupil do čtvrtfinále. Dál už ho ale nepustil druhý nasazený Andrej Martin

Vrbenský v úterý při své challengerové premiéře otočil zápas proti krajanu Davidu Poljakovi a ve čtvrtek zvládl i další obrat a dramatickou bitvu proti Uladzimiru Ignatikovi z Běloruska. V páteční čtvrtfinále ale českému mladíkovi došly síly a slovenskému šampionovi z roku 2014 podlehl hladce 1-6 3-6.

Ve světovém žebříčku se Vrbenský posune ke svému novému maximu, někam k 535. místu.

Martin se v semifinále utká s devatenáctiletým ruským kvalifikantem Pavlem Kotovem, o druhé místo ve finále svedou souboj Portugalci - obhájce titulu Joao Sousa a Goncalo Oliveira.

• CHALLENGER LIBEREC / SVIJANY OPEN 2018 •
Česko, antuka, 43.000 eur
páteční výsledky (03. 08. 2018)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Martin (2-SR) - Vrbenský (ČR) 6-3 6-1
Sousa (1-Portug.) - Tatlot (Fr.) 6-3 6-1
Kotov (Rus.) - Martínez Portero (6-Šp.) 6-3 6-4
Oliveira (Portug.) - Domingues (Portug.) 6-4 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist