Del Potro bude otázku další kariéry řešit až po rehabilitaci

22. 6. 2019, 16:11
Aktuality 3
Argentinský tenista Juan Martín del Potro zatím nechce předjímat, zda poslední zranění kolena z turnaje v Londýně znamená konec jeho kariéry. Dvanáctý hráč světového žebříčku si znovu zlomil pravou čéšku a po operaci ho čeká další zdravotní pauza. Na rozhodnutí o budoucnosti si chce dopřát dostatek času.
Profily hráčů
Juan Martín Del Potro

"Jestli to byl poslední zápas mojí kariéry, to nevím. Během rehabilitace si to budu moci v klidu rozvážit. Zjistím, čeho je moje tělo schopné," napsal třicetiletý Del Potro na instagramu.

Argentinec podklouzl a upadl v závěru vítězného zápasu v Queen's Clubu s Denisem Shapovalovem a z turnaje musel odstoupit. Kvůli stejnému zranění, které si přivodil už v závěru loňské sezony, nyní zmešká i Wimbledon.

Del Potra zdravotní problémy pronásledují po celou kariéru. Od triumfu na US Open v roce 2009 podstoupil tři operace levého zápěstí, zákroku se musel podrobit i na pravé ruce, pokaždé se ale dokázal na kurty vrátit. Naposledy kvůli prasklé čéšce přišel o pět turnajů z úvodu této sezony.

O další operaci kolena se s lékaři dlouho radil. "Žádal jsem je o co nejlepší variantu z hlediska zdraví, nejen tenisu. Řekli, že to je bezpochyby operace," řekl a dodal, že nečekal, že si něčím podobným bude muset znovu projít.

"Víc zatím říct nemohu. Nevím, co bude. Doufejme, že léčba půjde dobře a doufám, že se to pořádně zahojí," dodal.

Komentáře

3
Přidat komentář
Torresek
:( neni možné kolík smůly má. Hlavně ať je zdravý do konce života. Pamatuji si spoustu jeho zápasu kdy mu fandili všichni na stadiónu. Neexistuje snad nikdo víc sympatičtější pro všechny než on.
Reagovat
Fransoas
Je to nešťastná smůla pro tohoto sympaťáka.Podivné je jenom to,že se objevilo stejné zranění jako před tím.Nedá se proto odhadnout jaká bude jeho budoucnost.Přejme mu ať se tato zdravotní indispozice vyřeší k jeho spokojennosti a snad jěště k návratu.Otázka je jak dlouho to může trvat.
Reagovat
Vlk-v-trave
No, na punto de break, jsem četl, že připouští, že zápas v Queens Clubu s Denisem mohl být jeho poslední v kariéře...což asi znamená, že opravdu ho nečeká jednoduchá operace, rehab. atd...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist