Del Potro končí, v Sydney nestačil na Baghdatise

12. 1. 2012, 14:29
Aktuality 5
Příprava na Australian Open se jedenáctému hráči světa Juanu Martínu del Potrovi příliš nevyvedla. Argentinský tenista se se Sydney rozloučil už ve čtvrtfinále, ve kterém dnes nestačil na Kypřana Baghdatise.
Juan Martín del Potro

Juan Martín del Potro se s Marcosem Baghdatisem utkal v Austrálii téměř přesně po roce. Zatímco v minulé sezoně ho kyperský tenista poslal domů z Australian Open, tentokrát se postaral o jeho vyřazení na generálce na grandslamový turnaj v Sydney.

Vítěz podniku v Sydney z roku 2010 Baghdatis musel k malé radosti svých četných příznivců v hledišti dohánět ztrátu, když mu Argentinec v sedmé hře prorazil podání a ujal se vedení 4-3. Del Potro měl šanci při svém servisu set ukončit, jenže v klíčových momentech zaváhal. O podání přišel, v následném tie-breaku nevyužil dva setboly za stavu 6:4 a zkrácenou hru prohrál 7:9.

Rovněž sedmá hra byla důležitá i v následující sadě, kdy se ale z brejku radoval Baghdatis. Kypřan už svou příležitost nepustil a nasazenou jedničku porazil 7-6 a 6-4.

"Mám tady hodně příbuzných. Moje babička tu žije, proto se sem každý rok tak rád vracím," vysvětlil Baghdatis, proč australský turnaj patří mezi jeho oblíbené. "Dneska jsem hrál skvěle. Včera to v těch těžkých podmínkách ode mě nebyl tak dobrý zápas. Trenér mi prostě řekl, abych do toho šel, tak jsem do toho šel. Hrál jsem agresivně, bylo to skvělé," dodal Kypřan, jehož soupeř litoval promarněných příležitostí.

"Marcos hrál v důležitých momentech hodně dobře. Já jsem měl šanci vyhrát první set a nevyužil jsem ji. Když každou šanci promarníte a hrajete proti někomu, jako je Marcos, tak prohrajete. Ke konci zápasu už bylo vidět, jak moc si věří, zahrál spoustu vítězných míčů z bekhendu i forhendu," okomentoval zápas Del Potro.

O finále si Baghdatis zahraje s Francouzem Julienem Benneteauem, který dnes zaslouženě postoupil přes Alexe Bogomolova. Ruský tenista od začátku nestačil na svého soupeře v agresivitě, Benneteau slabě podávajícímu Bogomolovovi v prvním setu třikrát sebral servis a sadu vyhrál 6-2. Sebevědomě hrající Francouz sice v následujícím setu ztratil rychle vybojovaný brejk, ale třísetové drama nepřipustil. Čtyřiatřicátému hráči světa celkově popáté prolomil podání a i svůj třetí zápas na turnaji vyhrál bez ztráty setu.

Když z turnaje vypadl Juan Martín del Potro, nezůstal v pavouku žádný nasazený hráč. Už před Argentincem se totiž s turnajem rozloučil Richard Gasquet, který podlehl Denisi Istominovi z Uzbekistánu.

Istomin se do hlavní soutěže musel probojovat v kvalifikaci a na cestě do čtvrtfinále ztratil jediný set. Další neprohrál ani s třetím nasazeným Francouzem a poprvé od října 2010 si tak zahraje o finále turnaje ATP. V cestě mu nyní stojí Fin Jarkko Nieminen, který si poradil s Američanem Bobbym Reynoldsem relativně hladce 6-3 6-3.

Výsledky - Sydney - muži (tvrdý povrch, dotace 434.000 dolarů):

Dvouhra - čtvrtfinále:
Baghdatis (Kypr) - Del Potro (1-Arg.) 7:6 (9:7), 6:4, Istomin (Uzb.) - Gasquet (3-Fr.) 6:4, 7:6 (7:4), Nieminen (Fin.) - Reynolds (USA) 6:3, 6:3, Benneteau (Fr.) - Bogomolov (Rus.) 6:2, 6:4.

Semifinálové dvojice: Istomin - Nieminen, Baghdatis - Benneteau.

Čtyřhra - čtvrtfinále:
M. Bryan/B. Bryan (1-USA) - Paes/Štěpánek (Indie/ČR) 7:6 (7:5), 7:6 (9:7).

Komentáře

5
Přidat komentář
misoSK
skvela hra od Marcosa, verim, ze tato sezona bude vydarena, do top20 by sa v tejto sezone mohol v pohode dostat, aj ked tajne dufam, ze pojde aj do najlepsej 10-ky
Reagovat
smazaný uživatel
Som troška sklamaný z Del Potra a najmä z Isnera, ktorý bol totálne v lese..Neviem, či za to môže nevhodné načasovanie turnaja alebo slabá forma na úvod roka..
Reagovat
smazaný uživatel
jo už se chytil s tim nadalem no škoda že ten zápas nevyhrál protože si myslím že ten turnaj by pak vyhrál celý :)
Reagovat
smazaný uživatel
no nevím, jestli by turnaj vyhrál celý, ale ukázal, že proti Nadalovi se mu vcelku na hardu daří, pokaždé s ním na betonu uhrál set, což se ne každému podaří:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Baghdatis se na začátku roku slušně chytil, hodně zajímavé semifinálové dvojice, kdo by to byl čekal?

v Aucklandu letos nějak často prší, Verdasco i Ferrer dohrávají zítra svoje QF a snad si to pak spolu rozdají o finále... jinak jsem rád, že se Kohlschreiberovi daří, fakt jsem nečekal, že Almagra porazí, ale Kohli zřejmě chytil formu, už proti Nadalovi byl výborný, snad dá i Rochuse a podívá se do finále, přál bych mu návrat zpět do Top 30
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist