Del Potro může Nadala porazit, říká tenisový expert Wilander

8. 6. 2018, 12:06
Aktuality 32
Bývalý profesionální tenista a nyní tenisový expert Mats Wilander tvrdí, že Juan Martín Del Potro může v dnešním semifinále French Open proti desetinásobnému šampionovi a loňskému vítězi Rafaelovi Nadalovi uspět a poprvé v kariéře postoupit do finále antukového grandslamu.
Mats Wilander

"Pro Nadala je noční můrou," řekl Wilander na adresu Del Potra. "Zosobňuje někoho, kdo si věří tak moc jako třeba Federer, a dokonce více než Djokovič nebo Murray," chválil Argentince.

"Umí se dostat do ráže, ale zároveň na kurtu působí klidně. Myslím si, že právě to Nadala a Federera zneklidňuje. Říkají si: 'Na co se chystá? Našel na moji hru recept?'"

O arzenálu devětadvacetiletého rodáka z Tandilu má jasno. "Del Potro je vysoký, takže mu Rafovy údery, které vyskakují hodně vysoko, nebudou dělat potíže. Má dvě obrovské zbraně - servis, jenž mu vynáší spoustu snadných bodů, a nejlepší forhend na okruhu, kterým může diktovat tempo hry a přemoct skvělý forhend Nadala. Del Potro navíc na kurt nikdy nenastupuje se strachem. Porazit může kohokoli," dodal Wilander.

Ve vzájemné bilanci vede 9-5 na zápasy Nadal. Na antuce se s Del Potrem střetli jen jednou, před 11 lety právě na French Open, kdy ve třech setech zvítězil Nadal. V semifinále grandslamů to mají 1-1. Del Potro vyhrál v roce 2009 cestou za triumfem na US Open, loni mu Nadal ve Flushing Meadows porážku oplatil.

Uvidíme, zda se Wilanderova slova potvrdí a bude se jednat minimálně o vyrovnanou partii. Nadal totiž od roku 2015, kdy v Paříži vypadl ve čtvrtfinále, vyhrál 40 ze 41 setů. V semifinálových bojích na pařížské antuce má bilanci 10-0. Vždy když Španěl postoupil mezi nejlepší kvarteto, tak o pár dní později přebíral trofej pro vítěze.

Del Potro je v semifinále grandslamu popáté v kariéře a podruhé v Paříži (2009). Do finále prošel jen jednou před devíti roky na US Open, kde získal dosud jediný grandslamový vavřín.

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

32
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Krisboy
Tys tomu dal, Matsi...člověk se tak těší, a ty to takhle zazdíš.
Reagovat
Andrew89
polibek smrti si nezasloužil :D
Reagovat
Amputace
Nechci být nějak přezíravý, ale Del Potro podle mě nemá takřka šanci. To by musel hrát Nadal hrozně a Del Po naprosto výjimečně. Prý noční můra :D Můj typ 3:1 pro Nadala.
Reagovat
Marduch
To je jak u mě při sázení, přání otcem myšlenky:))
Reagovat
Frantz
Delpo muze porazit kohokoliv, musi ale vsechno sednout - musi byt stopro fit, musi vydrzet cely duel hrat svuj nejlepsi tenis a nesmi to byt Nadal v Parizi ;-)
Reagovat
peek
Nadal může DelPa porazit, ale musí se sejít několik okolností najednou:
- oba musejí nastoupit k zápasu
- nesmí spadnout na Roland-Garros meteorit
- nesmí někdo ukrást všechny míčky v Paříži
- nesmějí naráz oněmět všichni tenisoví rozhodčí
- nesmí ani jeden z nich do začátku utkání podstoupit změnu pohlaví
- ...
Je toho prostě hodně, tak těžko říct, jestli je to vůbec pravděpodobný.
Reagovat
smazaný uživatel
:)))
Reagovat
brixner
A jeden nesmí přijít bez pálky!
Na tos zapomněl :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
:D)
Reagovat
Patik
Zaujímavé je že veľa ľudí namiesto toho aby pozdvihli výkon Schwartzmana radšej znížia výkon Nadala..Nadal nehral slabo hral to isté ale Schwartzman hral veľmi dobre..z takmer akejkoľvek pozície vedel zahrať winner..Nadal Delpo ..som zvedavý ako to budú zvládať fyzicky..obaja náročné zápasy bez dlhšej regenerácie.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja stále tvrdim, ze set, ktorý Nadal prehral výrazne nevybočoval z jeho vykonnosti, Diego hral extra dobre. A extra dobre hral aj od druhej polovice tretieho setu, Nadal vsak dokázal svoj výkon pozdvihnut, neutralizovat súperove zbrane a zintenzívnit hru, a to je doležité. Je to optimistické.
Reagovat
Pe3k
Jeden z těch tzv.odborniku jenž je dlouhodobě mimo.
Reagovat
Fandina
Mats je hlavně bývalý super tenista, třeba pro moji generaci jeden z nej, takže jeho za odborníka moc neberu a když se mýlí, tak to ráda odpouštím. Má jiné plusy :-)).
Reagovat
Pe3k
Jo, neberu mu jeho úspěchy jako tenistovi, ale ty jeho kecy při komentování opravdu nemusím...to raději Johna Mc.
Reagovat
Fandina
Jo ... úsměv
Reagovat
Franky
je podobne mimo ako nas mayko tu
Reagovat
Kozoroh
Proti Rafovi hovoří jedna zajímavost - pokaždé, když na GS vyřadil Schwartzmana, v následujícím kole vyhučel.

Nadal může prohrát, pokud předvede level z 1. setu proti Diegovi. Proti Dullovému výkonu z 3./4. setu DelPo Nadalův nápor neustojí.
Reagovat
a.magerova
To jo... ale pokud to nebyl GS, tak vždy když Schwartzmana vyřadil, tak celý turnaj vyhrál, takže mu asi psycholog bude vtloukat do hlavy, že je to obyč-turnaj... ;-)
Reagovat
Ondra979
na tohle bych vubec nespolehal. favorit je jasny a Delpo muze vyhrat pouze pri mimoradnem vykonu. Jake ma byt pocasi - to by taky mohlo pomoct..
Reagovat
turista
Počasí a následná přestávka ale zatím už několikrát pomohly Nadalovi.
Reagovat
Amputace
Na letošním RG přesně jednou - abychom byli konkrétní...
Reagovat
Marduch
K tomu má napůjčováno z Říma:)
Reagovat
Amputace
Má no. Nemají být jeho soupeři labilové a nesesypat se při první překážce.. Proti Diegovi začal po tom prvním dešti Nadal otáčet set, podával na jeho zisk, načež se znovu přerušilo, což v té chvíli ublížilo Nadalovi, ale ten stejně druhý den přišel a naprosto v klidu Diega smáznul. Ve Wimbledonu 2008 se přerušovalo jednoznačně v neprospěch Nadala, se kterým to ale vůbec nic neudělalo a zápas stejně vyhrál. Tak to má vypadat. A ne že prší a já se z toho po..., protože mi to zrovna docela padalo..
Reagovat
Ondra979
tak by s to mohlo taky obratit jednou..napr pokud bude vlhko ale bude se dat hrat :)
Reagovat
Marduch
zatím to vypadá, že by v neděli neměla být jasná obloha.
Reagovat
Amputace
Třeba jako ve finále 2012. Snad hodinu se hrálo za mírného deště, úplně jiný sport, jiný povrch, až potom se přerušilo.
Reagovat
Krisboy
Sakra, doteď jsem Juanovi taky věřil, ale teď...nevím nevím :(
Reagovat
woody
šanci má, ale když to řekne Wilander, tak je to vždycky přesně naopak...
Reagovat
kubiik
hmm a finále DC 2011 se hrálo na čem? na vodě? :)
Reagovat
Fandina
Mats má pověst toho, co zpravidla svého favorita pohřbí. Tak uvidíme, jak to bude dnes. :-))
Reagovat
Padme
:D Jako že je z něho Fedex nešťastný souhlasím, se zbytkem moc ne... :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist