Del Potro Nadala nevyzve, z Madridu odstoupil

5. 5. 2011, 16:44
Aktuality 31
ATP MADRID - Z očekávaného šlágru 3. kola v Madridu nakonec nic nebude. Juan Martin Del Potro se měl utkat s obhájcem titulu a světovou jedničkou Rafaelem Nadalem, argentinský tenista však kvůli problémům s kyčlí z turnaje odstoupil.
Juan Martin Del Potro

Juan Martin Del Potro kvůli zranění zápěstí vynechal takřka celou loňskou sezonu a letošní rok tak zahájil až z pozice hráče páté světové stovky. Dvaadvacetiletý rodák z Tandilu se však rychle vrací mezi elitu; od Melbourne odehrál šest turnajů, z nichž byl třikrát v semifinále a získal dva tituly.

Ten poslední urval minulý týden na antuce v Estorilu, už v Portugalsku ale začal mít problémy s třísly a kyčlí. Právě konaný Masters 1000 v Madridu ale propásnout nechtěl a prestižní soutěž zahájil výhrou nad Michajlem Južným, přestože se během zápasu nechal ošetřovat. "Půjdu teď na kontrolu a uvidím, zda je bezpečné v turnaji pokračovat. Budu si dávat pozor na svou budoucnost - celý minulý týden jsem hrál dobře, ale mým cílem je hrát zdravý. Před French Open nechci nic riskovat," prohlásil Del Potro po svém postupu do druhého kola. Do něj ve středu po necelých 24 hodinách nastoupil a suverénně 6-3 6-0 smetl Chorvata Marina Čiliče. 

Včera na sobě argentinský tenista už žádné zdravotní problémy znát nenechal, o to překvapivější byla dnešní zpráva o jeho odstoupení z turnaje. "Bolest v kyčli se každým dnem zhoršuje, takže jsem nechtěl nic riskovat. Se zraněními mám už dost zkušeností, tak jsem se rozhodl nenastoupit," řekl smutný Del Potro a zároveň uvedl, že by se mohl léčit doma v Argentině.

"Doufám, že se stihnu rychle uzdravit. V Římě hrát nebudu a nevím, jestli budu schopný hrát v Nice nebo na Roland Garros," vystrašil své fanoušky. "Není příjemné odstoupit z turnaje, ale prostě nejsem v ideální fyzické formě. Snažil jsem se, abych mohl hrát, ale nejde to."

Podnik v italském hlavním městě začíná už tuto neděli, v Nice se tenisté sejdou 16. května. O týden později už začíná ruhý grandslam sezony v Paříži.

Diváci v Madridu se tak dnes nedočkali šlágru 3. kola, ve kterém měl Del Potra před French Open prověřit nejtěžší možný soupeř - obhájce titulu a světová jednička Rafael Nadal, který na antuce už téměř dva roky neprohrál.

Čtyřiadvacetiletý rodák z Mallorky ve španělské metropoli bez boje postoupil do čtvrtfinále, ve kterém bude čelit poprvé na okruhu ATP Francouzi Michaelu Llodrovi. Ten dnes ve třech setech zdolal Španěla Daniela Gimena-Travera.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

31
Přidat komentář
smazaný uživatel
Vsetci hovorite, ze Nadala porazi Novak, ale nezabudajte, ze ma ovela tazsi zreb ako Novak. ten ma len Berdycha, ale Nadal ma este aj Soderlinga a ten ho uz raz porazil na antuke, vlastne jediny, kto ho porazil. takze to bude mat velmi tazke.... a ze sa stretne so Soderlingom nepochybujem, lebo Federer nanho urcite stacit nebude... aj tak drzim palce Nadalovi, aby to dotiahol do uspesneho konca...
Reagovat
VlS
Podívej, je normální, že lidi obecně mají tendenci fandit tomu slabšímu, fandit favoritovi je nuda a mít radost z toho, žepo 1000006 v řadě vyhrál, to fakt není žádnej rajc. Tak se nediv, že hodně lidí bude fandit protivníkovi Nadala. To vůbec neznamená, že by někdo neoceňoval jeho kvality, je to právě proto, že většiny lidí o tom ví. Napsat, že je jen vytrénovaný zvíře, který všechno vrací je sice pitomost, ale v tom právě cejtíš to oceněnífaktu, že všechno doběhne a vrátí a ostatní tím staví trochu do vedlejší role.
Taky proto budu přát štěstí tomu, kdo ho vyzve (moc by se mi líbilo, kdyby to byl Tomáš). Tak se nerozčiluj a nech to v klidu, ono to dopadne tak, jak to dopadnout má.
Reagovat
VlS
a propo, že měl Nadal kliku, že Delpo odstoupil je holá skutečnost a není to pomluva. Každej zápas, na antuce zvlášť, stojí spoustu energie, znamená riziko zranění a tak dál, takže možnost postoupit bez hry je prostě klika. Navíc zápas s Del Potrem ve slušný formě by určitě nebyl žádná procházka a nikde není napsaný, že by nemohl Rafa prohrát - mohl, úplně klidně.
Reagovat
smazaný uživatel
Andy, co to tam zas děláš? :-(
Reagovat
smazaný uživatel
Nazory, ze Nadal mel jakysi štesti...a zpochybnovat jeho genialitu prave v jeho kralovskem období-je vrcholem ktrretennismu ! Je mi vas lito, jak tomu nerozumite
Reagovat
smazaný uživatel
A neměl snad? Když mu bez boje vzdá jeden z nejtěžších soupěřů, na které mohl zde v Madridu narazit a který bzl ve skvělé formě?

Asi by vyhrál, ale nejspíše by se při tom pořádně zapotil. :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Štěstí má jedině v tom, že ušetřil síly před zítřejším čtvrtfinále.
Reagovat
smazaný uživatel
předpokladam ze prave Potro třeba na nej umí a bude platit...ale momentalne rozhodně NE ! Myslim, ze nema cenu zduraznovat, čeho je Španel schopen a prave na oranžovm povrchu...
Reagovat
smazaný uživatel
Možná ano, možná ne, kdo ví? Podle mě by klidně mohl vzít Nadalovi v Madridu aspoň set.
Reagovat
smazaný uživatel
A k čemu to je ?! vzít set
Reagovat
smazaný uživatel
LOL. je to každopádně lepší, než nevzít set. :-)
Reagovat
Pe3k
Nadal je všechno jen né geniální. Běhá po kurtu jak zvíře a vrací balony dokud soupeř neskazí. Geniálním hráčem byl Federer. Nadal je zázračné namakané zvířátko. Navíc na antuce není žádná konkurence, takže jeho výhry mají malou váhu. Už to nebude dlouho trvat a jeho štěstí bude u konce. Djokovic i Del Potro jej budou porážet i na antuce.
Reagovat
Matti
jj budou porážet, a proto ho dosud Novak na antuce nedal ani jednou. Nenech se vysmát.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak možná to Djoko napraví už tady v Madridu. :-))
Reagovat
Matti
možná, ale psát, že ho budou porážet, je dost silné slovo. A taky dosti daleko od reality.
Reagovat
smazaný uživatel
No to asi souhlasím. Ale myslím, že jej budou porážet na betonu a v hale. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Klasika ..."Běhá po kurtu jak zvíře a vrací balony dokud soupeř nezkazí"...Hmmmm, a proto stabilne vitězí na všech turnajich světa a je prvnim na svete. ( vím, krome turnajku mistru ). A co takhle dat raketu do ruky treba Contadorovi ?? myslim, ze vytrvalost ma jaksi jeste lepsi... Ty seš tak neskutečne tenisove hloupej !!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
To je škody, to je škody, a já se na to tak těšil! :-(
Reagovat
Teo
Přesně tak!
Reagovat
smazaný uživatel
fakt skoda
Reagovat
smazaný uživatel
nadal by dostal pořádnou kládu. Může být rád...
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal by nakládačku nedostal, asi by vyhrál tak 7:5 6:3, ale byl by to krásný zápas.
Reagovat
smazaný uživatel
Kdzbz DelPo podával tak jako s Čiličem, mohl by být výsledek i těsnější, popř. by mohl i vyhrát.
Reagovat
smazaný uživatel
Presne tak, keby zopakoval svoj výkon na servise, mohol kludne vyhrať ... Nadal mal tentokrát riadne štastie, hlavne tí súperi v QF (Traver/Llodra)
Reagovat
smazaný uživatel
Njn, to jsou ale kdyby. Teď může Nadala zastavit až Djoker ve finále (pokud se tam dostane, má dost těžký los - ve QF ASI Ferrer, pak ASI Murray). Strašně bych byl rád, kdyby ho porazil v semi Roger, ale za a) už ČF bude hodně těžké a za b) Roger reálně na Nadala momentálně nemá.
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem hlavně zvědavej na případné ČF mezi Tomášem a Murrayem + Federerem a Soderlingem. Djokovič podlě mě nebude mít s Ferrerem zas tak velký problém, zatímco Nadal je SF prakticky už teď (ledaže by se zranil).

A v SF bych raději viděl Soderlinga než Federera, protože zápas v Miami byl odstrašující a Roger se zatím nezdá být v nějaké o mnoho lepší formě.
Reagovat
smazaný uživatel
Pokiaľ by sa eventuálne chytil na Soderlingovi/Tsongovi, budem dúfať v priaznivý výsledok v SF. To sa tam ale najskôr musí dostať. Madrid je jediný antukový turnaj, kde má Federer aspoň malú šancu poraziť Nadala, to sa ale musí ešte veeľmi zlepšiť, lebo zatiaľ na turnaji nič moc.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak tady sice všichni psali, že hrál Roger s Lopezem špatně, ale já jsem teda viděl celý zápas a myslím, že ten zápas měl z obou stran světové parametry. Na servisu hrál Roger výborně (s výjimkou nedopodávaného 1. setu), Lopez serviroval taky skvěle, proto ty tři tiebreaky. Nadal je ale jiná liga, to je fakt.

Jinak jsem si všiml už v Dubaji, že Roger často obíhá míče na forhand, místo aby je hrál backhandem (má-li na to čas). Jasně že má forhand silnější, ale myslím, že právě ten jeho jednoručný backhand je jedna z jeho parádních zbraní, tak proč to nehraje?
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to opravdu ne. Jednoručný topsinový bekhend je přinejmenším na antuce a dalších površích s vysokým odskokem naopak Federerovou největší slabinou.
Reagovat
smazaný uživatel
No možná, ale on to obíhal i na hardu. Slabina to možná je na ultrapomalé antuce (Monte Carlo, Barcelona, RG), zrovna v Madridu je antuka velmi rychlá, tam by mu to mělo sedět.
Reagovat
Matti
ja jsem viděl sice jen ten třetí tiebreac,k mezi Lopezem a Federerem, nicméně celý ten tiebreack byl jen o chybách toho druhého. Dobrého tenisu tam bylo hodně málo.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist