Del Potro nebude hrát Davis Cup v Německu, obává se zranění

6. 1. 2012, 19:47
Aktuality 0
Argentinští tenisté nastoupí v únorovém prvním kole Davisova poháru v Německu bez Juana Martína del Potra. Bývalý vítěz US Open se podle vyjádření svého kouče Franka Davina obává možného zranění při přechodu z tvrdých dvorců na antuku, na níž se v Bambergu bude hrát.
Profily hráčů
Juan Martín Del Potro

Třiadvacetiletý Del Potro nastoupil v loňském finále Davis Cupu proti Španělsku a v Seville prohrál obě dvouhry. Jedenáctého hráče světového žebříčku po jeho grandslamovém triumfu v roce 2009 často pronásledovala zranění. Skoro rok nehrál po operaci zápstí, loni ho pronásledovaly problémy s kyčlí či ramenem.

Příští týden bude Del Potro startovat v generálce na Australian Open v Sydney, kde by měl plnit roli nasazené jedničky.

Očekává se, že nový argentinský nehrající kapitán Martín Jaite nominuje trojici David Nalbandian, Juan Mónaco a Juan Ignacio Chela. Čtvrtým členem týmu by mohl být Carlos Berlocq nebo Eduardo Schwank.

Německo by se mělo spoléhat na tradiční kvarteto Mayer, Kohlschreiber, Petzschner a Kas.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist