Del Potro po svém návratu vydřel druhou výhru

24. 2. 2017, 11:00
Aktuality 4
ATP DELRAY BEACH - Juan Martín Del Potro pokračuje na vítězné vlně. Argentinec si na svém prvním letošním turnaji ATP v Delray Beach zahraje čtvrtfinále. Nasazená sedmička ve druhém kole udolala po téměř dvou a půl hodinách 7-6 4-6 6-3 Damira Džumhura. V boji o semifinále narazí na loňského vítěze Sama Querreyho.
Juan Martín Del Potro

Juana Martína Del Potra opět trápilo zápěstí a obecně fyzická kondice. Vítěz US Open z roku 2009 se proto rozhodl vynechat začátek letošní sezony a do tenisového kolotoče se stejně jako loni zapojit až v Delray Beach, kde před šesti lety triumfoval a loni postoupil mezi nejlepší čtyři.

Po takřka suverénním vítězství v prvním kole nad Kevinem Andersonem čekal Argentince papírově lehčí soupeř Damir Džumhur. Se 79. hráčem žebříčku se však Del Potro pořádně natrápil.

Přitom začal dobře. Hned v úvodním gamu získal brejk a vedení dlouho držel. V osmé hře ale ztratil podání i Argentinec, a za stavu 4-5 dokonce čelil setbolu. Hrozbu odvrátil a první set nakonec vydřel v tie-breaku.

Ani ve druhé sadě si nasazený hráč č. 7 náskok nepohlídal. Od stavu 3-1 uhrál jediný game a rozhodnout musel třetí set. V něm Del Potro bez problémů držel servis a když v průběhu rozhodujícího dějství využil celkově pátý brejkbol, definitivně rozhodl o osudu utkání.

Jeho dalším soupeřem bude domácí Sam Querrey, který loni v Delray Beach získal titul a v semifinále vyřadil právě Del Potra. Osmadvacetiletý rodák z Tandilu má tak jedinečnou šanci loňskou porážku Američanovi oplatit a zvýšit vedení ve vzájemné bilanci.

S Querreym to však bude mít těžké, jelikož 35. hráč světa je zatím v domácí hale suverénní. Set neztratil s Dudim Selou ani s krajanem Jaredem Donaldsonem.

Do čtvrtfinále se probojoval i další domácí tenista Donald Young. Sedmadvacetiletý Američan přehrál ve třech setech v americkém derby o osm let mladšího Taylora Fritze.

Young měl ve čtvrtfinále čelit Stevovi Darcisovi. Belgičan ale několik desítek minut po vítězství nad Nikolozem Basilašvilim pořadatelům oznámil, že z turnaje kvůli blíže nespecifikovaným osobním problémům odstupuje.

• ATP 250 DELRAY BEACH •
USA, tv. povrch, 599.345 dolarů
čtvrteční výsledky (23. 2. 2017)
Dvouhra - 2. kolo
Del Potro (7-Arg.) - Džumhur (Bosna) 7-6(5) 4-6 6-3
Querrey (USA) - Donaldson (USA) 6-2 6-3
Darcis (Belg.) - Basilašvili (Gruz.) 6-3 7-5
Young (USA) - Fritz (USA) 4-6 6-3 6-4
Dvouhra - čtvrtfinále
Young (USA) - Darcis (Belg.) bez boje
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

4
Přidat komentář
Lunej..
Zase Steve se Sockem, to je jak Berda s Kevinem.Steve gooo:)
Reagovat
Fandina
Zápas momentálně opakuji na SuperTennise.
Reagovat
Fandina
opakují :-)
Reagovat
Krisboy
Bien Juan! Ale cesta k titulu je ještě pořádně dlouhá - teď Samuel, pak asi Miloš a ve finále nejspíš Honza Fuska, možná Stýf. Tak Vamos!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist