Del Potro porazil Čiliče už podesáté. O třetí titul z Basileje se utká s Federerem

28. 10. 2017, 16:20
Aktuality 203
ATP BASILEJ - Juan Martín Del Potro zvýšil vedení ve vzájemné bilanci s Marinem Čiličem už na 10-2. Dnes v Basileji argentinský tenista zvítězil nad chorvatským obhájcem titulu 6-4 6-4, vyhrál osmý zápas v řadě a postoupil do finále. O navázání na triumfy z let 2012 a 2013 a posun na poslední postupovou příčku v boji o Turnaj mistrů si zahraje stejně jako před pěti a čtyřmi lety s místním rodákem a sedminásobným šampionem Rogerem Federerem.
Juan Martín Del Potro

Juan Martín Del Potro vstoupil do sezony až koncem února, neboť léčil své dlouhodobě problémové zápěstí. A dlouho se mu příliš nedařilo. Během šesti měsíců se jen na podniku ATP 250 v Delray Beach dostal do semifinále, na grandslamech uhrál 3. kolo v Paříži a 2. kolo ve Wimbledonu. Na konci srpna figuroval v žebříčku letošní sezony až na 47. místě.

Ovšem postupem do semifinále US Open odstartoval povedený konec sezony, v němž - i díky zdravotním trablům řady hvězd - útočí na Turnaj mistrů. I když ho na začátku října v Pekingu po pádu vylekala bolest operovaného zápěstí, formu si drží. Na Masters v Šanghaji došel do semifinále, minulý týden ve Stockholmu ukončil rok dlouhé čekání na titul a na vítězné vlně pokračuje i nyní v Basileji.

Devětadvacetiletý Argentinec ve Švýcarsku zdolal ve třech setech Portugalce Joaa Sousu, Francouze Juliena Benneteaua, Španěla Roberta Bautistu a v dnešním semifinále vyřadil i obhájce titulu Marina Čiliče. Jen o pět dní staršího Chorvata v souboji bývalých vítězů US Open porazil dvakrát 6-4 a vyhrál tak už desátý z dvanácti vzájemných soubojů. Zajímavostí je, že až dosud spolu hráli jen na grandslamech, turnajích Masters a v Davis Cupu.

Již osm zápasů neporažený Del Potro tak v Basileji postoupil potřetí do finále. V letech 2012 a 2013 v něm slavil titul a pokud by zvítězil i letos, posunul by se v pondělí na poslední postupovou příčku v boji o Turnaj mistrů před trápícího se Španěla Pabla Carreña-Bustu. Příští týden v Paříži by si pak už svou pozici 'jen' hlídal.



V nedělním finále se Del Potro utká stejně jako v sezonách 2012 a 2013 s Rogerem Federerem (h2h 6-17). Právě Argentinec je Švýcarovým posledním přemožitelem, když ho zdolal ve čtvrtfinále US Open. Od té doby ale šestatřicetiletý Federer jen vítězí, jednou porazil i Del Potra.

Devátou výhru v řadě, včetně Laver Cupu dokonce jedenáctou, Federer přidal dnes proti Davidu Goffinovi. Belgického tenistu, který stále nemá jistý postup na Turnaj mistrů, smetl 6-1 6-2 a vedení ve vzájemné bilanci tak zvýšil na 6-0. Už potřetí Goffina porazil právě v Basileji.

Turnaje ve svém rodném městě se Federer zúčastňuje posedmnácté v kariéře a potřinácté se dostal do finále. Za posledních dvanáct let v něm chyběl pouze loni, kdy kvůli zranění kolena vůbec nestartoval, sedmkrát slavil titul. Finálové porážky utrpěl s Thomasem Enqvistem (2000), Timem Henmanem (2001) s Novakem Djokovičem (2009) a dvakrát se svým zítřejším sokem Del Potrem.

Letos Federer odehrál 52 zápasů a 48 z nich vyhrál. Pouze proti Alexanderu Zverevovi nedokázal uhrát alespoň jeden set. Na jedenáctém letošním turnaji útočí na sedmý titul, čímž by se odpoutal od Rafaela Nadala. Celkově ve svém 144. finále může získat 95. titul, kterým by překonal historicky druhého Ivana Lendla.

• ATP 500 BASILEJ •
Švýcarsko, tv. povrch / hala, 2.109.285 eur
sobotní výsledky (28. 10. 2017)
• Dvouhra - semifinále •
Federer (1-Švýc.) - Goffin (3-Belg.) 6-1 6-2
Del Potro (4-Arg.) - Čilič (2-Chorv.) 6-4 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

203
Přidat komentář
annah
DelPo má navrch. Sice jen trochu, ale stačí to...:-(((
Reagovat
annah
Lidi, kde jste? To je hrůza!! Hlavní zbraň - podání - se kamsi vytratila. Obávám se, že Basilej prohrajem....
Reagovat
EllNino
Vrabejka tady zase exceluje ve své "chitrosti" :D
Reagovat
sprchon
Vrábel, dlouhej kábel. :)
Reagovat
brixner
Jak to vypadá v ČR s tou větrnou smrští??? Tady to sundalo i pár kontejnerů, docela hukot,fakt!
Na mé SMS přátelům zatím žádné odpovědi!
Doufám, že mi Čendu dobře uvázali nebo schovali...
Reagovat
annah
Fičí to hodně, padají stromy (dva lidi to zabilo) a na mnoha místech nejde elektřina. Momentálně aspoň tady na severu Moravy neprší.
Reagovat
brixner
Ajajaj...Mám velké problémy s připojením k netu, je teprve 21.století...:-( Tady to utrhlo v přístavu pár lodí, ty velké stojí poměrně pevně, ale pár menších nákladních s nižším BRT, už se toulá po přístavu a mému kapitánovi záhadně zmizelo z paluby plastové sedátko a už na nás řval to svoje šajze a chtěl dělat filcung v kajutách :-)) Že prej bylo z IKEA :-)) Dělám si prdel ;-) Ale zuří to tady docela dost, my máme naloženo cca 6tis tun uhlí, takže se jen tak kolébáme, ale pamatuju, že coby bažant, jsem už potupně házel šavle do vody, no tfujtalbl...
Jinak, Čenda je v dobrých rukou, kamarád by ho nikdy venku nepřivázal, protože Čenda by mi to prásknul a kámoš ví, že bych mu zaleh jeho ženu :-))) A navíc má zděnou boudu i s odbočkou topení, tak snad se má kluk dobře!
Těch mrtvých je mi strašně moc líto...Tyhle věci se prostě porazit nedají, lze je jen přečkat!
Držte se a přečkejte ve zdraví, tenisti moji!
Reagovat
a.magerova
Doufám, že Ti Čendu někam dovnitř schovali.... uvázání ve větru celkem nevhodné... :-/
Reagovat
Herbert_Hoover
Dneska by se dali dobře pouštět draci..stačí pes a vodítko. :(
Reagovat
Pe3k
Počasí na draka...
Reagovat
Fandina
Ani se nedivím, že neodpovídají na SMS, moje dcera před chvílí volala ze Severu Čech, že jim nejde elektrika, internet a že nemohla od rána ani telefonovat, spadla síť. Takže se nedivím, že na SMS nikdo neodpovídá.
Reagovat
brixner
No jo...Občas mi tohle přátelé dělají se zkrytým "máme tě teď na háku..."
Psal jsem především těm, kteří mají domy, zahrady, někteří i něco kusů dobytka, už se mi ozval kamarád a prý mu to vzalo dřevěnou pergolu, prostě střecha je fuč a zůstaly jen kůly :-( Zatracená práce...
Reagovat
Fandina
Dcera ještě říkala, že některé domy mají popadané střechy. A u nás na chalupě nejde elektřina a internet také. A byla jsem ráno nakupovat a na ulici byly popadané větve stromů a strašný vítr.
Reagovat
peggy
Del Potrovi,preji vitezstvi v Basileji je treba aby to nekdo Federerovi zosklivil.Umi,ale ta jeho narazenost a pohrdani ostatnimi neni pekne.Rafa se chova normalne a take umi.
Reagovat
Labi
podle čeho soudíš, že někým pohrdá? prvně by to možná chtělo si něco o něm zjistit a potom psát tyhle věci...
Reagovat
a.magerova
Ztráta času na ni reagovat !!!
Takovými přiblblými komenty tu prudí futr, vždy jen plivne jedovatou slinu a zmizí... :-/
Reagovat
Pe3k
Vy se smějete Peggy a Vrabejkovi a to jsou jedni z něj místních Nadalovcu...
Reagovat
spaniel
Peggy je totalni retard.
Reagovat
Pe3k
Však právě já vím...
Reagovat
Mayo
Videl som záznamy oboch hráčov v SF. Ako by jeden nick napísal: Ak Roger zopakuje včerajší výkon, tak v pohode vyhra :D Delpov výkon mi neprišiel vôbec ničím extra
Reagovat
miros
ještě aby Federer vysekl del potra a je to doma. Ale mám docela obavy z del Potra na Federera hrát umí, kor v Basileji, ale doufám že to fedexovi vyjde. del potro se mi zdálo unavenější i když včera Federer Jak hrál s gofenem tak tam místy vzdychal, tak nevím nevím. Snad to dá. Je to prostě pan maestro. Ať si každý říká, co chce.
Reagovat
Stan_Borowitz
'sem si to pustil ze záznamu, oproti včerejšku nebe a dudy. Mimochodem, zajímavá statistika, desátý hráč světa Goffin v tom prvním setu, který projel 1:6 a ten jeden gem uhrál s odřenýma ušima, udělal celkem TŘI nevynucené chyby...
Reagovat
Fandina
Roger hrál dneska úžasně, jedna velká jízda. Jsem zvědavá, jak to bude vypadat zítra s DelPem, kdyby hrál tak jako dneska, tak vyhraje.
Reagovat
annah
Taky jsem si to pustila znovu a opět jsem zírala. Smrtící údery jak z učebnice tenisu. Goffin ani nemusel dělat žádné chyby, stejně neměl šanci, Roger ho prostě rozstřílel. Jako by Maestra proti včerejšku polila živá voda. Měl zkrátka den! Snad to zítra nebude naopak.... :-(
Reagovat
vrabejka
Bylo by naopak super kdyby DelPo vyhrál po skvělém výkonu Federera :)
Reagovat
annah
Nestraš... DelPo je sympaťák, to jo. Ale ještě mnohem sympatičtější je, když s Fedexem prohraje. Jako v Šanghaji. :-)
Reagovat
Marduch
Po skvělém výkonu Federera Delpo nemůže vyhrát. Po skvělém výkonu Federera totiž nemůže v současnosti vyhrát nikdo.
Reagovat
annah
No právě! Jen aby ten skvělý výkon zítra zopakoval! Aby nedošla živá voda...
Reagovat
Marduch
Určitě to bude těžší než s Goffinem. Delpo kromě zlepšeného BH i celkem překvapivě kvalitně brání, vzhledem k jeho 198 cm výšce.
Reagovat
Tuttovka
Dnes by proti Federerovi asi obstál málokdo. V prvním setu to byla fakt jízda. Goffin je dobrý hráč, ale bylo vidět, že momentum bylo celý zápas na straně Federera. Goffin byl vlastně divák, protože všechno na kurtu diktoval Roger.
Reagovat
spaniel
On skoncil celkove s aktivnim pomerem W a UE, coz se v zapasech s Roger stava docela casto. A pritom byl na hony vzdalen co i jen BP.
Reagovat
peek
argentinské tango přejede švýcarskou upjatost. Otevřu si k tomu lahvinku Malbecu, možná i nějaký ten Appenzeller na to padne...
Reagovat
brixner
Doufám, že ti to všechno ztvrdne v krku .-))))
Reagovat
Franky
Mozem si urobit printscreen a zajtra sa k tomu vyjadrit prosimta?
Reagovat
brixner
Nech sa paci! Stavim sa, že Roger to da v troch a pak si aj ja otvorim hen tu onu slivovicu, ktoru som dostal od svojho priatela, ze vraj zo mna opät urobi muza :-))
Reagovat
brixner
Píšu rovnou - nic z tenisu!!! :
Dnes jsem byl na menším nákupu v marketu na předměstí Rottu. Nějaké potraviny, došla pasta na zuby, hulivo, ne moc dlouhou chvíli lehce vejrám na mladou zákaznici s malou holčičkou, tlačily vozejk a ta maminka byla pod kabátkem nalehko a jak se jí to tam pohupovalo, tak já prostě vejram a voči sem zabod do blůzky...no, znáte to;-) A najednou zpoza regálu slyším docela jadrnou češtinu, dva chlápci středního věku a jeden povídá, že mu psala ségra SMS a je prej nasraná, protože máslo prej u nich stojí přes šest pětek...Tak jsem si ten rozhovor vyslechl, mohl jsem chlapíky oslovit, ale nějak jsem neměl náladu na nějaké nářky a ta mladá maminka se furt vohejbala do nižších regálů, kde i zde bývá to zboží levnější a pořád se jí to tam pohupovalo a já si představuju, jak jí to galantně přidržuju, aby jí to náhodou neupadlo a vona, s červenými líčky, zajíkavě děkuje a vůbec jí ani nenapadne vyslovit, byť pouhou domněnku, vo tom, že jsem snad prasák...Ale nedalo mi to a koukl jsem do ragálu s mléčným zbožím a na cenu másla - 1,69E
Takže - kolik stojí to zpropadené máslo u Vás? Jste tu seskládaní z celé republiky+pár bratrů Mečířovců...
Fakt ta cena někde atakuje 70KČ??
Reagovat
a.magerova
Ostravsko zatím max. 59,- Kč za 250 g kostku.

Ale jsou horší věci na světě, na chleba mažu málo, nepeču, takže mně je to celkem jedno... :-)))
Reagovat
brixner
Ha, teď mě to trklo - nepečeš??? Tak to si se asi drobet rozkmotřila s bábinkou, né? Hele, nestálo by za to s ní jít zase do holportu? Servis má drtivej, bábovku uklohní...
Magerko, politicky! Přemejšlej politicky :-)
Reagovat
a.magerova
Momentálně nepeču s nikým (mimo domov)... :-P
Reagovat
Fandina
Máslo kromě pečení cukroví na Vánoce nekupuji. U nás doma se jí máslová rama.
Reagovat
panzer.dragon
másla jim poměrně hodně.. na chleba, kousek vždy pod míchaný vajíčka, pod kaviár, na chleba s medem pod med, ale cenu nesleduju :( vždycky hodim jen do košíku, nevim
Reagovat
Marduch
chleba s máslem a medem, tvl tohle jíst, tak se nevejdu do dveří :O
Reagovat
panzer.dragon
v objemovce :) na docpání, ale jo no, s postavou to udělá svý
Reagovat
George_Renel
Pod vajíčka jedině sádlo. Doma vyškvařené. .-)
Reagovat
a.magerova
Tento týden jsem dostala taky pastu na zuby (plus mínus 100 Kč)... prý bělící, ale černá... tož hleděla jsem na to jako puk, ale chuťově dobrá... jo a černý kartáček na zuby mám asi měsíc... :-))

https://www.top-dent.cz/foto/eco-black-1.jpg
Reagovat
brixner
No jasně, černá pasta...Já viděl nějakou voňavku, taky černou, ale v té setině vteřiny, než opustí rozprašovač a dopadne na kůži/oděv, se opět proměnila v čirou a smrdělo to, jako podebraná pata :-) Takže teta, asi se všichni necháme občas ovlivnit marketingem!
Když jsem "venku", občas juknu na české servery a příjde mi, že ta "máslová krize" se pomalu mění v jakousi hysterii nebo co. Nějak to nechápu - neznám příliš mnoho těch, kdo by spotřebovávali, co já vím...cca 2-3 kostky týdně...Ale při troše kupeckých počtů - rozdíl v ceně před X měsíci x 3 a máme tu skoro 400,-KČ rozdíl a tady už by to asi bylo na pováženou! Na co všechno se používá máslo? OK, beru - chleba s máslem a medem, občas vajíčka, na Vánoce asi pečení...Takže proč lidi takhle blbnou? Na západ od našich hranic je másla dostatek, je všude a nepříjde mi, že by bylo příliš drahé a ani to, že bych snad byl nějak odtržen od reality! Co mě spíš více nasralo - koupil jsem si na cestu, kromě většího nákupu všeho možného, i dvě krásná jablka jonathann, byla nádherná přesně jako ještě panenské kozičky! Po letmém zkontrolování paragónu jsem zjistil jejich cenu - 57KČ/2ks!!! Takže co je asi nenormálnější??
Reagovat
a.magerova
Už jsem taky kupovala jablka kilo za 60 Kč... ovšem je to velká loterie, navenek nádherná a když člověk do jablka kousne, tak teda nic moc chuť nebo vnitřek nahnědlý jakoby nahnilý nebo jsou moučná... není nad jablka od zahrádkářů, teda žádná výstavní na pohled, ale nebe v hubě... ;-)

Tady je másla taky dost, jen je prostě dražší, tak všichni vyšilují... tak se prostě na Vánoce uskromníme a napečeme míň, stejně Češi neúnosně tloustnou, takže žádná újma.... :-))))
Reagovat
brixner
Jabka za 60 mi fakt už příjde jako šílenost :-( U nás Vietnamec - nevím, koho má jako dodavatele ovoce a zeleniny, ale ceny těchto komodit má docela našponovaný a to jako fakt! A pak sleduju, jak se to pořád válí v těch regálech a usychá to...Známá, co u něj pracuje, mi řekla, že on to prostě, třeba po 2...4 dnech nezlevní, prostě to neudělá a pak se vyhazuje spousta všeho možného do kontejneru a přijede pro to znovu nějaký Vietnamec s velkým Ivecem...Já jsem sám, takže do krámu moc často nechodím a nejspíš nejsem tak úplně v cenovém a ostatním obraze. Ale tyhle všechny babičky a maminky s dětmi to asi fakt těžké mají! A pak chytnou ženskou, co má pod kabátem máslo...Chjo:-(
Reagovat
vrabejka
To jsou fakt jen reakce na máslo? :D :D
Reagovat
brixner
No jo, beru to jen jako zástupný problém, prostě se to máslo nějak přimotalo mezi gró, které obdivuju asi ze všeho nejvíc - hezké halenky a trika všeho druhu a pod nimi to vlnění...Vono držet v ruce máslo nebo maminkovské plíce je qurva rozdíl! U jedný sousedky se to taky skoro rozteklo, no...:-)))
Reagovat
panzer.dragon
měl sem ještě rozepsanou reakci o tom, že si umim živě představit, že ten pohled na pani s blůzkou rozhodně nakupování musel zpříjemnit :)
Reagovat
a.magerova
Ale i zbrzdil... :-P
Reagovat
brixner
Jojo, kurevsky mě to zbrzdilo a docela i pomátlo - místo voleje na hranolky sem do košíku fouk flašku z lihem :-) Depa, neni nad to bejt doma, to naběhnu k nějaký sousedce a už hned z kraje vim, co mě čeká a že nebudu vohroženej žádnym multikulturalismem, nedej bože hořlavou kapalinou :-)
Reagovat
a.magerova
Koukám, jak jsem dost nenáročná, když mi stačí jen pěkný pohled muže... ;-)

http://cdn.primedia.co.za/primedia-broadcasting/image/upload/v1474641086/arjr9nszj2yxaxr1m5e0.jpg
Reagovat
brixner
Jo uznávám, tohle je opravdu frajer chlap!
Ty ,není to náhodou Cruise za mlada?
Dej mi facku, jestli ne...;-)
Reagovat
a.magerova
Jj je to Tomík... ;-)

Tak to je potom fajn, že brouzdáš mimo Moravu... bo to nevím nevím... byla bych fest žárlivá sousedka... :-P
Reagovat
brixner
A teď si vezmi, že přesně takhle já koukám na všechny sousedky! Jen s rozdílem, že mám oči modré! A pak se někdo diví, že jsem furt v jednom kole :-)) Já se sám sobě už ani nedivím :-)))
Reagovat
Fandina
Super, nádhera a ani se mi nechce záložku s ním zavírat. :-))
Reagovat
a.magerova
Si HO hoď na plochu... ;-)
Reagovat
Fandina
Možná ano :-)).
Reagovat
a.magerova
Anebo...

https://i.ytimg.com/vi/kDs0KqiLV7M/maxresdefault.jpg
Reagovat
brixner
Pravdu díš! Já bych snad mohl jen dodat, že ona maminečka byla, dle mého soudu, původem odněkud z Indie - znáš to - snědá pleť bez kazu, zuby jako ze slonoviny, tmavé oči i obočí a dítko vcelku poslušné...Kdo ví, jak to tam maj s tou Kálí, že ti sparatkové docela poslouchaj :-) Tyhle exotické ženy jsou opravdu velmi krásné a přitažlivé, ona byla takový ten typ herečky Pauly Patton, no já měl slinu na zem jako můj Čenda, když se vracím vod Větví s buřtem :-) Ale obecně vzato - pokud pominu to větší promísení národností na Západě - na km2 lze mnohem více krásnějších žen potkat u nás doma! Češky jsou opravdu krásné ženy a není v tom nic z patriotismu, fakt!
Reagovat
Patik
Však AO tuším zvyšovalo odmeny..od budúceho roka víťaz dostane maslo..alebo poukaz do mliekarne :)
Reagovat
a.magerova
Tak tak, máslo do konce života se 90 % slevou... :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
NRP
Reagovat
a.magerova
A já furt nevím, co to znamená a je mi blbé se zeptat... :-/
Reagovat
mahycek
Jo volit jsem mohl na ambasádě, ale poprvé v životě jsem nevolil. Podle Miloše jsem zbabělec, ale tentokrát jsme se na to vy.rali. Je to bordel. Ale, vždycky jsem za to bojoval, zvonil jsem klíči 17. listopadu, ale tentokrát jsem se potápěl s Karety obrovskejma a Perutýny /žoldnéř, ohnivý a žraloky Maco. Fantazie, tak se nezlobte. Příští rok mi dala žena podmínku, že chce navštívit jeden GS . Tedy mimo Astralian Open. Tak mám brouka v hlavě.
Reagovat
Mayo
Zajtra asi zapnem zase po dlhšej dobe tenis. Toto finále by mohlo byť dobré.
Reagovat
panzer.dragon
poslední prohra fedexe delpo, poslední prohra delpa fedex :) dobrý borci
Reagovat
blixa
Intergalaktický forehand panuje !!! ;-)
Reagovat
Patik
Prioritov Rogera je predovšetkým zostať zdravý vo fyzickej a psychickej pohode..úspešne zvládnuť ciele ktoré si stanovil a dostať sa na prvé miesto v rankingu je skvelý ale menej dôležitý bonus..viac ako cesta k svetovej jednotke ma ale zaujíma obhajoba nabudúci rok :)
Reagovat
a.magerova
Tak tak... příští rok obhajoby budou MASAKR... asi i víc pro fanoušky než Rogera...
Reagovat
Patik
Jasné..fanúšikovia to prežívajú oveľa viac..Roger to bude mať o čosi ťažšie..veľa tenistov ukončilo predčasne sezónu..majú čas trénovať..nabudúci rok to bude zaujímavé.
Reagovat
annah
Obhajoba příští rok - to bude teda masakr. Jestli neudrží letošní formu, tak to bude jízda dolů jak na tobogánu. Navíc přibude soupeřů, protože se všichni vrátí z marodky.
Ale letošek jsme si fakt užili - bez ohledu na to, jak dopadne zbytek sezony. Je to nádhera.
Reagovat
Patik
Pokiaľ bude Roger zdravý a mať dostatok odpočinku a motivácie na každý turnaj tak verím že vačšinu turnajov obháji..Nadalovi na tvrdom povrchu až tak neverím..ale antuku si myslím že minimálne dva tri turnaje postráži :)
Reagovat
Mayo
super DelPo, zajtra ti všetci budeme držať palce (:
Reagovat
a.magerova
Hele mluv za sebe... :-P
Reagovat
blixa
Ale jo, zejtra jo. I ty bys mohla udělat výjimu ;-)
Reagovat
a.magerova
USO 2009
Basilej 2012
Basilej 2013
Reagovat
blixa
To už je starýýý ... nenech cloumat svým majestátem ! ;-) :D
Reagovat
a.magerova
Prchlivost... :-P
To je podlé, jít na mě s Werichem...

A ať mi nikdo nevykládá,
že staré rány nebolí...

https://www.youtube.com/watch?v=6KuGQOAp4XQ
Reagovat
blixa
Jéé, Szidi, tu mám moc rád ;-)
Reagovat
a.magerova
Csss, vím... ;-)
Reagovat
Fandina
všetci ne
Reagovat
Kozoroh
Hele mluv za sebe. FFF si výhru DelPa nepřejí, ani já bych ji neuvítal.
Reagovat
Mayo
ty top 10 :D
Reagovat
Franky
Zalez uz dakde s tvojimi tipmi ktore na 20% vychadzaju
Reagovat
vrabejka
Jestli jen na 20 tak je king.
Reagovat
Mayo
aké tipy?
Reagovat
Franky
Egoista vyhra..byk vyhra...dimma,delpo blabla fuckin bla..skoro nikdy ti nic nevyjde
Reagovat
Mayo
Kde som tipoval dnešné finále?
Reagovat
mahycek
Byl jsem mimo Evropu, takže i volby jsem vynechal. Výsledky znám i sportovní. Je to pěkné, že Roger i Rafa podepsali Paříž ATP 1000. Číslo 1 není pořád jisté. Takže snad Delpa zítra Roger porazí i když už jednou v Basileji s ním prohrál. Tedy Rogere pojď!!!!! V Paříži má sice Feliciana, ale Rafa má těžšího soupeře. Bude to zajímavé. Ale toho Delpa zítra, bych se docela bál. Ale, snad nebude mít Roger komplex Delpa.
Reagovat
a.magerova
DelPo Rogera v Basilejském finále porazil... :-/

Paříž je zatím otevřená záležitost...
Reagovat
Kozoroh
I mimo Evropu jsi mohl volit...
Reagovat
Pe3k
JJ i když si mimo :D
Reagovat
Kozoroh
Máš tam chybu, místo "si" jsi měl napsat "jsem" :pp
Reagovat
Pe3k
ne :p
Reagovat
Franky
Je stale v hre pokial by sa Rogovi zajtra zadarilo a jednoduchsim tempom by zlozil bigfoota urcite pojde do pariza...tam by to zacalo byt zajimave ak by rafa skoncil v semi a Rog vyhral..to by uz bolo iba o nejakych 800 bodoch.Ak by rog dal plny pocet na TM(1500) a rafa uhral iba jedno vitazstvo malo by to byt nase....snad som to dobre preratal
Reagovat
Roger_Federer
Tornado, devastace, likvice,nakonec asimilace
Reagovat
vrabejka
Jestli DelPo vyhraje titul zajistí si na 99% letenku na Turnaj Mistrů :)
Zítra to bude mít pořádný grády :)
Reagovat
Davor1
Zase melieš ho*na ako zvyčajne, ale u teba by bolo skôr prekvapujúce, keby si raz napísal niečo zmysluplné...
Reagovat
vrabejka
Ja vim ze se to Federerovcum nelíbí ale prostě to tak je. BTW zítra bude DelPo favorit :)
Reagovat
Nola
favorit je rozhodne Fedex, DelPo ma iba lepsiu finalovu bilanciu ......
Reagovat
dunphy
Panebože, ty vůbec nechápeš, co ti bylo vytknuto. Fakt nejvíc clueless člověk tady :DD
Reagovat
Davor1
Viem, že si trošku jednoduchší, tak sa ti to pokúsim aj jednoducho vysvetliť. Ak aj DelPo zajtra finále vyhrá, bude len pár bodov pred Bustom a stále sa bude rozhodovať v Paríži, kde môže unavený Delpo kľudne vypadnúť v prvom/druhom kole a Bustovi sa stačí dostať o jedno kolo ďalej, aby bol pred ním. Navyše, zajtra hrá finále vo Viedni Tsonga a bude v ňom ďaleko väčší favorit, ako Delpo proti Federerovi. Ak Tsonga zajtra vyhrá, Delpo má ďalšieho ťažkého súpera v boji o TM a rozhodovať sa bude v Paríži medzi tými troma. Keď je toto podľa teba 99% šanca, tak si buď veľmi hlúpy v matematike, alebo si totálny neschopný diletant a o tenise nevieš nič, len sa snažíš písať pekne gramaticky, aj keď obsahovo totálne mimo misu...
Reagovat
vrabejka
Sak pisu na 99% a ne ze to ma zajištěné. Busta bez šance ten využil jen lehkého losu na GS na normálních turnajích je nula. Nechápu proč mluviš o únavě když bude hrát nejdřív až v úterý a má volný los. Ale to ani nemusíme řešit protože Tsonga prohraje se Shapovalovem.
Reagovat
dunphy
On neumí ani tu gramatiku, shodu podmětu s přísudkem neměl snad nikdy správně.
Reagovat
vrabejka
A pan se regnul v roce 2017 na TP a myslí si jaký je borec :D Nulo.
Reagovat
dunphy
a) co je to za výraz? :DD
b) registroval jsem se tu v roce 2016, nicméně diskuzi čtu pravidelně už aspoň pět let
c) jak délka doby mého přispivání zde souvisí s úrovní mých příspěvků?
Reagovat
dunphy
Díky, díky. To je nějaká moje extra památná diskuze, nebo jak sis na to vzpomněla? :D
Reagovat
a.magerova
Úplně prozaické... do Googlu napíšu: dunphy tenisportal
a sjedu data vyjetých nálezů... ;-)
Reagovat
dunphy
No fakt, kouzlo :D
Reagovat
a.magerova
https://www.niagara.sk/images/products/big/musime-si-pomahat.jpg
Reagovat
Davor1
Pravda, v češtine to nejako nevnímam, ale je to ako hovoríš. Ale stále je to menej tragické, ako tá jeho matematika :D
Reagovat
vrabejka
Věřím, že DelPo postoupí na TM. Jsem jeho fanoušek, přeju mu zo nikdo si to nezaslouží víc. To že vy budete radši tlačit nesympatickeho Tsongu nebo Bustu mě fakt nezajímá, to je vaše volba.
Reagovat
dunphy
Zase nejsi schopný pochopit kontext. To, že nesouhlasí s tím, že Delpo to na 99 % dá (což je fakt blbost) hned neznamená, že tlačí Bustu nebo Tsongu. Fakt slepičí mozek, to už se jinak nazvat nedá. :D
Reagovat
vrabejka
Nevím komu došli argumenty a uráží. Já to rozhodně nejsem.
Reagovat
dunphy
Aaaa. Opět stará známá shoda podmětu s přísudkem. :D
Za to, že slepičí mozek bereš jako urážku se srdceryvně omlouvám, ale pokud si přečteš to předtím, tak zjistíš, že je to docela zřetelný argument.
Reagovat
vrabejka
Musím ti něco říct. To že rok sledujes tenis neznamena že se v něm vyznas. Ja ho sleduju 11 let a a rozumím tomu 1000x víc než ty. Ale nedivím, se že si tak mimo když fandis Tsongovi.
Reagovat
dunphy
:DDDDDD wtf co to je

toto už je buďto: a) extrémně nízké iq b) psychické postižení c) neuvěřitelně skvostný trolling

budu rád, když mi prozradíš správnou odpověď.
Reagovat
vrabejka
Kdyby aspon ten Tsonga měl skvostnou formu ale vzdyt tato sezóna byla jedna z jeho nejslabších. Denis ho v Paříži pošle zpátky na zem.
Reagovat
dunphy
Prosím můžeš mi ukázat, kde jsem napsal, že fandím Jo-Wilfriedovi? A pořád nechápu co to má se vším co společného. Tvá úroveň argumentace je totiž bohužel na úrovni malého dítěte a mám celkem strach, že si neděláš srandu a myslíš vše vážně.
Reagovat
vrabejka
Napsal si ze Del Potro nemá šanci protože Tsonga má životní formu.
Reagovat
dunphy
Jsi hloupý? To jsem vůbec nikde nenapsal.
Reagovat
Davor1
:DDDDDD To je masaker proste :D
Reagovat
vrabejka
Umím číst mezi řádky.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak se nauč ještě psát :-D
Reagovat
dunphy
Ne, neumíš.
Reagovat
smazaný uživatel
:-DDD
Reagovat
vrabejka
:)
Reagovat
smazaný uživatel
Jenže vrabejka neumí ani shodu s podmětem :-). I to 99% (devětadevadesátiprocentní) je špatně, správně by mělo být 99 % (devětadevadesát procent).
Reagovat
Franky
Uz len stiahnut argentinsku vlajku z obehu v Basileji v finale a hned pojdem vysmiaty na TM pripadne Paris(ak to teda mysli vazne s koncorocnou n.1)
Reagovat
Franky
Uz len stiahnut argentinsku vlajku z obehu v Basileji v finale a hned pojdem vysmiaty na TM pripadne Paris(ak to teda mysli vazne s koncorocnou n.1)
Reagovat
Kozoroh
DelPo tím, že postoupil do finále, má nyní v live race žebříčku 2425 bodů. Pokud zítra vyhraje, předskočí No1eho s 2585 body a vystrnadí ho tak z TOP 10 :-\
Je tedy jasné, komu výhru budu zítra přát. Snad se Roger poučil z předcházejících finálových porážek s Juanem a dá mu co proto!
Reagovat
a.magerova
No... ale víš, že AO už vyhrál i 17. hráč světa?! ;-)

Takže zítra máš u nás v lóži fleka a můžeš s sebou i někoho přibrat bo právě uvolnil místo Davor1... a teda nevím, jestli na TM ho do lóže s takovým přístupem pustíme.... :-P
Reagovat
Davor1
Ja sa doprosovať nebudem, keď nie, pôjdem k Nadalovi :D
Reagovat
a.magerova
Tak tos nazarazil na tu pravou, taky se doprošovat nebudu, běž si... :-P
Reagovat
Davor1
Myslím, že Kozoroh pôjde tiež radšej k Nadalovi, ako by mal Roger ohroziť jeho modlu v počte TM, takže len si veľmi nefandi, ešte ma budeš s koketným úsmevom lanáriť :D
Reagovat
a.magerova
Jako jooo, s tím počtem TM bude Kozoroh na opačné straně, to je pravda... uvidím zítra, jak s Tebou naložím, dám Ti vědět... ;-)
Reagovat
Davor1
Ako keď vyhrá Roger, budem rád, som rád za každý jeho titul a prajem mu, nech kľudne predbehne aj Connorsa, aj keď tá štatistika je pre mňa nie až tak zaujímavá, ale DelPovi ten TM strašne prajem, Bustu by som tam fakt nezniesol. Stále je reálna aj možnosť, že Roger zajtra vyhrá a DelPo to urve v Paríži, prípadne Tsonga, ktorý by mal zajtra vyhrať Viedeň, takže to hrotiť určite nebudem :D Hlavne nech je dobrý tenis a poteší ma výhra hociktorého...
Reagovat
a.magerova
Hele DelPo měl šanci nahonit si body na LC... :-)))
Jsem ho tam chtěla, takže má vroubek u mě + ta překažená Rogerova finále, prostě má u mě co žehlit, teda co žehlit, přímo mandlovat, chlapec jeden argentinskej.... ;-)
Reagovat
annah
Nejvíc kluk zlobil na USOpen, tam mě naštval hodně. Stejně mu to nebylo moc platné, když ho vzápětí převálcoval Rafa.
A nejet na Laver Cup bylo od něj vyloženě neslušné. Ale zase by pak možná Modří nevyhráli, že....
Reagovat
Kozoroh
Asi ti uniklo, že Roger má o jeden TM titul navíc než No1e. Když si chceš hrát na chytrého, tak si ověřuj fakta.
Nadalovi TM určitě přát nebudu, to ti mohu garantovat, neboť si nepřeji, aby měl kompletní Super Slam. Radši ať vyhraje Fedex, ikdyž by tak Djokovi odskočil na skóre 7-5. O to větší motivaci ještě TM vyhrát Novak mít bude.
Reagovat
Davor1
Neuniklo, ale viem, ako ty rátaš, ak by Federer TM nevyhral, tak Djokovič ho môže dobehnúť, možno aj predbehnúť. Ak ale Roger vyhrá a odskočí o 2 tituly, to už Nole zrejme nedá, takže mu rozhodne fandiť nebudeš...
Reagovat
Kozoroh
Znovu opakuji, než Rafův Super Slam, tak raději Rogerův 7. titul z TM. Tvoje snaha číst mé myšlenky je nejen trapná, ale i lichá.
Reagovat
Davor1
Ono je to čisto len preto, že v tejto sezóne Nole uhral prd a Roger naopak, pridal 2 GS a tým zrejme Djoko definitívne stratil šancu ho ešte niekedy dobehnúť či predbehnúť a stať sa tým pomyselným Goatom, tak radšej mieriš na reálnejšie ciele a to Nadala :D Nezazlievam ti to, ale je to pre mňa proste strašne detinské, takéto fandenie proti niekomu inému, len aby nepredbehol môjho favorita, podobne ako ten trapák tommr s tými jeho rebríčkami a fandením proti každému, kto by mohol v prípade výhry predbehnúť nejakú češku...
Reagovat
Davor1
Povedz mi, aký rozdiel bude v tom, či bude dlhodobo nehrajúci Djokovič 10-ty alebo 11-ty? Veď to je totálne nepodstatné číslo, ktoré nemá nijaký vplyv na jeho nasadzovanie, ani žiadnu výpovednú hodnotu čo sa jeho kvalít týka.
Myslím si, že samotnému Nolemu je totálne jedno, či skončí v tejto sezóne, desiaty, alebo jedenásty, či dvanásty... pre neho sú to absolútne nezaujímavé pozície a byť jeho fanúšikom, tak by som sa hanbil takú sra*ku vypustiť z úst.
Často sa z teba iní na tomto portáli smejú, zato ja ťa rešpektujem, v tejto veci si ale ako malé, hlúpe decko, nehnevaj sa :-)
Reagovat
Kozoroh
Setrvat v TOP 10 je věcí prestiže. No1e se v elitní desítce nepřetržitě drží od 19. března 2007 a když existuje šance v ní zůstat a uchovat šňůru týdnů, tak by byla převeliká škoda skončit na 11. nebo 12. místě. Po předčasném konci sezóny jsem nečekal, že by se Djoker mohl udržet v desítce, ale teď to má na dosah.
Reagovat
Davor1
Čo je prestížneho na desiatom mieste pre Djokoviča, jedného z najlepších tenistov histórie a hráča, ktorý je takmer celú kariéru zvyknutý na prvé 3 miesta? Navyše, keď pol sezóny nehraje... OMG, uvedom si, že je to len nejaká pomyselná hranica, ktorá má ale pre každého úplne inú hodnotu a význam, pochopil by som to, keby si fandil trebárs Bautistovi alebo Andersonovi, pre nich je miesto v desiatke naozaj vecou prestíže, pretože sa tam môžu dostať na pár týždňov v kariére, ale pre Djokoviča je to absolútne nepodstatný údaj predsa.
Reagovat
Kozoroh
Nadalovci se ohánějí tím, že Rafa z TOP 10 nevypadl ani v katastrofálním roce 2015. I Fedex v roce 2013 se v TOP 10 udržel. Novak by dokázal to, co oni - všichni prožili krizi, ale udrželi se v elitní desítce. A to za to stojí, ne?
Reagovat
Franky
Ale Roger vypadol min rok po zraneni Rafa sa udrzal..
Reagovat
Kozoroh
Proto nepíšu o roku 2016, ale 2013.
Reagovat
Franky
Aha nevsimol som si to tam..kazdopadne to nepovazujem za nieco extra lebo prave taketo veci ako je zranenie(myslim skutocne nie tie rafove 'zranenia') vyhodi hraca obcas z top ten..skor sa rataju ine veci ako GS tyzdne n1 ci vyhrane turnaje...
Reagovat
Davor1
Ja neviem, kto sa tým oháňa, ale pre mňa a myslím, že aj pre 99% normálnych, príčetných fanúšikov sú to tak nepodstatné a smiešne rekordy, že už len sledovať niečo také je strata času...
Reagovat
Kozoroh
Podle sebe soudím tebe. Ty si myslíš, že 99 % "normálních" fanoušků tomu nepřikládá význam, realita však bývá častokrát jiná.
Reagovat
Davor1
Tak teba za normálnu vzorku rozhodne nepovažujem, ty si extrém. Ale skús spraviť anketu, koho zaujímajú tieto pseudorekordy, ktorými sa tu tak často oháňaš, som zvedavý, koľko podobných by sa našlo...
Reagovat
Pe3k
...
Reagovat
Nola
si ta ista vzorka ako ten, na ktorom sa momentalne zabavas, este si mozno na tom pomyslenom rebricku vyssie :D
Reagovat
Pe3k
Ty tvoje žebříčky Nolka :D posledně si tu psala, že Tóny a Vajda jsou nej trenéři, vždy pobavis.
Reagovat
Nola
ja o voze, ty o koze :D....
Reagovat
Pe3k
No trefila si, vždycky víc táhly kozy než vozy :D
Reagovat
Nola
:D si ma dostal, dobreee....
Reagovat
Nola
+ 1, niekedy davno sme si velmi nesadli :D
Reagovat
Davor1
Asi s nikým sa nezhodneš vo všetkom na 100%, v niektorých veciach s tebou súhlasím a nie je ich málo :-))
Reagovat
Nola
blbost, Nole z TOP10 vypadne tak, ci tak, je jedno ci zajtra, alebo o tyzden, DelPo na TM patri, ak chces sledovat na TM jednoznacne zapasy, ako ten dnesny, tak fandi ako o dusu Fedexovi, ja budem fandit DelPovi a tiez Tsongovi, nech su tam hraci, na ktorych sa da aspon pozerat a ktori dokazu favoritov nielen potrapit, ale aj porazit, co sa o zbytku tych, ktori tam mozu postupit povedat neda, sledovat TM bez nejakej tej zapletky si pokojne mozem nechat ujst
Reagovat
Kozoroh
Jedno to není, pač z elitní 10 vypadnout nemusí. Nebo si to snad přeješ? :-o
Reagovat
Nola
ak by Nole skoncil karieru, mojim hracom c.2 je DelPo, nasledovany Tsongom, z B4 je to Rafa, uprimne, je mi jedno na akom mieste Nole skonci v roku 2017, dolezite bude ktory Nole sa vrati na kurty spat
Reagovat
Nola
+ tenis sledujem, aby som sa zabavila, uzila si zapasy, Nole vecne hrat nebude, tenis sledujem nejaky ten piatok, a nemienim to zabalit, ak Nole skonci....ak budu na TM hraci, ktori sa tam iba kvalifikovali vdaka vypadku Murrayho, Noleho, Stana, Nishiho, vlastne aj Milosa, tak si mozem kludne najst inu zabavu..... nema cenu sledovat jasne zapasy
Reagovat
Tornes
Tak je sice pravda, že vypadnout nemusí, ale ta šance je dost malá. Querreymu stačí vyhrát jeden zápas, aby ho vystrnadil. Del Potrovi buď teď jeden nebo postoupit alespoň do QF Paříže. Andersonovi stačí vyhrát 2 zápasy v Paříži. Tsongovi vyhrát finále Vídně a jeden zápas v Paříži.

Kdyby to byl jeden hráč, tak bez problémů. Ale že by nikdo z nich nesplnil ani jednu z těchto podmínek, tomu se mi nechce věřit. Abych pravdu řekl, tak je to zhruba na úrovni šance Federera na první místo, možná ještě horší (Federer závisí jen na dvou hráčích - sobě a Rafovi, Nole na 4 a sám neovlivní vůbec nic). A to není moc dobrá šance.

Nemluvě o tom, že i kdyby se udržel letos, tak hned na začátku příštího roku obhajuje vítězství v Brisbane, takže další docela složitá podmínka...
Reagovat
a.magerova
Jéééžiš TICHO, nebo nebude zítra fandit Rogerovi... :-)))
Reagovat
blixa
Zejtra neéééé ;-) :D Zítra panuje intergalaktický forehand :-P
Reagovat
a.magerova
Mohl bys TO zopakovat?

https://www.sosexy.cz/images/upload/images/3063-latexove-rukavice-s-krajkou-STM_40113-black.jpg
Reagovat
blixa
Hmmmmmmmmmm !!! Noooo ... záleží na tom ... to má být nabídka ?? ;-) :D
Reagovat
a.magerova
Jen se ptám... ;-)
Reagovat
panzer.dragon
Tejden navic dobrej kdyz zejtra klapne fedex.. nemel by nekdo cislicka jak je aktuální pořadí nejdéle pusobicich hracu v top desitce bez přerušení? Tejdny..
Reagovat
Kozoroh
1. Jimmy Connors 788 1973?88
2. Roger Federer 734 2002?16
3. Rafael Nadal 653 2005?17
4. Ivan Lendl 612 1980?92
5. Pete Sampras 565 1990?01
Reagovat
Davor1
Zajtra budem priať DelPovi z jediného dôvodu. Patrí na TM a keď sa tam namiesto neho dostane Busta, tak to bude tenisová tragédia a celkovo tým turnaj neskutočne utrpí na atraktivite aj hernej kvalite. Ináč ale Roger obrovský klobúk dolu pred tým, čo predvádza v jeho veku, na TM fandím jednoznačne jemu, snáď to dá s prehľadom...
Reagovat
Pe3k
Ok Bazilej necháme DP a Bercy a Wtf pro Nás.
Reagovat
Davor1
Mne by kľudne stačil aj ten TM, Paríž masters nejako nemôžem prísť na chuť, pre mňa najslabší z celej série, asi je to hlavne tým tragickým povrchom aj dátumom, kedy už je väčšina špičky zhuntovaná po dlhej sezóne a myšlienkami na TM...
Reagovat
a.magerova
Tvl, co tu kšeftuješ s něčím co ti nepatří !!!
Hele, povídám, NECH TOHO !!!
Reagovat
Pe3k
Klíííd.
Reagovat
a.magerova
Jak klíííd... člověk to tu musí hlídat na všech frontách... jste dnes všichni nějak moc dajní... NIC povídám a BASTA.... :-P
Reagovat
annah
Lidi, teda to byl koncert!!! Viděla jsem jen druhý set, ale ten první byl asi přes kopírák. Takový pohyb po dvorci a jistota úderů - tak snad Roger nehrál ani v Šanghaji. Úúúžasnéé...
Reagovat
majjkaa
Dobrá práca Roger :)
Reagovat
FerrariF50
Dobře mu Roger pocuchal :-D :-D
Reagovat
Pe3k
Bude těžké, Chumaj, chci říct Juan je ve formě a to naše Švýcarské prase (my favorite) už tam s ním v minulosti prohrálo...Big foot by mohl být i favoritem turnaje mistrů, kdyby se tam dostal :D
Reagovat
a.magerova
Reagovat
spaniel
Uvidime. Jestli bude Roger hrat jak dnes, tak bych se nebal.
Reagovat
Pe3k
JJ to sem si říkal i během US Open ;)
Reagovat
spaniel
Akurat ze tam hral blbe.
Reagovat
ipko
pri každom podaní Goffina nejaké BB pre Rogera..
Reagovat
spaniel
To je demolice.
Reagovat
ipko
Goffin sa iba pozerá ako to okolo neho lieta..
Reagovat
spaniel
Snad kazdy uder 140kmh.
Reagovat
ipko
tretí krát 6:1 1.set pre Rogera..
Reagovat
ipko
Roger zatiaľ o dosť lepší ako včera a hlavne koncentrovaný hneď od úvodu..
Reagovat
a.magerova
Hlavně vydržať !!!
;-)
Reagovat
a.magerova
A teď už NEPUSTIT !!!
Reagovat
Pe3k
Rožér zrovna dvěmi skvělými Forehandy breaknul Goféna.
Reagovat
majjkaa
Prosim Vás nemá niekto link na Federer - Goffin?
Reagovat
Ereinion
http://www.sport365.live/en/home
Reagovat
majjkaa
Óoo dik !! :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist