Del Potro přechod na hard zvládl. Baghdatis dohrál

28. 7. 2011, 11:07
Aktuality 15
Bez ztráty setu zahájil svou severoamerickou přípravu na US Open Argentinec Juan-Martín del Potro. Vítěz grandslamového turnaje z roku 2009 vyřadil v Los Angeles domácího Jamese Blakea a postoupil do čtvrtfinále. To se nepodařilo třetímu nasazenému Marcosi Baghdatisovi, kterého poslal domů Yen-Hsun Lu.
Juan Martin Del Potro

V souboji s americkým veteránem Jamesem Blakem se Juan-Martín del Potro mohl jako obvykle opřít o svůj servis. V úvodním setu ho neztratil ani jednou, a díky brejku v páté hře sadu vyhrál 6-4. I v následujícím setu byl Blake druhému nasazenému hráči vyrovnaným soupeřem a kapituloval až po 102 minutách ve zkrácené hře.

"Dnešní zápas byl pro mě opravdu těžký," složil Blakeovi poklonu vítěz turnaje z roku 2008 Del Potro, který si po operaci zápěstí polepšil ze 484. místa ve světovém žebříčku na současnou devatenáctou příčku. "Myslím, že do Top 10 mi ještě něco chybí. Dostat se tam je dlouhá cesta. Předtím, než se mi to povedlo, jsem hrál moc dobře," dodal Argentinec.

Jeho dalším soupeřem v Los Angeles je lotyšský tenista Ernests Gulbis, který bude bojovat o své druhé semifinále v letošní sezoně. Přemožitel turnajové pětky Xaviera Malisseho využil příznivého losu a devatenáctiletého domácího kvalifikanta Daniela Kosakowského porazil bez větších problémů 6-2 6-4.

Pro Gulbise je podnik v Kalifornii třetí pod vedením bývalého hráče Guillerma Caňase, který začal s talentovaným tenistou spolupracovat ve Wimbledonu.

"Tvrdě jsme dřeli, na kurtu jsme strávili spoustu hodin. A pak se to všechno začalo vracet. V zásadě je to všechno o tréninku a sebedůvěře," uvedl čerstvý čtvrtfinalista.

Harrison: Srovnání s Agassim a Samprasem je pro mě ctí
Mezi nejlepší osmičkou je v Los Angeles také domácí Ryan Harrison. Semifinalistu z Atlanty nezastavil ani krajan Michael Russell, kterého devatenáctiletý Američan porazil 6-3 a 6-4.

Harrison po semifinále v Georgii pronikl poprvé v kariéře do nejlepší světové stovky. Díky jeho mládí a postupnému zlepšování ho někteří američtí příznivci tenisu považují za možného pokračovatele nejlepších zámořských hráčů.

"Je pro mě ctí, že se tak o mně mluví. Dostal jsem se do pozice, kdy mé jméno lidé zmiňují v jedné větě s Andrem Agassim a Petem Samprasem," řekl po svém vítězství Harrison. "Nepodařil se mi ani zlomek toho, čeho dosáhli oni, takže mě ještě čeká dlouhá cesta. Ale musím si věřit, musím věřit, že na to mám."

Jediným papírovým favoritem, který v Los Angeles nezvládl svůj včerejší zápas, je Kypřan Marcos Baghdatis. Třetí nasazený hráč nestačil na Yen-Hsun Lua z Tchaj-wanu; proti hráči, kterého v roce 2009 v Kuala Lumpuru porazil v téměř tříhodinové bitvě, si tentokrát za hodinu a čtvrt nevypracoval jediný brejkbol a prohrál 3-6 4-6.

Výsledky - Los Angeles (tvrdý povrch, dotace 619.500 dolarů):
Dvouhra - 2. kolo:
Del Potro (2-Arg.) - Blake (USA) 6:4, 7:6 (7:3), Yen-Hsun Lu (Tchaj-wan) - Baghdatis (3-Kypr) 6:3, 6:4, Harrison - Russell (oba USA) 6:3, 6:4, Gulbis (Lot.) - Kosakowski (USA) 6:2, 6:4.

Komentáře

15
Přidat komentář
smazaný uživatel
Pokracovani me uvahy. Del Potro hral po delsi pause a nerekla bych, ze ho tak uplne podrzelo podani. Ale s prvnim podanim meli problemy oba. Ale ja budu psat vice o Jamesovi, nemohu si pomoc. Hral opet dobre, krasne, skoro antukove vymeny, jeho hra ofenzivni a tento styl sebou bohuzel prinasi i vice chyb.Vyborne voleje. Trestuhodna chyba byla hra, kdy Potro promenil druhy breakball v prvnim setu, serie voleju a posledni volny kurt a poslany primo na Martina a ztrata podani, ale zase odvracel i stav 0 ku 4o a 0 ku 3o.Proste pech, tak brzo takovy souper, ale to se jiz opakuji. Doufam, ze vydrzi hrat az do US, mrzelo by me, kdyby uz skoncil, fakt se na jeho hru dobre kouka.
Reagovat
Mistr
Ten gam, kdy v prvním setu ztratil podání byl od něj úplně strašnej. Vypadal, jak kdyby myšlenkama létal úplně mimo kurt.
Když měl pak 0-40 na svém podání, tak zahrál zbytek gamu naprosto fantasticky a odvrátil všechny 3 BP.
TB si pak ve druhém setu prohrál svými chybami.
Reagovat
smazaný uživatel
ja sice rano spis bojuju ve vlastnich bitvach, ale na zaver zapasu DelPa jsem koukla. Pokochala jsem se krasnymi bekhendovymi vymenami ? především tim jednim ukazkovym od Jamese do ruzku. Mimochodem i DelPo v TB predvedl po dobehnuti lacineho kratasu naprosto neodpustitelnou skolackou chybu, když nality balon nasledne zahral do volneho kurtu prilis dlouhy. James mu ale v další vymene vse oplatil kriznym bekhendem ven a DelPo si pak TB i zapas celkem v klidu dopodaval. (Mne tihle klatici se dlouhani, co tremi kroky prejdou kurt, vypadaji na umreni a pak vystreli eso, fascinuji.... zjevna zavist, mne se vysky nedostava. :-))

Jinak se tesim na DelPa s Ernestem, který se mozna opravdu vraci - novy trener mu jde k duhu. Mam rada jeho hru, tedy obecne tenis talentovanych. Jen takovi umi vycarovat nevsedni uder, dech berouci variantu, elegantne a s lehkosti se dokazi vypravit az za hranici rizika...... a tem nejlepsim to i vychazi! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Delpo ve třech setech, obojek proti blechám na to :-).

Jinak Gulbis..to je zatím bláznivá kariéra. Hodně síly v úderech, hodně nestability ve výkonech. Myslím, že byl krapet přeceněnej (prý nový Safin) po té první díře do světa, co udělal v letech 07-08. V ruce to má a na hráče s jeho agresivním stylem se mi dobře kouká, ale...

No a fakt si nemyslim, že Caňas je trenér, který by ho měl dovést k nějaké stálosti výkonů.
Reagovat
smazaný uživatel
"Psi stekaji, ale karavana kraci dal.".... :-) Ernest. Neukazneny a jako na houpacce, vim. Asi prohraje, no. Ale jeho hru, pokud trefuje kurt, si dovedu nalezite uzit a o to mi jde. A fandim i DelPovi a rozhodne neresim, jestli maji na top 3 a kdy tam uz budou, je mi to jedno - pozor, samozrejme pokud je tam Fedex, Ehm!!!.... Ernest/Safin je teda paradni blud (podobny jako Harrison/Agassi ci Sampras :-)). S Ernestem je mozna ke vsemu kriz o to vetsi, ze on i ten Safin alespon obcas priznal, ze se prece jen hraje "o velky prachy"........

Canas - a proc ne zatim on? Ja o jeho trenerskych kvalitach nic nevim, pamatuju si ho jen jako hrace, takze nijak nesoudim, proc by antukar nesrovnal nekomu hru...... a spolupracujou predevsim strasne kratce.
A vubec, aby ses nam nezacal nejak podezrele drbat :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Drive jsem to nestihla, ale jak ctu prispevky o zapase, ani jedna zminka o jeho souperi. Musim to rychle napravit. Bohuzel jsem nevidela utkani cele, ale asi skoro cele. TB do stavu 4 ku 2 pro Potra. K
Reagovat
smazaný uživatel
JMDP bude světovou jedničkou, jednou určitě, bude to tak ! 28.7. 2011
Reagovat
hatatytla
do top 3, ale místo koho, přes Noleho a Rafu vlak nejede. A Rogera bych neodepisoval, ikdyž GS nevyhrává, jeho výsledky jsou pořád konstatní a kvalitní.
Reagovat
Mistr
nejde o to, místo koho. Jde o to, že Del Potro je schopen zařadit se na jejich úroveň.
Reagovat
Jiri
Presne tak.
Reagovat
hatatytla
samozřejmě že jde o to místo koho, tohle není žebříček WTA. Mužské výkony jsou ustálené. Vždyt aby se Nole letos posunul ze 3. na 1. místo musel vyhrát 50 utkání v řadě.
Reagovat
Jiri
Doufam, ze se mu zraneni budou uz vyhybat. Od pristi sezony by tak mohl atakovat nejlepsi trojku. Herne ma na kazdeho, ale ty zraneni :(
Reagovat
hatatytla
Nevím jaký má juan martin del potro turnajový program, ale myslím, že do Top 10 se posune ještě před US open. Udělat pro hráče takové kvality 500 bodů na americké letní sérii není problém. Dlouhoboběji by se měl s andym prát o 4 místo.
Reagovat
Mistr
Dlouhodoběji pronikne do nejlepší trojky.
Reagovat
Tominoo
Ak sa Delpo nezrani -- do dvoch rokov je tenisova jednotka
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist