Del Potro se Söderlingem v Kooyongu odstoupili. Jejich start na AO je v ohrožení

14. 1. 2010, 16:33
Aktuality 13
Argentinský tenista Juan Martin del Potro odstoupil z exhibičního turnaje Kooyong Classic v Melbourne, kde měl v semifinále hrát proti Jo-Wilfriedu Tsongovi. Čtvrtého hráče světa trápí zraněné zápěstí a nad jeho startem na Australian Open tak visí velký otazník. Podobně je na tom Švéd Robin Söderling, který dnes nedohrál zápas s Chorvatem Ljubičičem.
Del Potro Juan-Martin

Vítěze posledního US Open Del Potra trápilo zápěstí už v říjnu loňského roku, kdy musel vzdát zápas turnaje Masters v Šanghaji. Sezonu přesto dokončil ve velké formě a na závěrečném Turnaji mistrů v Londýně došel až do finále.

Del Potro pořadatelům oznámil jen to, že kvůli zranění nemůže nastoupit, žádné další informace neuvedl. Pokud by kvůli zápěstí nemohl v Melbourne, kde se začíná hrát už příští týden, nastoupit, byla by to další rána pro argentinské fanoušky. Už dříve se totiž z Australian Open odhlásil David Nalbandian.

Ve stejný den jako Del Potro skončil vinou zranění v Kooyongu také Švéd Robin Söderling. Ten sice ke svému utkání nastoupil, ale po prvním setu, který prohrál 4-6, zápas s Chorvatem Ivanem Ljubičičem vzdal kvůli bolesti v lokti.

"Pořád mě to trochu bolí, včera to bylo lepší," řekl Söderling, jehož start v Melbourne je kvůli vracejícímu se zánětu šlachy také v ohrožení. "Už jsem to párkrát předtím zažil, naposledy v Paříži (v listopadu, pozn.). Když budu odpočívat a léčit se, snad se budu příští týden cítit dobře. Někdy, když hraju moc, se to trochu vrací. Ale když si potom odpočinu, spraví se to. V to teď doufám."

Po odstoupení Del Potra mohli tedy diváci v Melbourne jen jeden semifinálový souboj, mezi Španělem Fernandem Verdaskem a třetím hráčem světa Novakem Djokovičem. Favoritem utkání byl Srb, který svého soupeře porazil pětkrát v řadě. Tentokrát se ale z vítězství radoval Verdasco, jenž Djokoviče přehrál 6-1 6-2.

"Na výsledku ani nezáleží," komentoval utkání srbský tenista. "Hlavní je si dobře zatrénovat a něco odehrát před Australian Open, což je mojí prioritou. Na kurtu jsem se necítil dobře, on hrál dobře, ale já udělal strašně moc nevynucených chyb."

Verdasco přiznal, že ho hladké vítězství překvapilo a že vítr, ve kterém se souboj odehrál, dělal problémy oběma.

"Všichni víme, že to tam dnes dost foukalo. To není snadné pro nikoho. Ale já se cítil dobře. Snažil jsem se přizpůsobit podmínkám a hrát na sto procent a připravit se na Australian Open. To je můj cíl," řekl Španěl, který se po odstoupení Del Potra ve finále utká s Francouzem Jo-Wilfriedem Tsongou.

Výsledky - exhibiční turnaj Kooyong Classic v Melbourne:

Dvouhra - semifinále:
Verdasco (Šp.) - Djokovič (Srb.) 6:1, 6:2.

O 5. - 8. místo:
F. Gonzalez (Chile) - Haas (Něm.) 6:2, 6:4, Ljubičič (Chorv.) - Söderling (Švéd.) 6:4, skreč.

 

Komentáře

13
Přidat komentář
smazaný uživatel
Akorát los krutý pro ženy, hned v 2.kole Dementěva s Henin, to bude zajímavé. a Jedna z nich potká pravděpodobně ve čf ještě Kim.
Reagovat
smazaný uživatel
Nádherný los, jen co je pravda. Akorát škoda Radka, v 1.kole hned Karlovič :D
Reagovat
smazaný uživatel
Hlavně ať už Fedouš vypadne dřív než v semifinále. Ta jeho GS série je jedinečná, kolikrát už odvrátil prohru. Haasi fuuuj a styď se !!! Stačilo uhrát jeden blbej míč a všechno v roce 2009 mohlo být jinak.
Reagovat
smazaný uživatel
No ty mas dnes naladu....
Reagovat
smazaný uživatel
Ale s tym fuckbookom s tebou 100% suhlasim, ten ja nenavidim tiez. Vytaca ma uz len samotne to slovo.
Reagovat
smazaný uživatel
Co tě překvapuje? Rožérovi nefandím, ale taky umím ocenit jeho výsledky na grandslamech. Byl úspěšný i v letech 2008-09, kdy se mu na normálních turnajích nedařilo. V počtu titulů a semifinále v řadě je nedostižný.
Reagovat
smazaný uživatel
To nebolo kvoli Fedexovi, to ja viem, ze ho moc rad nemas, ale vsetky tvoje vcerajsie prispevky sa mi zdali "nabrousene"
Reagovat
smazaný uživatel
v kolik se losuje AO?
Reagovat
smazaný uživatel
Zacinaju za 3 hodiny
v 10.40 rano v Australii, teraz je tam 7.40
Reagovat
smazaný uživatel
diky.. nevydrziim... :-D budeto nekde davat?? :-)
Reagovat
smazaný uživatel
silne pochybujem...
Reagovat
smazaný uživatel
To neee, mám ho naplánovaného pro případné semifinále s elegánem! :/
Reagovat
smazaný uživatel
to by nas dost bolelo :) .. i kdyz murray tez nebude zadna vyhra :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist