Del Potro se vrátil k tréninku a těší se na návrat. Letošní sezonu zahájí za dva týdny v Delray Beach

5. 2. 2019, 11:18
Aktuality 2
Juan Martín Del Potro je připraven odehrát první zápas od zlomeniny čéšky, kterou si přivodil loni v říjnu na Masters v Šanghaji. Třicetiletý Argentinec se po doléčení zranění a rehabilitacích vrátil k tréninku a už se nemůže dočkat návratu na kurty. Jeho prvním letošním turnajem bude podnik v Delray Beach, jenž startuje za dva týdny.
Profily hráčů
Juan Martín Del Potro

Juan Martín Del Potro loni prožil jednu z nejlepších sezon své kariéry. Celkem šestkrát si zahrál finále, titul bral v Acapulku a v Indian Wells se dočkal premiérového triumfu na Masters, navíc si zahrál finále US Open.

V polovině října v osmifinále na Masters v Šanghaji proti Bornovi Čoričovi ovšem nepříjemně podklouzl, zlomil si čéšku a sezona pro něj skončila, přestože měl v plánu absolvovat ještě Masters v Paříži a také Turnaj mistrů v Londýně, kam se kvalifikoval po dlouhých pěti letech. Kvůli rekonvalescenci nestihl ani start letošní sezony včetně úvodního grandslamu sezony Australian Open.

Letošní tenisový rok tedy zahájí až na turnaji v Delray Beach, jenž startuje 18. února. Na americkém podniku po problémech s levým zápěstím zahajoval také sezony 2016 a 2017 a pokaždé došel do semifinále. Turnaje se zúčastní popáté, při své premiéře v roce 2011 ho celý vyhrál.

Del Potro před návratem na kurty v rodném Tandilu uspořádal veřejný trénink, na který se přišel podívat velký počet jeho příznivců. "Cítím se dobře, byl to nejnáročnější týden po zranění a rehabilitacích. Ještě musím na několika věcech zapracovat, ale věřím, že se vrátím zpět do nejlepší formy. Už se těším, až budu zase hrát," uvedl Del Potro, jenž se loni vyšplhal na nové žebříčkové maximum - třetí místo.

Sám ví, že bude těžké zopakovat výborné výsledky z loňského roku. "Samozřejmě bych za to byl rád, ale bude to těžké. Moji soupeři zahájili sezonu včas, já mám zase zpoždění, jsem však rád, že si letos vůbec zahraju," řekl vítěz US Open 2009.

Doufá, že koleno ho nebude nijak limitovat. "Snad se mi bude hrát dobře a nebudu na koleno myslet. Pak si teprve můžu stanovit cíle pro letošní rok. Proces návratu po zranění už znám moc dobře, mám s ním bohaté zkušenosti," uvedl Del Potro, kterého v průběhu jeho kariéry několikrát zastavila různá zranění.

Po Delray Beach čeká Del Potra několik náročných týdnů. Aktuálně čtvrtý hráč světa bude obhajovat triumf v Acapulku a v Indian Wells a semifinálovou účast v Miami, celkem tak může přijít o 1 860 bodů.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
anajka
Chystáte sa niekto do Ženevy?
Dnes sa začali predávať lístky pre zaregistrovaných. Cenovo to je asi raz toľko ako v Prahe. :-( Hmm, zaplatila som.
Reagovat
Denis92
Chcel som ist, ale mne ta stranka cely cas padala a vobec som sa nedostal k platbe listkov :/ A tie ceny su fakt vysoke..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist