Del Potro vyrovnal svou druhou nejdelší vítěznou sérii a s Federerem si zahraje o první titul z Masters

18. 3. 2018, 06:14
Aktuality 6
ATP INDIAN WELLS - Devětadvacetiletý Argentinec Juan Martín Del Potro v Indian Wells porazil hladce 2-0 na sety Kanaďana Milose Raonice a svou neporazitelnost prodloužil už na 10 zápasů, čímž vyrovnal svou druhou nejdelší vítěznou sérii. Ve svém největším finále po pěti letech si o první titul z turnaje Masters 1000 zahraje se 17 zápasů neporaženým Švýcarem Federerem.
Juan Martín Del Potro

Juan Martín Del Potro v posledních týdnech nebojuje s vážnými zdravotními problémy a na jeho formě je to znát. Dva týdny po triumfu v Acapulcu se mu daří i na Masters 1000 v Indian Wells, kde prodloužil svou neporazitelnost už na deset zápasů.

Vyrovnal tím svou vítěznou sérii z podzimu roku 2012. Delší šňůru bez porážky zaznamenal pouze v létě 2008, kdy nenašel přemožitele dokonce ve 23 zápasech v řadě.

Poslední vítězství a zároveň jubilejní 400. v kariéře si devětadvacetiletý Argentinec připsal ve včerejším semifinále proti Milosi Raonicovi. V souboji dvou bývalých finalistů ztratil po svém podání pouze sedm míčků, vyhrál nečekaně snadno 6-2 6-3 a vzájemnou bilanci s o dva roky mladším Kanaďanem vyrovnal na 2-2.

"Byl jsem překvapený, že jeho servisy dnes nebyly tak razantní. V obou setech se mi povedl rychlý brejk a díky tomu jsem měl zápas pod kontrolou," pochvaloval si Del Potro. "Hrál jsem chytře, protože podmínky dnes byly náročné. Dobře jsem podával, využil jsem všechny své šance. Byl to jednodušší zápas, než jsem očekával."



Osmý hráč světa Del Potro tak postoupil do svého 32. finále, v nichž má bilanci 21-10. Ve finále podniku Masters 1000 je počtvrté v kariéře a po pěti letech podruhé v Indian Wells. Po triumfu na US Open 2009 může získat svůj druhý nejcennější titul.

Finálovým sokem Del Potra bude v neděli od 21:00 SEČ pětinásobný šampion Roger Federer, který letos vyhrál všech 17 zápasů a prožívá svůj nejlepší vstup do sezony. Se šestatřicetiletým Švýcarem, který v prvním semifinále udolal Chorvata Bornu Čoriče, prohrává ve vzájemné bilanci 6-18.

Finalista Wimbledonu 2016  a bývalý třetí hráč světa Raonic si v Indian Wells o první titul z turnaje Masters 1000 a svou nejcennější trofej nezahraje, po sérii zdravotních problémů si však v kalifornské poušti alespoň poprvé po sedmi měsících připsal víc jak jednu výhru na jednom turnaji a poprvé od loňského května se dostal semifinále.

• ATP MASTERS 1000 INDIAN WELLS •
USA / Kalifornie, tv. povrch, 7.972.535 dolarů
sobotní výsledky (17. 03. 2018)
• Dvouhra - semifinále •
Federer (1-Švýc.) - Čorič (Chorv.) 5-7 6-4 6-4
Del Potro (8-Arg.) - Raonic (32-Kan.) 6-2 6-3
• Čtyřhra - finále •
Isner/Sock (USA) - Bryan/Bryan (7-USA) 7-6(4) 7-6(2)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
peggy
Preji vyhrat nad Federem.
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Mayo
DelPo konečne začať vyhrávať tituly.
Reagovat
Pavol
Takže Delpo skús ho zložiť napriek tomu že má toho športového oscara alebo čo to má. Delpo plus Kosatka kurz 6,2 .
Reagovat
Krisboy
Taky si myslím, že by Delpo mohl. U holek vůbec netuším.
Reagovat
Pavol
Delpo má jeden problém že je Fedexov fanúšik. U žien vyhrá lepšia obranárka. Ale keď som videl ako hrala Kasatkina s Wozniackou a Venus tak je to pre mňa smerodatné aj keď som to tipol len pre zábavu.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist