Del Potro zdolal Tsongu a po týdnu je opět ve finále

25. 2. 2012, 21:57
Aktuality 1
ATP MARSEILLE - Juan Martín Del Potro si po sedmi dnech zahraje znovu ve finále. V hale v Marseille dnes vyřadil domácího favorita Jo-Wilfrieda Tsongu a s dalším Francouzem Llodrou se utká o jubilejní 10. titul.
Juan Martín Del Potro

Argentinský tenista Juan Martín del Potro minulý týden v Rotterdamu prohrál až ve finále s Federerem a o svůj jubilejní 10. titul si po sedmi dnech zahraje znovu. V semifinále turnaje v Marseille dnes porazil domácího Jo-Wilfried Tsongu 6-4 6-7 6-3.

Tsonga i Del Potro zaznamenali v pátečních čtvrtfinále shodně 200. výhry na okruhu ATP, do třetí stovky ale lépe vstoupil třiadvacetiletý Argentinec. Turnajové jedničce Tsongovi nepomohlo k postupu ani 26 es, světová šestka tak přišla o možnost navázat v Marseille na triumf z roku 2009.

"Bylo to velmi těsné. Měl jsem štěstí, že on (Tsonga) zkazil volil a daroval mi ve třetím setu brejk. Klíčovým možná bylo mé chování - zůstal jsem klidný po celý zápas. Musíte zůstat klidní, bojovat a být fit. Jen tak máte šance vyhrát proti nejlepším hráčům," řekl vítěz US Open 2009 Del Potro.

V nedělním finále se desátý hráč světa Del Potro utká s dalším Francouzem Michaelem Llodrou. Vítěz turnaje z roku 2010 zdolal Srba Janka Tipsareviče 6-4 7-6 a v Marseille postoupil už potřetí za poslední čtyři roky do finále.

Llodra v tie-breaku druhého setu odvrátil Tipsarevičovi šest setbolů a do finále dvouhry postoupil poprvé od června 2010. V Marseille si jednatřicetiletý Francouz zahraje o titul potřetí - v roce 2009 prohrál ve finále s Tsongou, o rok později už na turnaji triumfoval.

- ATP 250 MARSEILLE -
(Francie, tv. povrch / hala, 512.750 eur)
sobotní výsledky (25. 02. 2012)

Dvouhra - semifinále:
Del Potro (4-Arg.) - Tsonga (1-Fr.) 6-4 6-7(9) 6-3
Llodra (Fr.) - Tipsarevič (3-Srb.) 6-4 7-6(10)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Halař z Paříže zase nezklamal :-). Tím svým stylem "hurá na síť" nedovolil Tipsarevičovi pořádně chytnout tempo. Llodra hrál sebevědomě..vyzařuje z něj jak mu tohle prostředí sedí a nebylo to jen o leváckém servisu a volejích. Docela v pohodě se chytal i když došlo na obyč výměnu. V první sadě prorazil Tipsarevičovo podání až za stavu 5:4..kdy zahrál skvěle..nejdřív parádní volej, pak dva winnery z bekhendu tuším..jeden z nich parádní prohoz. No a ve druhém setu stojí za zmínku hlavně totálně zpackaný tajbrejk ze strany Tipsareviče..byl pořád o krok vpředu, ale snad všechny setboly zazdil nevynucenkou. Jinak Llodrovi jsem postup moc přál :-). Takových hráčů už je jako šafránu.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist