Delbonis v Córdobě vyřadil nasazeného krajana Mayera, skončil i Chilan Jarry

6. 2. 2019, 10:36
Aktuality 0
ATP CÓRDOBA - Druhým dnem v argentinské Córdobě pokračoval nový antukový turnaj ATP. Nedařilo se nasazeným, když vypadl Chilan Nicolas Jarry a Leonardo Mayer, který podlehl krajanu Federicu Delbonisovi.
Federico Delbonis

Turnaj ATP se v Córdobě koná poprvé v historii a je úvodním podnikem čtyřdílné série Golden Swing - čtyř únorových turnajů na jihoamerických antukách. Pořadatelství Córdoba převzala od ekvádorského Quita, kde se hrálo čtyři roky. 

Druhý hrací den se nedařilo nasazeným hráčům. Ve večerním souboji dvou domácích borců neuspěl Leonardo Mayer, který podlehl Federicu Delbonisovi. Ten zvítězil 6-4 6-7 6-3 a v pátém vzájemném střetnutí si připsal druhou výhru.

"Zahrát si v Córdobě před domácími fanoušky je skvělý pocit. Myslím, že jsme s Leonardem předvedli dobrý tenis a jsem rád, že se mi podařilo najít cestu k vítězství," radoval se osmadvacetiletý Delbonis. 

Ve druhém kole levorukého Delbonise čeká Španěl Roberto Carballés Baena (h2h 1-0), který tento týden obhajuje body za loňský triumf v Quitu.

Po návratu z Rakouska, kde dvěma body pomohl Chile k postupu na finálový turnaj Davisova poháru, se na vítězné vlně neudržel Nicolas Jarry. Pátý nasazený Chilan v prvním kole prohrál 2-6 6-7 s domácím Juanem Ignaciem Londerem, který si tak v 25 letech připsal premiérovou výhru na okruhu ATP.

Vítěz šesti antukových turnajů ATP Pablo Cuevas si poradil s domácím Facundem Bagnisem. Zkušený Uruguayec během zápasu získal všech 25 míčků po svém prvním podání, zvítězil dvakrát 6-4 a vedení ve vzájemné bilanci zvýšil na 6-0.

• ATP 250 CÓRDOBA •
Argentina, antuka, 589.680 dolarů
úterní výsledky (05. 02. 2019)
• Dvouhra - 1. kolo •
Londero (Arg.) - Jarry (5-Chile) 6-2 7-6(5)
Delbonis (Arg.) - Mayer (7-Arg.) 6-4 6-7(5) 6-3
Ramos (Šp.) - Dellien (Bol.) 7-6(7) 4-6 6-3
Munar (Šp.) - Andreozzi (Arg.) 6-1 6-4
Carballés (Šp.) - Martin (SR) 6-3 6-2
Giannessi (It.) - Seyboth Wild (Braz.) 6-7(8) 7-5 7-6(4)
Cuevas (Urug.) - Bagnis (Arg.) 6-4 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist