Dementěvová dál válcuje soupeřky, je v semifinále

26. 2. 2010, 16:52
Aktuality 5
Kvůli dešti nastoupila na kurt později, ale dnešní program se jí příliš neprotáhl. Turnajová jednička v Kuala Lumpur Jelena Dementěvová na své cestě za titulem nezakopla ani v utkání se sedmou nasazenou Magdalénou Rybárikovou. Slovenskou hráčku smetla za hodinu a minutu 6-0 6-3.
Jelena Dementěvová

Jelena Dementěvová na žádnou ze svých předchozích dvou výher na turnaji nepotřebovala ani hodinu a čtvrt a i její čtvrtfinálový zápas s Magdalénou Rybárikovu byl naprosto jednoznačný.

Dementěvová prohrála v úvodním setu jen sedm výměn a za pouhých dvacet minut nadělila Slovence 'kanára'. Ve druhé sadě už Rybáriková byla šesté hráčce světa vyrovnanější soupeřkou a za stavu 1-4 jí dokonce sebrala podání, aby snížila na 3-4. Nejvýše nasazená hráčka ale žádné drama nepřipustila a zvítězila hladce 6-0 6-3.

O finále si Ruska zahraje s Rakušanou Sybille Bammerovou, která dnes kvůli deště musela dlouho čekat na dohrávku svého zápasu s Kai-Chen Chang.

Bammerová nezačala zápas nejlépe, když Chang ovládla první set. Rakušanka se ale nevzdala, ve druhém setu se dostala zpátky do zápasu a ve třetím dějství se díky dvěma brejkům ujala vedení 4-1. Zápas v tu chvíli přerušilo nepříznivé počasí, šestou nasazenou hráčku to ale nerozhodilo a po výhře 3-6 6-3 6-3 se dostala mezi nejlepší čtyřku.

Těžkou práci se svou soupeřkou dnes měla i turnajová čtyřka Alisa Klejbanovová z Ruska. I ona prohrála první set s nenasazenou soupeřkou, její bývalá krajanka Anastasia Rodionovová, která už soutěží s australským pasem, jí v úvodní sadě dvakrát sebrala podání a vyhrála ji 6-4. Stejně jako v předchozím kole ale Klejbanovová nepříznivý vývoj dokázala otočit a po dvou a půl hodinách zvítězila 4-6 6-3 6-4.

Výsledky - Kuala Lumpur (tvrdý povrch, dotace 220.000 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Klejbanovová (4-Rus.) - Rodionovová (Austr.) 4:6, 6:3, 6:4, Moritaová (Jap.) - Scheepersová (JAR) 6:3, 7:5.

Komentáře

5
Přidat komentář
smazaný uživatel
Pokud si to přečte skott, tak mám na tebe dotaz: zdá se, že máš poměrně slušné informace ze světa ženského tenisu východních zemí (hlavně teda Ruska:) - kdyby jsi měl vyjmenovat tři čtyři největší naděje pro budoucnost (řekněme do hráčky do 18/19 let), které by to podle tebe byly? Ať už hrají zatím na turnajích ITF anebo se již pohybují na WTA... a nemusí se jednat jen o Rusky. Jde obecně o východní země (mimo asijské).
Reagovat
skott
No, je pravda, ze ruske tenistky, to je nepreberna zasobarna talentu a je to jeden z duvodu, proc me tolik zajimaji.Pokud bych mel vybrat nejvetsi nadeji, tak asi nereknu nic moc noveho - Nasta Pavlyuchenkova.Zadna jina tenistka nikdy nevyhrala v juniorkach to, co ona.At uz tymove uspechy, nebo individualni (7 GS titulu, jun. no1, mistryne sveta s rus.tymem atd.), nemela zkratka konkurenci a i prestup mezi dospele, coz je nejdulezitejsi, zvladla bleskove ve spravnou chvili.
Ale asi ses ptal na mladsi rocniky a prozatim mene zname tenistky, jestli jsem pochopil spravne.Tam jsou podle me dve vyrazne hracky, kterym bude patrit budoucnost.Jsou to Daria Gavrilova (r.94) a Yulia Putintseva (r.95).Obe trenuji v parizske akademii Mouratouglu a maji uz za sebou i debut na okruhu WTA v lonskem roce.Ja osobne mam radsi Dashu, Yulia je horka hlava, co jsem ji videl v Prostejove (stale se rozcilovala pri kazdem spornem mici) a dokonce na poslednim Orange Bowlu proti Dabrowske se ji stalo neco podobneho, co Serene pri USO, ze prohrala zapas, kvuli rozstipani rakety a nadavkam:-) Krome nich stoji za pozornost z maldsich jeste Ksenia Kirillova a Irina Kromacheva (tu jedinou jsem zatim nevidel, na MS do Prostejova neprijela a Putintseva na vsechno sama nestacila, Rusky prohraly v semi s nasema holkama..) a ja porad cekam az se konecne zacne prosazovat taky Ksenia Pervak.
Reagovat
skott
Pokud jde o ¨NERUSKE¨ tenistky, tak ty sledjuju vyrazne min, ale za nejvetsi talenty povazuju mladsi Radwanskou a Lauru Robson.Ta je ovsem, podle me, tou uplne nejvetsi nadeji zenskeho tenisu.Prakticky hotova hracka bez slabiny, co tyka techniky uderu a mysleni, navic ma predpoklady stat se opravdovou megastar, na zpusob Williamsek a Sharapove.Tim ted myslim i vsechno kolem, nejen tenis.Ona ma totiz jednu obrovskou vyhodu a to, ze je anglicanka, resp. anglicky mluvici, protoze se narodila v Australii.Tudiz ma vse, co potrebuje hlavni hvezda WTA - hezka tvaricka, extrovertni zabavna povaha, talentovana...proste zajimava pro vsechny;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Díky za podrobné info... uvidíme, jak ti ta předpověď s Robson vyjde, na tu jsem každopádně taky zvědavý... A jenom mimochodem, kdybys měl ohodnotit šance sester Plíškových do budoucích let:) - Jak to vidíš?
Reagovat
skott
V jejich pripade je prvni stovka skoro jista, prekvapilo by me, kdyby se tam jednou nedostaly.Driv mela byt lepsi Kristyna, ted je to opacne, lepsi vysledky ma Kaja, ale celkove na nich nevidim nic vyjimecneho.Pokud dvojcata, tak ukrajinky Kichenok, mi prijdou lepsi.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist