Dementěvová po pomalém rozjezdu postupuje

6. 1. 2009, 11:26
Aktuality 1
WTA AUCKLAND - Čtvrtá hráčka světa Jelena Dementěvová vstoupila do nové sezony vlažně, přesto Chan Yung-jan z Tchaj-wanu porazila ve dvou setech. Hladší vstup do turnaje v Aucklandu měla druhá nasazená Dánka Wozniacká.
Jelena Dementěvová

Ruská tenistka Jelena Dementěvová v úvodním kole roli nejvýše nasazené hráčky zvládla, přestože v utkání s Chan Yung-jan celkem čtyřikrát ztratila své podání. Po prvním vyrovnaném setu však ve druhém převzala iniciativu a zaslouženě postoupila.

"Ona (Chan) byla od úvodu velmi aktivní a dostávala mě pod tlak. Neočekávala jsem tak těžký souboj a tak mi chvíli trvalo, než jsem se do zápasu dostala," přiznala světová čtyřka Dementěvová. Ve druhém kole ji čeká domácí Marina Erakovičová, jež si poradila se Španělkou Llagosteraovou.

O poznání snadnější vstup do sezony má za sebou osmnáctiletá Dánka Caroline Wozniacká. V zápase s italskou kvalifikantkou Albertou Briantiovou ztratila jen jeden game, když úspěšnost prvního podání měla 80%. V dalším zápase ji čeká o šestnáct let starší Američanka Craybasová.

"Věděla jsem že to bude těžké utkání, ale dokázala jsem získavat důležité body," popsala utkání skromně Wozniacká.

Na chlup stejného výsledku dosáhla v prvním kole Ruska Jelena Vesninová, která se v druhém kole střetne s Nicole Vaidišovou. Ta na kurtu v 1. kole strávila téměř trojnásobek času.

Turnaj v Aucklandu je dotován částkou 220.000 dolarů.

WTA AUCKLAND (Nový Zéland, tv. povrch, 220.000 dolarů) - úterní výsledky:

Dvouhra - 1. kolo:
Dementěvová (1-Rus.) - Chan Yung-jan (Tchaj-wan) 7-5 6-3
Wozniacká (2-Dán.) - Briantiová (It.) 6-1 6-0
Pavljučenkovová (7-Rus.) - Barroisová (Něm.) 6-3 6-1
Suarezová (8-Šp.) - Dechyová (Fr.) 6-4 6-0
Erakovicová (N. Zél.) - Llagosteraová (Šp.) 7-5 6-4
Keothavongová (Brit.) - Lučičová (Chorv.) 6-4 6-2
Moritaová (Jap.) - Domachowská (Pol.) 6-4 4-6 6-4
Vesninová (Rus.) - Nakamuraová (Jap.) 6-1 6-0

Čtyřhra - 1. kolo:
Dechyová/Santangelová (Fr./It.) - Dzehalevičová/Uhlířová (3-Běl./ČR) 6-4 6-4
Gallovitsová/Hrdinová (Rum./ČR) - Leeová, Vanová (N. Zél.) 6-3 6-4

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
To snad ne. Vesninaová, Šarapovaová, Safinaová :-))) Takhle se přece s ruskými jmény nezachází. Vezme se mužská podoba jména (Vesnin, Šarapov, Safin) a až k tomu se přidává ová. Je vidět, že přehled výsledků (tam je Vesninová) pochází od jiného zdroje.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist