Dementěvová vyřídila Serenu a v Sydney obhájila titul

15. 1. 2010, 15:33
Aktuality 4
WTA SYDNEY - Silně obsazenou generálku na Australian Open vyhrála Jelena Dementěvová. Ve finále turnaje v Sydney pohodlně porazila světovou jedničku Serenu Williamsovou a obhájila titul.
Jelena Dementěvová

V Sydney startovalo devět hráček z Top 10, většině se však příliš nedařilo. Nicméně ve finále se žádné neznámé, či překvapivé jméno neobjevilo. V repríze loňského semifinále na sebe narazili Jelena Dementěvová a Serena Williamsová.

I letos v duelu osmadvacetiletých tenistek uspěla Ruska. Souboj byl vyrovnaný jen do stavu 3-3 v prvním setu, pak už na kurtu začala dominovat Dementěvová a Serena, limitovaná bolestí levého kolena, postupně rezignovala.

Olympijské vítězce Dementěvové se v Sydney podařilo obhájit titul, což naposledy dokázala v letech 2001 a 2002 Hingisová. Ruská tenistka si připsala celkově 15. titul v kariéře a prémii 98.500 dolarů.

"Myslím, že hrála moc dobře," vyzdvihla výkon vítězky Serena. "Já dělala hromadu nevynucených chyb... ale lepší teď, než příští týden," dodala.

Na otázku, zda se na jejím výkonu odrazilo zranění kolena, odpověděla: "Víte, tak trochu jsem s tím bojovala. Ale nesnáším výmluvy. Musíme hlavně ocenit to, jak dnes Jelena hrála." Serena však potvrdila, že na Australian Open nastoupí jak ve dvouhře, tak i ve čtyřhře po boku sestry Venus. Bude tedy obhajovat oba tituly, které před rokem v Melbourne získala. "Miluju debl... je při něm tolik zábavy," uvedla vítězka 11 grandslamů ve dvouhře a 10 ve čtyřhře.

Osmadvacetiletá Američanka zahájí první grandslam roku proti Polce Urszule Radwaňské, pak by ji mohla čekat Češka Kvitová. Dementěvová, která loni prohrála v semifinále právě se Serenou, má vstup do turnaje o poznání těžší. V úvodním kole ji prověří krajanka Duševinová, ale už ve 2. kole s největší pravděpodobností narazí na Heninovou.

- WTA PREMIER SYDNEY (Austrálie, tv. povrch, 600.000 dolarů) -
páteční výsledky (15. 01. 2010)

Dvouhra - finále:
Dementěvová (5-Rus.) - S. Williamsová (1-USA) 6-3 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
Vše nej-Už i ty servisy vychází častěji o.k.Na AO ještě trochu zlepšit nerviky. Ale opravdu první kolo AO pro obě je kruté. Nevím komu fandit, bude mně každé líto, která to neustojí.
Reagovat
skott
Tak doufam, ze Lena opet nenacasovala formu prilis brzo a zvladne uspesne i kruty los AO.
Porazit na ceste za titulem svetovou 7,2 i 1 ma velky zvuk, i presto, ze Serena mela dneska viditelne problemy s pohybem ke konci zapasu a cekal jsem, jestli vzda nebo ne.Nastesti to neudelala a ma za to u me male bezvyznamne plus;-)
Jinak je to prvni Leny obhajoba titulu v kariere a zaroven potvrzeni toho, ze se ji ve finale posledni roky nevidane dari.
Reagovat
smazaný uživatel
Jak jinak. Dementka tady opět nad Serenou vyhrála. Když ale jde na GS (Wimbledon 09!) nebo v Doha o hodně, ruská labila (a nejen tahle) to nikdy nezvládne. Proč musí mít ta prdelačka na grandslamech pořád tolik štěstí? Paraván to v semifinále taky mohla k výhře dotáhnout, to už je opravdu k vzteku.
Reagovat
smazaný uživatel
podle mě si Elena poradí se Heninovou!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist