Dementěvová: Wimbledon? Nevím, ale do Eastbourne nejedu

4. 6. 2010, 00:21
Aktuality 7
Zraněná noha Jeleny Dementěvová pro ni znamená další konec nadějí na titul na grandslamovém turnaji, může být ale ještě hůř. Za necelé tři týdny začíná Wimbledon a start Rusky na něm je kvůli natrženém lýtkovému svalu v ohrožení.
Jelena Dementěvová (© FFT)

Když Jelena Dementěvová vzdala semifinálový zápas proti Italce Schiavoneové, nejen její soupeřku to hodně překvapilo. Na tiskové konferenci po zápase Dementěvová přiznala, že měla už z duelu druhého kola natržený lýtkový sval a na nohu téměř nemohla došlápnout.

"Bylo velmi bolestivé jen chodit. Cítila jsem to od svého druhého zápasu a zhoršilo se to," vysvětlila na tiskové konferenci pátá hráčka světa. "Dnes to byla ostrá bolest. Už to bylo příliš, nemohla jsem se pořádně hýbat po kurtu," dodala.

Bolestivé zranění pro ni může mít ještě nepříjemnou dohru. Možná kvůli němu bude muset vynechat i Wimbledon, který začíná za necelé tři týdny.

"Nevím, jestli budu moci ve Wimbledonu hrát," reagovala Ruska na zmínku o dalším důležitém turnaji. "Kvůli tomu zranění nejedu do Eastbourne."

Dál už bych to nevydržela
Podle Dementěvové, která ve finále French Open neúspěšně bojovala o titul už v roce 2004, bylo jedno, jak tie-break prvního setu dopadne. I kdyby prý vyhrála, musela by zřejmě zápas vzdát.

"Chtěla jsem dneska zkusit zabojovat, protože to je výjimečný turnaj. I přes tu bolest jsem to tedy zkusila, ale myslím, že o moc déle už bych to nevydržela," uvedla Dementěvová.

Její skreč Schiavoneovou překvapila také proto, že si ruská tenistka nevyžádala ošetření.

"S natrženým svalem prostě musíte hrát i přes tu bolest," vysvětlovala turnajová pětka. "Měla jsem léky proti bolesti, léky proti zánětu a nohu jsem měla obvázanou. Nic v tu chvíli ale nefungovalo. Proti Francesce se musíte hodně hýbat, hodně běhat. Mou největší zbraní je můj pohyb a práce nohou a s takovým zraněním to bylo nemožné," dodala Dementěvová, které tak znovu utekla šance na premiérový grandslamový titul.

"Mohla jsem dohrát ve třetím kole a dostala se do semifinále. Jsem zklamaná, že mi zranění tuhle šanci vzalo. Ale co můžu dělat? Zranění jsou součást hry a tak to prostě je. Nic na tom nezměním," uzavřela smířeně.

Komentáře

7
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Mohlas nechat postup krajance Naděždě, kozo jedna špinavá hamižná. Pryč s Dementkou!
Reagovat
smazaný uživatel
No, Naděžda taky zrovna moc fit nevypadala, že? :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Brožo souhlasím s tebou jeto Čuba co bohužel nikdy nezvedne nad hlavu Grand Slamový titul .
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud ostatní budou hrát tak jak teď tak na to má ......
Reagovat
smazaný uživatel
to jsou zas reakce, že by člověk blil....
Reagovat
Vojtaakk
Tak Brožíček je takovej Barney, akorát má místo Rogera na paškále Elenu... neni mi úplně jasný proč, ale to u Bárnyho taky ne :)))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist