Déšť obhájkyni Gajdošovou v Hobartu nezastavil

9. 1. 2012, 19:41
Aktuality 1
WTA HOBART - Obě loňské finalistky turnaje v Hobartu vstup do letošního ročníku zvládly. Jarmilu Gajdošovou se pokoušel zastavit i déšť, obhájkyně titulu ale závěr duelu s Japonkou Maritaovou zvládla. Američanka Matteková si poradila s domácí patnáctiletou nadějí Asleigh Bartyovou.
Jarmila Gajdošová

Před rokem Jarmila Gajdošová získala v Hobartu svůj druhý a zatím i poslední titul ještě pod jménem Grothová. Pak se však s Australanem Samem Grothem rozvedla a hraje zase pod svým dívčím jménem.

Před týdnem čtyřiadvacetiletá rodačka ze Slovenska hrála na Hopman Cupu, na kterém v posledním zápase utrpěla debakl 0-6 0-6 s Marion Bartoliovou. Z výprasku se dokázala rychle oklepat a v turnaj Hobartu zahájila vítězstvím 6-3 6-4 nad Ayumi Moritaovou.

Závěr zápasu byl ale hodně komplikovaný. Za stavu 6-3 a 5-3 Gajdošová podávala na postup, za stavu 30-40 však začalo pršet a utkání bylo na hodinu přerušeno. Po návratu na kurty Japonka brejkbol využila, Gajdošová ale v následném gamu prodloužení duelu odmítla. Ve 2. kole se Gajdošová utká s Anastasií Rodionovovou, která rovněž reprezentuje Austrálii.

Na Hopman Cupu sezonu zahájila také Bethanie Matteková-Sandsová. Američanka, jež takřka celou druhou polovinu loňské sezony laborovala se zraněním ramene, si dnes poradila hladce dvakrát 6-2 s domácí Ashleigh Bartyovou, která si v prosinci zajistila divokou kartu na Australian Open.

Bartyová proti o 11 let starší Mattekové začala dobře, z vedení 2-0 se ale neradovala dlouho. "Zahrála jsem pár vítězných úderů a udělala několik chyb. Ale myslím, že jsem jí donutila o postup bojovat," těšilo Bartyovou, že v prvním zápase na okruhu WTA výrazně nepropadla. "Ona je na okruhu mnohem déle, má spoustu zkušeností a má mnohem více síly, než já. To byl dnes hlavní rozdíl," dodala vítězka wimbledonské juniorky, která dostává tréninkové lekce i od Steffi Grafové a André Agassiho.

Loňská poražená finalistka Matteková-Sandsová se ve druhém kole střetne s Rumunkou Soranou Cirsteaovou.

Až zítra zahájí soutěž na tasmánském ostrově čerstvá vítězka čtyřhry v Aucklandu Lucie Hradecká. Šestadvacetiletá rodačka z Prahy se střetne s šestou nasazenou Shahar Peerovou z Izraele.

- WTA INTERNATIONAL HOBART -
(Austrálie / Tasmánie, tv. povrch, 220.000 dolarů)
pondělní výsledky (09. 01. 2012)

Dvouhra - 1. kolo:
Wickmayerová (1-Belg.) - Erakovicová (N. Zél.) 7-5 6-4
Kerberová (4-Něm.) - Vesninová (Rus.) 6-2 6-4
Gajdošová (5-Austr.) - Moritaová (Jap.) 6-3 6-4
Dellacquaová (Austr.) - Voskobojevová (Kaz.) 7-5 4-6 6-4
Pironkovová (Bul.) - Watsonová (Brit.) 7-6(10) 3-6 7-6(2)
Matteková-Sandsová (USA) - Bartyová (Austr.) 6-2 6-2
Erraniová (It.) - Larssonová (Švéd.) 6-3 6-3
Barthelová (Něm.) - Oprandiová (It.) 6-1 6-4

Čtyřhra - 1. kolo:
Beguová/Niculescuová (4-Rum.) - Rybáriková/Zakopalová (SR/ČR) 6-1 6-2
Pěrvakovová/Stephensová (Kaz./USA) - Birnerová/Briantiová (ČR/It.) 4-6 6-1 11-9

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
VlS
Dobře Jarmilo a pokračuj. Na tebe se dívám rád.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist