Devatenáctileté Češky Marková a Laboutková slaví premiérové triumfy na turnaji ITF

12. 5. 2019, 17:54
Aktuality 1
ITF - Neděli 12. května 2019 si budou pamatovat jako den, kdy získaly svůj první titul mezi ženami. Devatenáctileté Češky Johana Marková a Aneta Laboutková dnes vyhrály turnaje ITF s nejnižší dotací 15.000 dolarů v chorvatském Tučepi, respektive švédském Göteborgu.
Johana Marková (© TK Sparta Praha)

Johana Marková se snaží prosadit na menších turnajích ITF třetím rokem. Své první dvě finále - na antuce v Brně 2017 a na tvrdém povrchu v Antalye - prohrála, ale do třetice v něm už uspěla. 

Česká tenistka si pro premiérovou trofej došla tento týden v na antuce v chorvatském Tučepi, kde byla nasazenou jedničkou a roli papírové favoritky potvrdila. Soutěží prošla bez ztráty setu, když v dnešním finále porazila 6-4 6-1 Slovinku Veroniku Erjavečovou a nadělila si krásný dárek ke středečním 20. narozeninám.

Také Aneta Laboutková si svůj premiérový titul nadělila k narozeninám, když devatenáctiny oslavila v pátek přímo během turnaje ITF 15k ve švédském Göteborgu. 

Na severu Evropy česká hráčka, jejímž dosavadním maximem byla dvě semifinále a letos měla na kontě pouhé tři výhry z devíti zápasů, uspěla z pozice nasazené sedmičky. Třikrát zvítězila po třísetovém boji, v semifinále i v premiérovém finále předvedla úspěšný obrat. V boji o titul dnes udolala po 2 hodinách a 47 minutách boje 4-6 7-6 6-3 domácí Caijsu Wildu Hennemannovou.Podrobnosti připravujeme.

• ITF 15K TUČEPI •
Chorvatsko, antuka, 15.000 dolarů
nedělní výsledky (12. 05. 2019)
• Dvouhra - finále •
Marková (1-ČR) - Erjavečová (4-Slovin.) 6-4 6-1

 

• ITF 15K GÖTEBORG •
Švédsko, antuka, 15.000 dolarů
nedělní výsledky (12. 05. 2019)
• Dvouhra - finále •
Laboutková (7-ČR) - Hennemannová (Švéd.) 4-6 7-6(4) 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
Fransoas
I přesto,že to jsou nižší turnaje,je vždy velice dobré se prosadit a získat titul,což se oběma našim mladým hráčkám podařilo.Takže gratulace.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist