Dimitrov potrápil i Nadala! Problémy měl také Murray

12. 2. 2009, 22:22
Aktuality 8
ATP ROTTERDAM - Vycházející hvězda mužského tenisu Grigor Dimitrov byl rovnoceným soupeřem i světové jedničce Rafaelu Nadalovi. Španělskému tenistovi v boji o postup do čtvrtfinále podniku v Rotterdamu podlehl až po třísetové bitvě. Cestu z 2. kola měl strnitou také druhý nasazený Andy Murray, který se trápil v duelu s Italem Seppim.
Grigor Dimitrov

Sedmnáctiletý vítěz juniorky US Open a Wimbledonu Grigar Dimitrov z Bulharska se pomalu ale jistě začíná prosazovat mezi dospělými. Po překvapivé premiérové výhře na okruhu ATP nad Tomášem Berdychem si dnes pořádně nabrousil zuby i na světovou jedničku Rafaela Nadala.

Na Dimitrovovi byl sice při prvních výměnách znát respekt ze soupeře, ale po rychlé ztrátě servisu se dokázal rozkoukat a srovnal krok. Nadal o zisku první sady rozhodl až ve dvanáctém gamu. Agresivně hrající Bulhar se však nezdával a jediný brejkbol za celý druhý set v 8. hře proměnil a nakonec si připsal vítězný set proti světové jedničce.

Na víc už ale neměl. O pět let starší rodák z Mallorky využil v rozhodujícím dějství svých zkušeností a po setech 7-5 3-6 6-2 postoupil do čtvrtfinále.

Dimitrov, nejlepší loňský junior, v Rotterdamu předvedl kvalitní výkony a v budoucnu o něm jistě ještě hodně uslyšíme.

Nadal má v Holandsku za sebou už druhý náročný zápas. V 1. kole se tři sety trápil i s Italem Bolellim. O semifinále si zahraje s vítězem duelu Tsonga - Tursunov.

Jednoduché utkání za sebou nemá ani druhý nasazený Andy Murray. Přitom úvod zápasu s Italem Seppim nenaznačoval, že by měl mít favorit problémy. Už v osmém gamu si Murray vypracoval setbol, ale stejně jako dva následné při vlastním servisu ho nevyužil. Britský tenista cítil, že by mohl první set ztratit a pod tlakem začal chybovat. Rozhodnout musel tie-break, ve kterém už světová čtyřka nezaváhala.

To neplatilo o začátku druhého dějství, kdy vítěz letošního podniku v Dauhá ztratil podání. Seppi však náskok neudržel a nakonec po setech 6-7 5-7 podlehl.

Jednadvacetiletý Murray, který letos prohrál pouze ve čtvrtfinále Australian Open s Verdaskem, si o postup mezi nejlepší čtyři zahraje s Francouzem Marcem Gicquelem, který se do hlavní soutěže dostal až za zraněného Söderlinga. Gicquel dnes vyřadil krajana Mathieua.

Na raketě Maria Ančiče skončil osmý hráč světa Gilles Simon. Chorvatovi podlehl po téměř dvou a půl hodinách 4-6 6-3 3-6.

Loňský triumf v Rotterdamu nezopakuje Francouz Michael Llodra, když ho už ve druhém kole zastavil krajan Gael Monfils.

- ATP 500 ROTTERDAM (Holandsko, tv. povrch / hala, 1.445.000 eur) -
čtvrteční výsledky

Dvouhra - 2. kolo:
Nadal (1-Šp.) - Dimitrov (Bulh.) 7-5 3-6 6-2
A. Murray (2-Brit.) - Seppi (It.) 7-6(4) 7-5
Monfils (5-Fr.) - Llodra (Fr.) 6-4 6-4
Tsonga (6-Fr.) - Tursunov (Rus.) 7-6(4) 6-2
Gicquel - Mathieu (oba Fr.) 6-4 6-3
Ančič (Chorv.) - Simon (Fr.) 6-4 3-6 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

8
Přidat komentář
D.A.N
Nemohu si pomoci Nadaluv styl hry je hrozný ty jeho kopce lyftované to je prostě hrůza a hráči co hrají jednoruč a hazí jim to do bekhendu prostě trpí, chudák Dimitrov a spol já v tom vidím antitenis.
Reagovat
smazaný uživatel
mě se taky nadalův styl hry nelíbí,přeliftováné balonky z forhandu,sem tam ten čop,Federerova hra je stokrát variabilnější.ALe na Rafovi zase oceňuji jeho obranou činnost,ve které je nejlepší na světě.
Reagovat
D.A.N
Ta jeho obrana je fakt skvělá, každopádně jak jsem psal styl jakým hraje prostě brrr.:-(
Reagovat
smazaný uživatel
mne se tez nelibi, ale jak vidno je ucinny. Mne se treba livi styl djokovice, kteremu fandim, protoze se snazi za kazdou cenu hrat ofenzivne, i kdyz zas to zpusobuje nevynucene chyby, ale aspon se je na co divat
Reagovat
smazaný uživatel
Věc názoru já bych na Nadala mohl koukat celej den,ale neberu vám váš názor.
Reagovat
smazaný uživatel
jasne beru to, kazdy ma jiyn nazor, vic oci vic nazoru
Reagovat
smazaný uživatel
:) jj
Reagovat
smazaný uživatel
Nelíbi se ti to protože tím federer aspon vidíš že taky neumí všechno
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist