Dimitrov se dál trápí. V Indian Wells v prvním zápase podlehl Verdascovi

11. 3. 2018, 10:55
Aktuality 14
ATP INDIAN WELLS - Grigor Dimitrov roli favorita ve druhém kole Masters v Indian Wells nepotvrdil, ale naopak potvrdil, že se mu v kalifornské poušti nedaří. Třetí nasazený, který v Indian Wells nikdy nepřešel přes třetí kolo, hned na úvod turnaje po dvouhodinovém boji podlehl španělskému veteránovi Fernandovi Verdascovi a zaznamenal již třetí porážku v řadě.
Grigor Dimitrov

Grigor Dimitrov sezonu zahájil v Brisbane, kde prohrál v semifinále a neobhájil loňský titul, ve čtvrtfinále Australian Open překvapivě vypadl s Edmundem a v hale v Rotterdamu ve finále jasně nestačil na Federera.

Zatímco na těchto turnajích i přes nevyrovnané výkony došel do závěrečných kol, na posledních dvou akcích vítěz posledního Turnaje mistrů selhal. V Dubaji v roli nasazené jedničky prohrál hned v prvním kole a úvodní zápas nezvládl ani na právě probíhajícím Masters v Indian Wells. Zaznamenal tak již třetí porážku v řadě.

Dimitrov v kalifornské poušti nikdy nepřešel přes třetí kolo a i letos potvrdil, že mu prostě úvodní podnik série Masters nesedí. V sobotu v utkání druhého kola podlehl 6-7(4) 6-4 3-6 španělskému veteránovi Fernandovi Verdascovi, jenž s Bulharem srovnal vzájemnou bilanci.

V úvodním dějství oba hráči jednou přišli o servis, Dimitrov v desátém gamu nevyužil dva setboly a nakonec musel rozhodovat tie-break. V něm měl pevnější nervy outsider Verdasco.

Dimitrov ale srovnal na 1-1 na sety, když ve druhé sadě odskočil do vedení 3-0 se dvěma brejky v zádech a jednu ze dvou výhod brejku uhájil až do konce setu. V rozhodujícím dějství byl k vidění jediný brejkbol. Verdasco svou šanci v osmé hře proměnil a vzápětí na servisu využil druhý mečbol.

Verdasco bude o své třetí osmifinále v Indian Wells při své celkově 15. účasti bojovat proti Taylorovi Fritzovi. Domácí hráč k radosti diváků po setech 6-4 7-6(4) vyřadil nasazeného Andreje Rubljova. Španělovi se pokusí oplatit dva roky starou porážku z Winston-Salemu.

Své letošní působení v Indian Wells zahájil také Roger Federer. Obhájce titulu ovšem kvůli dešti nedohrál utkání s Federicem Delbonisem, nad kterým vede 6-3 2-2. Pokud letos neporažený Švýcar zvládne dnešní dohrávku, zahraje si o osmifinále s Filipem Krajinovičem. Srb přehrál domácího Mitchella Kruegera hladce 6-2 6-2.

Dominic Thiem vstoupil do turnaje vítězstvím 6-2 3-6 6-3 nad Stefanosem Tsitsipasem, s nímž si letos poradil i podruhé. Světovou šestku ve třetím kole čeká souboj loňských čtvrtfinalistů s Pablem Cuevasem. S Uruguaycem, který porazil 7-6(4) 6-3 kanadského mladíka Denise Shapovalova, má vyrovnanou vzájemnou bilanci.

Dál jde i Kevin Anderson. Jihoafričan přehrál 7-5 6-4 Jevgenije Donského z Ruska a vyhrál 9 z posledních 10 zápasů. Jeho dalším soupeřem bude Nicolas Kicker. Pětadvacetiletý Argentinec si ve druhém kole vyšlápl na nasazeného Damira Džumhura, jehož po obratu porazil 4-6 6-2 6-1. Oba hráče čeká premiérové vzájemné měření sil.

• ATP MASTERS 1000 INDIAN WELLS •
USA, tv. povrch, 8,909.960 dolarů
sobotní výsledky (10. 3. 2018)
• Dvouhra - 2. kolo •
Verdasco (Šp.) - Dimitrov (3-Bulh.) 7-6(4) 4-6 6-3
Federer (1-Švýc.) - Delbonis (Arg.) 6-3 2-2 / přerušeno pro déšť
Berdych (12-ČR) - Marterer (Něm.) 6-1 6-4
Thiem (5-Rak.) - Tsitsipas (Řec.) 6-2 3-6 6-3
Anderson (7-JAR) - Donskoj (Rus.) 7-5 6-4
Carreño (11-Šp.) - Zeballos (Arg.) 3-6 6-3 7-6(3)
Bautista (13-Šp.) - Donaldson (USA) 6-4 6-2
Chardy (Fr.) - Fognini (16-It.) 4-6 7-6(2) 6-4
Čorič (Chorv.) - Ramos (19-Šp.) 6-0 6-3
Mannarino (20-Fr.) - Polansky (Kan.) 6-1 6-4
Hyeon Chung (23-Kor.) - Lajovič (Srb.) 6-7(9) 6-3 6-3
Krajinovič (25-Srb.) - Krueger (USA) 6-2 6-2
Kicker (Arg.) - Džumhur (26-Bosna) 4-6 6-2 6-1
Fritz (USA) - Rubljov (27-Rus.) 6-4 7-6(4)
Cuevas (30-Urug.) - Shapovalov (Kan.) 7-6(4) 6-3
Medveděv (Rus.) - Berrettini (It.) 6-7(6) 7-5 6-4
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

14
Přidat komentář
horska.kraslice
Kde je Fandina, že tu nepláče?
Reagovat
Fandina
Už jsem si poplakala :-). Je to škoda, že prohrál, navíc ve třech setech, ale doufám, že už na další prohru v řadě nenaváže. Tři stačily, hlavně ta v Dubaji mě mrzela, protože jsem tam byla, sice ne na jeho mači, ale i tak.
Reagovat
smazaný uživatel
ale aspon je to fesak:)
Reagovat
Fandina
velkej fešák jooooooooooo :-)
Reagovat
horska.kraslice
Jak pro koho. Už jsem zde před časem psala, že to vůbec není šálek mého čaje.
Reagovat
Fandina
Můj ano, hezkej kluk, ale stejně pro mě je top Tommy Haas. Naprostá špička.
Reagovat
Hook2424
Chlapec, který díky nevyrovnanosti nikdy nedokázal využít svůj potenciál!
Reagovat
Krisboy
Jak - trápí? Vzdyt Verdasco nejni ž
adný béčko, s ním bych - proč si to nepřiznat - prohrál asi i já...
Reagovat
Dobry-den
To se Grigor hned musí cítit lépe ;-)
Reagovat
janek_da
Přesně. Navíc s ním prohrává pořád tak co.
Reagovat
Fandina
Pořád ne, ale co se dá dělat.
Reagovat
kada.tom
achjo ... děs běs tohle :-/
Reagovat
janek_da
Copa? Fašistické Bulharsko ti nevadí?
Reagovat
smazaný uživatel
https://twitter.com/doublefault28/status/972676697047826435

potesilo :) :33
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist