Dimitrov v Bastadu ztratil set s outsiderem, Berdych začne proti Alundovi

9. 7. 2013, 09:29
Aktuality 10
Po Wimbledonu se v Evropě rozjíždí další turnaje na antuce a ve švédském Bastadu se na jednom z nich představí i Tomáš Berdych. V prvním kole měl volno, ve druhém se utká s Argentincem Alundem. V úvodní hrací den měl problémy Grigor Dimitrov, který musel otáčet zápas s domácím talentem Eliasem Ymerem.
Grigor Dimitrov

S Wimbledonem se Grigor Dimitrov rozloučil po pětisetové porážce se Slovincem Žemljou a dal si pár dní volna s přítelkyní Marií Šarapovovou, která v Londýně vypadla také nečekaně brzy. 

Nyní už je ale dvaadvacetiletý Bulhar zpět na kurtech a ve švédském Bastadu patří do širšího okruhu favoritů. Hned v prvním kole měl ale nečekané potíže s domácím outsiderem Eliasem Ymerem. Sedmnáctiletého Švéda, jenž na okruhu ATP debutoval, zdolal až ve třech setech 5-7 6-2 6-4. 

Dimitrov přitom v prvním setu vedl 5-4 a při svém podání měl setbol. Ymer ho ale odvrátil, dvakrát vzal favoritovi servis a překvapivě se ujal vedení. Pak už ale bulharský tenista na podání i díky 10esům ani jednou nezaváhal, ve třetí sadě odvrátil všechny čtyři brejkboly a po necelých dvou hodinách hry postoupil do 2. kola. V něm se utká buď s Italem Volandrim, nebo Estoncem Zoppem.

Nejvýše nasazeným hráčem v Bastadu finalista z let 2005 a 2008 Tomáš Berdych, který na sever Evropy zamířil i s cílem propagovat svou značku oblečení švédské firmy H&M, která českou jedničku sponzoruje od začátku sezony. Berdych měl v prvním kole volný los, ve druhém se utká v prvním vzájemném duelu s Martinem Alundem

Argentinský tenista má za sebou maratónský zápas s domácím Markusem Erikssonem, kterého udolal až po 3 hodinách a 25 minutách 7-5 6-7 7-6. Alund ve druhém setu podával na vítězství, servis ale ztratil a několikrát marně bojoval o mečbol, od kterého ho často dělil jen jeden míček. Sám musel v závěru odvracet i mečbol, nakonec rozhodující zkrácenou hru vyhrál 10-8.

Z českých tenistů se ve Švédsku představí ještě Jan Hájek, kterého v prvním kole čeká Španěl Guillermo García-López. Vítěz pak půjde na nasazenou dvojku a šampiona z roku 2010 Nicoláse Almagra. V úvodním kole měli volný los i Juan Mónaco a dvojnásobný vítěz turnaje Tommy Robredo.

- ATP 250 BASTAD -
(Švédsko, antuka, 491.370 eur)
pondělní výsledky (08. 07. 2013)

Dvouhra - 1. kolo:
Dimitrov (5-Bulh.) - Ymer (Švéd.) 5-7 6-2 6-4
Berlocq (Arg.) - Zeballos (7-Arg.) 6-4 6-3
Alund (Arg.) - Eriksson (Švéd.) 7-5 6-7(5) 7-6(8)

Čtyřhra - 1. kolo:
Ker/Monaco (Arg.) - Bracciali/Čermák (3-It./ČR) 6-2 3-6 10-6

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

10
Přidat komentář
gigin
Ernie....
Reagovat
smazaný uživatel
A? Má pěknou matku :DDD
Reagovat
gigin
:DDD Nemohl jsem to dnes sledovat. Neviděls ani kousek? Jak to šlo, nebo tak?
Reagovat
smazaný uživatel
Já byl rád, že jsem zvládl 700m převýšení a pak seu držel v háku v 34km/h rychlosti. Za dva tydný padám na cestu přes republiku, tak musím trénovat.
Ten konec mi šel 3 kousky zasyčely :DDD
Reagovat
smazaný uživatel
Jo a k té matce. Ani kousek. :(((
Reagovat
gigin
Aha, aha.. já zase pokračuju ve vítězné šňůře posledních 14 dnů. Dnes 1-6, 0-6 ve třetím vedu 5-0 a nakonec jsem to dokázal a prohrál 6-7.
Matka - díky za info.
Reagovat
smazaný uživatel
A jak snášíš takový obraty? Já jsem totiž ten typ, co vyhrává z 0:5 :D

Pro mě je spíš důležité, ať mám žízeň. Vítězství je bonus.
Reagovat
gigin
Nebylo to do soutěže, co tu hrajem, takže v klidu. Jako... ále, však víš o čem to je :) Pohoda :)) Žízeň byla, ale na blonďáka jsem dnes nešel...
Reagovat
gigin
Vik....
Reagovat
smazaný uživatel
jistota :-D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist