Djokovič a Murray nezaváhali. Srba čeká jeho poslední přemožitel Querrey

13. 3. 2013, 07:57
Aktuality 24
ATP INDIAN WELLS - Na turnaji Masters 1000 byla zkompletována šestnáctka nejlepších a nechybí mezi ní ani favorité Novak Djokovič, Andy Murray či Juan Martín Del Potro. Největším překvapením včerejšího dne byla hladká porážka Japonce Nišikoriho s Argentincem Berlocqem.
Novak Djokovič

Novak Djokovič v Indian Wells ztratil set s Fogninim a lehce se zpočátku nerodilo ani druhé vítězství srbského favorita. Nejlepší tenista světa v souboji s Grigorem Dimitrovem prohrával v prvním setu 2-5, zpátky do hry o úvodní dějství mu ale pomohl sám soupeř. V deváté hře totiž spáchal čtyři dvojchyby, Djokovič získal 11 z posledních 13 gamů a za 68 minut zvítězil 7-6 6-1.

"On dnes začal velmi dobře, ale pak mi daroval brejk čtyřmi dvojchybami," vrátil se Djokovič ke zlomu zápasu. "Ve druhém setu jsem se na dva brejky příliš nenadřel. Bylo to hodně o jeho nevynucených chybách, takže já pouze potřeboval zůstat trpělivý," dodal vítěz turnaje z let 2008 a 2011.

Pětadvacetiletý Srb tak letos zůstává neporažený. Po triumfech na Australian Open a v Dubaji vyhrál i 15. zápas, v součtu s loňským Turnajem mistrů neprohrál už ve 20 případech po sobě.

Od finále loňského US Open Djokovič odehrál 31 duelů a prohrál jediný: v prvním zápase turnaje Masters 1000 v Paříži se Samem Querreym, přestože získal úvodních osm gamů a vedl 6-0 a 2-0.

Sam QuerreyA právě Američan Querrey bude Djokovičovým příštím soupeřem. Domácí tenista si ve 3. kole poradil po bez 13 minut třech hodinách boje s Australanem Marinkem Matosevicem, kterého udolal po setech 7-6 6-7 7-5.

"Bylo to velmi těžké. V posledních dvou týdnech jsem takové zápasy prohrál," vzpomněl si Querrey na prohru s Gulbisem a právě Matosevicem v Memphisu. "Je to skvělý pocit, když postoupíte po takovém boji. Nehrál jsem žádný neuvěřitelný tenis, ale neustále jsem se soustředil a bojoval. Jsem teď moc šťastný a mám pocit, že v dalším kole mohu hrát lépe," dodal pětadvacetiletý tenista, který se v pondělí stane novou americkou jedničkou. "Znamená to pro mě hodně, je to skvělý pocit."

Do souboje s Djokovičem půjde Querrey s respektem, ale doufá, že má šanci uspět. "Prostě půjdu na kurt a budu doufat, že budu hrát dobře, doufat, že budu agresivní a že se dostanu k brejkbolům. Zkusím to a užiju si to. Budu muset dělat věci, které nemám rád, ale doufám, že se mi to vyplatí."

"Už jsem proti němu čtyřikrát vyhrál. Ano, naposledy v hale zvítězil on, ale to byly jiné podmínky a okolnosti. Teď budeme hrát před jeho publikem, on má skvělý servis, může mě něčím překvapit," doplnil směrem k osmifinálovému souboji Djokovič.

Andy MurrayPodobně jako nejvýše nasazený Srb si v Indian Wells vede také Andy Murray. Ten měl v úvodním zápase problémy s Rusem Donským, ve 3. kole proti Yen-Hsun Luovi z Tchaj-wanu už ale dominoval. Favorizovaný Brit ani jednou neztratil podání, vyhrál hladce 6-3 6-2 a soupeři oplatil porážku z jediného vzájemného duelu (Peking 2008).

V osmifinále Murrayho čeká Argentinec Carlos Berlocq, který se postaral o největší překvapení dne. Argentisnký tenista totiž smetl dvakrát 6-2 Keie Nišikoriho. Japonský tenista se tak po triumfu v Memphisu trápí; v Delray Beach vzdal zápas 1. kola, nyní v Indian Wells přešel jen přes jednoho soupeře. 

Po půlroční pauze zaviněné problémy se srdcem se v solidní formě prezentoval Mardy Fish. Jednatřicetiletý Američan ve 3. kole trápil přes dvě hodiny favorizovaného Jo-Wilfrieda Tsongu, kterému podlehl až ve dvou zkrácených hrách. Fish přitom ve druhém setu vedl 4-0 a za stavu 5-4, na který se dostal po párdně proměněném brejkbolu, podával na vyrovnání. Koncovky setů však zvládl Francouz.



Tsonga se v osmifinále utká s Milosem Raonicem, který otočil duel s Marinem Čiličem. Kanadská jednička nad Chorvatem vyhrála 3-6 6-4 6-3.

Tommy Haas v Indian Wells po boji vyhrál i třetí vzájemný zápas s Nicolásem Almagrem. Španělský tenista v Kalifornii neproměnil mečbol při svém podání a prohrál 3-6 7-6 6-7.

Čtyřiatřicetiletého Němce v osmifinále čeká Juan Martín Del Potro, kterého naopak dosud neporazil.
Argentinec si podle očekávání poradil 6-2 7-5 s jiným Němcem Bjornem Phauem.

- ATP MASTERS 1000 INDIAN WELLS -
(USA / Kalifornie, tv. povrch, 5.030.408 dolarů)
úterní výsledky (12. 03. 2013)

Dvouhra - 3. kolo:
Djokovič (Srb.) - Dimitrov (31-Bul.) 7-6(4) 6-1
A. Murray (3-Brit.) - Yen-Hsun Lu (Tchaj-wan) 6-3 6-2
Del Potro (7-Arg.) - Phau (Něm.) 6-2 7-5
Tsonga (8-Fr.) - Fish (32-USA) 7-6(4) 7-6(0)
Haas (19-Něm.) - Almagro (11-Šp.) 6-3 6-7(2) 7-6(2)
Raonic (17-Kan.) - Čilič (12-Chorv.) 3-6 6-4 6-3
Querrey (23-USA) - Matosevic (Austr.) 7-6(5) 6-7(7) 7-5
Berlocq (Arg.) - Nišikori (16-Jap.) 6-2 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

24
Přidat komentář
Mayo
neska pánes Nadal vs nervák Gulbis...vamos !
Reagovat
smazaný uživatel
Moje priania na dnes
Berdych
Nadal
Federer
Murray
Djokovic
Del potro
Reagovat
smazaný uživatel
Koukl jsem na záznam Andyho a teda musím říct, že celkem bída. Snad půjde nahoru, na Berlocqa to ještě bude stačit, proti Del Potrovi musí být ale na kurtu jiný Andy.
Reagovat
smazaný uživatel
Na začátku AO to taky byla bída, ale když musel, zabral a dostal se až do finále...tady to doufám bude jen semifinále (pokud se v něm utká s Nolem), ale jinak to vidím na podobný průběh:-D
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, máš pravdu, on ty první kola vždycky tak nějak přetrpí a nechá ty horší hrát, pak zapne ke konci. Já doufám, že to bude více, než jen semifinále a tím pádem i posun na 2. místo :-)
Reagovat
hatatytla
To co předvedl Nishikori je prostě na pokutu. Jak si to může dovolit odchodit zápas, byl asi zraněnej, protahoval si krční páteř, ale to tam nemá lízt. To jak zahrál na matchpointu byl výsměch. Potom co jsem sledoval Almagro-Haas, nádhernej zápas přišlo tohle. Hold takový typy se vyskytujou na tour, každej nemá takovou odpovědnost k divákovi jako Nadal.
Reagovat
Vojtiik
Odpovědnost k divákovi:D
Reagovat
Pe3k
To mě taky pobavilo. Nadal a odpovědnost k divákovi :D
(Dotyčný hatatytla asi neviděl zápas AO 2010 s Murraym)
Reagovat
Vojtiik
Nemotej mi tady Nadala,ja ho sice taky nemám rád, ale ty jsi posedlý :D cely ten termin odpovednost k divakovi, co to ma znamenat vubec
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Novak sice hodně zle začal a svými chybami naservíroval Grigorovi brejk, ale ten ukázal solidaritu a když měl dopodávat set, daroval game na oplátku Nolemu... Ve 2.setu už to byla pro Noleho snadná práce.
Proti Samovi to bude těžké, zvlášť jestli se rozservíruje...ale Nolemu věřím, jestli teda zas nebude vyvádět blbosti:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ještě věřím Tomovi...i přesto, že to bude s Ríšou setsakramentsky těžké.
Reagovat
smazaný uživatel
Nevím, Djokovič může děkovat losu, který dostal, viděl jsem včera jeho "výkon" proti Dimitrovovi a stát tam proti němu takový Gulbis nebo hráč podobného typu, který hraje bez respektu, možná už Srb balí kufry. Ale jak znám Djoka, tak ho to posílí a nakonec ještě dokráčí k vítězství.
Reagovat
smazaný uživatel
Nicméně neubráním se pocitu, že světová jednička by měla první kola hrát mnohem důstojněji než co předvádí Srb, stačilo by alespoň, aby z toho nebolely oči.
Reagovat
smazaný uživatel
Nemyslím si, Noleho výkony rostou s kvalitou soupeře...a včera byl jen na začátku mizerný, pak už to bylo s přehledem.
Já teda budu radši, když bude v prvních kolech horší a postupně se bude zlepšovat, než když v prvních kolech předvede bezchybný tenis (který proti těm soupeřům ani nepotřebuje) a pak se rozbije na těžším soupeři;-)
Reagovat
Vojtiik
Jak mohl dat Berlocq Nishikorimu takovou nálož? koukal to někdo? dejte kdyžtak zprávu co tam Keisuke Honda vyvadel:)
Reagovat
smazaný uživatel
Taky nechápu, šílené. Těšil jsem se na zápas Andyho s Nišikorim, takhle to zas vypadá jak Murrayho challenger :D
Reagovat
smazaný uživatel
Jo a neviděli jste čirou náhodou Andyho? Já jsem vytuhnul.
Reagovat
VlS
Carlos je na pomalé povrchy dobrý - viděl jsem to jen chvilku asi 3 gamy, ale prostě hrál líp.
Reagovat
smazaný uživatel
No dobrý může být jak chce, ale tohle je prostě pro Nišikoriho povinnost vyhrávat tyhle zápasy. Jak se pak chce posunout ještě výš, když nezvládá zápas, kdy je jasným favoritem.
Reagovat
smazaný uživatel
Niši nevypadal moc fyzicky v pohodě. ani moc nebojoval, třeba si nevazal ani jednou jestřába, jestli jsem to správně viděl.
Servisy dával sotva 170. Nevím jestli to má tak normálně. Nedařilo se mu utínat výměny. Bylo vidět, že je tenisovější, ale dával hodně pásek a rámů. O servisy Nišiho se bojovalo, Karlos svoje servy v pohodě udržel.
Reagovat
smazaný uživatel
Srandovní bylo jak za svojí výhody zkusil Niši servis-volej. Volej ale pustil, že bude aut, přitom jej mohl zabít. No, míč spadl před zadní lajnu. A následně prohrál servis.
Reagovat
tito
Nebavilo ho to. Nebojoval. Nechtěl vyhrát. Možná to zní přísně, ale takový to na mne dělalo dojem.
Reagovat
smazaný uživatel
Dík oběma :-)
Reagovat
smazaný uživatel
jsem ten zapas. Carlos tam houkal jak zenska. Nishi nebyl fit..Hodne UE. Chudak Berlocq. Andy mu pusti kanara
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist