Djokovič by rád hrál i po čtyřicítce. Sezona 2023 byla jedna z nejlepších, tak proč přestávat

27. 12. 2023, 14:00
Rozhovory 9
Novak Djokovič (36) by rád hrál na nejvyšší úrovni i po čtyřicítce, inspiruje ho také sedminásobný vítěz Super Bowlu Tom Brady. Podle světové jedničky je legendární quaterback a hráč amerického fotbalu ideálním příkladem sportovní dlouhověkosti. Brady ukončil kariéru letos v únoru ve věku 45 let.
Profily hráčů
Novak Djokovič by rád bojoval o ty největší tituly i po čtyřicítce (© AFP)

"Tom Brady je skvělým příkladem šampiona svého sportu. Je to někdo, kdo má za sebou skvělou a dlouhověkou kariéru," řekl Djokovič v Rijádu před dnešním exhibičním zápasem s Carlosem Alcarazem. "Věnoval spoustu času péči o své tělo, dbal na rekonvalescenci a snažil se hlídat vše, aby měl dlouhou a úspěšnou kariéru," doplnil vítěz 24 grandslamových titulů.

Brady absolvoval 23 sezon v elitní NFL, kde získal rekordních sedm titulů. Šestkrát triumfoval s New England Patriots a jednou s Tampou Bay Buccaneers. "Znám ho osobně a hodně jsem se od něj naučil. Snad i já budu mít kariéru, která bude trvat do čtyřiceti let nebo půjde ještě dál. Uvidíme," uvedl Djokovič.

Rodák z kalifornského San Matea Brady patří k Djokovičovým fanouškům. Nechyběl například v jeho lóži během letošního Roland Garros, kde Djokovič vyhrál jeden ze tří grandslamových titulů v sezoně. Srbský tenista uspěl také na Australian Open a US Open.

"Cítím se teď ve svém těle skvěle. Hrál jsem opravdu kvalitní tenis. Sezona 2023 byla jednou z nejlepších, jakou jsem v životě zažil, a proč byste měli přestávat, když pořád hrajete dobře? Budu pokračovat, brát každý rok jeden po druhém a uvidím, kam až dojdu," řekl Djokovič.

V Rijádu se v rámci exhibice střetne s Alcarazem. Dvacetiletý Španěl jej letos porazil ve finále Wimbledonu. Djokovič nástup nové generace tenistů ocenil. "Naše éra se blíží ke konci, ale nastupuje Alcaraz, což je skvělé. Byl jsem rád, že jsme spolu letos sehráli čtyři velmi dobré zápasy. Každý z nich poutal velkou pozornost a měli jsme v nich řadu skvělých momentů. Je to dobře pro náš sport," podotkl Djokovič.

Po exhibičním duelu v Rijádu zamíří bělehradský rodák do australského Perthu, kde bude reprezentovat Srbsko na United Cupu smíšených týmů. Se svými krajany narazí v základní skupině na Česko a Čínu.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

9
Přidat komentář
Kozoroh
Novak obdržel prestižní ocenění L'équipe pro nejlepšího sportovce roku!!
https://www.lequipe.fr/Tennis/Article/Novak-djokovic-champion-des-champions-monde-2023-etre-meilleur-et-encore-meilleur-et-encore-meilleur/1439119
Reagovat
Pe3k
Jezus on chce hrát i po 40? To se ho asi nikdy nezbavíme
Reagovat
Marduch
Von s tou tenisovou veřejností nemá ale ani špetku soucitu
Reagovat
Pe3k
Nechápu proč mu jeho srdečný otec Srdjan neřekne ať už skončí. Když bylo Fedexovi 36 tak říkal, že nechápe proč furt hraje, ale jeho synáček může hrát až do 50
Reagovat
turista
Tenisová veřejnost má smůlu. Ale přece to nemůže zabalit když se Rafa Nadal ještě v 37,5 letech ještě chystá ohrožovat Novakovy pozice.
Reagovat
Patik
Prehrať nechcel asi ani jeden ale o výhru sa nebili zrovna do krvi.
Reagovat
wojtop
Pre uplnost, exhibiciu vyhral Alcaraz 46 64 64, samozrejme, nehrali naplno, ale prehrat nechcel asi ani jeden.
Reagovat
Pe3k
Já sem viděl jen highlights, ale můj dojem byl, že oba na plno hráli.
Reagovat
wojtop
Niektore lopty, po ktorych by v riadnom zapase sli, tu nechali, najma Novak si daval pozor a nesiel az na krv. Alcaraz dal do toho o trocha viac usilia a to rozhodlo. Ale bolo vidiet, ze Djokovicovi nebola prehra uplne lahostajna...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist