Djokovič byl nominován do hráčské rady ATP, členem být ale nesmí

19. 11. 2020, 09:59
Aktuality 20
Světová jednička Novak Djokovič byl znovu nominován do hráčské rady ATP, z níž v srpnu odstoupil, když vytvořil nezávislou hráčskou organizaci PTPA. Třiatřicetiletý Srb si nicméně postěžoval, že nově schválená pravidla ATP jeho znovuzvolení zabraňují.
Profily hráčů
Novak Djokovič

"Nominovali mě ostatní tenisté, já sám jsem do hráčské rady aktivně nekandidoval," uvedl Djokovič ve středu po porážce s Rusem Daniilem Medveděvem na Turnaji mistrů v Londýně.

Sedmnáctinásobný grandslamový šampion se na konci srpna krátce před startem US Open postaral o pozdvižení, když společně s Kanaďanem Vaskem Pospisilem oznámil založení Asociace profesionálních hráčů tenisu (PTPA). Odstoupil kvůli tomu z role prezidenta hráčské rady ATP, i když tvrdí, že PTPA není konkurenční organizací a má pouze lépe chránit zájmy tenistů.

"Nevidím žádný konflikt v tom být zároveň členem PTPA a hráčské rady. Neviděl jsem ho tehdy a nevidím ho ani teď," uvedl Djokovič, jenž si nominace do prosincové volby od ostatních tenistů váží. "Je to zodpovědnost. Ale ATP včera odhlasovala, že žádný aktivní hráč nesmí být členem rady a zároveň jiné tenisové organizace. Je nešťastné, že to takhle ATP staví, ale dobře: alespoň víme, jak na tom jsme," dodal srbský tenista.

Založení nové hráčské organizace kritizovali jeho největší rivalové na kurtu Roger Federer a Rafael Nadal, kteří jsou stejně jako například Andy Murray členy hráčské rady ATP. Podle nich by se měl tenis v těžké koronavirové době spíše sjednotit a ne tříštit síly.

"Hráčská rada se samozřejmě snaží pomáhat hráčům z nižších pater žebříčku a propagovat myšlenku, že čím více hráčů dokáže v našem sportu přežít, tím lépe pro jeho růst. Ale nemyslíme si, že k tomu je potřeba zakládat novou organizaci," řekl tento týden Španěl Nadal.

Asociace tenisových profesionálů (ATP) vznikla v roce 1972 jako hráčská organizace, ale v současnosti jsou v jejím vedení i zástupci turnajů. Djokovič tvrdí, že v rámci ATP má malou šanci významně ovlivňovat klíčová rozhodnutí.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

20
Přidat komentář
Frantz
GS jednoznačně na 3 vítězný! - pětiseťáky, kde se to přelívá ze strany na stranu, dyť o tom to je! Djokovič by se měl věnovat raději sám sobě, než pitchovinám smile

A Mouratoglou ať jde s tou svojí sračkou UTS do zadele, hlavně když se za rozhodnutého stavu 3:0 hraje "nesmírně napínavá" 4. část o houně smile
Reagovat
smazaný uživatel
Muratoglu citi vo vzdialenej perspektive pach penazi a chce zbohatnut. On ma tenis u prdele.

Novak uz ma svoje roky a v 34 by mu to vyhovovalo..

To je celé.

Grandslamy na 2 vitazne je samozrejme hlupost. Je to podobny navrch ako hrat hokej na 2x20min.
Reagovat
turista
GS na 2 vítězné ne. To by ztratily svou výlučnost. Djokovič se bojů na 3 vítězné bát nemusí. Vyhrál jich mraky.
Reagovat
Marduch
Opět, tiskovka o politice místo tenisusmile

https://youtu.be/9YN5O8sS5D0
Reagovat
paddy
Když prázdná tribuna tleská, tak proč je prázdná? Srdíčka dávají smysl. smile

Já tam lidi vidím smile

Pravý Čecháčči nevidí diváky, zloděje ani korupci smile
Reagovat
Mantra
tak jasně že tam jsou, trenéři, stuff, uklizečky.smile
Reagovat
Mantra
jo to je ten balkánec co zakládal nějakou organizaci, co rozdává srdíčka do prázdných tribun, už vím smilesmile
Reagovat
Mantra
"Abychom tenis rozvinuli po marketingové stránce, musíme se přizpůsobit mladší generaci..." takže potřebuje víc love?
Reagovat
Mantra
Technologie je už tak pokročilá, že absolutně nevidím žádný důvod, proč bychom si měli čárové rozhodčí nechávat na kurtu. To je můj názor," ... a čároví nebudou mít co žrát, upír, tam bude jen jako moderátor stavu - tady se tomu asi nevyhneme a to je smutné, ale asi nezbytné
Reagovat
Mantra
"Když to porovnáme, tak oproti období třeba před pěti nebo osmi lety byla tato mezera významně zmenšena. Víme, že na tom musíme dál pracovat, ale nevidíme jako nutnost zakládat kvůli tomu další unii," podotkl Španěl.

Howgh, konec vysílání smile
Reagovat
Krisboy
smilesmilesmile

https://sport.aktualne.cz/tenis/naprosto-jine-svety-cokoli-djokovic-navrhne-nadal-je-zasadne/r~14812868299611ebb1110cc47ab5f122/
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Mouratoglou mi už jen spojením se Serenou nepřijde moc důvěryhodný a těmi výstřelky hraní na čas, ať si radši třeba i s Jokerem založí vlastní soutěž Novakoglou pétépésmile
Změny jsou potřeba, ale zrovna v těhlech 3 bodech se budou lidi těžko shodovat a je potřeba je řešit s citem. GS dělají ve spojení s prostředím právě 3 vítězné sety. Čím míň rozhodčích, tím víc Djokovičsmile To je právě na diskuzi, možná bych je nechal jen na GS a Masters, ale rozhodně bych z antuky, klidně vlastnoručně, vyrval to odporný lino, nahradil ho čímkoli, co nebude vyčnívat a doplnil jestřábem nebo vejrem, prostě optikou.
A do třetice organizace - víme, kam původně třeba i dobře myšlené kroky se založením organizací vedou - další moloch, co bude žrát prachy a bojovat o různý výhody a protekce, korupce... Teď se tomu hráči nemůžou naplno věnovat a kontrolovat to, a až ten čas mít budou, už na tom zas nebudou tak zainteresovaný jako když hrajou.
Reagovat
peRFect
Chtěl jsem na článek reagovat, ale napsal jsi to zcela výstižně.
Reagovat
turista
Tak ta optika by měla být i na antuce. Odpadlo množství rozporů.
Reagovat
annah
smile
Reagovat
SwissMaestro
To s čím Djokovič přichází je ubohé, chícpák
Reagovat
RFanousek
Nelze než souhlasit s Nadalem
Reagovat
turista
Nadal a Federer stále nemají dost peněz a nechtějí se o ně nijak moc dělit s níže postavenými hráči. Je to od nich komedie. Djokovič je holt potížista se vším všudy.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Buď je naivka nebo nemá ponětí o diplomacii nebo přesně ví, co dělá a z těch třech variant je pak nejhorší ta poslední.
Reagovat
Nola
Novak ma asi nejaku slabu pamat s tymi zapasmi na 3 vitazne, asi zabudol, ze by trebars prehral finale na AO, ale zase by tam mal ineho supera, bo Dom by uz davno vypadol, vobec sa mi to nepozdava, tym by sa GS v nicom neodlisovali od ostatnych turnajov, potom by mohli byt vsetky M1000 GS turnajmi, alebo skor naopak, lebo na M1000 stretnes ovela skor TOP hraca ako na GS...... ti rozhodcovia mi nevadia, najma na antuke, kde nie je vobec jastrab, vlastne pamatam na zapasy uplne bez jastraba aj na harde, kde rozhodca poskodil najmenej v 3 pripadoch hraca, Karen Khachanov, ktory to psychicky nakoniec nezvladol
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist