Djokovič: Diskvalifikace? Pro mě velká lekce

14. 9. 2020, 19:29
Aktuality 15
Novak Djokovič před startem na antukovém turnaji v Římě uvedl, že pro něj diskvalifikace na US Open znamenala "velkou lekci". Světová jednička před osmi dny v osmifinále newyorského grandslamu nechtěně napálila míčkem čárovou rozhodčí.
Profily hráčů
Novak Djokovič

"Pracuju na sobě mentálně stejně tvrdě, jako makám fyzicky. Snažím se být tou nejlepší verzí sebe sama na kurtu i mimo něj. Vím, že tyhle výbuchy mám, takový jsem byl vždycky," řekl novinářům Djokovič, jenž byl na US Open hlavním adeptem na vítězství. "Mluvil jsem o tom se svým týmem, hodně jsem o tom přemýšlel. Beru to jako velkou lekci."

Pro Djokoviče newyorský grandslam skončil šokujícím způsobem ve 4. kole v utkání proti Španělovi Pablu Carreňovi. Za stavu 5-6 v prvním setu třiatřicetiletý Srb napálil po odchodu na lavičku míček za sebe a trefil čárovou rozhodčí, která se zhroutila na zem.

"Bylo to naprosto neočekávané a také zcela neúmyslné. Když takhle napálíte míček, může se stát, že trefíte někoho na kurtu. Pravidla jsou jasná, takže jsem to přijal. Musíte jít dál a přesně to jsem udělal," řekl Djokovič. "Samozřejmě jsem na to ale nezapomněl a nikdy nezapomenu, protože to je jedna z věcí, která vám zůstane v paměti po zbytek života," dodal bělehradský rodák.

Po incidentu se Djokovič zajímal o stav rozhodčí a dozvěděl se, že nebyla vážně zraněna. "Bylo mi opravdu líto, že jsem jí způsobil takový šok, protože si to nezasloužila. Jako dobrovolnice tam jen dělala svou práci. Miluje tenis a bylo mi řečeno, že tam působí už pár let," řekl hvězdný srbský tenista.

Kvůli diskvalifikaci skončila Djokovičova letošní série neporazitelnosti, která trvala 29 zápasů. Také přišel o šanci na 18. grandslamový titul, jímž by se opět přiblížil svým největším rivalům Rogeru Federerovi (20) a Rafaelu Nadalovi (19), kteří na US Open nestartovali.

"Byla to pro něj škoda. Šanci měl," uvedl v Římě Nadal, jenž do Spojených států amerických necestoval kvůli trvající koronavirové pandemii. "Ale něco takového byste prostě neměli dělat. Je důležité se na kurtu ovládat," dodal Španěl.

Antukový král Nadal se vzhledem k vynechanému restartu sezony v USA vrací na kurty poprvé od února. Jeho soupeřem bude shodou okolností Djokovičův "přemožitel" z New Yorku Carreňo. "Hraje teď skvěle, bude to dobrý test," řekl devítinásobný vítěz římského turnaje, do něhož stejně jako Djokovič a další favorité vstoupí v druhém kole.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

15
Přidat komentář
Tomas_Smid_fan
Po hlášce Jokera by se slušelo, aby jeho zápasy rozhodovala už jen elektronika a ne lidi...
Reagovat
Marduch
"Nemůžu slíbit nebo garantovat, že se něco takového nebude v mém životě už nikdy opakovat. Budu dělat všechno možné, abych se tomu vyhnul, ale možné je všechno".

https://www.sport.cz/tenis/us-open/clanek/1670048-djokovic-znovu-sokuje-zranena-rozhodci-nemuzu-zarucit-ze-uz-to-neudelam.html#hp-artcl
Reagovat
brixner
Zas bude pinkat do živejch lidí!
Vo to strah nemamsmilesmilesmile
Reagovat
Fransoas
Pokud Novak zjistil že na postě čárová rozhodčí působí několik let,nemůže být dobrovolnicí.Toto se tříští a informace od něj je nepřesně formulovaná.
Reagovat
Mayo
Nevadí. Všetci sa mu smiali a po FO sa bude smiať on smile
Reagovat
Marduch
Hele myslim, ze Rafa sam nejlip vi, proc sezonu zahajuje az ted.
Reagovat
turista
Možná. Ale Novak stáhl jeho náskok na pouhých 5 titulů což v přepočtu na věk znamená, že ho dohnal. V Římě bude mít motivaci vyhrát titul a oplatit Nadalovi tu poslední potupnou porážku. Navíc mu jde o udržení pozice světové jedničky. Králem Masters je Djokovič a ne Nadal. Mají oba stejně titulů, ale Golden Masters má pouze Novak a dokonce 2x. Tak Idemo!
Reagovat
svetova.dvojka
Djokovič už těch 20 grandslamů mít mohl, nebýt toho jeho kolapsu po French Open 2016.
Pak se sice vrátil, ale teď už to bude mít nesmírně těžké.
Favoritem bude jen ve Wimbledonu.
Reagovat
ttopi
Federer jich mohl mít 30 nebýt jeho kolapsů.
Reagovat
Pe3k
Na AO ne jo? smile
Reagovat
smazaný uživatel
Dobrovolnice? sak su zato celkom slusne plateni
Reagovat
tommr
a to se nějak vylučuje?
Reagovat
smazaný uživatel
no dobrovolnik neni ten co ide niekde pomahat zadarmo?
Reagovat
PetaM
Možná to nikdo nechce dělat ani za ty prachy, takže tam šla dobrovolně za almužnu :D
Reagovat
paddy
Událost už vstřebal, když použil stejnou metodu jako ve Wimbledonu.
Tam diváci skandovali Roger a on si vsugeroval, že křičí Novak.
V NY rozhodčí oznámili default Djokovič a on to transformoval na default Federer.

Na RG poletí s čistou hlavou a s velkou motivací vyhrát titul smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist