Djokovič je bez ztráty setu ve finále a zahraje si o rekordní 6. titul z Turnaje mistrů

17. 11. 2018, 22:33
Aktuality 27
TURNAJ MISTRŮ - Novak Djokovič v londýnské O2 areně porazil hladce ve dvou setech Jihoafričana Kevina Andersona, s nímž si poradil poosmé v řadě, a bez ztráty setu a posedmé v kariéře postoupil do finále Turnaje mistrů. O šestý titul, kterým by se vyrovnal historicky nejúspěšnějšímu Rogeru Federerovi, se utká s Němcem Alexanderem Zverevem.
Novak Djokovič

Novak Djokovič v Londýně potvrzuje svou famózní formu z druhé poloviny sezony. Ve čtyřech zápasech s Johnem Isnerem, Alexanderem Zverevem, Marinem Čiličem a Kevinem Andersonem neztratil ani set. Jihoafrického debutanta v dnešním semifinále porazil dvakrát 6-2 a vedení ve vzájemné bilanci zvýšil na 8-1.

Jednatřicetiletý Srb nečelil brejkbolu, po svém podání ztratil dokonce jen šest míčků. Každý set začal brejkem, který pak pokaždé ještě jednou zopakoval a po hodině a čtvrt si došel pro hladký postup.

"Odehrál jsou opravdu velmi dobrý zápas od začátku do konce. Snad se mi na výkon povede navázat i zítra v posledním utkání sezony," řekl Djokovič.



Na Turnaji mistrů Djokovič startuje pojedenácté v kariéře a posedmé se dostal až do finále. Už pětkrát v něm uspěl (v roce 2008 v Šanghaji a v letech 2012, 2013, 2014 a 2015 v Londýně) a jediná výhra ho dělí od vyrovnání rekordu Rogera Federera.

Djokovič se v Londýně snaží vyšperkovat parádní druhou polovinu sezony, během níž vyhrál dva grandslamy, dva turnaje Masters 1000 a po dvou letech se vrátil na vrchol světového žebříčku.

Ve svém celkově 104. finále bude Djokovič útočit na 73. titul. Jeho soupeřem bude Alexander Zverev, který v prvním semifinále vyřadil Rogera Federera. S o
deset let mladší Němcem vede ve vzájemné bilanci 2-1, když obě výhry zaznamenal letos na podzim - před měsícem v Šanghaji a před třemi dny v Londýně.

• TURNAJ MISTRŮ 2018 •
Velká Británie / Londýn, tv. povrch / hala, 8.000.000 eur
sobotní výsledky (17. 11. 2018)
• Dvouhra - semifinále •
Djokovič (1-Srb.) - Anderson (4-JAR) 6-2 6-2
A. Zverev (3-Něm.) - Federer (2-Švýc.) 7-5 7-6(5)
• Čtyřhra - semifinále •
M. Bryan/Sock (5-USA) - J. Murray/Soares (4-Brit./Braz.) 6-3 4-6 10-4
Herbert/Mahut (8-Fr.) - Cabal/Farah (2-Kol.) 6-3 5-7 10-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

27
Přidat komentář
smazaný uživatel
Zverev uhra max 4 gemy vo finale.
Reagovat
peek
Vsadíš si, anebo jen zbožné přání? (Na to je kurz přes 3)
Reagovat
smazaný uživatel
vitaz Novak Djokovic a menej gemov nez 18.5 za 3.21 sa oplati, ale ja nevsazim :)
Reagovat
peek
Dobře děláš, tohle totiž myslím nevyjde.
Reagovat
smazaný uživatel
ha, mal si pravud, dopadne to skoro presne opacne :D
Reagovat
Marduch
jj podobne jako pred duelem s Chacanovem.
Reagovat
Kozoroh
Gogiska před finále v Bercy dávala Karenovi velkou šanci na výhru.
Reagovat
Marduch
jestli si to fakt pamatujes, tak klobouk dolu..
Reagovat
smazaný uživatel
A když prohraje Nole dvě finále po sobě, tak bude zase z formy? Počkám si na ty komentáře večer.
Reagovat
Marduch
nerozumim, co myslis tou otazkou..
Reagovat
smazaný uživatel
neprehraje
Reagovat
turista
To se Nolemu nestává.
Reagovat
Ereinion
je to robot...
Reagovat
peek
Ivan Hrozný už vymyslí, jak mu nasypat písek do ložisek...
Reagovat
Kozoroh
No1e pokračuje ve své suverénní jízdě. Skvěle servíroval, Kevin nijak neohrozil jeho podání, max. se dostal do stavu 30:30; výborně se prosazoval na returnu, Djoker získal 30 z 60 fiftýnů v Kevinových servisních gemech. Poměr winnerů-UE pozitivní 18-14.

Nečekal jsem, že se Djokovi hned 4x povede Kandymu vzít servis, přeci jen Anderson letos v Londýně hrál velmi dobře. Tato suverénní výhra je dokladem, v jak dobré formě se No1e nyní nachází :-)

Zítra No1eho čeka opakovačka se Zodem. Novak je velkým favoritem finalového zápasu, pokud ho zvládne, získá 6. titul z TM a vyrovná rekord RF. K zítřku vzhlížím s nadějí, že Novak bude ve sv?ch rukou třímat trofej :-)
Reagovat
smazaný uživatel
taky mu to moc přeju, ale zase z kraje roku by mohl ustoupit a nechat kralovat pravého krále, matadora z Hispánie... :D :-)
Reagovat
turista
Tomu Djoker neustoupí po celý rok 2019 a dožene Rafu v počtu titulů. Do roka a do dne bude mít Novak přes 80 kousků.
Reagovat
Patik
Djokovič zlomí všetky Federerove rekordy..možno okrem Rogerovej úspešnosti v 37 rokoch..no nemyslím si že to bude vzrušujúca jazda..bude to proste len taká tenisová žatva.
Reagovat
smazaný uživatel
verim, ze si toto iste pisal aj v roku 2016 :D
Reagovat
smazaný uživatel
Zároveň to je dokazom, jak lahká skupina bola tá Andersonova. Obaja dostali 2x 0:2, Thiem a Nishikori boli úplne trapní.

Zasluzene finále dvoch najlepsich hrácov..
Reagovat
smazaný uživatel
Thiem hral spatne hlavne s RF, s Andersonem pulku a s Nishikorim hral dobre
Reagovat
smazaný uživatel
Co to tady zase meleš? Chceš mi říct, ze skupina Nishikori, Thiem a Anderson je lehčí, než skupina totálně marneho Isnera, Cilice bez formy a Zvereva? Ty už vážně neznáš hranice hochu :D to, ze ti hrací odehráli hov*o je jedna věc, ale nebulikuj mi tady něco o složitosti skupiny. Jsi úplně a zase mimo.
Reagovat
Roger_Federer
Jedina silna skupina je taa, kde je Rafa.
Reagovat
No-le
Líp bych to nenapsal (((:
Reagovat
Patik
Prehrá Zverev na jednom turnaji dvakrát s tým istým hráčom ? ich predošlý zápas bol celkom vyrovnaný do určitého zlomového momentu..a Zverev mal breakbally mohlo to skončiť rôzne..som zvedavý ako ho Lendl nastaví..
Reagovat
spaniel
Áňo, prehra. A prehral by aj 5x.
Reagovat
smazaný uživatel
Djokovic odehral skvely zapas po vsech stranach. Zverev bude zitra muset mit nejen den na podani, ale hrat mega agresivne a nedelat k tomu chyby...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist