Djokovič je v Cincinnati pošesté ve finále. Připraví ho Federer znovu o zkompletování sbírku trofejí z Masters?

19. 8. 2018, 07:37
Aktuality 292
ATP CINCINNATI - Novak Djokovič v Cincinnati porazil Chorvata Marina Čiliče, vyhrál třetí tříseťák v řadě a pošesté v Ohiu postoupil do finále. V něm dosud neuspěl, letos si o výjimečné zkompletování sbírky titulů z turnajů Masters 1000 zahraje s Rogerem Federerem, který naopak v Cincinnati vyhrál všech sedm finálových zápasů, z toho tři právě proti Srbovi.
Novak Djokovič

Novak Djokovič si v Cincinnati zahrál už pětkrát ve finále, ale nikdy turnaj - jako jediný z podniků Masters 1000 - ještě nevyhrál. Nyní ho od výjimečného zkompletování sbírky trofejí dělí jediné vítězství. 

Wimbledonský šampion si v Ohiu poradil s pěti soupeře, poslední čtyři zdolal po třísetovém boji. Chorvata Marina Čiliče v semifinále porazil 6-4 3-6 6-3 a oplatil mu porážky z předchozích dvou duelů. Vedení ve vzájemné bilanci zvýšil na 15-2.

"Odehrál jsem tady už několik těžkých zápasů. Berou mi fyzické síly, ale zároveň dodávají sebevědomí a psychickou odolnost," uvedl Djokovič. 

Jednatřicetiletý Srb postoupil do svého 101. finále a usilovat v něm bude o jubilejní 70. titul. Z turnajů Masters může získat 31. trofej, více (33) jich má jen Rafael Nadal. Ale jako první singlista může mít tituly ze všech devíti podniků série Masters.



Ve finále Djokovič vyzve Rogera Federera, s nímž vede v vzájemné bilanci 23-22. Ale v Cincinnati s ním už tři finále prohrál (2009, 2012, 2015). Nyní je po pravidelných tříletých intervalech čeká finále číslo 4.

37letý Švýcar se letos do finále dostal bez ztráty podání. V semifinále hrál s Belgičanem Davidem Goffinem 7-6 a 1-1 ve chvíli, kdy mu soupeř kvůli bolestem ramena vzdal.

Federer má v Cincinnati zcela opačnou stoprocentní úspěšnost nez Djokovič, když vyhrál všech sedm finálových zápasů. v Ohiu neprohrál už 14 zápasů v řadě a po svém podání vyhrál už 96 gamů po sobě. Ve svém celkově 150. finále bude bojovat o 99. titul, z toho 28. z podniků Masters.

• ATP MASTERS 1000 CINCINNATI •
USA / Ohio, tv. povrch, 6.335.970 dolarů
sobotní výsledky (18. 08. 2018)
• Dvouhra - semifinále •
Federer (2-Švýc.) - Goffin (11-Belg.) 7-6(3) 1-1 skreč G.
Djokovič (10-Srb.) - Čilič (7-Chorv.) 6-4 3-6 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

292
Přidat komentář
annah
Přátelé, takhle prostě vypadá ODCHÁZENÍ. Zatím je nenápadné, protože je Roger teprve na prvním schodu pod vrcholem, ale nahoru už to prostě nepůjde. Jen dolů. Až bude Rafovi a Novakovi sedmatřicet, čeká je nejspíš stejný scénář...
Reagovat
Ondra979
souhlasim a napadne uz to je, od IW je forma nestala a tenhle scenar se opakuje prilis casto. Ale neda se asi nic delat, jen doufat ze na RAfu s Novakem to prijde driv a nebudou v 35/36 predvadet to, co Roger
Reagovat
janek_da
Odcházení výsledkově nenápadné. Hrou a hlavně labilitou výkonů jasné.
Reagovat
peRFect
Tak než vylezou Nadalovci, poplácat se tu po ramenou, tak čistě statisticky nemá význam odepisovat Rogera. I kdybychom odečetli celé AO (někteří namítali, že jeho výhra byla náhoda), tak by v žebříčku klesl jen o jedno místo. Je mu 37 a je druhý na světě. Letos uzavře druhou dekádu na okruhu ATP a většinu času byl v top 10 a ještě chvíli bude. Dnes se porazil sám a sám ví jak špatný zápas odehrál. Ano, třeba už se lepšího výkonu nedočkáme. Tak si jen řikám, zda by bylo větší útěchou prohrát např. QF, než prohrát F, tedy "kousek" od poháru (toho většího).
Odepisovat Rogera by bylo ale hloupé.
Reagovat
Ondra979
to je vsechno moc hezke, ale pokud se sam porazi uz ponekolikate v teto seznoe, tak to nevesti nic dobrho do budoucna. Treba se jeste jednou vzchopi a vyhraje jedno masters, mozna i ten W, ale ja tomu moc neverim..proste od Rogera i v tomto veku se ceka, ze obcase neco vetsiho vyhraje, ale asi uz to moc nepujde. Pokud to takhle bude pokracovat dale, tak by asi bylo lepsi aby pristi sezona byla posledni.
Reagovat
raduz
Dnes Federer působil,jako by si něco zobnul či cvaknul.Ruku na srdce.On hraje špatně už od finále AO 2018.kde ve finále zvítězil hlavně díky psychické indispozici Ciliče.To finále už dobře nehrál v žádném případě.Wimbledon jeho sestup z pozic ukázal ještě více a dnes to bylo opravdu komické.Normálně jsem se srdečně smál,navíc mně fakt bylo jedno ,kdo vyhraje.Federova hra byla vždy pastvou pro oči,bohužel to skončilo a ted je řada na jiných adeptech.Djokovovičovu hru moc rád nemám,ale jako člověk mně sedí a obranu má užasnou.jeho svalová inteligence je neskutečná.Titul jsem mu klidně přál,čekal jsem ho a přeju mu I uspěch na USO.Federer totiž,kdyby narazil na DelPotra,nebo Gyrose,tak by se do finále ani nedostal.Chybí mu herní praxe a je zjevně psychicky na dně,nebot velmi dobře ví,že ho čeká definitivní odchod ze slávy.
Reagovat
peRFect
...a tomu se ty směješ. To je úžasný projev charakteru. Pojem svalová inteligence, to je něco z moderní medicíny?
Reagovat
Meceon
Já hlavně nechápu,kde bere Roger motivaci... čtyři děti, zajištěn na sto životů,37 let... obdivuhodné... jsem zvedavej na Djokovice,jestli za šest let tohle dovede předvést také
Reagovat
Davor1
Federer strašidelný, snáď ho to psychicky príliš nepoznamená a ešte niečo do konca roka uhrá. Ono ale v jeho veku už nie je na nejakú kritiku miesto, jeho rovesníci alebo dokonca mladší hráči ako Ferrer, Robredo či Južny už dostávajú na prdel na 250-tkách či challengeroch, tam sa snáď Roger nedopracuje.

Djokovičovi gratulácia, vyhral pre neho dlho zakliaty turnaj, paradoxne ale vôbec nepresvedčil a na usO bude Nadal veľký favorit.
Reagovat
Denis92
Roger si nechal to najhorsie na koniec. Dnes slaby servis pod 60%, tragicky return a k tomu 39UE. Uff..Ten vysledok je este celkom prijatelny.

Na USO s Rogerom ratam max na obhajobu minulorocneho QF. Je totalne mimo a forma nepride z tyzdna na tyzden.

Snad trochu naberie hernu prax a v hale este nieco do konca sezony uhra.
Reagovat
ipko
pre mňa teda teraz najväčším favoritom na USo je Rafa
Reagovat
Patik
Táto prehra sa bude s Rogerom niesť ešte dlho..ak sa stretnú s Novakom ešte na kurte tak to bude hrať peknú rolu.
Reagovat
Labi
Z Rogera se stala atrakce, hrající legenda, která už asi nedosáhne na žádný opravdu velký titul ale bude ještě možná 1-2 sezony plnit hlediště, páč hodně lidi si ho na kurtu nechce nechat ujít...
Reagovat
a.magerova
To se říkalo už po AO 2009... ;-)
Reagovat
Labi
tehdy to byl nesmysl nebylo mu ani 30 let, dnes to je jiné...nelze čekat že ve věku blížícímu se 40 zase nabere formu a bude ničit hráče i o 20 let mladší...nevím, od letošního AO to není ono už poslední TM byl divný
Reagovat
spaniel
Tehdy nebylo samozřejmé ze po třicítce se dá ještě vyhrávat.
Reagovat
Ondra979
je to presne jak rikas, vypada to ze odchazeni je definitivni, letos si jeste mohl zahrat finale na W kdyby nezlamil zapas s KEvinem, ale nejspis by ho prohral. A lepsi uz to pravdepodobne nebude, jeste mozna v hale, ale na GS to fakt nevidim, to je realita
Reagovat
smazaný uživatel
Já úplně nechápu tyto komentáře. Dobře Roger má 37 let. Udělal finále Masters, které nedalo asi 95 hráčů z top 100 nikdy v životě. Dneska neměl den a projel to no bože. Přijede na us Open a udělá semifinále bez větších problému. Nevím, proč by měl končit s kariérou. Je světová dvojka a vyhrál letos GS.
Reagovat
Labi
nejde o to co vyhrál nebo ne ale o to jak na posledních turnajích vypadá ta hra
Reagovat
smazaný uživatel
Porazí se sám
Reagovat
Ondra979
ano, a myslis ze je to uplna nahoda kdzy se mu to letos stalo uz nekolikrat? Vlastne od IW je spis vyjimka, ze se mu to nestane..takze vysledek je, ze nevyhrava turnaje, a asi uz ani nebude, s obcasnou vyjimkou.
Reagovat
Patik
nebuď hneď negatívny stále toho uhral viac ako 99 percent tenistov.
Reagovat
Ondra979
to je slaba utecha, resime tady Rogerovu formu ktera od nestastneho finale v IW je proste nedobra, vypadky ma o dost castejsi nez loni a vlastne ma letos zatim jediny velky titul, diky bohu za nej. Loni mel 4,z toho 2 GS jestli se nepletu, a to na AO mel jeste stesti, taky nemusel mit nic. A to je prece jen k zamysleni, jestli tady neni definitivni ustup ze slavy a tim i konec s vetsimu tituly..je to vic nez pravdepodobne
Reagovat
Patik
Slabá útecha..a roky 2015 2016 bol ako natom a pozri aký bol v 2017..ja to chápem po prehre je hneď každý skeptický negatívny a hneď ho každý odpisuje ..potom zrazu niečo vyhrá bude sa mu dariť..a hneď zase budú všetci odborníci aký je dobrý a neviem čo.
Reagovat
Ondra979
resime co je ted a nevypada to dobre, navic statistiky jasne hraji proti Rogovi, doted jim obdivuhodne vzdoroval, ted uz to pujde jen velmi tezko. Roky 15/16 s tim moc nemaji co delat, v r. 15 mel slusnou formu a nebyt neporazitelneho Novaka bral 2 GS. V roce 16 byl zraneny. Neni to zadny negativismus, to je realita, proste ve 37 nelze cekat zazraky, zazrak byla napr. lonska sezona. Uso vyhraje s dost velkou pravdepodobnosti Novak nebo Nadal, Roger v teto forme opravdu ani omylem. Howg
Reagovat
Patik
Tak to je prirodzené že ľudia majú negatívne myšlienky po takejto prehre..keby vyhral tak by zase písali úplny opak..
Reagovat
Meceon
Atrakce:)) to je strašný tohle číst
Reagovat
Ondra979
no moc jsem nevidel ale neni ceho litovat, musime si priznat ze i to finale je treba brat jako uspech, horsi je ta hra, takhle by to na USO neslo. Ale asi se neni cemu divit v 37,loni si Roger projebal asi posledni sanci vyhrat USO startem v Montrealu, letos to na titul nevypada a asi si to o nej rozdaji Djoker s Nadalem.
Reagovat
ipko
gratulácia Novakovi, dnešný priemerný výkon mu na víťazstvo stačil a Roger by sa mal naozaj zamyslieť, či to má naozaj zmysel..
Reagovat
Meceon
Hrát finále na Masters? Jestli má smysl? Co by jsi psal o Djokovicovi před půl rokem?
Reagovat
ipko
on asi stále chce vyhrávať najväčšie tituly, ale s takouto hrou, ktorú má od IW to bude ťažké.. ale ako fanúšik by som ho určite chcel vidieť na kurtoch čo najdlhšie..
Reagovat
smazaný uživatel
Paradoxní je, ze Federera ve finále letos nikdo neporazil. Ve všech zápasech se porazil sám. Takže řeči o tom, ze jej někdo ničí nejsou úplně na místě
Reagovat
spaniel
:D
Reagovat
peRFect
DelPo hrál dobře. To musíme uznat, ale jinak souhlas.
Reagovat
Meceon
Málo turnajů,ty jeho pauzy jsou moc dlouhé,to bude problém řekl bych... malá vyhranost
Reagovat
smazaný uživatel
To je jediný problem. Málo hraje nic víc bych za tím nehledal. Necháme tady hatery se pozabijet a vymyslet konspirační teorie
Reagovat
insanezy_
Fedex level challenger, Djokovicovi to nepreju jeho chovani je hodne hovada a zadny srdicka do hlediste to nevylepsi. Krome toho ma opravdu usmevnou postavu. V koutku duse ho musi strasne srat, ze nedorovna slavu Rafy a Rogera, i kdyby udelal 100 GS a to me dost tesi. :)
Reagovat
ipko
a môžte to tu zablvať hejtami :)
Reagovat
blax
No je ironický, že fanoušci Rogera i Novaka jsou v klidu, ale Rafa fans se tu snaží rozjet zase hádky.
Reagovat
a.magerova
Klasika, jako vždy, dnešek nebude výjimkou... ;-)
Reagovat
Patik
Však keď na takých ľudí reagujete tak ich to bude baviť donekonečna lebo vedia že ich hejtovanie má zmysel.
Reagovat
a.magerova
Roger dnes bída... :-/
Reagovat
Nola
gratulacia velka, prvy muz co skompletoval Masters, 5 finalovych prehier, konecne vytuzeny triumf
k zapasu, hrozny hral este s hroznejsim, ani Novak nehral ziadny mimoriadny zapas, ale na Federera to dnes stacilo, kopil tam chyby najskor iba z FH a potom uz aj z BH, ziadny uder ho nedrzal, mozno servis, az mi ho bolo luto
Reagovat
Davor1
Ani servis, dnes ho mal tragický. Podržal ho včera s Goffinom, ktorý ho takisto prehrával v medzihre. Gratulácia Nolemu.
Reagovat
Nola
Novak ani nemusel nic vymyslat, Fedex mu nebol schopny returnovat 2. servis, to bolo pre mna najviac nepochopitelne
Reagovat
Bob
yeeeeeeeeeeeeeeeeeees. a rožírek pláče :D
Reagovat
kada.tom
triumfy z Masters zkompletovány, o tomtéž si může starý pán ze Švajcu nechat jen zdát :-)
Reagovat
blax
Tak pokud vím, tak Rogerovi chybí 2, ale Rafovi 3. I když Rafa má určitě větší šanci, že je ještě vyhraje.
Reagovat
Davor1
A po zápase zoberie starý pán zo Švajcu ďalší tučný šek a môže sa venovať rodine, s pokojným svedomím, že je najlepší v histórii vo svojom obore a zabezpečený na tisíc životov. O tom si môže obtlstlá nula z Plzne menom Kadlec Tomáš nechat jen zdát :)
Reagovat
MartinPa
Tak to Novak dokázal - zkompletoval sbírku masters a jako bonus letos porazil světovou jedničku i dvojku - gratulace.
Reagovat
janek_da
grat Novakovi
Reagovat
janek_da
hlavně za to zkompletování
Reagovat
ipko
ten posledný úder bol taký symbolický :DDDD
Reagovat
Patik
presne toto som si povedal aj ja :D
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně to same jsem říkal doma :D ?Summary of the match? FH šest metru vedle
Reagovat
ipko
ale úplne že 5 metrov doprdele to Roger poslal
Reagovat
Patik
39 UE
Reagovat
smazaný uživatel
Nevím co se stalo. Některé údery celkem slusné, ale jinak Roger totální tragédie dneska. Nevím jestli se nervove zhroutil.

Každopádně ve finále určitě nebyli nejlepší hrací turnaje. To by dvojice Goffin-Cilic předvedla lepší zapas. Chudáci diváci
Reagovat
Marduch
Cilice vyradil Djokovic, aby bylo jasno.
Reagovat
Patik
Paradoxne mal Djokovič s najvačším favoritom najmenej roboty.
Reagovat
peRFect
Protrápené finále. Nefunguje defakto nic a těch UE, to je síla. No, asi na to má ve svém věku nárok. Přijde mi bez šťávy, bez motivace, což ale s výše uvedeným zřejmě není divu.
Reagovat
misa
Nedovedu si představit, jak někdo může udržet po tolika letech a zápasech motivaci k objíždění turnajů. Všchno už zažil v tenise 10x a všechno je vlastně dokola pořád stejné.
Reagovat
ipko
ani Mirka sa na to nechce pozerať :D
Reagovat
malar
Tak, teď se uvidí. Zatím děs, bída a utrpení.
Reagovat
ipko
o chvíľu koniec
Reagovat
malar
Šílené! Djokovič v suchém tričíčku. I si mohl dovolit hrát "nic moc". Ale třeba je to jen součást nějaké strategie, do které nevidím. Cyklistické ladění formy na US Open? Buď a nebo "už jdeme do finále". Nárok tam na to bude.
Reagovat
blax
Tak tohle je jedno z nejhorších finále 1000, co jsem kdy viděl. Kdyby byl Novak ve formě, tak Rogera sundá tak 6:1 6:1, ale i on dělá zbytečný chyby. A Roger - jak už psali lidé pode mnou, vypadá jak kdyby hrál po půl roce bez tenisu, totálně chybí tenisová praxe, tzv. neví kde je kurt.
Reagovat
Patik
Roger pauzoval pauzoval až to prepauzoval.
Reagovat
Patik
Oci čo je to return..Neviem synak..my sme fanúšikovia Federera.
Reagovat
Davor1
Dnes hrá v Cinci proti Djokovičovi nejaká paródia na Federera, to je neskutočná tragédia. Paradoxne vyhrá Djoko tento turnaj v čase, kedy tu nehrá zďaleka najlepší tenis a vonku už bol jednou nohou s Dimitrovom aj Raoničom. Finále kvalitou tak 2/10.
Reagovat
spaniel
Jj. Nepamatuju horší výkon.
Reagovat
Davor1
Na to si už ale treba zvyknúť. V jeho veku je normálne hrať veteránske turnaje, nie vyhrávať Masters.
Reagovat
smazaný uživatel
Podepisují se dodatečné pod komentář (nevím kdo to psal), ze Rogerovi chybí herní praxe. Dnes to je do oči bijící. Nemůže hrát jeden turnaj za dva-tři měsíce. Není vůbec v zápase, děla stovky chyb. Je úplně mimo. Nic proti Nolemu, ale Federer je v jiné dimenzi úplně.
Reagovat
spaniel
Aha. Proto vyhrál po půlroční pauze AO 2017.
Reagovat
smazaný uživatel
2017. Nejde to však dělat 3x ročně. Jinak si to neumím vysvětlit.
Reagovat
spaniel
Nemá formu. Žádná věda.
Reagovat
smazaný uživatel
A proč? Protože nehraje zápasy. Dneska je to totální tragédie. Nedá se na to skoro dívat.
Reagovat
spaniel
Omg. Ty jsi jeden z těch trotlů co si mysli ze bude hrat skvěle do padesáti.
Reagovat
smazaný uživatel
To nikdo neříká. Říkám své poznatky. Pokud mas lepší, tak sem s nimi. Zatím meleš jenom hlouposti :)
Reagovat
spaniel
Vek. To bys musel umět číst. 88 je tve IQ?
Reagovat
smazaný uživatel
A kde si to napsal? Ty inteligente. Hodil si tady dva hejty bez pointy nic víc
Reagovat
spaniel
O tři komenty výš, Einsteine.
Reagovat
smazaný uživatel
Bože s tebou není fakt rozumná řec :) bez už radši spát to uděláš lépe
Reagovat
spaniel
Jistě Kakamile. Jen nevím co ti poradit na čtení a myšlení.
Reagovat
smazaný uživatel
Já bych ti doporučil se dívat na zápasy které komentujes. Tím bych začal
Reagovat
spaniel
Jo klaune. Nezapomeň se těšit na výhru Rogera na Wimbledonu 2050.
Reagovat
smazaný uživatel
Dobrou noc vtipalku. A nezapomeň se podívat na HL Rafy z FO za posledních 10 let než pujdes spát
Reagovat
spaniel
Proč bych to dělal? Ty jsi fakt pomalejší že?
Reagovat
smazaný uživatel
Na tebe nemám
Reagovat
peRFect
Na AO byl rozehranej. Navíc je to GS, tam se hrají 3seťáky a on tam odehrál 3 pětiseťáky...
Reagovat
smazaný uživatel
Asi tak. Ta herní forma tam proste není. Naivní nábehy na síť, voleje na úrovni futures, špatná volba úderu. Špatně špatně
Reagovat
Ondra979
no jo, hlavne ze v Cinci na nej Novak neumi, tyhle predikce si priste strc nekam, vsechne se muze jednou stat poprve a taky se stalo.
Reagovat
smazaný uživatel
Nikdo neříká, ze to tak nebude. Je to první výhra v Cincinnati ty analytiku. Mám nejradši borce bez názoru, kteří po zápase komentují. To je top.
Reagovat
Ondra979
ty jsi proste nenapravitelny optimista, to uz dobre vime z Wimbledonu. Ja sem radsi nic nepsal, ale dnes jsem to videl 50/50, to jsem ale netusil, co bude Roger predvadet..proste se smir s tim, ze s touhle hrou uz velke tituly pridavat nebude a neni to nic divneho, je uz dva roky ve veteranskem veku, co dokazal jeste letos na AO je zazrak ale opakovat uz to podle me nebude, doby Rosewalla jsou prece jen pryc..
Reagovat
smazaný uživatel
Však v pohodě. Já opakovaně říkám ze 20 GS Rogera a hatrick Reálu Madrid v lize mistrů letos ukončili éru toho kdy jsem prožíval každý zapas. Mě už je to vcelku jedno :)
Reagovat
Ondra979
ok, ale svym prehnanym optimismem tady nahravas vodu na mlyn mistnim haters, pritom Roger uz nehraje v nejake super forme dost dlouho na to, aby to nebylo k zamysleni, to je cele. Na USO to vidim na QF/SF, ale pokud vyfasuje tezky los muze prohrat driv
Reagovat
Ondra979
herni praxi to nebude, vzdyt snad hraje cely tyden v Cinci, navic v r. 2017 to problem nikdy nebyl. Je to jednoduche - bude to vekem, je treba si to priznat. V 37 uz budou herni vypadky castejsi. Z tohoyo pohledu je sezona 2017 temer zazrak, ale ani tam se jim uz zcela nevyhnul, jen to bylo vetsinou na mensich turnajich.
Reagovat
Denis92
Tomuto sa da len smiat. To je des Roger :D
Reagovat
spaniel
Jj. US Open nevypadá nadejne.
Reagovat
ipko
no zo 40:0 pustiť game je sila
Reagovat
ipko
je asi vymalované
Reagovat
Patik
zaslúžene.
Reagovat
MartinPa
Proč ten Roger hraje ty smeče do FH soupeře?
Reagovat
annah
Taky nad tím žasnu. Je prostě mimo. Už tuší, že prohrál.
Reagovat
spaniel
Srbsti fanoušci jsou odpad.
Reagovat
Frantz
to říká ten pravej :-DDD
Reagovat
spaniel
A vidíš. Na tebe jsem zapomněl.
Reagovat
kada.tom
odpad je Federer
Reagovat
spaniel
Zalez do spize tlustochu.
Reagovat
kada.tom
obvyklá reakce :-D je vidět, že na víc nemáš
Reagovat
spaniel
To se uvidí Kadlec.
Reagovat
ipko
to je katastrofa, 40:0 a potom takéto chyby
Reagovat
malar
To je děsivé.
Reagovat
spaniel
Roger potřebuje vyšší úspěšnost trefovani prvního podání. Trochu klidu do mezihry. 50% je strašně málo.
Reagovat
Frantz
fňuk fňuk.... :D
Reagovat
spaniel
Spustit hodiny už kdyz se zvedaji ze zidle je blbost.
Reagovat
blax
Roger je úplně mimo
Reagovat
smazaný uživatel
Mezihra nevypadá úplně špatně ale return Rogera je totálně mimo.
Reagovat
blax
Ale co ty voleje?
Reagovat
smazaný uživatel
Jo sorry hra na síti úplně mimo taky.
Reagovat
Patik
Strašné sklamanie..nevadí tak pome Novak..trestaj.
Reagovat
Denis92
Omg Roger, to su chyby..
Reagovat
spaniel
Omg
Reagovat
ipko
tak to je fakt v pytli, Roger mu darček vrátil
Reagovat
annah
Dát do prázdné poloviny kurtu smeč do autu, to už fakt musí mít Roger nervy na pochodu.
Reagovat
malar
Měla tam být "haluz, jak cyp".
Reagovat
malar
Žaluzie, jak vypadá. Ale ty 2 míče před shodou byly hladové. Snad? Asi zatím ani ne? Jedem.
Reagovat
spaniel
Další hvezda na obzoru.
Reagovat
smazaný uživatel
Bozeeeee. Vyměnili si dáreček navzájem ted
Reagovat
malar
Nemyslím, Federer i Djokovič jsou v podstatě stálicemi ve svém oboru.
Reagovat
ipko
teraz parádna obrana od Djokoviča
Reagovat
a.magerova
Díky za ty dary, tak hlavně abych toho využili... ;-)
Reagovat
a.magerova
Njn... tak vrácení daru... i takový je Život...
Reagovat
ipko
lacná chyba z FH a DF, Novak sa dokáže poraziť aj sám..
Reagovat
janek_da
v podstatě i teď měl namále.
Reagovat
janek_da
z guwna bič
Reagovat
MartinPa
Letos to vypadá na dobytí všech Rogerových bašt.
Reagovat
ipko
4 fiftýny na returne za set, veľmi slabé
Reagovat
malar
Byl to vyloženě boj o ten setbol.
Reagovat
janek_da
ať rači zkusí SABR, to nemá cenu tam vzadu dávat na returnu takové chyby
Reagovat
spaniel
Sabr už nehraje.
Reagovat
janek_da
vím, ale na NĚCO změnit musí
Reagovat
MartinPa
Novak zatím suverénní výkon, zajištěná obrana, servis v pohodě. Roger bude muset hrát mnohem více na riziko což s jeho, zatím, předváděnou hrou bude znamenat více chyb.
Reagovat
smazaný uživatel
To ještě jde? Roger úplně ale úplně mimo. Servis jakž takz jeden slabší game ho stal set ale return úplně mimo. Uhrál tam tak dva balony, není vůbec v zápase. Chodí tam jako lemra. Z jeho strany hrozné. Nole si hraje na pohodu. Vrací, ani nemusí moc útočit protože Roger vyhodí každý druhy balon. Tohoto scénáře jsem se přesně bal. Co už. Ať vyhraje ten lepší
Reagovat
annah
Tak tak. Novak je prostě lepší, zaslouží si titul.
Čekala jsem, že to bude špatné, ale až takovou hrůzu jsem teda nepředpokládala.
Reagovat
MartinPa
no zatím se ani o nic právě ani nepokouší, laxní přístup na příjmu, roztěkanost ve hře, atd.
Reagovat
annah
Já snad půjdu spát. Je to hrůza. To vypadá na dva sety. Nechci vidět, jak si tu hnusnou vázu odváží Novak.
Reagovat
Patik
Federer nič moc..return nikde..vo výmenach samé outy netrafené lopty..navyše nervozita..warning..celý turnaj je nejako mimo..je úplne vidieť že Novak je rozohratejší..dnes Roger padne.
Reagovat
ipko
a ešte k tomu Roger dostal warning, to sa len tak nevidí
Reagovat
a.magerova
Jsem teď byla mimo. Za co?
Reagovat
ipko
za zdržovanie na servise.. asi nedodržal 25 sekúnd limit po jednej dlhšej výmene..
Reagovat
Patik
skôr by som povedal zato čo povedal keď stratil podanie.
Reagovat
a.magerova
Je tento týden jakýsi ubrblaný, už i při minulých zápasech jsem si všimla.
Reagovat
ipko
time violation povedal umpire
Reagovat
a.magerova
Dík.
Reagovat
malar
On pije alkohol u toho?
Reagovat
ipko
tak veľmi slabý game na podaní, lacné UE z FH a DF, na záver netrafený úder..
Reagovat
spaniel
Roger na returnu uplne marny.
Reagovat
smazaný uživatel
Děla hodně chyb. Nole má break úplně zadarmo. 2 rámy a jeden jasný volej na síti metr vedle. Hrozné
Reagovat
janek_da
a ten stabilizovaný servis
Reagovat
smazaný uživatel
Já nevím. Ztratit jeden servis za 96 gamu ti nepřijde stabilní? :)
Reagovat
janek_da
Bavíme se tady o dnešním servise. Už jednou měl namále a naopak 2x s čistou hrou.
Reagovat
Davor1
A v medzihre detto. Ale nie je to nič nečakané, takto hrá už dosť dlhý čas a myslím, že lepšie to už nebude.
Reagovat
MartinPa
Dnes bude zajímavý zápas i z pohledu případné budoucnosti obou hráčů.
Vyhraje Djokovič = po zkompletování sbírky masters bude následovat, již známá, ztráta motivace, prohra ve druhém kole USOpen se Samem Querrym, na konci roku nebo začátkem dalšího přijde ukončení sportovní kariéry, rozvod a odjezd s Pepém do Himalájí, kde vstoupí do místní svatyně jako učeň a přijme duchovní jméno Novak Imazič - čas od času pronikne na veřejnost informace, že nejmenovanému mnichovi se podařilo otevřít třetí oko a dosažení nirvány.
Vyhraje Federer = po vyhraném USOpen v krásném souboji se Štefanem Tsitsipasem, vítězné asijské šňůře a vyhraném finále turnaje mistrů se Standou Wáwrou se jako nová světová jednička rozhodne, že již nemá co nabídnout tenisovému světu a vyhlásí odchod ze scény - samozřejmě, po několika sebevraždách skalních fanoušků a celosvětových demonstracích se opět vrátí, z čehož trefí Tomáše Berdycha a Rafa dostane kopřivku.
Reagovat
ipko
eso z 2.podania, vyzerá to, že sa Roger na podaní stabilizoval..
Reagovat
rysan
Stream prosím?
Reagovat
Maarek
Já koukám na http://www.sport365.live/en/home . Pouze klikni na Watch Now a rozklikni jeden z linků na zápas.
Reagovat
peRFect
každé 2-3 min se sekne a je třeba refersh...ty jedeš plynule?
Reagovat
ipko
tak už čistá hra na servise, ale Roger musí hrať tie výmeny čo najkratšie, lebo v dlhších bude lepší Novak.. na returne zatiaľ ani nerozohral výmenu, takže tam to môže byť len lepšie..
Reagovat
Ma3ek
Dvaja najvačši nepriatelia na to sa nemožem pozerat lebo nemám komu alebo proti komu fandit takže najneatraktivnejší zápas pre mna vydržal som dve vymeny nedá sa dobrú noc uplne mi je jedno kto vyhra
Reagovat
ipko
tak nekomentuj :)
Reagovat
a.magerova
Tvoje starosti bych teď chtěla mít... :-P
Reagovat
janek_da
už dávno jsou na to prášky
Reagovat
ipko
dôležitý prvý game, odvrátené 2 BB.. zatiaľ slabý 1.servis, ale to sa bude určite zlepšovať..
Reagovat
ipko
tak ideme na to, come on Roger!!
Reagovat
mahycek
Jdu spát, nebudu čekat, dva dny jsem hrál, teď mi padá
u PC hlava i bradam no nechám to puštěné a uvidíme.
A US-OPEN ve čtvrti Queens v NY ve Flushing Medows, tak
to mám vyřešené. Budu fandit, našim holkám a Rogerovi !!!!
Mimochodem, víte, kde nastoupit na Mantthatamu do podzemky a jet do
Flusching Medows?? Já tam byl před čtyřmi roky,
to číslo metra (vlaku si nepamatuji), ale je to lehké
být v NY a ns Manhatamu. A teď tenis, mám vydržet ?
Fandinko, fandi a Magerko také. Stejně tě pozvu nškdy na
koncert a budeš spát u mně. Samozřejmě ve vší počestnosti.
Reagovat
a.magerova
Fandina, já nebo obě... ;-)
Reagovat
peRFect
Ať už je historie zápasů Fed - Nov jakákoliv,teď je 2018 a i když oba starší,na Rogerovi se projeví více.Za obrovskou nevýhodu ?svého koně? považuji,že se hraje day session.Roger nemá slunce rád a letos všechny velké prohry (prohry na velkých turnajích) zaznamenal vždy na day session.Proto považuji síly za vyrovnané.
Reagovat
janek_da
pamatuji si, že před pár lety FFF tvrdili, že Roger nemá rád Night Session
Reagovat
peRFect
Jsem tu baivočko 3-4 roky a nikdy jsem si nevšiml...osobně bych tedy určitě netvrdil.Naopak,night vyhovovaly Rogerovi vždy více.I proto se mu obecně daří v halách (tam je to fuk).Dovolím si tvrdit,že kdyby se RG hrálo v hale,má podstatně více titulů :-)
Reagovat
peRFect
Link na stream finále?
Reagovat
janek_da
Reagovat
janek_da
eee to Kiki a Simona
Reagovat
Fandina
Snad to bude tady.
https://www.1sekastream.com/tr/izle/novak-djokovic-roger-federer
Reagovat
peRFect
Díky ;)
Reagovat
Ma3ek
Komu fandit za predvedené správanie Federer ale aj tak mi to nedá Djoker hajde teraz mi tie teatrálne gestá asi nebudú vadit :) Z herného hladiska Djoker vždy a všade proti Rogerovi
Reagovat
Nola
pozrela som kusok zapasu zo zaznamu so Stanom, nechapem tie obavy niektorych RFans, nemam pocit, ze by hral Fedex nejak spatne, par DF predsa nic neznamena... mam pocit, ze vsetky zapasy hral v Night session, Novak skor naopak, k tomu ubojovane zapasy hlavou a returnom, mozno az na ten posledny s Marinom, tam bola viditelna prevaha v 3.sete
Reagovat
Nola
:D myslela som UE, to Novak vyrabal DF, ale aj UE v hojnom pocte
Reagovat
spaniel
Nejde o DF...dělá mraky chyb z forehandu.
Reagovat
Denis92
Zacalo to v zapase s Andersonom. Tam mal najhorsi FH za poslednych 5rokov.
Reagovat
smazaný uživatel
Je třeba brát v potaz mnoho faktoru. Roger nikdy nebude jako Rafa, nebo Nole. On je proste útočník a z toho plynou chyby. Je agresivní a z každého kratšího míče soupeře se snaží ukončovat výměnu. Logicky tak děla více chyb.
Reagovat
a.magerova
Přesně si pamatuji, jak tady (viz. foto) kluci zkoumali a se bavili o tom, jestli mají správné trofeje v rukou... on už i ten předávající zprvu tápal... :-)))

http://www.xy1.cz/8hmr6
Reagovat
annah
Koukám na ty skleněné poháry... Pak se trofej změnila, ne? Je to taková barevná neforemná váza se dvěma uchy. Škaredější je už jen pohár z Halle.
Reagovat
a.magerova
Jj změnili to na:

http://www.xy1.cz/qynla

A pak na:

http://www.xy1.cz/7j274
Reagovat
annah
Obojí ošklivé a zbytečně velké. No ale kdybychom tu škaredou vázu dnes získali, změním na chvíli názor... :-)
Reagovat
a.magerova
Tak hned u prvního gamu nervy... :-/
Reagovat
annah
Musíme doufat, že špatný začátek - dobrý konec...
Reagovat
a.magerova
No... Nole už je na koni... tak uvidíme uvidíme...
Reagovat
janek_da
ty ho máš delší
no jo, ale ty tlustší
Reagovat
a.magerova
A teď babo raď, co je lepší... ;-)
Reagovat
a.magerova
Jediná jistota je, že po skončení finále budou mít finalisté tohoto turnaje dohromady 8 pohárů... ovšem jak to matematické vyjádření bude vypadat, je zatím ve hvězdách... jedu ideu mám.... ;-)
Reagovat
a.magerova
opr. jednu ideu
Reagovat
annah
Idea je to pěkná, ale tuším, že Djoker bude proti...Leda by si Roger vzpomněl, jak hrál minulý rok.
Reagovat
insanezy_
Rogi chum jetze, vyprovod ho
Reagovat
spaniel
Trochu mě mrzí že spolu nehráli 2017... Roger mohl otočit bilanci. Teď je to otevřené.
Reagovat
Patik
Tentokrát to Novak hádam už vybojuje..Federer nehral moc presvedčivo celý turnaj..vačšina setov tiebreaky ..backhand nič moc ..return skoro žiadny..držalo ho hlavne podanie...no uvidíme.
Reagovat
Meceon
to jako že Djokovic tu hraje v životní formě jo?
Reagovat
smazaný uživatel
Federera podle mě nedá. To bude úplně jiný zapas od Rogera. Zatím každý zapas který hrál věděl, ze vyhraje a soupeř věděl, ze nejspíše prohraje. Zapas s wawrinkou byl vyrovnaný a Roger předvedl svůj velmi dobrý tenis. Dnes začne hrát hned na 150% a bude silný. Má toho v nohách méně, včera měl delší odpočinek je favoritem.
Reagovat
Kozoroh
"Zatím každý zapas který hrál věděl, ze vyhraje a soupeř věděl, ze nejspíše prohraje."

Tato "jistota" funguje, když máš s protivníkem bilanci 20-3 nebo 6-1. Ale H2H 22-23 (s 3 prohrami ve finále GS) je jiná káva.
Reagovat
smazaný uživatel
Na turnaji kde si soupeře rozbil 3x po sobě?
Reagovat
Patik
Rozbiť nieje to pravé slovo ..keďže v každom zápase mal tiebreak so Stanom dokonca dva tiebreaky..ktoré mohol vkľude oba prehrať.
Reagovat
janek_da
myslí H2H v Cinci
Reagovat
smazaný uživatel
Tak tak. Jako opakuji mě je to už vcelku jedno, fandím Rogerovi ale po 20tem GS jsem dosáhl psychického uspokojení. Nicméně znova říkám když Nole nedal Rogera v Cincinnati v jeho nejlepší formě, tak nevidím ani jeden důvod proč by jej měl porazit v jeho průměrně formě.
Reagovat
Patik
Tak možno máš pravdu ..inak čo sa týka toho uspokojenia..tiež už som spokojný za posledný rok dva toho vyhral oveľa viac než som očakával.
Reagovat
Patik
či jáj ty si myslel Djokoviča..ospravedlňujem sa zle som to pochopil..no Novak to bude mať určite v hlave tie porážky..toto bude hrať trošku v Rogerov prospech.
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně H2H 3:0 a počet setu Noleho v Cincinnati proti Rogerovi je čistá 0. Poslední dva zapasy neměl Nole ani BB a v Cincinnati Rogerovi nevzal nikdy servis.
Reagovat
smazaný uživatel
Tohle bude mít určitě v hlavě :) Navíc to úplně nevypadá, ze by Roger letos ztrácel podání 5x v zápase jako Djokovic.
Reagovat
Patik
Roger ide na podaní suverejsne..ale tentokrát stojí na druhej strane trošku iný return..stačí aby mu nešiel prvý servis a Djokovič môže z toho ťažiť..a mám taký pocit že dnes uvidím opäť SabR.
Reagovat
smazaný uživatel
Pamatuju si ten zapas z roku 2015. Sabr Djokovice úplně znicil. Nevěděl co má hrát
Reagovat
Patik
Preto si myslím že Roger mu to dnes trošku pripomenie.
Reagovat
smazaný uživatel
Určitě nebude s Nolem hrát od BL. Hra na síti muže rozhodnout. Nole tam totiž nepůjde
Reagovat
Patik
Myslím si že to budú obaja kombinovať ale vačšinou sa budú držať pri základnej čiare.
Reagovat
Kozoroh
K No1emu, k šampionovi, který ho 23x porazil, z toho 17x na hardu musí Roger z principu přistupovat jinak než k Wawrinkovi nebo Goffinovi. Djoker narozdíl od těch dvou ví, jak Rogera porážet. A Fedex ví, že to, co stačilo na Stana a Davida, nemusí stačit na Djoka. "Jistota", jakou disponoval v duelech s Wawrinkou a Goffinem, bude ve střetu s Djokerem zákonitě oslabena. Jak moc, to už záleží na Fedově psychické síle.
Reagovat
smazaný uživatel
Nole umí Rogera porazet všude krome Cincinnati. To je hlavní faktor dneska
Reagovat
Patik
Ja si práve naopak myslím že zápas s Wawrinkom mohol vyhrať s prehľadom bez tiebreakov v dvoch setoch..a odflákol to..koľko mal nevynútených chýb..cez 30 aj viac..svoj dobrý tenis vytiahol až v treťom sete aj to mu Stan celkom pomohol..Novák má síce viac v nohách ale odohral Toronto Cincinati samé trojseťáky bude rozohratejší o to že to nezvládne fyzicky sa nebojím..Roger práve naopak po pauze Cincinati pár zápasov aj to jeden z nich bol skreč..potreboval by ešte jeden dva zápasy..dlhšie zápasy..no možno Roger vyhrá ale bude to pre neho veľká skúška..to je môj názor :)
Reagovat
smazaný uživatel
Dobrý názor. :)

Já si myslím, ze Noleho ta představa golden Masters svaze. První set prohraje velmi rychle a pak se uvidí. Strasne záleží na tom, jak bude Federer podávat. Pokud stejně, jako cely turnaj, tak to bude mít Nole strasne těžké. On má ty výpadky na servisu velmi často.
Reagovat
PetaM
Většina setů TB? No hele ...

6:4, 6:4
6:1, 7:6
6:7, 7:6, 6:2
7:6, 1:1

Pokud správně počítám, 4 sety, které neskončily v TB (6:4, 6:4, 6:1, 6:2) a 4 sety, které skončily v TB (7:6, 6:7, 7:6, 7:6) a jeden set, který se nedohrál.

Takže pokud je 4 více než 4, klobouk dolů ...
Reagovat
Patik
Okej opravujem sa..polovica setov tiebreaky..aj tak..boli to sety ktoré by zvládol aj bez tiebreaku..a na Federerove pomery v toľkých zápasoch toľko tiebreakov mi príde veľa.
Reagovat
spaniel
Čím rychlejší povrch, tím víc TB.
Reagovat
Patik
to je pravda..ale v rogerovom prípade myslím si že veľakrát mohol predísť tiebreaku na tomto turnaji..ale prišlo mi to akoby si natom nedal vôbec záležať alebo taký nezáujem..možno to urobili aj tie dva zápasy v jednom dni a mal toho pokrk..neviem..ale tak to je len môj pocit.
Reagovat
kada.tom
doufejme, že Novak arogantního švýcarského dědka porazí a zkompletuje svoji sbírku Masters :-)
Reagovat
janek_da
bude líp. za chvíli začne podzim
https://zpravy.idnes.cz/vedro-mhd-tramvaj-ridic-praha-test-mf-dnes-fgd-/domaci.aspx?c=A180816_093029_domaci_kafi
Reagovat
smazaný uživatel
Moc som nechcel, aby boli títo dvaja vo finále kvoli dotiahnutiu sa v rebricku na Nadala a ohrozenie jeho koncoročnej jednotky..

Este sa budu hrat dve tisicky, dve 500ky, USO a TM, v hre je 6500, naskok 2000-2500 nemusi stacit, kedze Rafa na jesen neexceluje..

USO vela napovie, najdolezitejsi turnaj do konca sezóny, potom je s výnimkou TM ticho az do AO...
Reagovat
Kozoroh
Já myslím, že Rafovi dvojka bude slušet :-P
Reagovat
smazaný uživatel
Myslis prvu dvojku, ze?...

Nemam to zratané, ale okolo 500 tyzdnov na tychto postoch, to bude zrejme rekord...
Reagovat
Kozoroh
Kdepak, Roger vede s 520 týdny, následuje Rafa s 465 týdny.

https://en.wikipedia.org/wiki/Open_Era_tennis_records_-_men%27s_singles#ATP_Rankings_achievements
Reagovat
janek_da
klasická stats poražených
Reagovat
janek_da
no ale Saša šel dolů, takže super, ne?
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, Sašovi nevyšla dvojica masters a ak nevyhrá UsO, tak je z hry von..
Reagovat
smazaný uživatel
Sasa má od světové jednicky ještě tak milion kilometru
Reagovat
steve79
Roger, ze je na ustupu?? Letos vyhral tri turnaje a pridal dve finale. Jediny turnaj, ktery se mu nevyvedl byl v Miami!! Nepocitam vyhru v Hopman cupu.
Reagovat
peggy
Doufam,ze Djokovic pana Federera vyprovodi.Uz jsou to starsi pani.
Reagovat
gigin
si ho povodí jak slepého koňa. 58 minut, 12:5,hotové, vyřízené.
Reagovat
smazaný uživatel
Složité. Ale pro Noleho je to velká výzva. Asi největší od začátku sezóny. Sice dal Rafu ve slusné formě, ale na trávě. Tady má před sebou krále tohoto turnaje v dobre formě na betonu. Určitě nemůže Nole předvádět to, co tady předvádí. Ztrácet každý druhy servis atd.
Reagovat
Pe3k
Kéž by, ale Rožér není in form :(
Reagovat
smazaný uživatel
Ale celkem je. Nechápu proč by nebyl. To jako bez formy udělal finále? Nole je na tom dobře ale Federer je mnohem agresivnější než soupeři Djokovice byli. Jako Nole se určitě nahecuje ale nemá formu aby Federera sundal. On ho tady neporazil ani ve své největší formě života, takže nevím jak ho chce porazit teď.
Reagovat
Kozoroh
Lidi na Talk Tennis píší, že Fedex proti Goffinovi předvedl průměrný výkon, kupil chyby a oproti ročníkům, v nichž ve finále porazil No1eho, je v slabší formě.
Reagovat
smazaný uživatel
Otázka zda to píšou fandové Noleho, nebo jiní. Tyhle fora mě baví úplně nejvíce. Lidi tam jeden od druhého opisují názory, protože žádné nemají.

Mě přijde 96 gamu v radě při vlastním servisu hodně v pohodě číslo.
Reagovat
Kozoroh
Tady máš příspěvky od jedné fanynky Rogera z TTW, z tónu příspěvků je zřejmé, že nevidí šance Rogera tak optimisticky, jak ty:

https://tt.tennis-warehouse.com/index.php?search/79237491/
Reagovat
dorons
Nestratil jeste servis. Co musi hrat,aby byl ve "forme"? Drzet servis je zaklad, pak jde vsechno. Kdyby hral na returnu jako buh a stracel vlastni podani,co mu to bude platny? Takhle je to lepsi.
Reagovat
Kozoroh
Hele, co je s tvým Gulbou?
Reagovat
gigin
Trénuje v uso.
Reagovat
ipko
nehrávalo sa finále v Cinci o 19:00?
Reagovat
Road_to_Centre_Court
Konečně tento match - up, teď jde v podstatě o úplně nový level. Takovou pomlku mezi vzájemnými zápasy zdaleka nikdy neměli, takže kdoví co čekat. Asi nikdy v historii nebyli oba tenisti ve vzájemném zápase tak z formy. Ani Roger, ani Novak mě nijak nepřesvědčili. Cinklé tenisové období pokračuje a tituly teď leží hodně nízko. Je docela ostuda pro mladší hráče, že nedokážou tyto staré pardály z formy porazit ani mimo GS, kde ten tlak není zdaleka takový.
Reagovat
SwissMaestro
Tak evidentně (podle tvé teorie) musejí být ostatní ještě více z formy :D
Reagovat
Road_to_Centre_Court
Spíš chybí kvalita, hádám.
Reagovat
Kozoroh
Mladší hráči nemají dostatečně silné nervy, aby poráželi zlaté trio RF+RN+ND. Na dva vítězné je dokážou porazit, ale na tři? Větśinou jen když je velikán z formy...
Reagovat
Road_to_Centre_Court
No, právě ani na ty dva sety se to moc nedaří, když už jo, tak je to výjimka.
Reagovat
Kozoroh
2009-2012-2015-2018!

Finále No1eho s Rogerem se v Cinci opakují v tříletých intervalech a letošní ročník byl na řadě. Po dvou letech a sedmi měsících uvidíme vzájemný souboj dvou vynikajících tenisových velmistrů a dvou nejlepších hardařů historie.

Od posledního střetnutí na AO 2016 se u obou řada věcí změnila. Djoker se triumfem na FO 2016 zařadil po bok hráčů s kompletním kariérním GS, on sám jako osmý v historickém pořadí a pátý v open éře. Zároveň dosáhl na Djoker Slam, na svou nejcennější šňůru, která je jedinou sérií alespoň čtyř GS titulů v historii mužského tenisu na třech různých površích. Pak následoval herní a výsledkový propad, vzrůstající problémy s pravým loktem, vypadnutí z TOP 10, předčasně ukončená loňská sezóna...
Rogera taky postihly problémy, i on vypadl z TOP 10. Oba dva se do TOP 10 a na výsluní tenisu vrátili svými epickými triumfy na GS - Fedex na AO 2017 a No1e ve Wimbledonu 2018. Možná se všichni shodneme na tom, že to byly svým průběhem a příběhem obou vítězů dva nejlepší GS turnaje za poslední dva roky.

Cinci je Rogerovým panstvím, Roger je favoritem v pořadí 46. vzájemného utkání. No1e je ale šampion, který není z principu bez šance, pokud bude svým ROS dělat Fedexovi při servisu problémy, věřím, že může zvítězit.
Reagovat
SwissMaestro
Pěkně napsáno :-)
Reagovat
SwissMaestro
Mimochodem ten "Djoker Slam" mi přišel/přijde řádně nedoceněn. Hádám, že se to stát Fedexovi, bude kolem toho větší poprask než byl kolem Djokoviče.
Reagovat
Road_to_Centre_Court
Jojo, to je velká věc, když si člověk uvědomí, že ani Roger (Monte Carlo, Řím), ani Rafa (Miami, Šanghaj, Paříž) na to pravděpodobně nikdy nedosáhnou, ani se tomu nepřiblíží. I když chybí tráva, tak člověk musí být strašně kompleksní, aby vůbec mohl na ty tituly pomýšlet.
Reagovat
Kozoroh
Víš, jak to je. Když něčeho velkého/významného dosáhne Srb nebo někdo jiný ze střední/východní Evropy, nemá to takový zvuk/ohlas jako kdyby byl ze západní Evropy nebo Ameriky. A netýká se to jen tenisu. Nikola Tesla nedosahuje tak velkého uznání, jaké má Thomas Alva Edison, přitom to byl větší génius.
Reagovat
annah
Nole je na vzestupu ke své bývalé top formě, Roger je na prvním schůdku nevyhnutelného sestupu ze své top formy, kterou naposledy předvedl během roku 2017. Myslím, že duel vyhraje Nole. Už při vědomí toho, jak moc chyb Roger předváděl v utkání s Goffinem.
Reagovat
SwissMaestro
Federer je na ústupu ze své top formy už tak deset let dle "odborníků" :-)
Reagovat
annah
Ale v 37 letech je to už prostě fakt. Věk bohužel není jen číslo. I když v případě Maestra bychom si to moc přáli. :-)
Reagovat
ipko
inak David hral naozaj veľmi dobre, takže trochu šťastie že skrečoval
https://www.youtube.com/watch?v=J3d5AJko37o
Reagovat
ipko
super finále, pre mňa bez favorita.. mentálna sila je na strane Djokoviča, vyhral 4 3-seťáky po sebe, na druhej strane povrch hraje pre Rogera.. tak dúfam že tenis bude po dlhej dobe na vysokej úrovni a titul prajem Rogerovi..
Reagovat
smazaný uživatel
Domnívám se, ze Nole dostane náklad stejně, jako v roce 2015. Jediným důvodem mě domněnky je servis Djokovice, který ztratí průměrně 3-5x za zapas. Dneska bude hrát s borcem, který za šest setu necelil ani jednomu BB a své podání vyhrává průměrně za 1,5 minuty stavem max 40:30.
Reagovat
Mayo
Určite to tak bude :D
Reagovat
Kozoroh
Dnes bude Roger čelit borci, který má nejlepší ROS na okruhu. Dnes si Fedex odvracení brejkbolů užije :-)
Reagovat
No-le
Tento názor podepisuju. Djoker je na podání velmi zranitelný a poslední 3 zápasy nebyl na kurtě lepším hráčem. Vyhrál jen díky tomu, že jeho soupeři se v rozhodujících chvílích vyházeli anebo prostě mentálně propadli. Pokud se na podání nezlepší o 50%, tak to na Fedexe stačit nebude.
Reagovat
Marduch
Jestli se bude opakovat scenar Cincinnati+USO 2015, nespokojeny nebudu:p
Reagovat
Kozoroh
Aby No1e konečně získal poslední chybějící Masters titul, musí porazit poslední tři vítěze Cincinnati. Dva už zdolal, loňského vítěze Grigora a toho předloňského, Marina. Ale dnes ho čeká nejtěžší protivník, rekordman turnaje se sedmi tituly, Fedex.

Novak počtvrté musel výhru urvat v třetím setu. První set byl ze stránky Djoka dobrý, získal brejk v třetím a jeho udržení mu stačilo k zisku první sady. V druhém Djokera zradilo podání, byl dvakrát brejknut a prohrával 1:5, jeden brejk si vzal zpět a docílil alespoň toho, aby v třetím setu podával jako první. V rozhodujícím dějství byly k vidění tři brejky, No1e získal ten klíčový, poslední na 5:3 a utkání v klidu ukončil.

No1e se stále ještě "pere" se svou hrou, ale duševní sílu má díky triumfu ve Wimbledonu kompletně zpět, ta mu pomáhá zvládat obtížné momenty v zápasech. K tomu ještě přidejme bojovnost a Djoker je na hardu opět ve finále :-) Co se týče finále s Fedexem, tomu věnuji samostatný koment.
Reagovat
a.magerova
Jen taková korekce: Musí porazit poslední 4 vítěze.... ;-)
Reagovat
steve79
Konecne! Uz mi takovy zapas chybel. Je to 50 ns 50. Novak hral opravdu tech trisetaku hodne a navic musel hrat prvni kolo. Nicmene vyhra Rogera by byla prekvapiva.
Reagovat
SwissMaestro
V Cinci překvapivá? Nehraje tu špatně jak pár lidí píše po každém kole. Na současného Djokoviče bez problému má :)
Reagovat
steve79
Vis jak to je. Djokovic se dokaze proti Nadalovi a Rogerovi poradne vyhecovat.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo jenže Federer nemá servis na úrovni Bouchard, jako Nadal. A navíc v Cincinnati. Servis je faktor, který rozhodne nejvíce.
Reagovat
smazaný uživatel
to su zase h o v n a od teba, nadal servis jak bouchard, aha, hlavne ze je v top 5 servisov na harde za posledny rok
Reagovat
SwissMaestro
Na to snad nemá cenu ani reagovat, ne? :D
Reagovat
steve79
Vcera jsem videl prvi set Cilice s Djokovicem a prvni set Marin kupil chybu za chybou.
Reagovat
Mayo
Vyhra Rogera by bola prekvapivá. Hlavne, že vyhral Cincinnati 7x či koľko a trikrát vyfackal Djokoviča. Zbohom zdravý rozum :/
Reagovat
dorons
50 na 50 to rozhodnee neni. Fedex je favorit
Reagovat
smazaný uživatel
Dobrý vrchol turnaje. Oba zvládli těžké zápasy, takže finále je otevřené. Mírný favorit asi Federer. Přece jen Nole nepradvadi úplně hvězdné výkony a má za sebou více trisetaku. Pokud bude Roger podávat tak do teď, tak asi vyhraje.
Reagovat
SwissMaestro
Roger se po svém návratu v lednu 2017 s Novakem ještě nestřetl....o motivaci je postaráno :)
Reagovat
Mayo
Myslím, že vo finále bude záležať najmä od výkonu dedka.
Reagovat
annah
Přesně řečeno!!
Jestli totiž bude Roger hrát jako proti Goffinovi a předvádět tolik chyb na returnu, tak má Novak pohár jistý.
Reagovat
janek_da
vím, že bude vyfackaný. nevím ale kdo
Reagovat
a.magerova
Já neříkám tak ani tak, ale na má slova dojde...
Reagovat
Labi
o motivaci mají oba postaráno, Djoko poslední Masters, který mu chybí....roger naopak po nepříliš úspěšném wimbledonu a prohře z posledních masters S Delpotrem může opět zazářit v oblíbeném Cinncinati...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist