Djokovič je ve čtvrtfinále, Roddick nestačil na Ciliče

24. 7. 2008, 21:08
Aktuality 1
ATP TORONTO - Srb Novak Djokovič na kanadském Rogers Cupu zatím úspěšně kráčí za obhajobou loňského triumfu. Dnes po vlažném vstupu do utkání porazil Söderlinga a postoupil do čtvrtfinále. Naopak konečnou bylo 3. kolo pro Andyho Roddicka, který podlehl devatenáctiletému Chorvatovi Ciličovi.
Andy Roddick

Obhájce titulu Novak Djokovič začal dnešní utkání hodně vlažně. Už ve třetím gamu Söderlingovi nabídl 4 brejkboly, ale Švéd žádné příležitosti nevyužil. Zvládnutý těžký game světové trojce psychicky pomohl a Srb na kurtu začal postupně dominovat. Úvodní sadu nakonec vyhrál 6-4 a druhý set získal stejným poměrem, když při servisu prohrál pouze čtyři výměny.

Djokovič se ve čtvrtfinále utká se Skotem Andym Murraym. Jednadvacetiletý tenista dnes sice od Švýcara Stanislase Wawrinky dostal ve druhé sadě "kanára", nakonec však třísetové utkání zvládl. Osmý nasazený Murray se pátečního souboje o postup do semifinále musí obávat, protože s Djokovičem všechny čtyři vzájemné zápasy prohrál, navíc ve dvou posledních uhrál dohromady jen 5 gamů a pokaždé z kurtu odešel s "kanárem".

Skvělé tenisové období zažívá francouzský tenista Gilles Simon. Po triumfu v Indianapolisu se v žebříčku posunul už na 22. místo a tento týden září i na turnaji Masters v Torontu. Nejdříve domů poslal světovou jedničku Rogera Federera a dnes porazil i Argentince Acasusa, který v Kanadě překvapil výhrami nad Gulbisem a čtrnáctým nasazeným Fernandem Gonzalezem.

Simona tak při 19. startu na turnaji Masters čeká první čtvrtfinále. V něm narazí na devatenáctiletého Chorvata Marina Ciliče, který po vydřeném postupu z 1. kola přes Lukáše Dlouhého vyřadil turnajovou dvanáctku Robreda, a dnes si vyšlápl i na světovou šestku Andyho Roddicka. Pětadvacetiletý Američan dokázal po prohrané první sadě ještě otočit stav druhého setu, kdy soupeř vedl 4-2, ale v rozhodujícím dějství se více štěstí přiklonilo na stranu o 6 let mladšího Evropana. Cilič sice za celý set získal na returnu jen 6 fiftýnů, ale jediný využitý brejkbol mu stačil k výhře 6-4.

ATP MASTERS SERIES TORONTO (Kanada, tvrdý p., 2.615.000 dolarů) - čtvrtek:

Dvouhra - osmifinále:
Djokovič (3-Srb.) - Söderling (Švé.) 6-4 6-4
Simon (Fr.) - Acasuso (Arg.) 6-3 6-4
Cilič (Chor.) - Roddick (6-USA) 6-4 4-6 6-4
Murray (8-VB) - Wawrinka (9-Švý.) 6-2 0-6 6-4

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Roddick je v prvom rade chuj ked dokaze zapas dotiahnut do tretieho setu a potom hned v prvej hre strati servis tak to je chujovstvo prveho stupna patri na psychiatriu
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist