Djokovič kvůli zraněnému ramenu odstoupil z Masters v Paříži

11. 11. 2011, 16:49
Aktuality 21
Světová jednička Novak Djokovič odstoupil z tenisového turnaje Masters v Paříži před čtvrtfinálovým zápasem s Jo-Wilfriedem Tsongou. Týden před Turnajem mistrů v Londýně srbského krále letošní sezony stále zlobí rameno.
Profily hráčů
Novak Djokovič

Djokovič na předchozím turnaji v Basileji vypadl v semifinále po prohře s Japoncem Keiem Nišikorim, od něhož v rozhodujícím třetím setu dostal "kanára". Stěžoval si na bolesti v rameni, ale v Paříži se rozhodl hrát. Čelil proto kritice, že v hale Bercy nastoupil jen kvůli tomu, aby od ATP inkasoval bonus 1,6 milionu dolarů za účast na minimálně sedmi z osmi letošních Masters. Jinak by nedostal nic. 

"Drazí přátelé, bohužel musím oznámit, že z turnaje odstupuji. Poslední zápasy jsem odehrál absolutně na hraně a problémy s ramenem se bohužel zhoršily. Musím poslechnout své tělo," uvedl vítěz deseti letošních turnajů včetně tří grandslamů. Porážka bez boje s Tsongou mu bude zanesena do statistik jako pátá za celý letošní rok. Bilanci má 69:5, jenže fakticky ho dokázali porazit jen dva soupeři. 

Spolu s mladým Japoncem Nišikorim to byl pouze Švýcar Roger Federer, zbývající dva prohrané duely kvůli zdravotním potížím nedohrál. 

Tsonga se po Djokovičově odstoupení stal prvním semifinalistou. O postup mezi nejlepší čtyřku v Paříži bude dnes usilovat i Tomáš Berdych proti nasazené dvojce Britovi Andymu Murraymu. Účast na Turnaji mistrů, který začne 20. listopadu, si český tenista zajistil už ve čtvrtek.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

21
Přidat komentář
smazaný uživatel
Ale o čem ty mluvíš to je zatracený rozdíl jestli změním turnaj k vůli daním abych ušetřil ,tu jde o to že ten to člověk si přijel vyloženě jen pro ty prachy a na ničem mu nesešlo . Vezmi si jak se musí cítit ti fanoušci co si zakoupili vstupenky na zápas a těšily se na něj , tady se ukazuje pravá tvář kdo je chamtivý a nenažraný , proč se nešetřil na turnaj mistrů , peněz má dost , ale to byli prachy zadarmo tak proč by je nesebral že když takové prachy získá pouze jen když vyhraje velký turnaj .Vezmi si protihráče jak se musí cítit Tsonga který se ten zápas chtěl užít vezmi si fanoušky pořadatelé kteří mu museli zaplatit startovné z turnaje to jsou všechno lidi co by stebou nikdy nesouhlasily, prostě takhle se světová jednička nikdy nechová tak jak se zachoval on .
Reagovat
gigin
Ty ho prostě nemáš rád, já mu fandím, moc mu fandím. Nemůžeme se proto v tomto názorově potkat. Nebudu ti vyvracet tvou pravdu, za kterou si stojíš. Osobně si myslím, že Novak neudělal nic špatného, za co by se měl stydět. Že odstoupil, za to se samozřejmě fanouškům, kteří si ty lístky koupili, omluvil.
Reagovat
smazaný uživatel
Naprosto souhlasím s Tvým příspěvkem.Takhle se světová jednička nechová a vůči fanouškům to nebylo opravdu fér.
Reagovat
smazaný uživatel
Všechno to jsou jen kecy nic víc , proč vůbec hrál v Paříži ? já vím proč , přijel si pro bonus vychcanec a odehrál dva zápasy aby se neřeklo a šel do řiti . Každý at si říká co chce ale toto Djokovič udělal jen k vůli finanční prémii a pak něco začne blábolit do novin že to není pravda a plno tupců jeho příznivců mu to žere a přitom opak je pravdou. A jestli tak se chová světová jednička že mu jde spíš o prachy než o prestiš tak to samo o sobě vypovídá o jeho chamtivé osobě a takový člověk nemá co dělat na prvním místě žebříčku , peněz si letos vydělal nejvíc ze všech tenistů a ještě mu to nestačilo on si ještě přijede pro jeden a půl mega bonus a to mluví za vše .Rafa zpátky na trůn tento šášula tam nemá co dělat protože světová jednička má být vzorem pro všechny a jestli je předenější chamtivost a lži kterýma se obhajuje je docela moc.

Ted to můžete opět vyvracet jak je u vás zvykem protože Djokoviček je nejlepší on co řekne je pravda , tak je přeci každému logické že nemůže říct pravdu to by byl sám proti sobě kdyby řekl že nepřijel pro prachy !
Reagovat
gigin
No tak si přijel pro prachy, no a co !! Ty bys to neudělal? Já mu to přeju a už vůbec nezávidím...
Reagovat
smazaný uživatel
Tu nejde o to jestli bys to udělal ale o charakter člověka a když je někdo světovou jedničkou kde ho berou všichni jako uznávaného a poctivého člověka který je malým dětem idolem a ve skutečnosti se projeví jako chamtivá nenažraná suka tak takový člověk rozhodně nepatří na první místo . Viděl si tohle někdy u Nadala nebo Federera čí Agassiho nebo Samprasa já ne .To jenom dokazuje že tomu člověku na ničem nesejde jde mu jen o vlastní zisk a to je rozdíl mezi Nadalem a tady tím trotlem ze Srbska a doufám že příští rok spadne tvrdě dolů , už ten jeho fotr se povyšuje jak kdyby oni byli něco vyššího a ostatní jen nuly , však mu spadne brzo hřebínek .
Reagovat
Pe3k
Djokovič je rozhodně mnohem reprezentativnější světová jednička než byl Nadal. A byl to Nadal, který přestal hrát přípravný turnaj na wimbledon v UK čistě k vůli peněz...Federera bych tu vůbec nezmiňoval, on je zcela jiná liga :) Pokud Djokovič spadne, bude to čistě k vůli zdravotním problémům, jinak Nadal nemá šanci jej porážet...
Reagovat
gigin
Já nevím, přijdeš mi moc vysazený na Djoka a asi i na jeho otce. Nadal se např. odhlásil z turnaje v Anglii(Queens) kvůli vysokým daním a místo toho kývl na dva roky pořadatelům turnaje v Halle.Fedex tam hraje myslím taky. To by se dalo taky počítat jako kalkulace, nebo hamižnost? Blbost.. Je to jejich práce, za kterou berou peníze. Nikdo z nich neví, jak to dlouho budou hrát na takové úrovni,kdy budou muset skončit kvůli zranění, nebo něčemu jinému.Tak ať si kluci vydělají. To, že jsou tam, kde jsou je stálo strašně moc. Je a i jejich rodiny. Nemyslím teď, jen peníze. No tak teď se jim to vrací. Tak ať si vydělají, je to zasloužené.... A přece si nečekal, že Djoko řekne do médií: Přijel jsem si do Paříže pro tu prémii.. Jinak bych tu možná nenastoupil..
Reagovat
smazaný uživatel
Ty jsi taky koukám jiná liga ! Neznamená že Djokovič Rafu tenhle rok porážel bude dal porážet i další sezónu chciješ proti větru.....
Reagovat
smazaný uživatel
*pro Pe3k
Reagovat
tito
"Federera bych tu vůbec nezmiňoval, on je zcela jiná liga"- vždyť Roger signoval smlouvu Gery Weberovi dávno před Rafou..a jistě věděl, proč to dělá. Kdo chce psa bít, hůl si najde - ale dělat to za něco, co můj favorit praktikuje řadu let je hloupost.
Na rozdíl od tebe ani jednoho za to nekritizuji, udělal bych to samé. Ale přijet na turnaj, kde mne čeká megapremie, se zjevným nezájmem odehrát jeden zápas a druhý skrečovat, vydat prohlášení jak český politik a odjet, je pro mne zcela jiné kafe.
Reagovat
smazaný uživatel
Plně souhlasím,Je to id..t!!A machírek..Když se před několika lety probojoval do osmifinále na Rolang Garros a stávala se z něho hvězda,tak jsem si říkal,ten bude jednou dobrej,bojovník a srdcař!!Ale td když ho vydím v televizi,tak bych se podíval na nějákej Challanger,raději!!Je jen na peníze a umí Hov.o,!!!Na co se to Vymlouval jak ho smetl ten Japonec??? :-)Blbeček
Reagovat
gigin
Ty jsi ale předčasně zmoudřelý chlapec...
Reagovat
Pe3k
Mrzí mě, že turnaj přišel o světovou jedničku a tím i o prestiž. Snad se dá Djoker dokupy a turnaj mistrů odehraje fit. Po dnešním výkonu Murrayho je podle mě největším favoritem turnaje mistrů i Paříže Federer. Uvidíme jak to všechno dopadne....
Reagovat
Fandina
po včerejším a dnešním výkonu .........
Reagovat
smazaný uživatel
Asi to tak je....
Reagovat
Pe3k
No ta verze mě samozřejmě taky napadla, ale já zas nejsem tak bezhlavý vlastenec abych věřil Tomášovi na vítězství v nejtěžším turnaji jen proto, že dnes porazil Murrayho. Bylo by to krásné a dalo by to korunku celé (velmi povedené) sezoně pro český tenis, ale zůstávám nohama na zemi. Odhaduji, že Berdych bude mít ve skupině Nadala + dalšího velmi silného hráče, takže samotný postup do semifinále by byl sám o sobě velký úspěch...
Reagovat
smazaný uživatel
Tvrzení že Tomáš turnaj mistrů vyhraje mi taky přijde spíše nepravděpodobné, ale co se týče zítřejšího zápasu s Federerem je pro mě favorit.
Reagovat
Fandina
kdo bude lepší jestli Tomáš nebo Roger. Pokud se týká konce letošního roku tak Tom je velmi úspěšný. Po Pekingu prohrál s Niškorim a s tím pak prohrál i Djok. A pokud se týká úplné špičky, tak se tam hodně lavíruje se zdravím. Tak naděje na letošní TM a jeho vítěze jsou velmi otevřené. Uvidíme zítra co Tom a Roger.
Reagovat
smazaný uživatel
Možná to bude opravdu tak, že nastoupil jen pro slnění počtu 7 Masters 1000.s prémií... je fajn, že dokud mohl ve stavu "nemocného"hrát, tak vyhrál...no vítěz TM to asi nebude
Reagovat
smazaný uživatel
Kazdy zapas je jiny, pockejme. Tom by nemusel byt tak nervozni, jak pri premiere, coz je kazdopadne jeho velke plus. Ale jeho celkove vitezstvi moc realne jeste letos nevidim.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist