Djokovič letos poprvé padl, Murray se pomstil za Melbourne

2. 3. 2012, 15:37
Aktuality 160
Před rokem si neporazitelnost udržel až do června, v letošní sezoně musí Novak Djokovič překousnout první porážku "už" po dvou měsících. První hráč světa nestačil v Dubaji na výborně hrajícího Brita Murrayho; se světovou čtyřkou prohrál Djokovič sedm gamů v řadě a s Dubají se rozloučil porážkou 2-6 5-7.
Novak Djokovič (atpworldtour.com)

Porážka v dnešním semifinále proti Andymu Murraymu neznamená pro Novaka Djokoviče jen první letošní prohru. Znamená to také, že trojnásobný vítěz turnaje poprvé od roku 2008 odjede z Dubaje s prázdnou.

První hráč světového žebříčku, který už v předešlých duelech se Sergijem Stachovským a krajanem Tipsarevičem odvracel setboly svých soupeřů, přitom dnes proti Murraymu neodstartoval špatně. Murrayho při jeho servisu sice neohrozil, ale první dvě svá podání si udržel čistou hrou. Od stavu 2-2 ovšem na několik desítek dalších minut ovládl dění na kurtu Brit. Téměř bezchybně hrající Murray dokázal Djokoviče zatlačit aktivní hrou, přinutil světovou jedničku dělat chyby a ziskem čtyř gamů v řadě vyhrál úvodní sadu 6-4.

Murray se nezastavil ani v následující sadě. V ní sebral Djokovičovi potřetí v zápase servis, vyhrál i sedmou hru v řadě a ujal se vedení 3-0. V podobně nepříjemné situaci už letos Djokovič dvakrát byl a v Melbourne se mu podařilo jak proti Murraymu, tak proti Nadalovi ještě vybojovat výhru. Vzpomínka na semifinále Australian Open jako by Murraymu svázala za stavu 5-3 ruce; do té doby suverénně podávající Brit začal chybovat a dovolil Djokovičovi srovnat na 5-5.

Naděje srbského tenisty na třetí set a výhru v něm ale rychle zhasla. Murray si udržel servis a těsně před zkrácenou hrou si vypracoval dva mečboly. Svěřenec Ivana Lendla tentokrát nezaváhal, hned první proměnil a jako první postoupil v Dubaji do finále.

"Bojoval jsem, ale Andy byl dneska lepší hráč. Já udělal spoustu nevynucených chyb v důležitých okamžicích. Ale takový je sport," řekl Djokovič. "Po té Austrálii je tohle pro mne velké vítězství. Snad mě to nakopne na celý rok. Sebevědomí je v tenisu strašně důležité a tohle vítězství mi ho dodalo," uvedl Murray. 

Djokoviče, který v Dubaji triumfoval v předchozích třech ročnících, porazil popáté v kariéře a zastavil jeho desetizápasovou vítěznou sérii v tomto roce. 

Murray se ve finále utká s vítězem druhého semifinálového duelu Rogerem Federerem, který zdolal ve dvou tie-breacích Juana Martína Del Potra.

Druhý nasazený Federer si v Dubaji zopakuje loňskou finálovou účast a bude hrát o pátý titul na zdejším turnaji, ale první od roku 2007. S Del Potrem svedl vyrovnanou bitvu, ale při vlastním podání byl naprosto suverénní a nemusel čelit ani jednomu brejkbolu.

Vytáhlý Argentinec ale také neztratil servis, a tak se rozhodovalo vždy ve zkrácené hře. V té druhé prohrával Federer už 2-6, ale šesti body za sebou zápas ukončil a vyhrál už desátý z dvanácti vzájemných soubojů. Letos Jihoameričana porazil už potřetí a ani jednou při tom neztratil set.

 

Výsledky - Dubaj (tvrdý povrch, dotace 1,700.475 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Murray (3-Brit.) - Djokovič (1-Srb.) 6-2 7-5
Federer (2-Švýc.) - Del Potro (8-Arg.) 7-6(5) 7-6(6)

 

Komentáře

160
Přidat komentář
smazaný uživatel
Andy dnes tragický na servisu...
Reagovat
smazaný uživatel
sam vis, ze takhle hodnotit dnesni zapas je nesmysl. :-)
Reagovat
duhove_hovinko
servis a backhand po lajně...a kromě toho byl Andy tak nějak bež šťávy...nic kloudnýho nevymyslel.
Reagovat
smazaný uživatel
Proč? Proti Djokovičovi podával výborně. Dnes se mu 1. servis nedařil navíc hodně a zbytečně chyboval. Federer nemusel předvést nic extra a celkem v pohodě to stačilo.
Reagovat
smazaný uživatel
jednak na returnu mel jiste mnohem horsi cisla a jednak tohle prece nebylo klasicke utkani "o servisu", Andy koncil i v celkem slibnych vymenach, nebyl duslednej, Fedex chyboval a Andy nezatlacil, nesel si na sit..... proste mi s vyznenim zapasu neladi: byl tragicky na servisu, proto prohral....
Reagovat
smazaný uživatel
Každopádně výsledek i předvedená hra je velký zklamání, nejen pro mě. Chce se dostat na třetí flek a prohrál s tenistou, který na trojce je.
Reagovat
majjkaa
Šejkovia spokoní a ja tiež :)
Reagovat
a.magerova
Já taky já taky :-))))
Reagovat
smazaný uživatel
ale cekam si na fotku, gratulace musi byt pekne adresna.... :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Rogi winner
Reagovat
smazaný uživatel
7-5 Rogi come on!!!
Reagovat
steve79
Jinak už se těším na Indian Wells a Miami. Může mi někdo prosím Vás vysvětlit proč vítěz musí vyhrát šest zápasů, aby vyhrál titul, když na jiných masters mu jich stačí jenom pět. Přitom bodů do žebřičků mají stejně. To se mi zdá trochu nespravedlivý né?
Reagovat
smazaný uživatel
To by zaujímalo aj mňa, možno sa hrajú na pseudograndslamové turnaje, ale už som si zvykol, že sa začína o týždeň skôr ako obvykle a povrchy sú neobvykle pomalé na americké pomery.
Reagovat
VlS
Podívejte se na pavouka, pavouk je v podstatě stejný jako na GS s jedním rozdílem, 32 hráčů je nasazených přímo do 2. kola.
Reagovat
smazaný uživatel
To viem, ale uniká mi dôvod, prečo hrá nasadený hráč až 6 zápasov na víťazstvo.
Reagovat
tommr
přísně vzato vítěz IW nebo Miami může potřebovat k titulu i 7 zápasů pokud není nasazenej ...
a co je na tom nespravedlivýho? Jde o dva nejprestižnější turnaje hned po GS, zájem je obrovskej a tak na nich dostává příležitost víc hráčů. Ten jeden nebo dva zápasy navíc určitě nikoho nezabijou ...
Naspravedlivý můžou bejt podmínky na menších turnajích. Na některejch turnajích nižších kategorií se může sejít velmi slabá konkurence a taky se za ně dává stejně bodů jako na silně obsazených turnajích stejný kategorie ...
Reagovat
steve79
No myslel jsem to v legraci. Píšou to tady
http://www.ahaonline.cz/clanek/sport/70321/tenis-pro-80-tisic-lidi-nadal-lovi-divacky-rekord.html. To víš aha-seriozní deník:D
Reagovat
a.magerova
Já blbá už projela všechny jeho ofi-stránky i švýcarské bulváry i nebulváry a přitom se stačilo kouknout na AHA :-))
Ale koukám, že 14.7. má Roger volno: Wimbledon 25.6- 8.7. a OH až 27.7.- 5.8. no a předpokládám, že budou hrát na trávě, aby si neodvykli :-))))
Reagovat
steve79
Zápas Murray-Federer těžko tipovat. Murray hraje takový tenis, který není moc pohledný, ale učinný. Přesto věřím, že dneska Fedex vyhraje. Ted čtu článek o tom zápasu, jak tady někdo psal na tom fotbalovém stadion v Madridu. Soupeřem Nadala prý bude Federer.
Reagovat
a.magerova
A kde TO píšou?! Jakože hoď sem, prosím, odkaz.
Reagovat
gigin
jiný ?? Na toho "srbského kašpara" bych šel akorát já a Mourek-srbsky.macak.
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud Rogi podá výkon jako včera, skvělý na servisu a utočné beckhandy, tak vyhraje 2-0 na sety. Andy hraje jako na houpačce, s Berdychem byl parny a jen chybama Tomáše postoupil, s Djokerem hral o poznání lépe. Uvidíme jak zahraje dnes, ale věřím Fedexovi.
Reagovat
Pe3k
Reagovat
duhove_hovinko
2:0 pro Federera. A pokud ne, tak lepší pro Murrayho než pro tu srbskou herečku.
Reagovat
Pe3k
Tomu říkám přezdívka :D duhové hovínko :D To tu ještě nebylo...
Reagovat
duhove_hovinko
To je život..co není může být :-)))
Reagovat
a.magerova
Doufám, že nebudeš striktně vyžadovat oslovení celým svým "jménem" a budeme Ti moci zkráceně říkat třeba jenom "Dube" :-)))
Reagovat
a.magerova
Já v tom šoku ani číst neumím :-))
Takže znovu "Duho"
Reagovat
smazaný uživatel
:-))))
Reagovat
duhove_hovinko
Jj...klidně stačí :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Už ž ani jeden titul pro Rožéra! Zase začínaj vylejzat jeho skalní fans. Váš forévr nambr van stejně nikdy nebude co býval.
Masters kromě oblíbené haly na závěr sezony nevyhrál 1,5 roku (naposledy Cincinnati) a grandslam už 2 roky. Co vy na to? Úžasný...

Zase moje oblíbené téma..Federer vydržel hrát v top formě 7 let..je mu 30 let.Uvidíme jestli Djokovič, nebo Nadal budou ve 30 hrat jeho ligu, lehkost, tenisový koncert, top 5,..Navíc si myslím že letos má šanci přidat další grenslam.titul.Novak odchází, Nadal už odešel a nikdy se nevrátí :), Murray...snad. uvidíme.
Reagovat
gigin
RF je uznávaný boreček, to beru. Ale kam by chodil Novak? A Rafa? Co to povídáš?
Reagovat
smazaný uživatel
Nechcem ti skakat do tvojich fundovanych vypoctov,ale Nadal je uz teraz 6-7 rok Top..To ze nezacal v 23r. Zivota ale v 19r. Nie je predsa jeho vina..Teda vlastne je.
Reagovat
Pe3k
Souhlas. Rafa skutečně hraje v té úplné špičce prakticky celou svojí profesionální kariéru (7 let) a nevypadá to, že by šla jeho hra nějak znatelně dolů, naopak jeho výkony se stabilizovaly na všech površích a stává se z něj hned po elegánovi druhá největši tenisová osobnost...
Reagovat
Pe3k
Btw. Federer začal vyhrávat grandslamy ve 21 nikoliv ve 23.
Reagovat
Pe3k
Mám tak trochu obavy, že vítězem bude skotská Můra. Andy skutečně v takových zápasech, kde prakticky o nic nejde hraje své maximum. Oproti tomu Roger má 71 titulů, je nejlepším hráčem všech dob, je za zenitem a má 2 děti. Navíc mu herní styl Andyho moc nesedí, takže bych před zápasem vsázel na Murrayho a přál si vítězství Federera...Snad to bude krásný zápas a budem všichni spokojeni.
Reagovat
smazaný uživatel
:)
Reagovat
smazaný uživatel
Někdy na začátku roku, myslím, že to bylo po exhibici v Abú Zhabi, se tu řešilo, zda má Novak vůbec nějakou slabinu. A pak tu někdo psal, omlouvám, se nemůžu si vzpomenou kdo, že jeho slabinou bude servis. Včera to tak skutečně bylo, Andy si servisem mnohem víc pomáhal, celkově měl úspěšnost bodů po prvním podání asi o 20% větší a kromě toho 9. gamu druhé sady, působil na něm suveréně (neviděl jsem ten zápas celý, takže mě kdyžtak opravte). Novak o servis přešel 4x a to je hodně, i když je třeba říct, že Andy měl skvělou statistiku proměňování breakbalů, totiž proměnil 4 z 5.
Reagovat
Pe3k
To jsem psal já. Servis je skutečně jeho slabina, ale není jediná. Další jeho slabina je zdravotní stav. Problémy s dýcháním - astma, problémy s očima, alergie - bezlepková dieta, častá zranění...
Reagovat
gigin
má twl vynikající ! To nepoznáš ? :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Já netvrdím, že jeho servis není vynikající. Včera ale rozhodně byl jeho slabinou, společně s jeho hodně častýma a zbytečnýma chybama od zakladní čáry. Ale co si třeba pamatuje z finále Wimbledonu proti Rafovi, tak tam Novaka servis místy i zachránil.
A co se týče toho zdravotního stavu. Toho jsem si taky všiml, ale nevěděl jsem, že má astma a alergii. Asi proto letos odehrál zatím jen tři turnaje.
Reagovat
smazaný uživatel
Nadalovci prazdninuju a Dubaj sleduju len jednym ockom..Djokerovu prehru registruju,Prisla vsak o mesiac neskor,nez mala..Z tohto pohladu nema ziadny zmysel,Andy bol vsak vzdy mizerny v planovani :)).. Tesim sa na nasledujucich 5 mesiacov,z poslednych 4 Rafa 3 oddychoval,takze cakam,ze na kurte bude minimalne lietat!
Reagovat
gigin
Nadalovce !! Už jste mi i chyběli :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Hellou,uz sa tu zbiehame..Znova citime (planú) nadej :)
Reagovat
VlS
Tak dlouhej Janek ti teď vyhrál, tak to by ti na tenhle týden skoro mělo stačit. Go, Andy, go!
Reagovat
smazaný uživatel
Nevim jak Sojce, mne to nestaci, ja doufam, ze Johnny vyhraje cely turnaj a Andy padne:)
Reagovat
smazaný uživatel
VlS jen rej.. totiz zertuje, pardon. Neboj, Vlku, taky sundavam rukavicky, az kdyz je prace hotova. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Isner-Tomic

Komu fandíš? :D
Reagovat
Heather_Fedex
VE-LI-KA skoda ze nemohu videt ten finalovy zapas :(((((((( mohu jenom doufat....
je hodne pozitivni, ze si roger pocina pri svem servisu suverenne, i kdyz andy je po djokovicovi nejlepsi returner na svete
a take je moc dobre jak je rog psychicky odolny kdyz v tie-breaku prohraval 2:6 a nakonec vyhraje 8.6!!
snad se jeho vitezna snura protahne!!!!!!!!!
Reagovat
a.magerova
http://www.dubaidutyfreetennischampionships.com/Players/Past-Champions.aspx
Reagovat
smazaný uživatel
Andy vyhrál 20 ze svých posledních 22 neslamových finále, 2 z toho s Rogerem, Roger v Dubaji vyhrál všech svých 42 servisů, tak kam zítra zafouká statistika?
Reagovat
anajka
Vlani spolu vôbec nehrali a posledný zápas v novembri 2010 vyhral Roger. Verím Rogerovi.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, jenže v hale. Ale nepřijde mi, že by měl Andy extra formu, v H2H vede Murray, ale mírný favorit bude Federer.
Reagovat
VlS
taky hodně zvědavej. To by mohla být pěkná šachová partie. Sojka, Fandina, Ema a další dámy prominou, já držím palce Andymu.
Reagovat
smazaný uživatel
Mě si z toho seznamu prosím vyškrtni, já fandím Andymu, dnes od něj super výkon a udělal mi radost, a zítra doufám, že ten výkon minimálně zopakuje a ještě přidá nějakou přidanou hodnotu, třeba bude ještě víc agresivnější ve výměnách, dnes už nebyl tak pasivní, aspon se mi zdálo a Novak tedy mám dojem, že jeho výkon od začátku turnaje nebyl úplně optimální.
Ale po jednom zápase nebudu raději dělat předčasné závěry, on se Novak určitě v Americe více vyhecuje, dnes mi přišel trochu odevzdaný, možná jen můj pocit.
No a Andy by už mohl konečně letos prodat, co v něm je :-)
Reagovat
gigin
když tak si mne tak připiš, na ten "tvůj" seznam :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tipnu si, že Murray bude mít proti Fedexovi víc brejkbolů, než Llodra, Lopez, Južnyj a Delpo dohromady :-)).
Reagovat
smazaný uživatel
pejsku, vis, ze se na vas delaji takove skrtive obojky? ;-) Jinak klidne a hrde zustavam na puvodnim seznamu. Andyho jsem nesnasela, kyval se jak opice, hral tezkou defenzivu, nervni az to rozcilovalo i me a ke vsemu v lozich ta jasajici mati.... Nikdy jsem ale neklesla tak hluboko, abych se nevimla, jak mimoradne inteligentni hrac to je. Casem jsem si vsak zvykla na neho i na jeho "marny" boj o misto na Slunci a uz mi nevadi, s Lendlem je mi dokonce zajimavy. Dneska se sice okolo nej jeho stari demoni parkrat mihli, ale ustal to a sehral vynikajici zapas, gratulace. No a prohrat s Fedexem nebude zadna ostuda! :-)
Reagovat
pepin
Pokud Feda bude pokračovat ve výkonech, které tady předvádí, souhlasím s Tebou, že to Andy bude mít hrozně těžké. Jen si můžeme přát, aby to byl aspon takový zápas jako dnes s DP.
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.vlcanda.estranky.cz/img/picture/257/narozmal100_7109.jpg

Takový? O:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak budem fandit spolu;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Už ani jeden titul pro Rožéra! Zase začínaj vylejzat jeho skalní fans. Váš forévr nambr van stejně nikdy nebude co býval.
Masters kromě oblíbené haly na závěr sezony nevyhrál 1,5 roku (naposledy Cincinnati) a grandslam už 2 roky. Co vy na to? Úžasný, co?
Reagovat
smazaný uživatel
Dámy, já budu rád fandit s vámi :-) Jestli mě přijmete.
Reagovat
smazaný uživatel
Brozi, na to se da rict jedine - jen hlupak nechape beh casu a jeho promeny. A v souvislosti s tenisem mi nikdy neslo o vyhrane nadobi a kupecke pocty..... :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Já tě tedy beru, Bossi :-))
Reagovat
pepin
Nevím, kde jsi vzal, že Feda má jen skalní fans a souhlasím se sojkou, že běh času se nedá zastavit. Přesto bych chtěl umět to co on ve svém věku a je mi líto lidí, kteří neumějí uznat kvality druhého, byt třeba soupeře nebo neoblíbence.
Reagovat
a.magerova
Baví Tě to furt do nás rýt?!
Bude lepší, když zůstaneš u toho svého školení českého jazyka a natáčení parabol - tím jsi nám více užitečný :-))
Reagovat
majjkaa
Komu to zajtra fandíš? :)
Reagovat
pepin
Já tu nejsem tak dlouho, ale ještě můžes přidat počítání bodů do žebříčků a seznamovat nás jak je který turnaj ceněn. Mně to určitě usnadní přehled. Děkuji.
Reagovat
smazaný uživatel
Vy Nadalovci jste vážně K0..TI, že vám není rovno. :-) Bez vyjímky !!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Neumějí uznat kvality? Jste vedle, několikrát jsem napsal, že Rož je fenomén tohoto sportu minulého desetiletí. Akorát prostě fandím jiným. Není pravda, že už tak vynikající výsledky nemá?
Reagovat
smazaný uživatel
A kolik Masters loni vyhrál Nadal, kromě jeho oblíbeného MC, který tak tak vydřel a kde nestartoval Djoka?
Reagovat
Matti
nebreč Lanci.
Reagovat
pepin
Já to plně respektuji, že každý si fandí komu chce a každý má svého koně. /či klisnu/ - s úsměvem.
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal loni bohužel v důležitých utkáních opakovaně selhal, ale zase mě mnohokrát potěšil Novak a nakonec i Andy, ten to dotáhl už na 8 Masters. Což je s ohledem na jeho grandslamovou mizérii velmi pěkné číslo.
S rokem 2011 tedy můžu být spokojený, celkem očekávaně nevyšel jen závěr sezony. Zítra Rafa ani Novak nehraje, takže kamón Máry!
Reagovat
pepin
Protože jsem zde jen krátce a podle toho jak zde čtu, je to asi rozdělené na tábory, mohl by mi to někdo přiblížit, kdo koho vyznává a pod., abych se třeba někoho nedotknul. Děkuji
Reagovat
smazaný uživatel
konečně rozumný nápad, udělejme tabulku, WTA v horní půlce, ATP ve spodní, doleva jméno hráče, doprava nicky fandů, pak zveřejnit ... úsměv
Reagovat
gigin
Největší tábor tu má asi Roger, hned za ním následuje Rafa. Kdo kde patří, poznáš velmi brzy. Pak je tu menší tábor pro Andyho, to už poznáš hůř, ale jde to. No a největší pecka je tábor Novaka (tam patřím jenom já) !!
Reagovat
pepin
No aspon se zasměju, trefil jsi to na hlavičku a dává mi to za pravdu, že vyznat se tu mezi nadalovci, djokerovci, fedovci a já nevím ještě kdo je asi složité. Ale je to aspon zajímavé.
Reagovat
pepin
Děkuji Ti za přiblížení, je to celkem asi logické jak jsi to rozepsal, Roger je tu nejdéle a naopak ten co hodně vyhrává má nejmíně příznivců, vždy nebo většinou se fandí těm jakoby slabším. Tím se nechci pochopitelně kohokoliv dotknout.
Reagovat
a.magerova
Chodím tu skoro 5 let a za tu dobu mám odpozorované, že nejvíce odpůrců zde má vždy současná mužská světová tenisová jednička :-((
Takže na začátku tu nemohli přijít na jméno Rogerovi a ostatní byli OK, pak zničeho nic přišel na řadu Rafa no a teď nevím proč je to Novak :-)))
Je lépe si tabulku fanoušků nedělat a pak se můžeš bez jakékoli záště bavit s každým, protože hodněkrát mají dobré názory všichni bez fanouškovské příslušnosti :-)) a těch pár "zakyslých" brzy poznáš sám a je lépe na ně nereagovat ....
Reagovat
gigin
Spíš jde o to, že Novak není mnoha lidem sympatický, svým chováním, vystupováním a tak. RF je považován za elegána a džentlmena. RN je oblíben pro svou buldočí povahu a nesmírnou bojovnost. Oba jsou to velké ikony tenisu delší dobu, proto podle mne je četnost těchto táborů taková. AM je s těmi sympatiemi na tom podobně jako ND. Ale tak to se bavíme jen o těch prvních 4. Jsou tu i jiní hráči, kteří tu mají své stoupence. Pak jsou tu i takoví, kteří mají svých oblíbenců a favoritů víc. Všechno poznáš, uvidíš, není to zase taková zápletka :-)
Reagovat
gigin
přesně tak !! V podstatě je to tady moc fajn !! Tábory - netábory :-))
Reagovat
pepin
Tak také děkuji a vlastně to potvrzuje co jsem již napsal a to platí nejenom v tenise. Já to ale tak prožívat určitě nebudu, je spousta jiných příjemnějších věcí, než abych si ničil nervy jak říkáš s někým zakyslím. V neděli jedu lyžovat do Alp a již se těším na IW, který budu stíhat po návratu. Na konec chci jen sdělit, že upřednostnuji naše chlapce a děvčata.
Reagovat
smazaný uživatel
Fedex už nebude co býval, protože věk nezastavíš, ale i v tomhle věku má pořád na to, aby ještě vyhrával, patří totiž do první trojky a navíc vyhýbají se mu zranění naštěstí, což by mu mohlo dovolit zůstat tady ještě tak dva roky. Bude stačit jak vyhraje Olympiádu v singlu a bude mít komplet :) a pokud ne tak se nic nestane, legendou už zůstane tak či tak.
Reagovat
smazaný uživatel
ze jsem chybela! Navrhla bych volby v taborovych zastupitelstvech a psat by smeli jen mluvci s legitimnim mandatem. :-))
Reagovat
VlS
se budu pasovat na mluvčího tábora fandů Tondy Vomáčky. Nikde zatím nehrál a pesimisti budou tvrdit, že vůbec neexistuje. Ale to je ten nejlepší důvod, proč mu fandit!

A teď vážně - Vždycky fandím Berďovi, Radkovi, Lucce Šafářové a Petře. Pokud nehrají proti našim, tak fandím Andymu, Tsongovi, když nebude hrát proti Andymu, Rogerovi proti Rafovi, Nolemu proti Rafovi, pokud hraje Roger s Nolem tak nikomu a fandím komukoliv proti Jankovi.
Obecně nefandím nikdy Rusům, protože rok 1968 jsem prožil už jako puberťák. U ostatních to nijak zvlášť neprožívám, takže obecně přeju spíš outsiderům proti favoritům.

Fandím aktivnímu, agresivnímu a rychlýmu tenisu proti obranářům a pinkalům.
A někdy mě něco napadne a fandím nějak úplně jinak a nijak se nerejpu v tom proč. Prostě se mi to tak líbí.
Reagovat
tommr
já fandím výhradně našim - hlavně Tomášovi a Petře. V zápasech kde naši nehrajou přeju vždycky tomu hráči/hráčce jehož výhra je pro naše výhodnější tj. prakticky vždycky outsiderům ...
Proti fandům ostatních hráčů ale nic nemám. Naopak se mi líbí, že je tu tolik různejch fanouškovskejch fakcí. Pokud se fandí slušně tak jsou pak diskuse aspon zajímavější ...
Reagovat
Pe3k
Reagovat
freeteepek
Vlastně to ani jinak dopadnout nemohlo. Spolupráce s Lendlem začíná přinášet ovoce. A to i v případě, jeho nepřítomnosti:-)
Reagovat
Pe3k
A nebo možná hrál Djokovic dost špatně...Tím nechci nijak shazovat Ivana, ale dnešní zápas by podle mě Andy vyhrál tak jak tak...
Reagovat
pepin
Já si hlavně myslím, že Lendl mu pomohl neuvěřitelným způsobem po psychické stránce. A je to na něm vidět, již ba AO. To co si dříve dovoloval k trenérům i ke svému blízkému okolí, prostě za Lendla nejde, nebo by o něj přišel.
Reagovat
Pe3k
Gratulace. To co Roger předvedl v tom druhém tiebreaku bylo fantastické, obzvláště ten míč za stavu 6:6 byl brutální. JMDP se dostává o5 do své vrcholné formy podobně jako v roce 2009. Zatím jednoznačně nejlepší zápas tohoto turnaje.
Reagovat
Padme
Skvělý zápas, Del Potro předváděl výborný tenis, skoro nekazil a o to cennější tahle výhra je:) Roger měl skvělý pohyb po kurtu a defenzíva bylu taky excelentní. Jen by to chtělo zapracovat na těch returnech - ale to se to říká, když to lítá 210km/h :-o
Reagovat
smazaný uživatel
Naopak právě ten první servis returnoval většinou líp než ten druhej, ale to neni zas až tak neobvyklý u Rogera. Nemuselo to bejt takový drama, ale jinak dobrej zápas.
Doufam že ještě zejtra rozstřílí toho zatracenýho Murrayho.
Reagovat
Padme
Však jasné, mrzí hlavně ty pokažené returny po druhém podání. Každopádně dobře to dopadlo:) Zítra to bude boj. Doufám, že to Roger zvládne:)
Reagovat
SwissMaestro
Bozskej Roger. Uz at je tady French Open! Dnesni zapas byl jednuseno receno peckovej ?
Reagovat
SwissMaestro
Tak koukam, ze misto srdicka se zde objevuje otaznik nebo jsem se preklepl :D
Reagovat
Stan_Borowitz
No tak z 0:5 na 8:6 v TB s hráčem jako JMDP, to je prostě "made by RF"...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak druhé semifinále daleko lepší tenis, jen škoda, že to Del Potro nedotáhl do třetího setu, bavil jsem se a chtěl jsem vidět i další set.
Reagovat
pepin
Naprosto souhlasím, i já jsem přál Fedovi, ale byl bych také ještě snesl jeden set.
Reagovat
smazaný uživatel
nemožem pozerať zápas Federer - Del Potro ako to vyzerá? Inak Djokovic hral dosť mizerne...
Reagovat
pepin
první set Roger a ted stav 5 ku 4 peo D.P.
Reagovat
pepin
Je to 5 5
Reagovat
pepin
6/5 pro D.P.
Reagovat
smazaný uživatel
ďakujem..=) dúfam, že to Federer potiahne a vyhrá
Reagovat
a.magerova
No to je hnus velebnosti, co ten Roger děláááá?! :-(((((
Reagovat
smazaný uživatel
čo sa deje?? nedá sa niekde na nete pozerať online?
Reagovat
a.magerova
http://www.sportlemon.tv/v-2/16/140/v-374130.html
Reagovat
a.magerova
6:6 v TB ale už to vypadalo, že Roger prohraje 7:0
Reagovat
smazaný uživatel
ďakujem za link... Roger vyhráááál..=D
Reagovat
pepin
Skoda pokud jsi to neviděl, ten chlap, myšleno Roger je neuvěřitelný, vyhrál dva nula, ale za stavu 6/6 prohrával již 5/0 a 6/2 a přesto vyhrál. Myslím si, že i ten, který mu nepřeje nebo nefandí musí, nebo by měl smeknout. Je to prostě pan hráč.
Reagovat
a.magerova
Jsem myslela na nejhorší ...
Reagovat
smazaný uživatel
úplne súhlasím... to čo Roger predvádza na kurtoch to je niečo neuveriteľné.. aj keď nebude svetová jednotka čo by som mu prial aj tak to bude NAJ hráč sveta...
Reagovat
Heather_Fedex
1. set je tam! nakonec predsi jen sleduju i rogera a jedulezite ze tenhle set ziskal
Reagovat
a.magerova
K tomu nahoře vzhlíží přece DelPo :-))
Reagovat
Heather_Fedex
murray se sice psychicky zesypal kdyz sel podavat a pak uz jsem opravdu ceklala, ze djoko vstane z mrtvych jak se mu stalo uz treba na finale ao 2012, ale andy opravdu vyhral zaslouzene. vyborne se branil a djokovic naprosto POSRAL nabehy na sit. nemluvec o 10000 necistych uderech a nespolehliva mezihra a slaby 2. servis

jsem moc nastvana ze nemohu sledovat semi medzi rogem a chuanem
a jeste vic ze neuvidim finale, kde samozrejme pevne doufam ze si zahraje svycar
Reagovat
martineq
Věřil bych že se ve zbytku sezony nakonec Andymu M. možná podaří i ten grandslam získat!!
Reagovat
smazaný uživatel
Zase to netreba preceňovať, predsa to bol len jeden zápas a Djokovič ho z veľkej časti odchodil.
Reagovat
smazaný uživatel
možná se začíná projevovat Ivanovo kouzlo :-))
Reagovat
Teo
No možná, podle mě je jeho vliv na Andyho hru zjevný. Už na AO hrál velmi dobře.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak na AO hrál velmi dobře vždy, jde ale o to, že zase podělal důležitý zápas. Navíc v Austrálii vliv Lendla fakt musel být minimální, vždyť spoul byli sotva dva týdny.
Reagovat
Teo
Přesně jak říkájí páni komentátoři: Federerova hra, to je poezie. Všichni ostatní hrajou spíš stylem akčního filmu:)
Reagovat
smazaný uživatel
velká gratulace kudrnáčovi :-)
Reagovat
Fandina
kudrnáč je nějak ostříhán podle kastrolu .... ale docela mu to slušelo .... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Djokovič byl od té doby, kdy se mu nepdoařilo brejknout Murrayho zpátky dost mimo, kazil údery, které normálně nekazí. Murray mu utekl, pak ale přestal útočit a spoléhal jen na svůj dneska výborný servis. Vymstilo se mu to, když nedopodával, nakonec mu pak zase ale Djokovič pomohl. Já jsem spokojený, ještě, aby uspěl Del Potro a bude to ideál.
Reagovat
Teo
...a protože nic není idální, vyhrajde dneska Roger:o)
Reagovat
a.magerova
Nese... teda neštvi mě !!! :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Já přeju Federerovi. Strašně bych totiž chtěl, aby si konečně zahrál s Andym.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak já taky, od Turnaje mistrů 2010 spolu vlastně nehráli že? S Del Potrem by měl ale větší šance.
Reagovat
smazaný uživatel
JJ a tam od něj dostal docela náklep. Del Potra by asi dal, jako skoro ve všech jejich zápasech, ale odveta s Federerem mě láká víc. Koneckonců to není zas tak významný turnaj.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to každopádně je Federer lákavější. Tak významný turnaj, jak to vezmeš. Je to pětistovka, navíc pár let po sobě vyhlášena jako ta vůbec nejlepší z téhle kategorie. Bylo tam 8 hráčů z první desítky, takže bych to bral vážně.
Reagovat
VlS
jak ty to s těma panenkama děláš? Kde jsi včera čmuchal?

Andy byl dneska dobrý, soustředěný a poměrně klidný. Až v závěru pozapomněl na nové věci a vrátil se na chvilku ke svému starému stylu, naštěstí mu rychle došlo, že tudy cesta nepovede a že když dostane možnost zaútočit, prostě zaútočit musí. Jsem zvědavý na finále, věřím, že bude s Rogerem.
Reagovat
smazaný uživatel
hezky napsáno, lépe se ten závěr popsat nedal, Nole mu sice kapku pomohl, ale jen opravdu jen trochu
Reagovat
smazaný uživatel
a ze Fedex vyhraje, ze to nedoreknes... :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Já myslím, že Novak se dneska zvládl vyházet sám i bez panenek :-). Jeho "jistota" volejů na síti byla až úsměvná..úsměv.
Reagovat
smazaný uživatel
Já teké věřím, že ve finále nebude chybět Rogi a moc si to přeji.
Jinak Murray se stále zlepšuje, bude nebezpečný.
Reagovat
smazaný uživatel
Me spis prislo, ze v zaveru Andy na svem servisu znervoznel. Ale obecne do stavu 2:6 / 3:5 to byl teda srumec. Ja jsem to nejak nemohl ani pochopit...a osobne se mi nejak nezdalo, zeby Djoker byl nejak o hodne horsi. Mozna pomalejsi...nejaka ta chybka...Andy zahral paradne, uplne jiny projev na kurtu nez vcera. Ale i tak se jeste z toho sbiram:D Cekal jsem to ruzne, ale tohle, tohle jsem opravdu necekal:) Chudak gigin...
Reagovat
gigin
ani mi nemluv :-(( Raději bych fakt potkal nějakého vlka. Aj v zimě... Zkouším to házet za hlavu a beru to jako varování. Uvidíme, jak se k tomu míní postavit teď za louží.
Reagovat
Fandina
Já si zrovna moc nemyslím, že hrál Andy jinak než včera. Jistě že Tom nepodával a hodně se vyhazoval, ale Andy hrál včera stejně jako dneska jistě i útočně .... tedy podle mě ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Nevim:0) usmev:) opravdu nevim:). Celkove me opravdu zapas dostal, hlavne svym spadem. Vcera jsem mel spise dojem, ze se vice kazi...i Andy. Dnes na mne pusobil uplne jiste...jinak.
Reagovat
Fandina
jasně že měl včera víc chyb, protože Tom je větší ranař. Dnes se hrálo víc obranně ... úsměv
Reagovat
VlS
Nemohl jsem sledovat vývoj debaty, protože jsem musel strávit 3 hodiny v autě, takže dodatečně můj názor: nemyslím, že by Andy hrál nějak výrazně líp než včera, možná to tak vypadá, ale asi se na Tomášovi flaty odpovídá hůř. Ani bych neřekl, že Nole hrál hůř než normálně hraje, Andy ho dneska evidentně daleko víc tlačil než dřív, hrál víc k lajnám, víc riskoval.
To nějak zazdil v gamech od 5:2, slabé returny, když nějaké byly jen tak vrátil jako starej Andy a Nole se začal chytat. V posledním gamu ale Andy hrál jak mistr a Noleho k těm chybkám donutil. Možná se dneska trojka opravdu rozšířila na čtyřku.
Reagovat
smazaný uživatel
Nesnižuju výkon Murrayho..ale Djokovič mi dneska přišel bezkrevný, od bejs nespolehlivý a na síti nerozhodný a nedůrazný. Někdy se mi zdálo, že na tom rychlém mýdle trochu nestíhá. Nemyslím si, že ho k takovému výkonu donutil jen Murray svou dobrou hrou.
Reagovat
Pe3k
Nevím jak vám, ale mě připadá Djokovic bez formy už od US Open. Dokázal vyhrát AO 2012 s vypětím všech sil, ale dnes o5 působil bez šťávy. Každopádně ho tahle prohra nemusí vůbec mrzet, naopak pokud má někde prohrávat tak v těchto 500 turnajích.
Reagovat
smazaný uživatel
Srbija c?e nastaviti da pobedi , niko ne može da ga zaustavi , danas je biojedini izuzetak
Reagovat
dorons
Skoda...chtel jsem,aby mu dal cocku az Roger...
Reagovat
gigin
Já nad tím raději nebudu ani přemýšlet. Fakt nevím.
Reagovat
smazaný uživatel
nerada to rikam, ale navrat mimozemstana na zem uz prece signalizoval vykon se Stachovskym...
Reagovat
gigin
to neviděl, ale tak tobě se věřit dá :-) Nejhorší je, že nejsem ani naštvaný. Ani zklamaný. Jsem spíš takový rozčarovaný :-(
Reagovat
smazaný uživatel
ja si myslim, ze to je pro Tebe asi i lepsi, ze jsi to nevidel:) Nevim...
No nejak nefandim ani jednomu, ale prvni set a zacatek druheho, to me dostalo. To bylo tak rychle...to jsem fakt necekal, take jsem nejak premyslel, jestli tam opravdu stoji Andy, na tom kurtu:)
Jinak, pokud si tvrdak, tak myslim, ze za pokus stoji si nekde vyhledat zaznam zapasu. Opravdu velmi zajimave...
Reagovat
Fandina
Andy hrál s Nolem vyrovně i na AO ..... ta výhra tam byla spíš o vůli Noleho ... úsměv
Reagovat
gigin
neviděl jsem to se Stachovskym !! Dnešní hrůzu jsem viděl v přímém přenosu !! Už o tom nebudu a nechcu mluvit. Jak jsem řekl. Nevadí mi, co se stalo, ale jak se to stalo. A Andymu gratuluju i jeho fanouškům, to je jas !! A to si myslím, že nemusel podat nějaký extra výkon.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to promin:) Opravdu jsem pochopil, ze si nevidel dnesek...
Tak uvidime na RG, nebo Wimbl. jestli se Andy pohl, nebo Djoker jde vic do utlumu...
Reagovat
pepin
Také mám ten pocit, že již zápas se Stach. ukazoval pokles formy, nebo nějaké jiné problímy. Dnes mi navíc chyběla ta jeho zarputilost, hecování, prostě v určitých chvílích jako když není něco v pořádku. Uvidíme na IW zda je to trvalejší, nebo zda to byla jen malá epizodka.
Reagovat
smazaný uživatel
Novak dnes tenis druhé stovky žebříčku..:)
Reagovat
Fandina
a velmi zajímavý zápas ....... Andy trpělivý ale také útočný. Hlídal si víc základní čáru a byl přesnější... jinak pěkný zápas a zaslouženě Andy vyhrál. Práce Ivana je už zřejmě vidět ... gratulace ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Tak toto nebol pekný zápas ani náhodou, možno záver, ale inak katastrofa.
Reagovat
Fandina
jo jo .... katastrofa pro toho kdo prohrál ... pěkný zápas pro toho kdo vyhrál ..... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
nějak to pořád nechápu :D ale Andy si to po tomhle výkonu vážně zasloužil..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist