Djokovič má první titul z trávy mimo Wimbledon

1. 7. 2017, 16:42
Aktuality 48
ATP EASTBOURNE - Novak Djokovič se poprvé od roku 2010 představil na přípravném turnaji před Wimbledonem a při svém debutu v Eastbourne si trojnásobný wimbledonský šampion došel pro čtvrtý titul z trávy. V dnešním finále porazil Francouze Gaëla Monfilse, kterého přehrál i v 16. vzájemném střetnutí.
Profily hráčů
Novak Djokovič

Novak Djokovič se tento týden poprvé po sedmi letech představil na přípravném turnaji před Wimbledonem a poprvé na něm dokázal triumfovat. Při své premiéře v britském Eastbourne neztratil ve čtyřech zápasech ani set a k wimbledonským trofejím z let 2011, 2014 a 2015 přidal svůj čtvrtý titul z trávy.

Třicetiletý Srb postupně porazil Kanaďana Vaska Pospisila, Američana Donalda Younga, Rusa Daniila Medvěděva a v dnešním finále si poradil s Gaëlem Monfilsem. O rok staršího francouzského soka přehrál 6-4 6-4 a vedení ve vzájemné bilanci tak zvýšil už na 16-0.

"Byl to můj první start v Eastbourne a doufám, lidi, že vás v příštích letech zase uvidím. Tohle byla ta nejlepší možná příprava na příští týden, tak doufám, že se od toho odrazím," řekl Djokovič na kurtu divákům.

Ve svém celkově 98. finále Djokovič vybojoval 68. titul. Letos triumfoval podruhé, ovšem i v lednu v Dauhá slavil pouze na menším podniku kategorie ATP 250. Na velký titul čeká od konce loňského července, kdy vyhrál Masters 1000 v Torontu.

Monfils hrál finále na trávě poprvé v kariéře. Svou mizernou bilanci ve finále turnajů ATP si pohoršil na 6-20.

"Dobrá práce, Novaku. Hráli jsme spolu počtrnácté a máme to 14-0. Opravdu dobrá práce," konstatoval Monfils, který kromě čtrnácti porážek na okruhu prohrál i na exhibici v Abú Dhabí i v juniorském věku na podniku Futures.

• ATP 250 EASTBOURNE •
Velká Británie, tráva, 693.910 dolarů
sobotní výsledky (01. 07. 2017)
• Dvouhra - finále •
Djokovič (1-Srb.) - Monfils (2-Fr.) 6-4 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

48
Přidat komentář
mahycek
Nazdárek, nebyl jsem tady včera, samozřejmě se nic neděje, vy jste borci, já a tenis ? To je jako badminton, ale vážně, se.te kdo má jakého trenéra, kdo vyhrál turnaj ATP, 250, nebo 500 před Wimbledonem. Všechno začíná zítra. Já jsem byl včera na soukromé oslavě 50, chtěli abych zazpíval Child in time (Deep Purple) a The Schow Must Go On, (Quieen), a já to dal. Ale, pozor, ne o 8 tonů níže (oktáva), ale pěkně bez snižování v té
samé výšce. A Wimbledon jsem si vymodlil, abych byl u TV, nebo tady. Tak, příjemné fanděnění, zdraví Mahycek.
Reagovat
raduz
Ty fistule nedáš. I Gillan mel naživo problém. V 50 dáš pokud budeš tenor aco plným hlasem a budeš rád.
Reagovat
raduz
Áčko samozřejmě
Reagovat
Torn
Příprava super, ale asi to není úplně vypovídající. Stačí se podívat, koho musel porazit a ve finále Gael. Ten turnaj neměl v zásadě jiného favorita než Novaka. Ale jako trénink a zlepšení sebevědomí, určitě dobrý.
Reagovat
bIbec
Když né Roger tak Djok. Tomu bych ten Wimbl přál.
Reagovat
svetova.dvojka
a co Rafa...
Reagovat
turista
Novak 68.titul. To je sen. Konečně. Idemo!
Reagovat
janek_da
tak ať ti ten sen s 68. titulem vydrží co nejdyl
Reagovat
turista
Tohle mu zvedne sebevědomí, takže Novakův 70.titul není v nedohlednu.
Reagovat
bIbec
A když né Roger ani Djok, tak Nick.
Reagovat
Mayo
Najbližších 7 zápasov neprehrá.
Reagovat
Nola
nie je to malo? pridaj pred sedminu aspon trojku, nech to ma grady :D
Reagovat
Mayo
Po tých 7 víťazných zápasoch za sebou jeho sebavedomie sa tak zvýši, že ho bude okrem Cinci ťažké zastaviť.
Reagovat
Nola
Novak bude mat noveho trenera
https://sport.sme.sk/c/20572726/wimbledon-2017-novak-djokovic-bude-mat-dvoch-trenerov.html#axzz4lapmXx1K

titul sice iba z 250, ale ked neprsi, aspon kvapka, pripava na W sa vydarila, snad prejde dalej ako vlani
Reagovat
svetova.dvojka
Mario Ancič byl nejtalentovanějším tenistou začátku nového tisíciletí, moc dobře si na něho vzpomínám, ve Wimbledonu 2002 porazil Federera , na Australian Open 2003 4.kolo v 18.letech, Wimbledon 2004 a tuhá semifinálová bitva s Andy Roddickem, to byl talent...
Reagovat
svetova.dvojka
Mně je hlavně líto Djokoviče a Nadala, píše se rok 2017, to už si asi všichni mysleli, že Federer bude dávno v tenisovém důchodu, že už dávno ukončí kariéru a nebude už nadále se motat mezi Djokoviče,Nadala nebo Murrayho a světě div se Federer nejen že stále hraje, ale je teď dokonce i největším favoritem Wimbledonu, musí to být jak pro Nadala tak pro Djokoviče velmi frustrující, už taky nejsou nejmladší je jím 31 respektive 30 let, a Federer je tady furt, že Federer bude takto silný v roce 2017, kdo by si na to vsadil...
Reagovat
smazaný uživatel
Mne je zas luto Federera. Chudák, od roku 2011 prakticky paberkuje a nič na tom nemení ani uhaluzenýt titul z Austrálie..Mal to byt velký súper RN a ND, no dva GS tituly za 7 rokov je v podstate výsmech..
Reagovat
spaniel
Mne je taky líto Federera. Hrát tolik let proti doperovi...ale i tak vybojoval nejvíc GS, neskutečné.
Reagovat
Pe3k
Mě je líto forehanda, vypadá to, že má nějakou duševní poruchu...
Reagovat
spaniel
Třeba taky něco bere...
Reagovat
Pe3k
Jestli nebere, tak by měl začít :D tolik nenávisti v sobě nosí, chudák...
Reagovat
smazaný uživatel
Pravda, je to Goat. Najlepší hráč doby Gonzalesa s Baghdatisom a tretí najlepší hráč zlatej éry tenisu. Nech žije papa Roger..
Reagovat
spaniel
I kdyby nebyl, urcite jim neni doper z Malorky.
Reagovat
smazaný uživatel
Doper?...Myslis tým hráča, ktorý nikdy nedostal trest za doping?..To je super prezývka, páči sa mi...Taká uletená :)..Ukazuješ tým svoju voľnomyšlienkarskú povahu, tvoja mysel nemá hraníc starec..Palec hore.
Reagovat
spaniel
Myslim tim hrace, ktery bral minimalne ve dvou letech steroidy s posvecenim ATP. A vzdy pote mel sezonu se tremi GS. Jiste ne nahoda :D Ted muzes vytahnout hazeni lahvi ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Cize nebral nič zakázané?...Dakujem...:)

Čo tam máš ďalšie?..
Reagovat
Franky
Pocuj Forehand ty pseudo tenisovy znalec s pupkom a horcicou na tielku. Chodim hrat k Hingisovi tenis sam sa cudoval jak tam Nadal po zaciatku sezony kde odohral (narozdiel od Fedexa) cely zaciatok plus komplet antukovu cast a dorazil na RG jakeby sa nechumelilo plny sil a behal tam jak 20rocny. Hovoril mi aj o Martine (su v kontakte kedze je to jeho dcera) a sama vypravala ze keby sa odhalil taky hrac ako Nadal (Sharapovovu ako rusku neratam kedze je tam politicke pozadie vid minulorocnu olympiadu tak sa nato ty hnup prosimta neodvolavaj tolko) tak by spadlo cele ATP kedze bohuzial neni v tom sam...kazdy nieco na hranici pravidiel berie (myslim ze v top 10 nebude nikto vynimka) ale on je daleko za hranicou preto tam pracuju tie jeho divne pauzy s udajnym zranenim a nasledne 2-3GS taze mi nevypravaj kraviny ze zato ze mu nanic neprisli lebo neni dokazane...Preco armstrongovi neprisli pocas kariery nanic? lebo by mohli zabalit vtedy celu TDF ty hnup hnupovsky rozmyslaj a nepapaj secko co citas v spravach
Reagovat
raduz
Forehand je blb hrající si se slovíčky nic víc, nic méně. Nic co vypovídá o inteligentnosti a vtipné to též moc není. Zkrátka úroveň podprumerneho žáka základní školy. Faktem však je, že trne hrůzou, že Nadala zatípnou podobně jako Armstronga, který vše rozpoutal svou nenazranosti. Doping Nadala je do očí bijící,tak jako tomu bylo u Armstronga. Navíc jsem názoru, že autistům neprislusi startovat v regulérních soutěžích. Vždy jsem tvrdil,že Lance a Nadal patří na paraolympiadu.
Reagovat
Amputace
Vy tady někoho urážíte, snižujete jeho inteligenci, přitom vaše názory jsou na úrovni osmáka, možná deváťáka. To vaše stereotypní myšlení je až zarážející - dopoval i Armstrong a také se na to během jeho kariéry nepřišlo, takže s Nadalem to bude jistě stejné... Hovoříte o "podivných pauzách" a následných zázračných vítězstvích, přitom taková situace nastala pouze jedna a to v roce 2013 po dlouhé pauze v roce 2012, jinak nikdy... V nějaké míře dopují všichni z TOP10, ale u Nadala je to samozřejmě nejvíc. Proč jako? To že Federer v 35ti letech běhá jako laňka, vyhrává GS a nikdy nebyl zraněný, nikomu divné nepřipadá? Rád bych také použil Petříkův oblíbený argument - viděli jste za těch více než 15 let aktivní kariéry Federera někdy unaveného? Ale to nikoho ani nenapadne, chápu, že na podobná obvinění pasuje spíše Nadal. A podepře-li to svým názorem někdo "kvalifikovanější", není už v podstatě o čem diskutovat.
Reagovat
spaniel
Sorry, ale ze bral Nadal steroidy v 2009 a 2012 je fakt, zadny nazor nebo spekulace.
Reagovat
spaniel
Mel od ATP dodatecne schvalenou vyjimku na zakazane latky. Kdyby nebylo hackeru, doted by ani nedutal, dopér. Je mne jedno, ze si to osetril a zlegalizoval. Bral a hral proti ostatnim s vyhodou.
Reagovat
raduz
Pro mě je Nadal amorální individum,tečka. To co předvedl za prasarnu vůči Wavrinkovi ve finále AO bylo něco opravdu šilenyho.Neměl na něj, tak to zkoušel od outrpnych výrazů až po simulaci. Ten vyhraný set byl jen důsledkem toho, že Wavrinka nevěřil svým očím. Bylo to na rozbití huby.
Reagovat
Franky
amen!! je to prasa bez debaty
Reagovat
turista
Já bych nechal Rafu na pokoji s tím dopingem. Jeho muskulatura v televizi působí mohutně. Minulý týden jsem ho viděl v Madridu v Museo Cera ve skutečné velikosti. Podle webových stránek muzea má 182cm a 85kg a nepůsobí nijak mohutně. Se svými 184cm jsem byl vedle něj zjevně vyšší a v ramenou mohutnější i když jsem 56 letý dědek.
Reagovat
spaniel
Blablabla. Jaka muskulatura? Je to na papire. Cerne na bilem.
Reagovat
Franky
A Armstrong mal aku muskulaturu? :D preboha vidno ze tomu totalne nerozumies....Je vela druhoch latok dopingu tu nejde o to aby zdvihol 200kg na bench...ale aby behal jak blazon takmer bez unavy a vladal to tam palit jedno za druhym...takze si nastuduj take veci najprv dedku....
Reagovat
turista
Nemusím si nic studovat. Dokončil jsem asi 930 závodů v lehké atletice ( převážně vytrvalostní běhy a sportovní chůze) a téměř 700 turistických pochodů se startem a cílem takže se v tom vyznám velice dobře. Je to tak, že při trénování koňských dávek tělesná schránka člověku vystaví stopku. A musí se to přerušit. Myslím si ale, že Rafa svých úspěchů dosáhl poctivě bez dopingu. To je vše.
Reagovat
Franky
Ja si to naopak nemyslim. Co potvrdzuje aj to co pisete v komente
Reagovat
spaniel
Jeste jednou pro pomalejsi. Rafa prokazatelne bral steroidy v 2009 a 2012. To je fakt, neni na tobe, zda ano nebo ne a klidne muzes chodit i 500 let a i bezcilne.
Reagovat
Franky
Ludom nevysvetlis jak to tu uz bolo spominane aj keby sa Nadal priznal aj tak by povedali ze hejteri psychicky zdeptali a donutili ho prehlasit to :D :D je jasne ze bral navyse nasledujuce roky 10 a 13 boli viacmenej pod jeho taktovkou cize uplne jasne polrocne pauzy na vstrebanie latok do tela
Reagovat
Amputace
Co to prokazuje?
Reagovat
turista
No jo, ale nikdy mu nic nedokázali. Nelíbily se mi ale nepatřičné farizejské reakce Rafy a Andyho na kausu Masha. Fedex, Djoker a Berďa to téměř nekomentovali což bylo rozhodně lepší.
Reagovat
raduz
Potrefena husa, strach ze strachu atp. Autiste případně neurotici to tak mají
Reagovat
Hypertac
Že Ty máš doma v obýváku místo TV plakát RF v životní velikosti a bicák na pravačce veliký jak Arnie v dobách své největší slávy...
Reagovat
svetova.dvojka
Nemám, já mám doma pouze obrazy Ježíše Krista.
Reagovat
Kozoroh
Paráda! No1eho účast na prvním přípravném travnatém turnaji po sedmi letech se vyplatila. Po půl roce těžkých zklamání na AO, IW a jinde Novak ukořistil svůj v pořadí 68. titul ATP a 4. z trávy.

No1e dnes potvrdil, že na Gaela umí zahrát vždy. V prvním setu byl na podání suverénní, jen 3x musel přes druhý servis. V druhé sadě ho jistota na servisu opustila a Novak musel zabrat, odvracel několik brejkbolů. Gael však šance nedokázal naplnit a v rozhodující chvíli ho Serbinátor zlomil.

Hůra na Wimbledon, na Djokerův 2. nejúspěšnější GS turnaj!!!
Reagovat
turista
Novak má konečně 68.titul. Do konce roku by se mohl dostat na 70 i víc.
Reagovat
svetova.dvojka
hmmm... 68
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist