Djokovič musel otáčet duel s Fratangelem, set ztratil i Nadal

14. 3. 2016, 09:15
Aktuality 32
ATP INDIAN WELLS - Novak Djokovič měl na úvod turnaje Masters 1000 v Indian Wells nečekané potíže. Dvojnásobný obhájce titulu musel po zpackaném prvním setu otáčet duel s domácím outsiderem Bjornem Fratangelem. Třísetový start má za sebou také Rafael Nadal, který si poradil s Lucemburčanem Gillesem Müllerem.
Novak Djokovič

Novak Djokovič vstoupil do turnaje v Indian Wells týden poté, co v Davis Cupu vyhrál pětihodinové drama s Kazachem Kukuškinem a pomohl Srbům k postupu do čtvrtfinále. Na okruhu ATP se objevil poprvé od skreče v Dubaji, kde kvůli zánětu v oku nedohrál čtvrtfinále s Felicianem Lópezem a připsal si tak první porážku v sezoně. 

A ani v Kalifornii to se světovou jedničkou zpočátku nevypadalo dobře. Proti 149. hráči světa Bjornu Fratangelovi, který v kvalifikaci vyřadil Radka Štěpánka a v prvním kole si v 22 letech připsal první výhru na okruhu ATP, udělal v prvním setu 18 nevynucených chyb a po svém servisu získal jen 12 z 23 výměn. Domácí Fratangelo diktoval tempo výměn a ujal se vedení. 

Djokovič ale senzaci nepřipustil. Od druhého setu se totiž obraz hry otočil o 180 stupňů. Srbský favorit v druhé sadě udělal už jen 4 chyby, po podání prohrál jediný míček a po 25 minutách vyrovnal. V úvodu třetího dějství Djokovič nepotvrdil brejk, ale další zaváhání už nedovolil a zvítězil 2-6 6-1 6-2.



"Soupeř na mě vyrukoval s dobrým plánem. A já začal opravdu hrůzostrašně. Naštěstí jsem se ve druhém setu dostal do hry," komentoval Djokovič. "Myslím, že rozhodujícím bodem zápasu byl pátý game třetího setu. Ten brejk znamenal, že jsem se konečně začal cítit pohodlněji."

Djokovič v Indian Wells triumfoval v letech 2008, 2011, 2014 a 2015 a letos se tak může stát historicky prvním pětinásobným šampionem.

O postup do osmifinále se osmadvacetiletý Srb utká s Němcem Philippem Kohlschreiberem, s nímž vede ve vzájemné bilanci 7-1. Před šesti lety v Indian Wells ho však rovněž v utkání 3. kola udolal až v tie-breaku třetího setu. Třicátý hráč světa Kohlschreiber ve druhém kole deklasoval 6-0 6-1 Američana Denise Kudlu.

Třísetové utkání musel na úvod turnaje absolvovat i čtvrtý nasazený Rafael Nadal. Šampion z let 2007, 2009 a 2013 zdolal 6-2 2-6 6-4 Lucemburčana Gillese Müllera, s nímž si v šestém vzájemném duelu poradil popáté.

Ve 3. kole devětadvacetiletý Španěl Nadal narazí na krajana Fernanda Verdaska, s nímž letos prohrál pětisetovou bitvu v prvním kole Australian Open. V celkové bilanci Nadal vede 16-3. Verdaskovi ve druhém kole vzdal Slovák Martin Kližan.

Kei Nišikori vyhrál i sedmý vzájemný duel s Kazachem Michajlem Kukuškinem. Dnes v Indian Wells pátý nasazený Japonec zvítězil dvakrát 6-3 a postoupil do 3. kola. V něm se střetne s domácím Stevem Johnsonem.

Do turnaje ve čtyřhře nečekaně zasáhli i čeští tenisté Marek Michalička a Ivo Minář, kteří nastoupili místo dua Kyrgios/Zverev (Australan se odhlásil kvůli nemoci). Devětadvacetiletý Michalička, který debutoval na okruhu ATP, a jednatřicetiletý trenér Kristýny Plíškové Minář, jenž loni ukončil kariéru a do čtyřher téměř nenastupoval, podlehli až po nevyužití čtyř mečbolů a velkém boji 3-6 7-6 15-17 osmému nasazenému páru Edouard Roger-Vasselin a Nenad Zimonjič.

• ATP MASTERS 1000 INDIAN WELLS •
Spojené státy / Kalifornie, tv. povrch, 7.037.595 dolarů
nedělní výsledky (13. 03. 2016)
• Dvouhra - 2. kolo •
Djokovič (1-Srb.) - Fratangelo (USA) 2:6, 6:1, 6:2
Nadal (4-Šp.) - Müller (Luc.) 6:2, 2:6, 6:4
Nišikori (5-Jap.) - Kukuškin (Kaz.) 6:3, 6:3
Tsonga (7-Fr.) - Millot (Fr.) 7:5, 6:1
Isner (9-USA) - Seppi (It.) 7:6 (7:1), 6:4
Thiem (11-Rak.) - Kovalík (SR) 7:6 (7:4), 7:6 (7:3)
Bautista (14-Šp.) - Južnyj (Rus.) bez boje
Simon (16-Fr.) - Pospisil (Kan.) 1:6, 6:0, 6:1
F. López (18-Šp.) - García-López (Šp.) 6:2, 6:2
Mannarino (Fr.) - Paire (19-Fr.) 6:1, 6:3
Sock (21-USA) - Berrer (Něm.) 6:2, 6:4
A. Zverev (Něm.) - Dimitrov (23-Bulh.) 6:4, 3:6, 7:5
Verdasco (Šp.) - Kližan (25-SR) 5:3 skreč K.
Kohlschreiber (27-Něm.) - Kudla (USA) 6:0, 6:1
Johnson (30-USA) - Millman (Austr.) 6:4, 6:2
Querrey (31-USA) - De Bakker (Niz.) 7:6 (7:5), 6:4
• Čtyřhra - 2. kolo •

Štěpánek/Nestor (ČR/Kan.) - Klaasen, Ram (JAR/USA) 6:3, 6:2.

Roger-Vasselin/Zimonjič (8-Fr./Srb.) - Michalička/I. Minář (ČR) 6:3, 6:7 (6:8), 17:15
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

32
Přidat komentář
smazaný uživatel
...pekny zapas, teda. Obcas to byla takova dropshot-battle;)
Federico me prekvapil v zaveru, musim rict, ze nejsem nejak zvykly na to, zeby chtel zapas opravdu vyhrat;)
Asi me nejvic prekvapil, za stavu 6:5 a byl na servisu...Andy mel dva BP, a Federico vytahl dva servisy s plochym uderem...to byl majstrstyk teda. Ale pochopitelne i tak to zmakl dostat do TB...a to jsem si rikal, no klasika...
...ale pak me nejen Fedrico prekvapil, ale nutno uznat i trochu Andy...dnes si nejak vymenili role...

Ale zapas pekny.
Reagovat
Mayo
Djokovič slušný prvý set. El Matador podľa očakávania vytrápené víťazstvo.
Reagovat
Stan_Borowitz
na mozku!

http://www.novinky.cz/koktejl/397574-operace-mozku-mela-u-zeny-necekany-vedlejsi-efekt.html

Kdybychom si jako uživatelé TP objednali hromadně vyšetření na tomografu, mohli bychom dostat množstevní slevu...
Reagovat
babolat.cz
chtěl bych vidět snímek Frndiny
Reagovat
Fandina
já tvoje ne
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal, Djokovič. Dva vládci slabé éry tenisu. Čas jednoho už skončil, druhý pomalu odchází za ním.
Reagovat
smazaný uživatel
To je zas titulok!! uff To má byť akože poľahčujúce pre Srba, že otáčal? Prečo by nemohol on, keď aj Rafa. Srb je však jednotka a Rafa má dlhodobejší problém.
Reagovat
turista
Novak Djokovič to má těžký jako světová jednička. Kdokoliv se na něj chce vytáhnout. Fratangela dokázal však nakonec zpacifikovat a ještě mu pořádně naložit.
Reagovat
Pe3k
No Djokovic bojoval s větrem a taky s tím, že ho jeho otec zase celosvětově mediálně znemožnil a Novak se asi bude muset o5 omlouvat...I když to je pořád lepší než, co musí řešit Nadal. Aféra s dopingem se rozeběhla kolem Šarapky, ale je to Nadal kdo musí někoho žalovat? :D
Reagovat
a.magerova
Nevím nic, co udělal tatík.... ale všimla jsem si, že už dlouho (snad přes rok) nebývaj Noleho rodiče při jeho zápasech....
Reagovat
Pe3k
No to bud ráda, že nevíš. Obouval se do Federera a měl nějaké komenty i k Můře i když k můře to bylo míněno spíš pěkně.

http://www.theguardian.com/sport/2016/mar/13/srdjan-djokovic-andy-murray-novak-djokovic-tennis

http://europe.newsweek.com/novak-djokovic-father-exclusive-interview-436106?rm=eu
Reagovat
a.magerova
A pak se diví, že z 24 tisíc lidí na kurtu Federerovi fandí 23 tisíc?
Těmi svými kecy to teda nevylepší nikdy..... :-/
Njn.... za rodiče člověk nemůže, jako jooo na začátku kariéry byli pro něj nepostradatelní, ale teď ho spíše poškozují.... mám známého, který má rodinu v Srbsku a tam má otec Djokovič né zrovna super pověst.... :-/
Reagovat
Pe3k
No právě, kdyby ty svoje hejty vykládat někde v Srbsku u piva, tak by to bylo v pohodě, ale vykládat to novinářům je demence. Hlavně si neuvědomuje, že tím nejvíc ubližuje svému synovi Novakovi, který sice Rogera taky zrovna nemiluje, ale vyjadřuje se o něm vždy s respektem. Právě obdivuji Novaka jak se s tím vším dokázal vypořádat a nejen, že se stal nejlepším na kurtu, ale i mimo něj se chová inteligentně a vystupuje jako pravý profesionál, na rozdíl od jeho trenéra a hlavně jeho otce. Doufám, že se do toho Robert Federer obuje a taky něco prohlásí, i když on by se nikdy ne úroveň Djokovicovy rodiny nesnížil.
Reagovat
a.magerova
Robert se na to vy.ere a dobře udělá, Roger to zas nějak diplomaticky spláchne... nebudou se přece zabývat takovými výkřiky do tmy.... navíc se mi zdá dost ubohé furt vytahovat 10 let starou věc.... to na Rogera nemá nic novějšího... ;-)

Taky by mě zajímalo, jak dlouho ještě bude Nole hrát? To vypadá, že za 5 let už určitě nééé, teda aspoň podle tatíka.
Reagovat
Nola
Noleho tatik mi lezie pekne krkom, Nole ma svoju rodinu, zenu, dieta, nech si svoje myslienky radsej ventiluje pri kocikovani vnucika...

Fedex ma inteligentnych rodicov, no Mirka celkom zdatne pri fandeni sem-tam konkuruje Noleho taktovi...
Reagovat
Tuttovka
Já si osobně myslím, že někteří "novináři" cíleně dělají rozhovory s takovými lidmi, aby přinesli senzaci. Rozhodně nejsem fanoušek Novaka Djokovice, ale takovéhoto tatínka bych nepřál nikomu. Mnohdy takovýto výrok člena rodiny nebo blízkého člověka může hráče ošklivě poznamenat a nasadit mu masku, kterou bude dlouhou dobu marně sundavat.
Reagovat
Tuttovka
No jako je pravda, že tohle mu hodně škodí. Bylo to krásně vidět letos na AO, kde Djokovic odehrál dva své nejlepší sety v životě. Lidé mu tleskali a hrál fakt perfektně, ale když Federer předvedl něco podobně skvělého, tak ovace pro něj byly úplně na jiné úrovni. Problém je asi v neukojených ambicích otce, který chtěl být pravděpodobně také šampiónem :D.
Reagovat
Tuttovka
Obecně se dá říci, že členové rodiny slavných osobností by měli držet spíše hubu, protože mnozí z nich nejsou schopní, jakkoli kriticky zhodnotit kohokoli.
Reagovat
janek_da
Ale sázet proti bráchovi je ok, ne?

https://www.youtube.com/watch?v=6pUAeFd9Tu8
Reagovat
smazaný uživatel
No nedá se říct, že by ale v obou případech neměl pravdu.
Reagovat
Stan_Borowitz
Nebylo to s tím Federerem ještě v době, kdy byl Novak proslulý svými "taktickými" MTO?
Reagovat
turista
Nadala mám rád, ale to polínko na hranici Šarapky si mohl odpustit.
Reagovat
turista
Nadal se místo farizejského polínka na hranici Šarapky,které si přiložil měl koncetrovat na další turnaje a zápasy.Žalobami zbytečně ztrácí koncentraci i když na to má právníky.
Reagovat
sprchon
http://www.sport.cz/ostatni/tenis/clanek/758418-nadal-se-nastval-za-narceni-z-dopingu-zazaluje-francouzskou-ministryni-haji-ho-i-real-madrid.html#hp-artcl
Reagovat
smazaný uživatel
http://sport.idnes.cz/fuentes-poprve-priznal-ze-nepomahal-pouze-cyklistum-p06-/sporty.aspx?c=A130129_184607_sporty_par

Keby nezavreli Fuentesovi hubu tak by tieto obvinenia nepočúval. Mohli sme poznať mená futbalistov a tenistov a bol by kľud.
Reagovat
Pe3k
Že Nadal jezdil dlouhá léta za Fuentesem je známý fakt a nejsou u toho žádné pochybnosti, stejně jako fakt, že Fuentes ordinuje svým pacientům trochu jiný typ léčby, než by se slušelo...Ty krevní balíčky co se před lety našli na letišti byly určeny právě pro Rafu. Teď když je Rafa konečně čistý jako padlý sníh (což je na jeho výkonech dobře vidět) se najednou nebojí bojovat proti dopingu a pouštět do éteru žaloby a silná slova.
Reagovat
smazaný uživatel
Isté je len to, ze od zavedenia bio pasov (08/2014) dokáže vyhrávať už iba 250 a 500. 1000 a GS = 0

Sám sa tomu nemôže čudovať. Môže sa len škrabať, tam kde to má najradšej..

http://isport.blesk.cz/clanek/live-sport/192433/biologicke-pasy-se-zacnou-v-tenise-vyuzivat-od-zari.html
Reagovat
mats23
https://www.youtube.com/watch?v=9HFOymHHXdM

zdá sa mi, alebo je ten povrch skutočne tak strašne pomalý?
Reagovat
Tuttovka
Djokovic hrál enormně špatně zejména v první setu, ale ani poté to nebylo nic skvělého.
Reagovat
steve79
Ted ho čeká Verdasco. Z posledních 4 duelů vyhrá tři Verdasco myslím.
Reagovat
steve79
Viděl jsem zápas Nadala a musím řict, že jestli chce dojít daleko, tak se musí zlepšit. Hraje hrozně krátké údery a jeho servis je pořád průměrný.
Reagovat
Stan_Borowitz
Bylo to víceméně šťastné vítězství, klidně mohl vyhrát Muller. Nic moc.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist