Djokovič na úvod Turnaje mistrů smetl Berrettiniho, Federer nestačil na Thiema

10. 11. 2019, 16:18
Aktuality 204
TURNAJ MISTRŮ - Pětinásobný šampion Srb Novak Djokovič vstoupil do Turnaje mistrů hladkou výhrou 6-2 6-1 nad nováčkem Matteem Berrettinim z Itálie a podle počekávání úspěšně vykročil za návratem do čela světového žebříčku. Naopak neuspěl šestinásobný vítěz Švýcar Roger Federer, který letos ani potřetí nenašel recept na Rakušana Dominica Thiema.
Novak Djokovič (© AFP)

Dvaatřicetiletý Novak Djokovič je hlavním favoritem Turnaje mistrů. Nadal totiž přijel do Londýna po problémech s břišním svalem a prestižní podnik pro osm nejlepších hráčů sezony ještě nikdy nevyhrál.

S Matteem Berrettinim si Djokovič poradil za 63 minut, od stavu 2-2 úvodní duel rozhodl ziskem osmi gamů v řadě a zaváhal až ve chvíli, kdy ve druhé sadě vedl 4-0. Třiadvacetiletý Ital jediný brejkbol využil, ale víc mu vítěz 19 grandslamů nedovolil.

"Je skvělé být zpátky v Londýně," řekl srbský tenista, jenž letos v červenci popáté vyhrál Wimbledon, když ve finále po pěti hodinách udolal Švýcara Rogera Federera. "Nebylo pro něj snadné hrát poprvé na Turnaji mistrů a věděl jsem, že bude nervózní. Pomohl mi brejk, pak jsem líp četl jeho servis a celkově hrál solidně," dodal.

Djokovič potřebuje dojít minimálně do finále, aby měl šanci předstihnout v žebříčku Nadala, který si post udrží postupem ze skupiny do semifinále. Španělský tenista vstoupí do turnaje v pondělí.

Naopak v druhém utkání skupiny B papírový favorit neuspěl. Osmatřicetiletý Švýcar Roger Federer podlehl 5-7 5-7 o dvanáct let mladšímu Dominicu Thiemovi z Rakouska, který vyhrál i třetí letošní střetnutí a v celkové bilanci se ujal vedení už 5-2.

Loni Thiem s Federerem ve skupině na Masters hladce prohrál, ale tentokrát byl od začátku dravější. Náskok 2-0 v prvním setu sice neudržel, ale po druhém brejku na 6-5 set úspěšně dopodával. Ve druhé sadě znovu udeřil v jedenáctém gamu, v kterém čistou hrou získal Federerův servis. Pak sice bojoval s nervozitou, odvracel dva brejkboly, ale nakonec po hodině a 40 minutách zápas ukončil při druhém mečbolu.

Šestadvacetiletý finalista letošního Roland Garros se poprvé při své čtvrté účasti na Turnaji mistrů radoval z výhry v úvodním utkání.

Majitel rekordních šesti trofejí pro vítěze Turnaje mistrů Federer tak má nyní zkomplikovanou cestu do semifinále, do kterého se nedostal jen jednouzšestnácti startů. Pokud bude chtít postoupit ze skupiny, bude s velkou pravděpodobností potřebovat porazit nejen v úterý Berrettiniho, ale i ve čtvrtek Djokoviče.

• TURNAJ MISTRŮ 2019 •
Velká Británie / Londýn, tv. povrch/ hala, 8.000.000 dolarů
nedělní výsledky (10. 11. 2019)
• Dvouhra - skupina B •
Djokovič (2-Srb.) - Berrettini (8-It.) 6-2 6-1
Thiem (5-Rak.) - Federer (3-Švýc.) 7-5 7-5
• Čtyřhra - skupina B •
Kubot/Melo (2-Pol./Braz.) - Dodig/Polášek (8-Chorv./SR) 4-6 6-4 10-5
Klaasen/Venus (5-JAR/N. Zél.) - Ram/Salisbury (4-USA/Brit.) 6-3 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

204
Přidat komentář
Kozoroh
Nečekaná prohra. Snad všechny faktory krom H2H měly hrát ve prospěch Rogera. Před zápasem vyjadřoval Fed spojenost s rychlostí povrchu. O to víc je zarážející, že to s Thiemem projel ve dvou setech.
Reagovat
woody
tu skupinu pěkně zamotal. Najednou exituje spousta scénářu pro postup. Taky se může stát,že ve čtvrtek bude souboj Djoko Fedex o postup ze skupiny.
Reagovat
smazaný uživatel
Teď se dá čekat, že Fededer asi porazí Berrettiniho a bude mít bod.

Zamotat to může Thiem, který by porážkou Djokoviče prakticky získal jasný spot do SF a zamotat to může i Berrettini, který by porážkou Thiema dost pomohl Federerovi.

Uvidíme.
Reagovat
woody
Myslím,že Mateo bude bez výhry, rozodne se mezi těmi třemi.
Reagovat
Kozoroh
Dva hardové kingy za sebou Thiem nedá. Není dostatečně duševně houževnatý na takovou výzvu + No1e je ve formě. Co dovolil Dominikovi Roger, to mu Djoker nedovolí.
Reagovat
smazaný uživatel
Thiem vyhral s Djokovicom 3/4 posledných zápasov.
Reagovat
paddy
pro nováčky doplňme, že v Londýně se nehraje na antuce, ale na hardu, kde to má Thiem 0:3 (+ prohra v exhibici) :D
Reagovat
paddy
aneb jak se kritik podmnožin utopil ve vlastní podmnožině :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nerád vám vstupujem do vašej selanky aj s Kozorohom.

Je mi jasne, ze to su antukové vyhry. Ja sa vás zase na oplátku pýtam, kto si z rebricka moze povedat, ze Djokovica porazil 3/4 krát, na hociktorom povrchu?..Ked ten Thiem je tak bez šance..

No vidite, a sme doma.

Pointa celej idey je, ze akakolvek vyhra nad Djokovicom dodá sebavedomie, na akomkolvek povrchu, najma po skalpe chlpatej.

Nehovorim, ze Thiem vyhra, ale je to rizikovy zápas. Tie Djokovicove vyhry z hardu z roku 14-16 su dnes este menej hodnotné dáta, nez GS prehry z RG.
Reagovat
paddy
povrch je klíčový faktor, antukář vs Djok, podobný příběh jako s Rafou, na French Open si udělá sebevědomí a pak v hale shoří jako papír

čili zítra hladká výhra jako v předchozích H2H na relevantním povrchu, překvapení je vždy možné
Reagovat
smazaný uživatel
Dopadne to ako vzdy, ale prekvapenie je vzdy mozne..

Vyrok za milion, v zmysle. Urcite vyhráme, ale mozeme aj prehrat.
Reagovat
Kozoroh
Tak pro pořádek:
1. Poslední 4 vzájemné zápasy Djokera s Thiemem proběhly na antuce, což jsi samozřejmě zamlčel. Na hardu má Serbinátor s Dominem bilanci 3-0, což je pro zítřejší utkání relevantnější statistika.
2. První 2 z těch 4 posledních vzájemných utkáních proběhly v době Djokerovy herní krize. Dnes je Djoker po herní i mentální stránce silnějším hráčem.
Reagovat
woody
Novak je rozhodně favoritem, to je jasné, ale míček je kulatý a Thiem se v na hardu dost zlepšil. Výhra nad Rogerem mu dá sebevědomí a bude se rvát,o tom žádná, Novaka nečekají lehké zápasy. Osobně očekávám boj v obou Noleho zápasech.
Reagovat
Kozoroh
Pokud Thiem zítra předvede houževnatý odpor, nebude to Djokerovi na škodu. Byl by to mač, který Djokera prověří, otestuje. Ale já myslím, že to tak moc komplikované nebude, nízké odskoky Thiemově hře nelahodí.
Reagovat
Mayo
Kks z Fedexa si robia čím ďalej tým viac srandu, že je ?weak era champ?
Reagovat
smazaný uživatel
Smutný koniec legendy..

Hoci weak era champion. Zasluzi si respekt. Vsetkych tých Berdychov, Baghdatisov a podobne bil hlava nehlava.
Reagovat
smazaný uživatel
Do toho si odskočil a dohromady cca 40x porazil i Nadala s Djokovičem.
Reagovat
Mantra
obávám se, že je to po novém roce last session
Reagovat
acc
No vcera by Fedexe asi dal i Rosol a Vesely... Vcera mu ta snaha drzet se pred zakladni carou a brat to hned po odskoku byla spis na skodu. Thiem hral nadprumerne snad jen proti brejkum...
Reagovat
smazaný uživatel
Hodně udělal odvrácený BB Thiema v polovině druhého setu. Tam mu Roger zahrál nehratelný FH crossem ven z kurtu a Thiem to se zavřenýma očima napálil na druhou stranu a trefil base line. Jinak by to bylo tuším 4:2 a Fed by šel podávat na 5:2 a asi by se hrály tři sety.
Reagovat
acc
Jeste nebudem lamat hul, Thiem mu moc nesedi...na Djoka se urco bude vic motivovat.
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně. Je to TM, tam se může těch věcí stát několik.

Jak říkal RF sám - ode dneška to je pro mě klasický turnaj, jako posledních 20 let. Prohraju - končím.
Reagovat
smazaný uživatel
Dominic Attila Thiem ubil Federera ako žito.
Reagovat
smazaný uživatel
Odkud to víš?

Prisiel som domov, zápas ma zaujimal natolko, ze som ho odignoroval a len si pozrel vysledok. Ten potesil, nepopieram.
Reagovat
smazaný uživatel
Hello suterén,

Ako si vyriešil svoj problém so stolicou?
Reagovat
smazaný uživatel
Neobracej diskuzi zase na mě.

To je vše.
Reagovat
smazaný uživatel
Mam starost priatelu..

Hrubé črevo nie je sranda, mal by si navstivit gastroenterológa a uz ked tam budeš, kludne sa poobzeraj aj po okolitých oddeleniach.
Reagovat
acc
Svoje problemy si res sam a nechtej po ostatnich aby se po nemocnicich ptali, co s tim mas delat. Aha..ty mozna jeste nejsi plnoletej..
Reagovat
Kojinho
Je vtipné, jak se svými vlastními komentáři dokážeš sám potopit.
Reagovat
Roger_Federer
Už zahájil jeden Havluv román..
Hold už je na konci.:)
Konečně si Napoleonek, hrál tenisportslu, po 10 letech vydechne.:)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak příští rok je finiš. To se dá čekat. Jedine velký titul by ho udržel ve hře možná déle. Pokud bude však mít příští sezonu horší, než tu letošní, tak asi není o čem a bude to i lepší pro všechny, než ho sledovat někde na chvostu top50
Reagovat
ttopi
Federer by okolo 50. místa nebyl ani za 5 let. Troudnu si říct, že v TOP 10 se udrží klidně ještě 3 roky, když bude chtít. Ale to pro něj nemá moc smysl. V jeho věku udržovat karieru má smysl jen pro velké turnaje a velké výhry, jinak ne. Má rodinu, děti rostou, byl by nesmysl o to přijít jen proto, aby se plácal někde na 8.místě.
Reagovat
smazaný uživatel
Je to kontraproduktivní, máš pravdu. Akorát já si myslím, že Federer může hrát buď pořád, nebo vůbec.

Tenhle jeho výběr specifických turnajů a herní pauzy mu vůbec nehrají do karet a jde to strašně vidět. Troufnu si říct, že kdyby hrál Paříž a došel alespoň do QF a pak to klidně skrečnul, tak včera vyhraje s prstem v nose.

Ono chytit Thiema na hardu v prvním zápase taky není žádný med. Djokovič měl obrovskou výhodu v Berrettinim, kdyby měl Doma, tak to je pro něj taky mnohem složitější.

Roger dohraje OH, Basilej, TM příští rok a konec - můj názor. Může zkusit dolepit Connorse, nezbývá mu moc.
Reagovat
MarcelPersch
Djokovič vyhlásil, že se ke konci kariéry zdaleka nechystá, nejspíš Federer bude hrát dost dlouho na to, aby se pokusil ochránit svoje rekordy.
Reagovat
turista
Bude muset, protože v těch GS už se to jeho první místo kymácí.
Reagovat
turista
No Djokovič taky musí hrát dál dlouho když chce dosáhnout v těch GS na oba dva před ním. To bude nejtěžší, protože ztrácet 3 a 4 GS je hodně ještě k tomu v konkurenci stále silnějších mlaďasů. Je to o mnoho těžší úkol než dolepit 7 chybějících kousků na Nadala celkově nebo dolepit 1 chybějící kousek na Rafu v tisícovkách.
Reagovat
steve79
Bohuzel si musime priznat, ze Rogerovi na hardu cca rok a pul ujizdi vlak. Vysledky na Ao a US open to potvrzuji. Trava je specificky povrch, tak tam muze vyhrat nebo dojit daleko.
Reagovat
steve79
Logicky se to dali predpokladat, ze Roger nebude v 38 letech vyhravat turnaj mistru.
Reagovat
smazaný uživatel
A jak pak vysvětlime letosni Sunshine double, kde má titul a těsně finále, Pak titul z Dubaje, popřípadě i antukovou část sezóny?

Já si myslím, ze letos ho totálně zabil wimbledon, od te doby to je jenom duch toho Federera, který tady byl polovinu sezóny. Trosku se spravil v Basileji, ale na TM je to zase zpátky.

Postoupit pořad muže, ale je to velká výzva. Ideálně aby Berrettini porazil Thiema, jinak to bude špatné
Reagovat
steve79
V Miami mel malinko stesti na los a v Indian Wells prohral s Thiemem. Nerekl, jsem ze hraje vyslovene spatne, ale na vitezstvi to nestači. Bohuzel u Rogera jsme si zvykli, ze kdyz nevyhraje titul tak je to neuspech.
Reagovat
smazaný uživatel
Sezónní bilance 55/9 není vůbec špatná věc.

Je třeba to brát tak, že turnaj stále nekončí. Porazit Itala je povinnost, ten skončí ve skupině tak poslední.

Potom to bude zamotané. Roger musí 100% porazit Djokoviče a pokud Thiem porazí Berrettiniho ve dvou setech, tak je problém na střeše.

Úplně nejlepší bude, když Berrettini i Djokovič porazí Thiema. Jinak to nevidím dobře.
Reagovat
smazaný uživatel
Pocet setov Thiema s Berretkou je bezpredmetný, standardne sa urobi minitabulka troch 4b s jednou vyhrou a jednou prehrou, kde moze mat Federer maximálne pomer setov 2-2.

Cize nespoliehal by som sa na postup Federera cez pomer setov.

Najprijatelnejsia cesta na postup, je spoliehat sa na prehru Thiema s Berretinim, ktory s nim za posledny mesiac odohral dva velmi vyrovnane suboje, prípadne na prehru Djokovica s Thiemom a nasledne na zápas o postup s Djokovicom.

Ale je to nepravdepodobne, Federerove sance na postup su minimálne. Videl som obsiahlejsie HL a naozaj nehral dobre, Thiem hral to svoje, porazitelny bol, hoci predviedol lepsi vykon, nez ktokolvek v Bazileji.
Reagovat
smazaný uživatel
Nejpřijatelnější je varianta vyhrát zbývající zápasy poměrem 2x 2:0, pak ta minitabulka bude hrát roli.

Šance jsou minimální o tom žádná. Federer potřebuje pro klid duše pomoc Berrettiniho, který by mohl porazit Thiema, pak stačí porazit Djokoviče a je to.

Prakticky se děje to, co Federer sám řekl. Teď je to pro něj klasický turnaj, kdy nesmí prohrát ani zápas, jinak jede domů.

Nic nového.
Reagovat
turista
Jako člověk z Djokolandu všem RF fans doporučuji abyste nad Rogerem nelámali hůl. Vyhrál v Basileji 103.titul a ty výkyvy už patří k těm 38 letům.
Reagovat
annah
My hůl nelámem. Jen je nám jasné (teda mluvím za sebe), že kariéra se opravdu naklání. :-)
Reagovat
turista
U Connorse to přišlo dřív. Po sezoně 1989 už to byla jen setrvačnost a žádné finále.
Reagovat
Patik
Thiem nič nehral a aj tak vyhral..nerozumiem výkonu Federera vynechá Paríž aby sa sústredil na Turnaj Majstrov ,týždeň tu trénuje aby predviedol hento ? tie pauzy medzi turnajmi sa podpisujú na hre..mal hrať v Paríži bolo by to lepšie..Thiem mal byť s Beretinim v hale formalita..strašné..ale možno to bude na niečo dobré v ďalších zápasoch..
Reagovat
smazaný uživatel
No. Motivaci má velkou. Musí vyhrát oba zápasy bez ztráty setu. Muže maximálně doufat, ze mu to Djokovic pustí. Jinak cus bambus
Reagovat
Patik
ani sa mi nechce nejako kalkulovať už..Teším sa na zápas Federer - Djokovič a potom nech už Turnaj vyhrá ktokoľvek..na túto sezónu už mám splnené ako fanúšik..teším sa už keď budú všetci po dovolenkách oddýchnutí zrelaxovaní nech už to tento týždeň nejako dobojujú.
Reagovat
smazaný uživatel
Nejaké to semíčko a máš splneno.

Niekedy fans hracom druhej vlny závidim. Sledovat tenis len z takej pasie, bez starosti o vysledok :)
Reagovat
smazaný uživatel
Na co mu prehra s Thiemom bude dobrá v zápase s Djokovicom?..:)

Bazilej bol béčkovy turnaj. Tsi je v hale polovičný, Thiema som povazoval za tazsi zreb z tretieho koša.
Reagovat
paddy
tak pro dnešek konec, umýt zuby a spát
"zubní pasta perlička, to je prostě jednička!"

někteří se určitě ozvou, že Rafa je teď také - souhlasím, ale jedině perlička má jistotu, že jí bude i po turnaji :)
Reagovat
paddy
https://img21.rajce.idnes.cz/d2101/13/13472/13472942_73eb7bf1f3c3cf109a8f49708a3ceb80/images/IMG_7113.jpg?ver=0
Reagovat
a.magerova
S budíčkem je obouváš,
s Večerníčkem vyzouváš,
celý den si s Tebou hrají,
spolu s Tebou usínají,
dej do svého deníčku,
obuvi Svit jedničku.
Reagovat
paddy
a tato reklama je vyloženě stvořená pro bratry Bryany :)
https://www.youtube.com/watch?v=GuABH-sanVo
Reagovat
a.magerova
Reagovat
paddy
A jsme zpátky v Albertu vedle žvýkaček
Příští tyden se možná zastavím a přinesu nové číslo TA a k tomu jedno balení. Snad to bude stačit. :)

Chlapec je podobný kloučkovi na jiném videu
https://youtu.be/nL9FoUdnZW4
Reagovat
a.magerova
A dáme si dezert pro dámy... :-)))

https://www.televizeseznam.cz/video/jak-nas-vidi-svet/likerova-spicka-zakusek-ktery-se-cizinci-stydi-jist-57343920
Reagovat
paddy
Chápu, že pro cizince to musí být zážitek...
Bohužel doba se mění a s tím, jak se šetří na materiálu, už to není, co bývalo. Já pamatuji větší špičky ve tvaru jehlanu. Na videu je to ošizený válec menší velikosti, pro tebe určitě malá porce :)

Radši ještě přinesu věnečky a punčové řezy a něco si nechám jako překvapení. Na to dlouho nezapomeneš. :)
Reagovat
a.magerova
To bude žraso... to i zapomeneme na Rogera s Rafou... :-))))
Reagovat
Frantz
Pěkně Domino, arogantní dědo se tam zase tvářil, jak kdyby mu tu trofej měli dát automaticky jen za účast
Reagovat
Mayo
:D
Reagovat
Mayo
No Elegoš bude potrebovať zrejme poraziť svetovú dvojku.
Reagovat
smazaný uživatel
zřejmě ne. Určitě.

Musí vyhrát oba zápasy jinak cus bambus. Paradoxně ale Djokovice ve skupině porazit muže. Určitě má větší šanci, než ve finále
Reagovat
paddy
bude sranda, když se Novak bude chtít vyhnout Rafovi a pustí Rogera dál
pozn: scénář uložen do paměti kalkulačky :)
Reagovat
Mayo
Prečo by sa mal chcieť vyhýbať Rafovi.
Reagovat
smazaný uživatel
No to nic neznamená.

Pokud Thiem porazí Berrettiniho, tak má dvě výhry a Roger se muže i posra-t a pojede domu tak či tak.

Federer musí vyhrát zbylé dva zápasy ve dvou setech a možná, možná postoupí
Reagovat
Patik
už sa radšej nato celé vykašlime užime si posledné zápasy sezóny zápas Federer - Djokovič bude možno opäť zápas roka užime si to a tešme sa už na ďalšiu sezónu..lebo táto sezóna bola ťažká na psychiku Federer už dohráva holý bosý roz......fanúšikovia sú už tiež unavení..dlhá sezóna tento rok..
Reagovat
turista
Novak se Rafovi vyhnout nechce. Ten ho chce osolit jako odvetu za Řím a srazit ho dolů aby se ho Rafa do budoucna bál.
Reagovat
smazaný uživatel
A pravdepodobne 2:0..:)

A dokonca ani 2:0 nemusi stacit.
Reagovat
Alien
Cože? FedEx prohrál. To není možný!
Reagovat
kada.tom
Vida, arogant nám lostl :-)
Bude rád, když bude mít šanci postoupit ... :-D
kéž by proti němu Matteo zahrál nad svý možnosti :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak snád sa "antukár" Thiem konečne po troch hardových tituloch, ktore nestačili vykupil od paddyho aspon touto vyhrou, ktory ho konečne uzna ako hraca schopného tych najvacsich moznych vecí aj na harde. Dominic má na to.
Reagovat
paddy
názor neměním :)
na hardu má špatné stats a GS na hardu nikdy nevyhraje
Reagovat
aape
nikdy.. :)
Reagovat
Davor1
To som si pred 6-7 rokmi myslel aj o Wawrinkovi...
Reagovat
smazaný uživatel
Jenže Thiem je podobný. Dneska vyhrál a muže klidně projet zbylé dva zápasy
Reagovat
smazaný uživatel
nikdy su silné slová. To je aky kurz?..

Vzhladom na fakt, ze aj Djokovica vie porazit, z tych vyhier na RG moze vela cerpat si myslim, ze to je v jeho silách..

Aj by som sa stavil, ale tu priznávam, ze to je lotéria, hoci intuitivne mu verim.
Reagovat
paddy
Reagovat
Mayo
Super Dominic. Egoista je jeho fackovací panák (:
Reagovat
smazaný uživatel
No co ovečky..Kalkulačky vytiahnuté?..

Za akých okolností este moze chlpatá postupit?..:)
Reagovat
smazaný uživatel
Nazdaaaar.

Tak kolikrát sis vyhonil? Doufám, ze alespoň 3x :)
Reagovat
smazaný uživatel
228x, vsetko odpoledne, bylo nas tam 60.
Reagovat
smazaný uživatel
Solidní banda

Snad tam byla alespoň jedna holka. Sice slepá a hlucha, ale byla
Reagovat
MarcelPersch
Abychom je zítra nevytahovali taky, raději kroť ego...

Na druhou stranu, pokud bude Rafa podávat jako v Bercy, v SF by Thiem byl určitě lepší než Federer.
Reagovat
smazaný uživatel
Moja fanusikovska sezóna je po dvoch GS tituloch natolko uspesna, ze aj keby Nadal nenastupi, som spokojný..

Rafani k tomuto turnaju nevzhliadaju ako k poslednej sanci cosi hodnotne vyhrat, naopak..:)
Reagovat
MarcelPersch
Ani já, nicméně za to finále a 5. YE #1 bych byl rad, at udělá finále a pak na truc Nolemu odstoupí:D
Reagovat
smazaný uživatel
5YE je pre mna dolezitejsia ako turnajove vitazstvo. Bohuzial, Nadala jednotka vobec netrápi.
Reagovat
paddy
k ničemu mu to není, první místo nedožene. Hlavní závod je počet GS.
Reagovat
smazaný uživatel
Prvý je Sampras so 6YE..To je len o jeden viac ako 5 :)

Navyse vyrovnat Federera s Djokovicom by bolo pri početných Nadalových zraneniach kuriózne :)

Grandslamy sú samozrejme inde, ale hrá sa o ne len 4x ročne. Ten zvyšok treba niečim vyplnit.
Reagovat
Elip13
Paříž byla taky zranění?
Reagovat
turista
Skreč to by byl blbý konec. Nole pokud neubojuje No1 tak chce Rafu aspoň na kurtu rozmetat a vylepšit si h2h na 29:26.
Reagovat
MarcelPersch
To Rafa ví, jak by to na tomhle kurtu dopadlo, ale je to jedno, podle me Rafa ani nepostoupí ze skupiny.
Reagovat
Franky
si olizoval obrazovku dnes co? normalne najvacsi hejter a zaroven odsledovanych viac zapasov Fedexa jak bezny FFF :D ty si kral! ...idio.tov
Reagovat
smazaný uživatel
Je jako h0vno.

Přijde, když se dosere. Během toho se neobjeví
Reagovat
smazaný uživatel
Pokial tvoje h0vno pride, az ked doseries, mas seriozny problem priatelu.
Reagovat
FulnekUltras
;-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Prisiel som domov, zápas ma zaujimal natolko, ze som ho odignoroval a len si pozrel vysledok. Ten potesil, nepopieram.

Pozdravujem, atlét :)
Reagovat
a.magerova
Gratulace vítězi.
Reagovat
smazaný uživatel
+1
Reagovat
annah
Vydržela jsem až do hořkého konce a musím přiznat, že jsem ten debakl ani moc neprožívala. Ty časy, kdy jsem se u zápasů nervovala a málem dostávala infarkt, jsou od prohraného Wimbledonu pryč. Všechno od té doby (ale vlastně už od TM 2017) považuju za Rogiho labutí píseň a ta prostě moc veselá nebývá...
Gratulace Dominikovi! Že by nám ten TM vyhrál? Aby se neporušila tradice mlaďochů s pohárem z posledních let? :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Thiem ma 26, úplny mladíček.
Reagovat
Denis92
Katastofalny zapas od Rogera a turnaj sa pre neho konci skor ako zacal..

Vobec si neviem vysvetlit, ze takto vybuchol v hale s Thiemom.
Reagovat
smazaný uživatel
Já mu to i přeju. Alespoň se probere. Vynechá Paříž jako nějaký král, který si mysli, ze z nej na TM každý posere a skutek utek. Jako šašek dneska dopadl
Reagovat
Denis92
No zrejme to nebol dobry napad.. Ale po boji je kazdy general.
Reagovat
FerrariF50
:-D ... nj, s tou Paříží mě taky nepotěšil.
Reagovat
MarcelPersch
Thiem se ho narozdíl od Berrettiniho nebojí, proto ho už 5x porazil. Nicméně to dnes byla katastrofa od Rogera.
Reagovat
Denis92
Prehrat sa da aj po dobrom vykone ako napr v Madride. V Indian Wells to bolo vyrovnane, ale dnes to bola uplna katastrofa. Otrasny forehand, mizerny return..
Thiem hral dobre v 2.sete, ale viac to bolo o zlom Federerovi
Reagovat
FerrariF50
Tak to je asi Roger pěkně v háji :(
Reagovat
ipko
všetky big pointy dnes pre Thiema
Reagovat
smazaný uživatel
Kolik jich bylo?

2?
Reagovat
ipko
30 mal Roger na prijme v druhom sete pravidelne okrem jedného gamu
Reagovat
smazaný uživatel
30 UE měl maximálně, nic víc.
Reagovat
MarcelPersch
No, mám pocit, že ještě Rafa zítra prohraje se Zverevem a po tom zápase to zapichne.
Reagovat
aape
Domča odmítl být jen do počtu..
Reagovat
steve79
Pozor!!
Reagovat
steve79
Musim bohuzel priznat, ze Roger nehraje od Wimbledonu dobre.
Reagovat
smazaný uživatel
Ne bohužel, hraje h0vno. Dneska prakticky podrhnul celou sezonu od Wimbledonu. Forehand nulový, každý druhy uder chyba, naivni náběhy na síť a to vše skončilo debaklem s Thiemem, který na TM v životě nic neuhral.
Reagovat
FerrariF50
jj souhlasím s váma hoši, bohužel. Ten wimbledon bylo prokletí a přesně jsem si říkal, že to tak bude :(
Reagovat
smazaný uživatel
Alespoň má motivaci porazit Djokovice.
Reagovat
FerrariF50
To by se musel proti dnešku sakra zlepšit a myslím si, že mu tahle prohra nepřidá. Nakonec lupne s Berettinim a bude prdel :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Ať prohraje.

Tuhle sezonu zabil za stavu 40:15 ve finále Wimbledonu. Tohle už v životě nevykoupi
Reagovat
FerrariF50
jj no je to tak a veze se to s ním jak železná koule připoutaná k noze :(
Reagovat
smazaný uživatel
Tak tak. Šance postoupit je brutálně malá, takže není moc o čem.
Reagovat
turista
Přece takového profesionála nemůže paralyzovat jedno prohrané finále Wimbledonu. Prostě má výpadky. A v Basileji vyhrál. Sezónní bilance asi 51:9. To je OK.
Reagovat
Marduch
ten Wimbledon jde za tebou, Kamile, ten jsi hrubě podcenil.
Reagovat
smazaný uživatel
:(
Reagovat
paddy
s prohraným finále ve Wimbledonu se srovnával 3 měsíce v roce 2009, letos to bude ještě horší
Reagovat
paddy
chybka, bylo to v r. 2008 a tehdy léto na betonech bylo také špatné

https://youtu.be/0owAj1S0hxU?t=5409
Reagovat
ipko
a ešte bez setu, už to bude ťažké na postup
Reagovat
smazaný uživatel
Ať se na mě nikdo nezlobí, ale tohle bylo nejhorší představení Federera od Cincinnati 2018. Dopadl jako hubkař a vynechana Paříž přinesla klasicky více škody, než užitku. Postup do semifinále je více, než absurdní. Šance mizivá a s tímto tenisem neporazi ani Berrettiniho. Hrůza přátele, hrůza, hrůza.
Reagovat
steve79
Rozdil je v pohybu a v rychlosti. Thiem se lepe pohybuje a tim padem Rogera přehrava.
Reagovat
ipko
koniec bohužiaľ :(
Reagovat
annah
Kolikrát že Thiem letos Rogera porazil? Dvakrát? Teď to vypadá na "do třetice".
Reagovat
ipko
Roger predviedol djokosmash
Reagovat
smazaný uživatel
Hodinu přemýšlím, ze zapas se najednou zastaví a z publika vyskočí klaun a řekne, ze je to apríl a nic z toho zápasu se nestalo. :D
Reagovat
Mayo
Mohol by to Thiem dotiahnuť v dvoch.
Reagovat
ipko
Thiemovi hraje všetko do kariet, aj s trochou šťastia odvrátil BB.. Roger to bude mať veľmi ťažké, aby to otočil na svoju stranu
Reagovat
smazaný uživatel
Ten BB odvrátil Thiem skvěle. Bohužel
Reagovat
ipko
nehovorím že nie, ale naozaj taký úder trafíš len párkrát z niekoľkých pokusov
Reagovat
spaniel
lol
Reagovat
ipko
teraz Roger uhral dosť dobre a v dôležitej chvíli na servise, ale chce to konečne brejk
Reagovat
Denis92
Lenze teraz aj Thiem zacal hrat dost dobre + je vo psychickej vyhode
Reagovat
ipko
hej určite, aj celková kvalita zápasu išla hore
Reagovat
Davor1
Ono celkovo tá jeho bilancia s Rogerom nie je vôbec náhodná, ani to, že ho už porazil ako na harde, tak aj na tráve...
Reagovat
Denis92
FH je uplne mimo a to je velky problem.
Reagovat
paddy
jsem zvědav, co ti Forehand odepíše ;-)
Reagovat
mahycek
Ne, ne, na to nemám nervy, takové chyby. Už je to posranej
vstup do turnaje i kdyby náhodou vyhrál. Vypínám, jdu si
pustit před spaním pěknej film , nezkazím si zbytek neděle.
Ráno se podívám....
Reagovat
ipko
Roger takýchto fans nepotrebuje :)
Reagovat
Mayo
Elegoš musí zamakať.
Reagovat
ipko
jaj no, tak to je bieda a šeď :(
Reagovat
Denis92
Roger 12/10
Thiem 4/7

Akurat, Roger spravil 7UE v 2gemoch, kde si stratil servis
Reagovat
ipko
na konci bude dôležitý len výsledok
Reagovat
smazaný uživatel
Hraje hrozně.

Kdyby byl Thiem top tak neřeknu ani půl slova, ale ten hraje taky tužku
Reagovat
smazaný uživatel
Pěkně, ještě jeden :-)
Reagovat
Denis92
Roger ak dnes prehra, tak s najvacsou pravdepodobnostou na turnaji konci.
Reagovat
steve79
Roger nestiha byt u uderu vcas a kupi chyby. Dvakrat ztratit servis v setu se neodpousti.
Reagovat
smazaný uživatel
Je úplně mimo, takové chyby z tak jasných pozic jsem dlouho neviděl. To je strašný výkon, nedá S na to dívat.

Nejhorší je, ze Thiem hraje průměrný tenis a i tak vyhrává.
Reagovat
annah
V hledišti nechybí Rogerův fanda, (do října) předseda dolní sněmovny John Bercow. V parlamentu jednou prohlásil: "The best thing about Switzerland is Roger Federer" :-)
https://twitter.com/i/status/1190091461062209542
Reagovat
paddy
Důležitější je Elina, která bude asi jediná z hráčů, jenž byla v Šen-Čenu i Londýně. Letos sice nevyhrála žádný turnaj, ale vleze všude :)
Reagovat
Davor1
Myslím, že ona v Londýne žije, na jej mieste by som sa išiel pozrieť tiež...
Reagovat
Denis92
Bez Gaela by tam podla mna nebola
Reagovat
Davor1
Tak jasné, je to jedno s druhým...
Reagovat
paddy
Spíš je tam kvůli Gaela, jinak by teď byli na dovolené u moře. Nemá času nazbyt.
Reagovat
Carloss
nemáte někdo na rogera stream?
Reagovat
d@ve
http://live.harleyquinnwidget.live/streamvideo13/federer-vs-thiem-live-stream-5065531.html
Reagovat
miledus
http://live.harleyquinnwidget.live/streamvideo13/federer-vs-thiem-live-stream-5065531.html
Reagovat
Denis92
Hlupe chyby od prvej lopticky, horsie zacat sa ani nedalo..
Reagovat
MarcelPersch
Klid Thiema postrádá jakoukoliv konzistenci na tvrdým povrchu a Roger už se rozehral.
Reagovat
Davor1
To platilo už aj v Indian Wells.
Reagovat
Denis92
Ty vole to bol zase darovany gem a set.
Reagovat
Davor1
Si priamo na zápase? :)
Reagovat
Denis92
Az od utorka som v Londyne. Som sa tesil na zapas Roger - Novak a zrejme sa na uvod budem musiet uspokojit s Berrettinim :)
Reagovat
mahycek
Roger začíná opravdu výborně, prohraným servisem.
Reagovat
smazaný uživatel
Roger je hlavně úplně mimo
Reagovat
MarcelPersch
Snad to Thiem udělá aspoň zajímavé.
Reagovat
Patik
Nerozumiem čo tu ako niekto vlastne čakal..veď Mateo je tu do počtu..Djokovič ho zotrel s prehladom a s Federerom to nebude o nič lepšie.
Reagovat
MarcelPersch
S Federerem to bude ale z jiného než herního důvodu.
Reagovat
Patik
myslím si že Djokovič ho predpripravil na ďalší zápas ..ten prvotný stres z účasti na turnaji majstrov trošku opadne a v ďalšom zápase si myslím že predvedie o čosi lepší výkon..ale zase dostať Federera v hale tiež nieje výhra na psychiku..ale bude to lepšie..musel s tým počítať že to nebude jednoduché.
Reagovat
Kozoroh
https://pbs.twimg.com/media/EIvVl66XYAABtbo.jpg

Pořadí sestavil Tennis Magazine. Z čeho může mít Djokoland radost je, že Novakova vítězství obsadily první tři místa :-)
Reagovat
paddy
W19 neměl nejlepší kvalitu, pouze byl napínavý pro stádo
Reagovat
Kozoroh
https://www.twitter.com/CristinaNcl/status/1192329252139606016

5 No1eho zápasů se umístilo v TOP 10, z toho 4 vítězství :-)
Reagovat
paddy
V těchto žebříčcích jsou z principu pouze dlouhé a vyrovnané zápasy. Nikdy tam nebude zápas, kdy někdo přejel někoho jiného. Nudný výsledek totiž nikoho nezaujme.
Chybí tam např. AO19 Djo-Nad

nejtrapnější je Isner - Mahut: zombie sotva chodící po kurtu, to snad nikdo nemůže myslet vážně
Reagovat
panzer.dragon
první tři WIN djoka proti jeho největším soupeřům, prostě djoker.. velký zápasy by mu šly :-)
Reagovat
Ereinion
W19 je možná nejlepší co se týče napínavosti..ale určitě to není nejkvalitnější zápas dekády...pokud to má být pětiseťák a zároveň co nejlepší tenis, tak bych zvolil pravděpodobně Wawrinka v. Djokovic z AO13, nebo jeden z těch epických pětiseťáků Djokovic vs Nadal, buď AO12, nebo FO13
Reagovat
smazaný uživatel
W19 v podání Simony byl super zápas.
Reagovat
smazaný uživatel
Talian má posobivy FH, a skvely servis, ale posobi neohrabane. Velakrat mam dojem, ze vobec nerozmysla, navyse pohyb, return a BH javia sa chronickou prekazkou. U mna druhá vlna next gen. Taký druhý Gonzales, divácky vábivé zbrane, ale ohromné rezervy.
Reagovat
Davor1
Tvl, chápeš, že to bol ešte pred rokom challengerovy hráč? V dvadsiatke hral ešte futures, nebol to nejaký supertalent, pamätám si, ako na neho bol kurz na nejakom talianskom challengeri proti lopate Lackovi skoro 4.

Je jasné, že má stále veľké rezervy v niektorých veciach, však kto by to bol pred rokom povedal, že Berrettini bude dnes na TM? U neho je neskutočný ten herný pokrok za tak krátky čas, v podstate mu trvalo len rok, než sa dostal z challengerov do top10. Pozri na takého Čoriča, ktorý je rovnako starý, čo ten o sebe vyhlasoval pred rokmi, keď o Berrettinim ešte nikto nemal ani chýru, ani slychu? A kde je dnes jeden a kde druhý? Za mňa Berrettini má rovnaký potenciál do budúcna ako Zverev či Tsitsipas, v podstate ako všetci mladí...
Reagovat
smazaný uživatel
Chápem, čo sa progresu týka, bezpochyby, klobuk dole..

Asi som k nemu krutý, ze ho porovnávam s hviezdami next gen. Ale je tusim o 2-3r starsi od Zvereva s Tsitsipasom, takze si v tejto chvíli naozaj myslim, ze bude vykonnostne za nimi.

Inak na jeho priklade sa ukazuje, ze v tenise moc neplati pravidlo, ze si tak silný, jak slabá je tvoje slabina. Hrac so super úderom asi urobi vacsi vysledok, nez hrac bez slabiny, ale s absenciou vystavného úderu.
Reagovat
Davor1
Od Zvereva je starší o rok, od Tsitsipasa o 2. Je to Medveďov rovesník. Ale podľa mňa tam ten jeden/dva roky nehrajú nejakú rolu, aj Medveď sa dostal na top úroveň výrazne neskôr ako Zverev a dnes je napriek tomu už výsledkovo pred ním.

Ja som Berrettiniho fakt sledoval od jeho začiatkov na challengeroch, takže ho viem celkom dobre zhodnotiť. On má podľa mňa skvelú mentalitu a ešte sa herne zlepší a presne ako hovoríš, už teraz má tie svoje silné zbrane na takej úrovni, že aj napriek niektorým jasným rezervám mu to stačí na top10. On má okrem toho super FH aj veľmi šikovnú ruku, má parádne dropshoty a nebojí sa ich hrať ani na big pointoch, na servise má veľkú perspektívu... Ale samozrejme musí ešte extrémne pracovať a drieť, ak chce hrať v budúcnosti v top10 prvé husle no...
Reagovat
Pe3k
To byl teda ale nudný zapas.
Reagovat
Kozoroh
Naopak, byla to ukázka No1eho brilantnosti :-)
Reagovat
Pe3k
no a zápas byl nuda
Reagovat
turista
Plně souhlasím. Ať už je aktuální pořadí jakékoliv nejlepším hráčem roku 2019 je Novak.
Reagovat
turista
Nerozumím tomu proč se tady lidem nelíbí Djokiho tenis zatímco Nadaluv žerou. Herní systém obou je podobný. Rozdíl je pouze ten že Rafa hraje brutální silou a Novak je chirurgický přesný.
Reagovat
Fandina
A Novak má set nad Džumhurem.
Reagovat
Fandina
A konec, dvakrát 6:1 pro Novaka.
A vysílala to slovenská Dvojka.
Reagovat
svetova.dvojka
Turnaj mistrů má v posledních letech úroveň Challengeru , takže podobné zápasy mě vůbec nepřekvapují...
Holt hráči už jsou na konci roku moc vyšťavení a nemají sílu ani vůli bojovat a poprat se o výsledek...
Jen shrábnou prachy a na chvíli si jdou zapinkat...

A to se ještě za 2 týdny bude hrát Davis Cup...
Reagovat
stopan
no to len svedci o konkurencieschopnosti hracov ATP, oproti rokom minulym to ide z roka na rok kvalitou dole, a big 3 si v pohode moze zbierat grandslamy aj v pokrocilom veku po 30tke, najma Nadal, ktory po 30 snad uhral na betonoch viac ako v jeho najlepsich rokoch
Reagovat
MarcelPersch
Před 30 vyhrál 3 hard GS, po 30 jen 2.
Reagovat
stopan
pred 30 tkou bol na okruhu cca 12 rokov, teraz ma 33 a pri tej konkurencii a stasti na zreby nevidim problem na dalsie sance na grndslam.
Reagovat
spaniel
Beretrigemy dostal slusny vyprask... zlaty Bautista.
Reagovat
Kozoroh
Fakt je, že by pak No1emu opět fandil gigin :-)
Reagovat
marsden
Asi rychlej povrch co:))) Mateo, na tebe se vyplati setrit a koupit listek za stovky liber:)))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist