Djokovič: Nadal s Federerem jsou stále nejlepší

13. 3. 2011, 18:56
Aktuality 13
Především novináři si ve světě už nějakou dobu pohrávají s myšlenkou, že mužskému tenisu neohroženě nevládnou jen Roger Federer a Rafael Nadal. Novaku Djokovičovi dokonce předhazují, že právě on je teď nejlepším hráčem planety. To ale Srb rezolutně popírá.
Novak Djokovič

Novak Djokovič letos ještě neprohrál. Včetně Hopman Cupu odešel jako vítěz již z šestnácti utkání. Ovládl Australian Open a prestižní turnaj v Dauhá. Dvakrát porazil Federera a Berdycha, jednou Murrayho. A čím dál častěji tak slyší, že je nejlepším tenistou světa.

To však ale - při pohledu na žebříček zdaleka není. Alespoň zatím. Už za osm dní se sice může dostat před Federera na druhé místo a vyrovnat své maximum, na vedoucího Rafaela Nadala ale ztrácí propastných 4590 bodů. Minimálně do léta tak může manko na vítěze tří z posledních čtyř grandslamových turnajů pouze stahovat.

Sám vítěz loňského ročníku Davisova poháru zůstává nohama na zemi s respektem k švýcarsko-španělskému tandemu, který z posledních 31 grandslamů nevyhrál jen šest. Dvakrát se o to na Australian Open (2008 a 2011) postaral právě Djokovič.

"Výsledky za posledních pět let ukazují, že toho dokázali opravdu hodně. Já jsem stále třetí na světě. Vím, že jsem vyhrál grandslam a letos ještě neprohrál, ale oni jsou stále světovou jedničkou a dvojkou a na velkých turnajích toho dokazují mnohem více, než kterýkoliv jiný hráč na okruhu. Proto jsou pořád nejlepší oni," řekl třiadvacetiletý rodák z Bělehradu.

"Ale je pravda, že jejich dominance za poslední dva roky asi už není tak jednoznačná, jako dříve," přiznal Srb. Když odpovídal na komentář, že právě on je teď nejlepším hráčem světa, řekl: "Hezky se to poslouchá."

V současné době Djokovič hraje na turnaji Masters 1000 v Indian Wells, a pokud zopakuje triumf z roku 2008, bude světovou dvojkou. Na druhé místo před Švýcara se dostane i v případě, že ve finále prohraje a Federer vypadne nejpozději v semifinále, nebo sám dojde do semifinále a šestnáctinásobný grandslamový vítěz Federer nepřejde 3. kolo.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

13
Přidat komentář
smazaný uživatel
Berdych vyhrál to je fajn. ale málo kdy trefí první servis do dvorce a to je to co ho sráží do průměru. Chce to aspon 75% do dvorce a pak se nemusí bát nikoho.
Reagovat
smazaný uživatel
Seš přehnaně skromnej / málo náročnej. 75 % prvních servisů do dvorce mívají konyistentně tak maximálně ti hráči, kt. první servis jen uvádějí do hry.
Reagovat
EllNino
podle me neunesla tíhu zodpovědnosti, protože se od ni ocekava, ze bude porazet kohokoli
Reagovat
smazaný uživatel
co se s tou Na Li stalo že nejdřív prohrála se Zakopalovou a ted s Peng. Přitom předtím byla ve finale AO a vyhrala turnaj předtím. To je brutální propad výkonosti?
Reagovat
smazaný uživatel
No, ne že bych čekal, že Ivanovičovou porazí, ale myslel jsem, že se bude držet víc. Když si eště vezmeme, že jeden game jí Ana doslova darovala, když dala čtyři dvouchyby za sebou. :-(

Je to stejně divný, že Petra s Bárou tak zápolí, když na Li nebo dokonce i Ivanovičová ji jsou schopné přejet bez problémů. Přitom bych řekl, že Petra je určitě lepší hráčkou než Ana (nebo přinejmenším bude).
Reagovat
smazaný uživatel
ta strýcová to je ale mrcha. vyřadí Kvitovou a pak trapně prohraje s Ivanovičovou. Přitom kdyby to Petře pustila tak mohla dojít hodně daleko.
Reagovat
smazaný uživatel
A proč by jí jako měla proboha něco pouštět?!?
Reagovat
smazaný uživatel
protože jde o turnaj mistryn
Reagovat
smazaný uživatel
Bože, bože, ty děláš, jako kdyby turnaj mystriň byl za 14 dnů. Petra bude muset svou formu a výkonnost projevit ještě na hodně turnajích, než bude moct vůbec pomejšlet na turnaj mistryň.
Reagovat
smazaný uživatel
Momentalne nie je ziadny-podla mna su momentalne s prvi 3traja na rovnakej urovni a mozme hodnotit po IW, Miami ked skoncia. Inak Novak neprehral 17 zapasov uz v rade- 2DC na konci roka, 7 AO, 3Hopman a 5 Dubaj. Je pravda ze ma asi najlepsiu formu momentalne ale aj Soderling ma na papieri fantasticku formu... okrem prehry s Dolgopolovom tuto sezonu 3 turnaje vyhral- zo 4.. preto pockajme po IW a Miami a mozme povedat kto je TERAZ najlepsi- inac co sa tyka tej dominancie tak nie je taka aka bola to je jasne- skor ide o to ze Roger ani Rafa nie su uz taky dominantny- Roger - vek nezastavime a Rafa- stale zraneny- 2009 Rafa bol poznaceny zraneniami, minuly rok zas Roger okrem AO na GS nic moc- sice Rafa vyhral 3 GS minuly rok ale fakt je ze RG sa dalo cakat, Wimbledon- kedze Roger bol tragicky tak vyhral RAfa- pricom mal namale 5 setov s Haasem a Petzschnerom... finale Berdych-prve finale v zivote, jedine US open je uspech co sa GS tyka minuly rok u Rafu si myslim- bol to jeho prvy GS ked zacal servovat jak sa patri na No.1 hraca, a zrazu skoncilo US open a jeho super servis je prec.. cize to ze Rafa vyhral RG- viac menej kazdy to cakal, to ze vyhral US open to bolo impozantne akym sposobom- stratil minimum servisov, 1 set, a Wimbledon- to vyhral sice ale 5setov hral s niktosmi a vo finale bol prvofinalista- daco ako Soderling RG 2009 proti Rogerovi. Napr. Novak vyhral teraz AO dominatne, podobne ako Rafa vyhral US open. Ale taka dominancia aku mali ta uz asi nikdy nebude, aj preto lebo Novak dozrel- dospel a Delpo bude coskoro spat.
Reagovat
smazaný uživatel
Já bych to zhodnotil asi tak, že nejlepším hráčem současnosti je Nadal (o tom žádná) a nejlepší formu má Djokovič. Co se týče Rogera, to je pořád veličina, kterou bych v žádném případě nepodceňoval - letos prohrál dvakrát s Djokerem, jinak vyhrával s přehledem (až na ten pětiseťák se Simonem, ale ten hrál v tom zápase opravdu výborně). Já bych ho zařadil na třetí místo, ale jen o malý kousíček za ty dva. Soderling sice povyhrával, co mohl, ale zase nikoho z té úplné špičky letos neporazil. Andy Murray je momentálně úplně mimo a zbytek na ty první 3 prostě nemá. Výjimkou budiž Del Potro a v brzké budoucnosti asi i Raonic, ale to se projeví nejspíš až v druhé části sezóny.
Reagovat
smazaný uživatel
tak myslím že Roddick má na to aby ty 3 občas porazil. hlavně na površích které mu nejvíc sedí a taky před domácím publikem
Reagovat
VlS
Občas může kdokoliv porazit kohokoliv, ale to je něco jiného, než je porážet.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist