Djokovič o rozchodu s Vajdou: Marián už je prostě unavený z cestování, jiný důvod není

25. 4. 2022, 12:42
Aktuality 12
Novak Djokovič na začátku března ukončil dlouholetou spolupráci s trenérem Mariánem Vajdou, který ho dovedl ke všem 20 grandslamovým vavřínům. Dle slov světové jedničky je jediným důvodem rozchodu to, že slovenský kouč už nechce cestovat. Oznámil to během ceremoniálu po finálovém utkání v rodném Bělehradu.
Profily hráčů
Novak Djokovič

"Marián hodně cestoval už jako hráč, pak trénoval Dominika Hrbatého a další tenisty a se mnou strávil 15 let... už je z cestování prostě unavený, to je důvod, proč jsme ukončili spolupráci," řekl Djokovič při ceremoniálu, během něhož na kurt Vajdu pozval, aby stál po jeho boku. "Jsem rád, že se můžeme takto rozloučit a můžu mu poděkovat před domácími fanoušky," dodal.

Kromě Vajdy se lídr žebříčku ATP rozloučil také s fyzioterapeutem Miljanem Amanovičem, který už rovněž nechce cestovat. Přesto s Djokovičem zůstane v blízkém kontaktu, protože 34letý rodák z Bělehradu plánuje Novak Tennis Centre předělat na tenisovou akademii a podle jeho slov bude Amanovič jedním z klíčových lidí. "Miljan už má také dost nacestováno, navíc má tři děti. Jsem nadšený, že přijal mou nabídku pracovat v tenisové akademii, znamená to pro nás strašně moc."

Djokovič v tuto chvíli neuvažuje o tom, že by svůj realizační tým rozšířil. "Zatím ne, mám Gorana (Ivaniševiče, trenér), Marca (Panichiho, kondiční trenér) a Uliho (Badia, fyzioterapeut)."

Majitel 20 grandslamových trofejí kvůli odmítání vakcíny proti Covidu-19 odehrál svůj teprve třetí letošní turnaj. Jeho dalšími zastávkami budou Madrid, Řím a French Open, kde bude obhajovat titul a útočit na vyrovnání rekordu Rafaela Nadala.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

12
Přidat komentář
paddy
tým je momentálně oslabený a nutně potřebuje posílit

chce to návrat Pepeho Imaze smile smile smile
Reagovat
Krisboy
Nebo Valverdua smile
Reagovat
Rafaeoli25
Nebo může Toniho Nadala..smile
Reagovat
Marduch
Djokovic neřekl, že "jiný důvod neni". Redakce je u titulků občas kreativnější, než by bylo zdrávo:-)
Reagovat
steve79
Jestli bude Rafa na French open fit, tak bude nejvetsi favorit za posledni roky. S Novakem moc pocitat nemuzeme. Jediny Alcaraz mu muze vzit set.
Reagovat
Patik
Tomu ver Alcaraz rulez..podľa mňa French Open v suchom tričku..smile
Reagovat
turista
French Open nelze vyhrát v suchém tričku. Djokoviče a všechny ostatní bych rozhodně nepodceňoval. Nadal bude hrát po úrazu a bude mu 36 let. Může mu dojít šťáva stejně jako včera Novakovi.
Reagovat
Patik
ale Alcaraz je proste super talent..obidvoch schová do vačku.smile
Reagovat
turista
Může být.
Reagovat
Rafaeoli25
No supertalent bezpochyby je, zbytek je jen tvůj sarkasmus, který ale není na místě, nikdo tu neříká, že je to nějaký horký favorit na titul, jen že určitě alespoň šanci na titul rozhodně má, i proto, že Nadal musí znovu nahodit řetězy, Nole je kde je a Tsip nehraje tak dobře jako loni.
Reagovat
Pe3k
Set mu může vzít více lidí. Tsitsipas, Schwartzman, Šapo apod., ale Djokovic bude hrozba až tak na US open nebo spíše AO.
Reagovat
Ereinion
USO, AO - pokud ho tam vůbec pustí
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist