Djokovič po deseti letech prohrál s Kohlschreiberem! Federer a Nadal nezaváhali

13. 3. 2019, 07:00
Aktuality 133
ATP INDIAN WELLS - Pětinásobný šampion Novak Djokovič se na Masters v Indian Wells nedostane třetí rok po sobě ani mezi osmičku nejlepších. Letos skončil dokonce už ve třetím kole, v němž prohrál s Němcem Philippem Kohlschreiberem, který Srba porazil podruhé v kariéře a připsal si tak premiérový skalp světové jedničky. Naopak nezaváhali Rafael Nadal a Roger Federer, který uspěl v repríze předloňského finále proti krajanu Stanu Wawrinkovi.
N. Djokovič a P. Kohlschreiber (© AFP)

Novak Djokovič v Indian Wells získal 5 ze svých 32 titul z turnajů Masters, od triumfu v roce 2016 ale už třikrát vypadl nečekaně brzy. V roce 2017 prohrál v osmifinále s Nickem Kyrgiosem, loni ve druhém kole nestačil na Japonce Tara Daniela a letos ve třetím kole ztroskotal na Philippu Kohlschreiberovi

Jednatřicetiletý Srb přitom z předchozích devíti vzájemných duelů prohrál pouze jeden a to již v roce 2009 na antukovém Roland Garros. Před soubojem v Kalifornii vyhrál dvanáct setů v řadě. 

Sérii však prodloužit nedokázal. V duelu, který byl v pondělí už ve druhém gamu kvůli dešti přerušen a dohrávat se musel v úterý, využil jediný z pěti brejkbolů. A to až za stavu 4-6 a 2-5, kdy soupeř poprvé podával na vítězství. Druhý brejk ale Djokovič nesmazal a prohrál dvakrát 4-6.

První hráč světa Djokovič tak v patnáctém letošním utkání podruhé prohrál a poprvé neuhrál ani set. První porážku utrpěl v semifinále turnaje v Dauhá, kde proti Španělu Robertu Bautistovi neudržel náskok setu a brejku.

"Cítil jsem dobrou formu, měl jsem dobře natrénováno. Ale byl to jeden z těch dnů, kdy jsem nehrál dobře. Gratuluju soupeři, hrál takticky opravdu dobře a dostal mě z mé komfortní zóny. Vyhrát si zasloužil a znovu dokázal, že dokáže hrát proti špičce," komentoval Djokovič.

Pětatřicetiletý Němec Kohlschreiber, který v předchozím kole vyřadil čerstvého šampiona z Acapulka Nicka Kyrgiose, zaznamenal 25. skalp hráče Top 10, ovšem světovou jedničku porazil poprvé v kariéře. 



Po vypadnutí Djokoviče nezůstal v horní polovině pavouku žádný hráč Top 10, naopak jsou ve hře i méně očekávaná jména. Kromě Kohlschreibera jsou v osmifinále Dominic Thiem, Gaël Monfils, Milos Raonic, Ivo Karlovič, Jan-Lennard Struff, Jošihito Nišioka a Miomir Kecmanovič.

Na Kohlschreibera v osmifinále čeká další neoblíbený soupeř a navíc ve velmi dobré formě hrající Francouz Gaël Monfils, s nímž ve vzájemné bilanci prohrává 3-13.

Djokovič ale na další Masters do Miami ještě neodletí. V Indian Wells totiž pokračuje ve čtyřhře, na první společné akci s Italem Fabiem Fogninim vyřadili i favorizovanou dvojici Rojer/Tecau a postoupili do semifinále.

Federer a Nadal pokračují bez ztráty setu
Ve spodní polovině pavouku naopak dva největší favorité pokračují. Roger Federer, jenž v únoru v Dubaji získal jubilejní 100. titul, si v repríze finále z roku 2017 poradil 6-3 6-4 s krajanem Stanem Wawrinkou. Vedení ve vzájemné bilanci zvýšil na 23-3, mimo antuku s Wawrinkou nikdy neprohrál.

"Myslím, že jsem od začátku hrál dobře. Můj herní plán fungoval, dokázal jsem hrát variabilně, hlídat si servis a být nebezpečný na returnu," pochvaloval si Federer, který Wawrinku porazil i v 17. vzájemném duelu na tvrdém povrchu, z toho počtvrté v Indian Wells.

V osmifinále se pětinásobný švýcarský šampion Federer střetne poprvé s Britem Kylem Edmundem. Ten si i počtvrté poradil ve dvou setech s devět zápasů neporaženým Radu Albotem z Moldavska a svou neporazitelnost prodloužil na 8 utkání. Před dvěma týdny totiž v Indian Wells vyhrál challenger.



Rafael Nadal v prvních dvou zápasech ztratil dohromady jen šest gamů. Po Donaldsonovi neměl slitování ani s Argentincem Diegem Schwartzmanem, kterého smetl 6-1 6-3 a vyhrál tak i sedmý vzájemný zápas

V osmifinále trojnásobného španělského šampiona vyzve poprvé Srb Filip Krajinovič, který zaskočil čtrnáctého nasazeného Rusa Daniila Medveděva a potřetí v kariéře postoupil do osmifinále turnaje Masters 1000.

Světová sedmička Japonec Kei Nišikori znovu po dvou týdnech překvapivě prohrál třísetový duel s Hubertem Hurkaczem. V Indian Wells 22letý Polák zvítězil 4-6 6-4 6-3, připsal si druhý skalp hráče Top 20 a zároveň Top 10 a postoupil do čtvrtého kola.

V něm se 67. hráč světa Hurkacz, který až v Kalifornii slavil první výhru na turnaji Masters, utká s Denisem Shapovalovem. Devatenáctiletý Kanaďan ve třetím kole
porazil 6-4 6-2 světovou jedenáctku Chorvata Marina Čiliče.

• ATP MASTERS 1000 INDIAN WELLS •
USA / Kalifornie, tv. povrch, 8.359. 455 dolarů
úterní výsledky (12. 03. 2019)
• Dvouhra - 3. kolo •
Kohlschreiber (Něm.) - Djokovič (1-Srb.) 6-4 6-4
Nadal (2-Šp.) - Schwartzman (25-Arg.) 6-3 6-1
Federer (4-Švýc.) - Wawrinka (Švýc.) 6-3 6-4
Hurkacz (Pol.) - Nišikori (6-Jap.) 4-6 6-4 6-3
Isner (8-USA) - Pella (32-Arg.) 6-3 6-4
Shapovalov (24-Kan.) - Čilič (10-Chorv.) 6-4 6-2
Chačanov (12-Rus.) - Rubljov (Rus.) 7-5 6-3
Krajinovič (Srb.) - Medveděv (14-Rus.) 6-3 6-2
Edmund (22-Brit.) - Albot (Mold.) 6-3 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

133
Přidat komentář
Roger_Federer
Ty nemas v Juyznej :) Amerike nic lepsiho na pracu, nez 20hodin v kuse fabulovat na TP?

Uzivas si dovolenku, nebo vypadnuti Djokovice ti opet vlilo krev do zil a citis, ze Rafa by mohl titul z hardu...
Ano prisla doba, kdy aj Rafa potrebuje, aby mu Novaka nekdo odstranil z cesty, jinak si k titulu ani necuchne.
Reagovat
smazaný uživatel
99% jeho příspěvků jsou výmysly, lži a podmnožinky. Nemá rodinu, ani není na dovolené. Jenom troluje na TP. Forehand no.
Reagovat
Kojinho
Jediný, co mu věřím je, že nenávidí Federera, je Slovák a kupuje si děvky.
Reagovat
smazaný uživatel
Napis mi telefónne číslo a pošlem ti lokalizáciu do Hoštic :)

A nezávid, snad sa dostanes aspon do Tatier..
Reagovat
smazaný uživatel
Utri slzu..Roger Federer :)
Reagovat
FerrariF50
Roger jede, tak jen tak dál :)
Reagovat
smazaný uživatel
Když nechytne blackout, tak má IW bez ztráty setu.
Reagovat
spaniel
Alias, kdyz neprohraje, tak vyhraje.
Reagovat
Patik
Tomu ver..pokiaľ neskratuje v hlave ako na niektorých turnajoch tak je to tam.
Reagovat
Kozoroh
No1eho působení v IW dopadlo v posledních třech letech neslavně - 2017 prohrál s Gyrosem v OF, v době, kdy si procházel herní krizí; 2018 porážka s Danielem v 2. kole, kdy se zbrkle vrátil na Tour po operaci lokte; ale jak si vysvětlit letošní nezdar s Kohlim v 3. kole, když je opět světovou jedničkou a úřadujícím vítězem tří GS? Je patrné, že Masters podniky už nejsou pro Novaka takovou motivací, jakou bývaly v minulosti, to mj. naznačovala nepřítomnost Vajdy v boxu. Herní neaktivita (bez odehrané 500) nepochybně přispěla k této předčasné prohře.

Je ironické, že od doby, co centrální kurt pojmenovali po něm, tak v IW nedošel 3x za sebou do ČF :-\
Reagovat
Nola
v 1.sete mal dost BB, ale nevyuzil, naopak Kohli hned ten prvy, 2.set nejde hodnotit, mal snad 2 hry, kde hral dobre

v Dohe mal v boxe jedneho brata, skoncil v SF, teraz oboch a skoncil ovela skor, v Dohe hral stvorhru, tu hra stvorhru, nie som poverciva, ale uz zacinam byt :D

celkom blbost, ze nemal motivaciu, body sa zbieraju aj na Masters a su velmi dolezite, kazdopadne Kohlimu nejde nepriat, vzdy sa mi pacila jeho hra
Reagovat
smazaný uživatel
Důležité jsou jenom turnaje, kde hraje Nadal a kde vyhraje. Vše ostatní je trénink, rozehravka. Takže vlastně French Open
Reagovat
Kozoroh
Ne, že-by neměl žádnou motivaci, ale Mastersy už nejede na plný plyn, ostatně v MC nebude hrát, ačkoliv bydlí nedaleko místa turnaje. Osekává herní plán, jak to jde.
Reagovat
Patik
Už ich ,,nepotrebuje...skompletizoval zbierku čo bolo asi to posledné čo sa Masters podnikov týka pre neho..každý masters vyhral niekoľko krát drží tiež rekord v počte titulov Masters ak sa nemýlim..a za bodmi sa tiež nemusí roztrhať.
Reagovat
smazaný uživatel
Napísal si tri informácie. Skompletizoval Masters, každý vyhral viackrát, drží rekord v počte titulov.

Z troch faktov si trafil jeden, myslím, že Kamila mala minule podobnú úspešnosť, keď písala o H2H Kyrgiosa so špičkou. Vy dvaja ste takí vyrovnaní. Rivali :)
Reagovat
smazaný uživatel
Lepší rivali, než curaci z Blavy :)
Reagovat
Patik
tak som sa sekol o koľko o jeden titul ? to je fuk..Nole ovládol všetky Masters aj keby ich mal len toľko koľko je Masters podnikov..stále je to aspoň pre mňa lepšie ako mať 20 razy jeden turnaj.
Reagovat
FerrariF50
No je tu ještě někdo lepší, sice má většinu těch titulů z antuky (jak jinak) z těch "lehčích" masters, kde potřebuje k vítězství jen 5 výher a ne 6 (první kolo nepočítám) jako třeba tady v IW nebo Miami, ale má ještě o jeden víc. Stejně nechápu, jak může být stejně ohodnocen body turnaj, na který stačí o výhru méně, což je dost zásadní.
Reagovat
smazaný uživatel
Lol, na vsetkých Masters staci vyhrat 5 zápasov, okrem IW, Miami..Takze sedem z deviatich je tých lahsich :)...

Hadaj kolko ma Rafa IW, mimochodom??..:)
Reagovat
FerrariF50
No je to tak, ano 7 z 9 je těch lehčích. IW a Miami jsou rozhodně nejtěžší turnaje hned po GS, nebo co se ti na tom nelíbí ? Že IW 3x vyhrál si jsem vědom a co jako ?
Reagovat
smazaný uživatel
Su tazsie o jeden zapas s hracom mimo top 50.

Vážna vec.
Reagovat
FerrariF50
Na tom nezáleží, prostě je potřeba se na tu výhru více nadřít, proto jsou
nejnáročnější GS, je rozdíl prostě muset vyhrát 7x nebo jenom 5x. Podle toho co říkáš, by první 3 kola vůbec vlastně nemuseli být a mohlo by se začít až od osmifinále, ale jak jistě víš, kolikrát se projít přez první kola nedaří ani těm nejlepším. Že IW a Miami jsou nejtěžší turnaje tak to prostě je a vyhrát takhle náročné turnaje když jdou ještě hned za sebou a není čas na odpočinek se nepodaří jen tak někomu. Někomu se to nepodařilo dokonce ještě nikdy :)
Reagovat
smazaný uživatel
Takze vyhrat 6 zápasov za 10 dni je tazsie, nez 5 za 7?
Reagovat
FerrariF50
Podle mě určitě je, protože každý zápas se nemusí vydařit a může to být soupeř, do kterýho by to člověk opravdu neřekl, že může potrápit či dokonce vyhrát. Však třeba jako teď 39. hráč Kohlschreiber vyřadil dle každého největšího adepta na titul. Ten jeden zápas může (i když samozřejmě nemusí) udělat hodně. Proč se asi IW říká "pátý grandslam". Podle mě by měli všechny masters mít stejné podmínky, když je za ně stejně bodů. Nevím proč musí mít Amíci zápas navíc oproti ostatním, z mého hlediska jsou tím IW a Miami rozhodně nejtežší, mají stejně kol jako GS, mělo by za ně být alespoň 1300 bodů.
Reagovat
smazaný uživatel
Uvedomujes si, ze ten 39hrac by cakal nole uz v prvom kole na inych Masters?..

Vyhrat 5 zápasov za 7 dni je podla mna tazsie nez vyhrat 6 za 10 dni, ked je prvy zápas s hracom mimo top 50.
Reagovat
dappe
Háček je v tom, že je to 6 zápasů za 8 dní, ne za 10.
Reagovat
smazaný uživatel
Jáj, ty riešiš najhoršiu možnú alternatívu, takze 6/8...No tak ano, to na iných Masters zacinaju najlepsi často az v stredu, takze to majú 5/5...Dobre si poznamenal. Ty si zlatý chlapec.
Reagovat
dappe
Není to nejhorší varianta, ale průměr. Místo toho povyšování se, na které absolutně nemáš kapacitu, se zkus podívat na současný turnaj a za jakou dobu to musí odehrát Federer s Nadalem, pokud chtějí titul.
Reagovat
smazaný uživatel
Moze to byt 6/8 alebo 6/9, podla pavúka a nasadenia...

6/8 je najhoršia varianta, Ty priemer :)
Reagovat
FerrariF50
No pleteš se, v r. 2017 to měl Roger v IW 6/7. Tak i tak, IW a Miami jsou nejtěžší turnaje po GS, já to takhle vidim, chápu, že ty ne.
Reagovat
smazaný uživatel
2017 som naozaj neodsledoval. V poriadku. Sto ľudí, sto chutí..6/9 je taktiez bežné..

Pri 5/7 a 6/10 som narazal na dlzku turnaju, predpokladám, ze v prvy den turnaja su uz hraci v dejisku.
Reagovat
dappe
Jsi úplně mimo.
Reagovat
smazaný uživatel
Stejne kol ako GS?..

To nemaju, pre najlepsich je len 6, a hra sa na dva vitazné, brnkačka, sranda turnaj :)
Reagovat
peRFect
Sranda turnaj?Tak dobře že se chvástáš,jak si Rafa udrží rekord z tisícovek,aneb sranda turnajů :-)
Reagovat
smazaný uživatel
nadsazka
Reagovat
smazaný uživatel
Proste sa sústredí na GS, rovnako ako Nadal. Nebude chodiť na béčkové turnaje typu Dubaj, Rotterdam a naháňať body, či tituly. Je to holt daň najlepších.
Reagovat
PetaM
Jasně, za to Dauhá je úplný výkvět prestižního turnaje za nejvíce bodů ...
Reagovat
smazaný uživatel
Dauhá je špecifické, keďže to je prvý turnaj po dlhej zimnej prestávke a slúži ako warm up pred GS. Aj pre je to najlepšie obsadená 250ka.
Reagovat
smazaný uživatel
Nebo tie break tennis, fast 4 tennis, exhibice sejka Al koukouta, Barcelona. Proste ty top turnaje. Petrzel zase jede svou show
Reagovat
Patik
Bečkove turnaje ako Dubaj Rotterdam sú o ničom..treba sa sústrediť na grandslamy a Acapulco.:)
Reagovat
smazaný uživatel
Abu Dhabí, China Open, Peking, Basilej, Mexiko, Qatar, Argentina, Rio. Já se mu nedivim se statistikou 19-26 na hardovych turnajích nic moc jiného nezbývá.
Reagovat
Patik
vydrž ešte chvílu a začne vyťahovať vzájomné zápasy s Federerom a grandslamové štatistiky z pred desiatich rokov.
Reagovat
smazaný uživatel
Na antuce
Reagovat
smazaný uživatel
Obsahovo si dnes ideš svojou cestou. Trochu odveci, ale to uz k tebe tak trochu patrí..
Reagovat
smazaný uživatel
U tebe je pravda od věci prakticky pořad, takže jsem klidný.
Reagovat
No-le
Nepřítomnost Vajdy nemusí naznačovat vůbec nic. Moya taky nesedí v Nadalově lóži...
Reagovat
turista
Přesně tak. A nemyslím si, že by ho tisícovky Masters nemotivovaly i když je má všechny vyhrané aspoň 1x. Jednoduše se Novakovi nedařilo a měl černý den. Ke klidu mu jistě nepřidalo velké dusno kolem odchodu Kermodeho. Tak tam bude asi Gimelstob. Ten byl kdysi špičkovým světovým deblistou tak tomu rozumí.
Reagovat
smazaný uživatel
Nemotivovaný a prihlásený do stvorhry?..

To nedáva zmysel.
Reagovat
turista
Smysl to dává. Píšu, že si nemyslím, že by nebyl motivovaný na tisícovky. To znamená, že motivovaný na ně je. Při přibližném výpočtu výdělků tenistů jsem se spletl v počtech 50x15 je 750 a ne 900 jak jsem napsal.
Reagovat
Mayo
Nebude to Nojeho jízda (;
Reagovat
Nola
Po vypadnutí Djokoviče nezůstal v horní polovině pavouku žádný hráč Top 10, naopak jsou ve hře i méně očekávaná jména. Kromě Kohlschreibera jsou v osmifinále Dominic Thiem...

Dominic vypadol z TOP10, alebo sa uz pocita, ze padne s Esovicom?
zase sranda clanok
Reagovat
Patik
Presne som to vedel Nole sa zlakol Monfilsa v ďalšom kole..občas tam bolo cítiť nerozohranosť a mal som pocit že bojuje hlavne s podmienkami..myslím si že keby sa hral zápas v pôvodnom čase a nazačalo by pršať tak by to bez problémov zvládol..vynechať Dubaj bola chyba pauza bola príliš dlhá..naopak Federer si ide po titul a ten titul v dubaji veľmi prospel...tam nieje o čom stačí hrať svoj štandard a o pár dní pozdvihne trofej.
Reagovat
annah
Teda jsi fakt optimista! Cestou potká Rafu a to je 50 na 50. :-)
Reagovat
Patik
Povedal by som tak 90 na 10..za predpokladu že Roger nezlyhá v hlave.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty si velký myslitel...

Vyhovarat sa v tenise na hlavu.
Reagovat
smazaný uživatel
Nikdo neříká, ze Nadal nevyhraje, ale v případném vzájemném zápase určitě nebude favorit. Nehráli spolu 2018 a těch pět proher v radě muže hrát roli
Reagovat
Patik
Dostane náklad jak pred dvomi rokmi..no aby som nebol taký krutý..tak dávam mu jeden game navyše než minule..nerobil by som si pri Nadalovi zase nádeje..je to krásne ako ničí tých súperov nakročený v kurte..a Federer s ním bude utierať zadnú stenu.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty si velký myslitel, teba je tu škoda chlape.
Reagovat
Davor1
Ale no, nechaj ho. Ani ty si v dvanástich nebol iný :D
Reagovat
Patik
Dúfam že nebudem jak ty keď budem mať 70. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Neměj mu to za zle. Na kurtu nikdy v životě nebyl. Je to takový televizní specialista.
Reagovat
Patik
Neviem..tu sa každý zle označuje..ľudia sa tu navzájom urážajú..nerozumiem čo tu človek na tak vysokej inteligenčnej a morálnej úrovni robí..a naozaj by ma zaujímalo koľkí tu stáli niekedy na kurte a hrali tenis.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak tymto svojim komentom si len potvrdil Davorove slová..Takže prehltni, vydýchaj a bež si dať ovsenú kašu ty decko, a zober aj toho blbečka pod sebou. A nezabudni na hrozienka..
Reagovat
Patik
Úplne mi je fuck čo si ty alebo Davor myslíš..čím viac ma niekto akože ,,uráža tým viac mi to je jedno.
Reagovat
smazaný uživatel
Zase to Petrzalka nezvládá. Mě říká o vaření přičemž sám se hodi maximálně do špatné polévky někde v bistru na okraji Blavy.
Reagovat
Marduch
Nahodou ten return se 70 letým byl od Patika docela vtipný. Ale chápu, ze jsi ted diky cetnym tiky-taka s Kamilosem diskutersky rozpaleny do vysokých otacek:D
Reagovat
smazaný uživatel
Pořad nedává tu stovku
Reagovat
smazaný uživatel
Neblázni, Kamila je len taký boxovací pytel :)
Reagovat
No-le
Ano, myslím, že delší herní pauzy mu neprospívají. Asi si myslel, že to nějak zvládne a rozehraje se během turnaje, ale to v dnešním tenise už není tak jednoduché, jako bylo ještě před 5, 6ti lety. Je otázkou jeho motivace na turnajích ATP 1000. Vždyť počet vítězství na těchto podnicích je velmi významným měřítkem mezi tenisty a nemálo promlouvá i do držení pomyslného titulu GOAT. Do hlavy a zázemí tenistů a jejich skutečných motivací můžeme tady jen spekulovat. Každopádně hrál hodně pod svůj level a to je s podivem. Fedexe jsem takto v nedbalkách už dlooouho neviděl...
Reagovat
Patik
Ten Dubaj nemal jednoznačne vynechať..počítal som s tým že tam nastúpi..pri takýchto dlhších pauzách medzi vačšími turnajmi proste treba tú prípravu aspoň nejakú minimálnu jeden dva zápasy..nielen nejaký sparing doma na kurtoch.
Reagovat
Marduch
Historie si hráče pamatuje jako x-nasobne GS sampiony, pricemz tenis uz pro Novaka par let neni takovou zivotni prioritou, co dřív. Kdyz si k tomu prictes jeho tradicne vlazne vstupy defakto do každého turnaje, pak neni divu, ze kdyz se souper nepose*e, ale naopak hecne, tak Nole občas tzv. "nema den".
Reagovat
Fandina
Jupííí Kohli, mě se vždycky líbil jeho švih a celkově je to sympoš. Takže super. A držím palce i dál. Komm!!!
Reagovat
Fandina
mně
Reagovat
Semi
To je pecka!!!! Dobře ty strejdo z Německa.
Reagovat
turista
Je to blbý. Djoki měl černý den.
Reagovat
annah
Je mi líto, že Nole vypadl, protože zmizela šance vidět jeho zápas s Rogerem. Jestli se Roger do finále dostane, že samozřejmě s velkým otazníkem, ale šance tu je. Noleho ale nepotká. Moc by mě zajímalo, jak by jeho střet s Djokerem teď dopadl.
Reagovat
FiNe
Zdá se mi to, nebo tady Rafovi slepě fandí jen samí Maročani? ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Novak podlehl tlaku dvojice machinujících čtveráků, mimo jiné též náruživých pijáků kávy.
Reagovat
Mayo
Tak nebude to nakoniec Djokiho jízda, sok. Najväčší favorit teraz je Egoista.
Reagovat
Pe3k
Povrch je prakticky antuka, Nadal se chce po těch ponižujících prohrách předvést a pro mě je favorit. Jako jeho fanda bys ho neměl dehonestovat výrazy jako egoista apod.
Reagovat
turista
Vždyť mockrát neprohrál.
Reagovat
smazaný uživatel
Jenom 5x v řadě
Reagovat
smazaný uživatel
IW je antuka, NY je skoro antuka, Wimbledon je uz skoro antuka, v podstate každý turnaj, ktorý zaváňa Rafovou výhrou je skoro antuka..

A inak, ryby berú?
Reagovat
spaniel
Vzhledem k vymene povrchu na AO a W, je dost dukazu o zpomalovani, takze ano. Povrchy se sjednocuji a to smerem k antuce. Ale to fanousek analtukáře slyset nechce. Ze ani takova pomoc nestaci, i kdyz mu to pomohlo k nekolika GS mimo hliny, ktere by jinak nemel.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak potom co sa W. spomalil ho práve F. vyhral 8krát, dovtedy si ani neškrtol.

Rafa vyhral turnaje aj rýchlych hardov Dubaja, ci Cinnci. Snad Rodzi vyhrá to MC a Rím konečne..

To, ze sa hard spomali, ci zrýchli, stále má o moc blizsie k hardu ako ku antuke, o tráve ani nehovoriac..
Reagovat
spaniel
Wimbledon se zpomalil vickrat, nejen 2001. Kolikrat vyhral Rafa Halle? Protoze to je Wimbledon pred 2001. Kolikrat vyhral TM? Jo, Rogerovi to moc neuskodilo primo, ale pomohlo to Nadalovi, Djokovicovi. .
Reagovat
smazaný uživatel
Halle?..

A to je čo?...:)
Reagovat
spaniel
Asi sis moc cuchal k ruce. Halle je u tebe nic, ale Dubaj je skoro GS...
Reagovat
smazaný uživatel
Dubaj bol ako priklad turnaja, kde je rychly hard, Nadal ho vyhral rýchlo. Vyklepal tam Federera jak nedelný rezeň a vybavené, viac ho nepotrebuje. Halle bola dlhe roky 250ka, potom to umelo navysili na 500..Preco by ju mal Rafa hrat po dlhej antukovej sezóne?...Federer kolkokrát vyhral Barcelonu?...
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal na atp500 - jako na GS. Federer na atp500 - turnaj amatérů. Ty jsi hotovy, ponizeny. Jediná duha v tvém Smutnem životě je vyhrané semi Nadala nad RF. Aby k tomu vůbec došlo.
Reagovat
smazaný uživatel
Dakujem za názor, beriem na vedomie. Ale tu je debata o tenise, nie o varení. Tak ta pekne poprosím Kamila, respektuj to.
Reagovat
Roger_Federer
Prej zdravim z Jizni Ameriky :), dovolena ;)
Reagovat
Kozoroh
Však Rafa taky v Halle hrál, vyhrál jeden ze čtyř zápasů :D
Reagovat
spaniel
Halle byl priklad turnaje, kde je tychla trava...ty muzes, ja ne. Zajimave.
Kolik ze je Masters na trave? Ze te sere i navyseni na 500. Dekuj za to bohu kazdy den...one trick pony.
Reagovat
smazaný uživatel
Neni ziadny masters na tráve?...Čo sa citis ublížený nedajbože?..

Dakuj bohuj, ze je na antuke jeden GS a nie dva. Jednooky kral slepych :)
Reagovat
Patik
Nojo..antukár by bol ešte vačším antukárom. :)
Reagovat
spaniel
Uz si k tem prstum necuchej.
Reagovat
Kozoroh
Dva GS na hardu jsou v pořádku. Máme tak rovnováhu - dva GS na přírodním povrchu (antuka - RG, tráva - Wimbledon) a dva na umělém povrchu (hard - AO, USO).
Reagovat
Pe3k
Na Novaka platí jednorucaci. Hráči jenž mají obecně tu hru variabilnější a méně předvídatelnou. Naopak ti co hrají neustále totéž řekněme Cilic nebo Nadal nemají proti němu žádnou šanci, protože Nole zapne svuj strojový rytmus a je konec. Navíc neměl svůj den, hrál zle a Philip naopak. Vítěz vzejde z duelu FeDal.
Reagovat
Ondra979
tak s tim bych jeste chvili pockal..muze se to jeste zvrtnout
Reagovat
smazaný uživatel
Jediné, co dělí Federera od titulu v IW je jeho často se opakující blackout. Pokud bude hrát svůj standard, který předvádí od Dubaje, tak neztratí do konce turnaje ani set a je jedno, jestli bude, nebo nebude hrát s Nadalem.
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, taký jenoručák Federer ho porazil tusim raz za posledných 10 rokov. Platil na neho :)
Reagovat
smazaný uživatel
H2H je za posledních 10 let 24-15 pro Noleho. Takže máš pravdu, raz za posledních 10 rokov. To si přepodmnožinkoval trošku více, než obvykle, ale u tebe se s tím počítá.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak tí čo tenisu rozumejú chápu, že to bolo so zretelom na velké zápasy.

Venuj sa radsej 250kám a inzetátom na ponuky transgender operácií.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo sorry pan kazatel. Zapomněl jsem na uvedeny příklad uplatnit tvůj vzorec, kde vymažes vše krome GS na antuce. Jsem rad, ze nás každý den přesvedcujes o tom, ze lidská demence nemá hranice. Keep going pseudospecialisto
Reagovat
smazaný uživatel
+1 za progres v angličtine.
Reagovat
annah
Roger - focení je někdy tvrdý job, chce to trpělivost
https://www.facebook.com/BNPPARIBASOPEN/videos/2273694752957632/

Roger absolvuje v Kyotu tradiční čajový obřad, natáčeno loni na podzim
https://twitter.com/i/status/1103852842786398212
Reagovat
stefankelner
Nole sa evidentne sústreďuje na GS a možno tento rok padnú všetky!
Reagovat
smazaný uživatel
Jako Nole je určitě pořád největší favorit na každém turnaji, ale dát všechny GS je brutal. Všechny GS měl dát tak v sezónách 15/16. Teďka už je v pavouku moc hladových a mladých hráčů, kteří ho mohou kdykoliv vyřadit. Už má taky sem tam blackouty. Viz. Paříž, TM, nebo včera v IW.
Reagovat
No-le
Podepisuji v plném rozsahu ((:
Reagovat
stefankelner
Je to jednoznačná vízia Vajda + Nole idú len a len po GS! Tie majú najväčšiu výpovednú hodnotu o Naj hráčovi histórie! Zabil celú sezónu kvôli menejcennym turnajom a post svetovej jednotky napr. s Andym...Teraz dozrel a jediný cieľ sú GS.
Reagovat
Mayo
Djoki si ide pre všetky GS v 2019! Je to jeho cieľ a ja tomu verím.
Reagovat
stefankelner
Áno dokázalo to finále AO! Ani Connors nesiaha po členky Fedexovi, aj keby vyhral 200 turnajov... Pretože najťažšie sú GS! A od minulého roku sú Noleho víziou len a len GS! Ma jedinečnú šancu prekonať Fedexa!
Reagovat
vojta91
krásný turnaj..! Ivo, Miloš i John v osmifinále.
Hlavně to, jakým způsobem operuje Dr. Ivo je vzhledem k jeho věku úctyhodné. Nyní Thiem je hratelný! Come on Ivo..!
Reagovat
smazaný uživatel
Stanley má s Rogera na hardu těžký mindrak. To je brutální.
Reagovat
ttopi
Neskutečná statistika na to, jak je Stan kvalitním hráčem. Nevybavuju si jinou podobnou statistiku, že by Nadal, nebo Djokovič někoho takhle kvalitního takhle drtili.
Reagovat
smazaný uživatel
Já kousek viděl a Stan už v šatně věděl, že to stejně rupne. Mě to tak připadalo od prvního míčku. Vypadá to tak, že si to rozdá FEDAL v semi o titul. Byť ta cesta pro oba je ještě dlouhá a Rafa jí má možná trošku těžší. Uvidíme.
Reagovat
Mayo
Veď Rafa má jednoznačnú bilanciu so Stanom, tak netáraj.
Reagovat
Pe3k
Kam vítr tam plášť, integrita na nule, klasický fanda Nadala.
Reagovat
ttopi
Ano, ale Nadal s Wawrinkou prohrál i na antuce. Já se bavím o drtivé H2H na jednom povrchu (tvrdý/tráva/antuka), kde Wawrinka Rogera na tvrdém nikdy neporazil.
Reagovat
smazaný uživatel
Tomu ver, 40 hrac sveta, to nejde zabit v podstate.
Reagovat
ttopi
Ta statistika H2H je ale dlouhodobá, ne aktuální.
Reagovat
ttopi
Kohlschreiber je jedním z nejnevyzpytatelnějších hráčů na okruhu. Dokáže porazit každýho, umí prohrát s kýmkoliv. 35 let a stále se poměrně drží.
Reagovat
annah
No ale Djokovice? Ten snad musel hrát levou rukou. Viděli jste ten zápas? Hrál Nole tak slabě? Anebo se kohli vypjal k mimoradnemu výkonu? Nebo obojí?
Reagovat
No-le
Němec hrál výborně, ale Nole se trápil. Bez servisu, po druhém jen něco přes 40% úspěšnosti, 32 UE a v podstatě nevěděl, co si má s výborně hrajícími a sebevědomým K počít. Ve druhém setu 2x break dole. Jedem ještě dokázal umazat, ale druhý v problematickém gamu (Nole hrál míček z outu) už ne.
Reagovat
ttopi
míček z outu?
Reagovat
No-le
No byl tam out, který ale nikdo nahlásil a Novak hru nezastavil. Ukázal to později jestřáb...
Reagovat
ttopi
Tak to byl pak jeho problém. Možnost zastavit hru má. Ale už se chystá systém, který bude auty okamžitě hlásit. Sice to bude jak hra robotů, ale bude to spravedlivé :-)
Reagovat
Nola
Novak hral ale strasne, Kohli hral co potreboval, velmi slusne,presne to platilo na chybujuceho a zaspateho Noleho po dlhych prazdninach,
nejak ma to ani neprekvapilo :D , bratia v lozi miesto Vajdu + srandamatch s Fognom
otrasne hral uz kolo nazad
Reagovat
No-le
Neobhajuje prakticky žádné body a tak asi neměl motivaci. Taky mi to přišlo divné...
Reagovat
peRFect
Zase ale bude svěží na Miami, ale to asi také Gyros, Zverev a další
Reagovat
turista
To si nemyslím že by neměl motivaci. V té poušti se mu dlouhodobě dařilo. Dusno kolem Kermodeho ale mohlo přispět ke ztrátě koncentrace na zápas.
Reagovat
Tomasito
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist