Djokovič porazil i Murrayho a podruhé vyhrál Australian Open

30. 1. 2011, 12:21
Aktuality 92
AUSTRALIAN OPEN MUŽI - Novak Djokovič po třech letech zopakoval triumf na Australian Open. Třiadvacetiletý Srb ve finále porazil ve třech sadách Andyho Murrayho a získal druhý grandslamový titul. Naopak britský tenista ani ve třetím finále neuhrál jediný set.
Profily hráčů
Novak Djokovič

Novak Djokovič Australian Open vyhrál už v roce 2008, kdy ve finále porazil Tsongu. Letos svůj až dosud jediný grandslamový titul dokázal po třech letech zopakovat, když si ve třech setech poradil s Berdychem, Federerem a v dnešním finále porazil 6-4 6-2 6-3 i světovou pětku Andyho Murrayho.

Profil Novaka Djokoviče:
Datum a místo narození: 22. května 1987, Bělehrad
Státní příslušnost: Srbsko
Výška a váha: 188 cm, 80 kg
Největší úspěchy: 2x vítěz Australian Open (2008 a 2011); vítěz Turnaje mistrů 2008; bronz z OH 2008 v Pekingu - vše dvouhra; vítěz Davisova poháru 2010; vítěz 19 turnajů ATP ve dvouhře a jednoho ve čtyřhře
Aktuální postavení na žebříčku ATP: 3. místo (nejlépe 2.)
Ocenění: nejlepší sportovec Srbska 2007 a 2010
Rodina: svobodný
Ostatní: celodvorcový typ hráče s výborným pohybem a vyrovnanými údery; je prvním srbským vítězem mužské dvouhry na grandslamu; soupeře vyvádí z míry dlouhým poklepáváním míčkem před servisem, občas je rovněž napodobuje; trénuje ho bývalý čs. reprezentant Marián Vajda; má přezdívku Nole

Třiadvacetiletý Srb hrál ve čtvrtém finále, v letech 2007 a 2010 na US Open ale nestačil na Federera, respektive Nadala. Opakovala se tak tři roky stará situace: loni svěřenci Mariána Vajdy chyběl jeden krok k titulu v New Yorku, o čtyři měsíce později kraloval v Melbourne.

"Tuhle výhru věnuji celému Srbsku, rodičům, přítelkyni a bratrům," řekl třiadvacetiletý Djokovič při vyhlášení. Předtím vyslovil podporu postiženým a obětem povodní ve státě Queensland. S pohárem Normana Brookese se otočil rovněž ke svému realizačnímu týmu a řekl, "že je nejlepší na světě a všechny miluje".

Jeho vrstevník Murray hrál o grandslamový titul potřetí, ale stejně jako loni v Melbourne a v roce 2008 neuhrál proti Federerovi ani set. Britové tak musejí nadále čekat na svého hrdinu. Naposledy vyhrál turnaj "velké čtyřky" před 75 lety Fred Perry.který v roce 1936 triumfoval ve Wimbledonu a US Open.

"Dělal jsem všechno, abych to letos zvládl," řekl zklamaný Murray, který si během utkání často protahoval stehenní sval. "Mám za sebou skvělý turnaj a snad dostanu další možnost. Za rok se sem vrátím a pokusím se vyhrát," řekl.

Djokovičova hra? Zbraně neměl ani Murray
Djokovič dnes diktoval tempo výměn, opíral se o servis a skvěle se pohyboval. Naopak Murray byl neschopný ukončovat výměny; buď zahrál nevynucenou chybu, nebo se soupeř skvěle ubránil a vzápětí udeřil skvělým úderem. Skot nedokázal stejně jako ve čtvrtfinále Berdych a v semifinále Federer najít na Djokovičovu precizní hru recept a rodák z Bělehradu si dokráčel se ztrátou jediného setu zcela zaslouženě pro celkové vítězství. Dnes ho ve druhém setu nezastavily ani problémy s kontaktní čočkou, které ho trápily na loňském Turnaji mistrů.

Djokovič vyhrál úvodních šest výměn finále, ale brejkbol v druhé hře ještě nevyužil. V dlouhých výměnách se pak oba hráči přetahovali o každý míč, ale Srb přece jen získával podání snadněji. Napětím ztichlou arénu Roda Lavera roztleskal Djokovič, jenž si výhrou v 38 úderů dlouhé výměně vypracoval setbol a ten využil.

Poslední vítězové Australian Open:
2011 ... Djokovič - Murray 6-4 6-2 6-3
2010 ... Federer - Murray 6-3 6-4 7-6
2009 ... Nadal - Federer 7-6 3-6 7-6 3-6 6-2
2008 ... Djokovič - Tsonga 4-6 6-4 6-3 7-6
2007 ... Federer - Gonzalez 7-6 6-4 6-4
2006 ... Federer - Baghdatis 5-7 7-5 6-0 6-2
2005 ... Safin - Hewitt 1-6 6-3 6-4 6-4
2004 ... Federer - Safin 7-6 6-4 6-2
2003 ... Agassi - Schüttler 6-2 6-2 6-1
2002 ... T. Johansson - Safin 3-6 6-4 6-4 7-6
2001 ... Agassi - Clement 6-4 6-2 6-2
2000 ... Agassi - Kafelnikov 3-6 6-3 6-2 6-4

Povzbuzený Srb, který s Murraym prohrál v 13 letech 0-6 1-6, předváděl skvělou defenzivu a byl i útočnější než jeho skotský kamarád. Díky větší aktivitě a méně chybám zcela ovládl dvorec a rychle vedl 5-0. Murray sice získal následující dvě hry, ale jeho matka Judy v hledišti smutně sledovala, jak druhý set ztratil. 

Murray začal nadějně třetí set ziskem Djokovičova podání. Srb stejně jako ve čtvrtfinále s Tomášem Berdychem a v semifinále s Rogerem Federerem výborně returnoval, hned si vzal ztracený servis zpět a frustrovaný Murray vzteky odpálil míč. Brit ještě vyrovnal na 3-3, ale zbylé tři hry setu i utkání vyhrál jistě Djokovič. 

Djokovič proměnil po dvou hodinách a 40 minutách hned první mečbol, při kterém Murray trefil síť. Srb pak hodil radostí raketu, tričko i boty do hlediště.

Ve světovém žebříčku se vítěz loňského ročníku Davisova poháru přiblíží na nepatrný rozdíl za druhého Federera. Zaútočit na Švýcarovu pozici může už od 7. února na holevém turnaji v Rotterdamu, kde bude plnit roli nasazené jedničky.

 

- AUSTRALIAN OPEN MUŽI (Austrálie - Melburne, tv. povrch) -
nedělní výsledky (30. 01. 2011)

Dvouhra - finále:
Djokovič (3-Srb.) - Murray (5-Brit.) 6-4 6-2 6-3

Statistika:
Esa: 6:6
Dvojchyby: 0:4
Využité brejkboly: 7 z 18 - 3 ze 4
Vítězné míče: 26:21
Nevynucené chyby: 33:47
Úspěšnost prvního podání: 67 procent - 53 procent
Celkem získané míče: 106:78
Čas: 2:40 h

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

92
Přidat komentář
smazaný uživatel
Proste a jednoduse nejlepsi na turnaji byl Djokovic, nejlepsi na svete podle dlouhodobych vykonu je Nadal, viz lonsky rok, plus kladna bilance s Federerem ve finale grandslamu aj.
Reagovat
smazaný uživatel
Andymu jsem nedaval moc sanci a dopadlo to tak jak jsem cekal. Novak hral nejlepsi tenis na tomhe turnaji a zaslouzene vyhral
Reagovat
smazaný uživatel
Sledoval jsem celý zápas a mé dojmy?První set vcelku dobrá podívaná,ale od druhého setu...Jako by se ze zápasu absolutně vytratila atmosféra,připadalo mi to moc sterilní,především obecenstvo,které je,dle mého názoru,jedno z tenisově nejvyspělejších na světě!Jako by diváci ani nevěděli,komu fandit-dost mi to připomínalo jedno z finále Wimbledonu mezi sestrami Williamsovými...Myslím,že oba hráči se do finále dostali zaslouženě,především Novaka potkala snad životní forma a myslím také,že oba hráči mají mnoho fans po celém světě,ale...Mám takový zvláštní pocit,že tenisová veřejnost je až moc "naučena" na Rogera a Rafu,pokud oni nehrají veliká finále(nejlépe spolu!),je napětí tak nějak poloviční...Vyřazením těchto dvou hráčů jako by konec turnaje postrádal zajímavost-jen můj osobní názor! Každopádně veliká gratulace Novakovi,ač jsem osobně fandil Andymu!
Reagovat
smazaný uživatel
Snad jen malý dovětek-jsem přesvědčen o tom,že Andy Murray jednou Grand Slam určitě vyhraje!A že prohrál své první tři finále GS?Asi mu to trvá trošku déle,než vyzraje a tato utkání zvládne především po psychické stránce-v ruce to už dávno má!Ivan Lendl také svá první tři GS finále prohrál a kam dnes nakonec v historii patří!Tím jej nechci srovnávat zrovna s Murraym,jen jsem se vrátil o třicet let zpět:-)
Reagovat
a.magerova
Taky jsem čekala víc napětí a hlavně pětisetový zápas, no nic... prostě Novak byl celý turnaj skvělý a Andy dnes tragický.
Reagovat
smazaný uživatel
Lendl ale už v prvním svém finále hrál pětisetový zápas s Borgem na RG, přičemž Borg na antuce je patrně >> než Federer na betonu. Pak dvě finále na US Open s Connorsem, ale vždy mu sebral aspoň set ...
Reagovat
smazaný uživatel
Ahoj!Ano,máš pravdu,Lendlovo první veliké finále na RG s Borgem si dodnes vybavuji,byl to tenkrát obrovský svátek,že něco takového dávali u nás vůbec v TV!Borg tenkrát prošel do finále bez ztráty setu,takže Ivan mu jako jediný dva vzal,byla to tehdy docela senzace!Finále ve Flushing Meadow s Connorsem jsem,samozřejmě neviděl,ale vzpomínám,že v roce 83 měl Lendl setbol na vedení 2:1 na sety,minul smeč a pak se sesypal...Andy Murray má finálovou bilanci zatím 0:9,ale to se,myslím si,změní-já osobně mu to přeji!Myslím ale také,že nikdo ze světové špičky by Novaka od čtvrtfinále neporazil a ač ho zrovna moc nemusím,podruhé píši-gratulace!Po pravdě-jsem už nyní docela zvědavý na Roland Garros,něco mi říká,že semifinálové obsazení se bude asi poněkud lišit...že by třeba Karlovič?Jasně,vtip:-))
Reagovat
smazaný uživatel
Džejmsi, díváš se někdy na ty svoje nečitelný slitky? Čteš vůbec noviny, knihy nebo weby? Nikdo ti nikdy neřekl, že za čárkou, tečkou, otazníkem a vykřičníkem vždy MUSÍ být mezera? Podobným způsobem patláš i dopisy v zaměstnání?
Reagovat
smazaný uživatel
Na rozdíl od Rosomáka to srozumitelné je. Dokážeš přidat taky komentář jiného druhu (když už je to tenisový portál)?
Reagovat
smazaný uživatel
Rozumím ti dobře, podle našich internetových blekotalů není nutné dodržovat obecně platná jazyková nebo typografická pravidla. Srozumitelné sice ano, ale jinak jsou ty slitky VELMI obtížně čitelný. Nejhorší možná kombinace jsou slitky bez mezer "vylepšené" ještě chybějící diakritikou.

Hold, vsázet, 5ti, 30-tiletý, 90tých, s Verdascem, Youzhnyho. By jste, aby jste, kdyby jste, kdyby jsi, tak by jsi, aby jsi - zajímalo by mě, jestli ti trotlové stejným způsobem i mluví. Já si pravopisu v diskusích skoro nevšímám, ale z tohoto bych blil.

A proč ten Džejms vlastně někde mezery dělá? Vždyť to jde napsat úplně bez mezer -:D
Ahoj!Ano,mášpravdu,LendlovoprvnívelikéfinálenaRGsBorgemsi
Reagovat
smazaný uživatel
Já preferuji podstatu a obsah nad formou.

Co se týče češtiny, tak to je celkem tragédie všude (včetně výkonu moderátorů zpráv na ČT1). Má smysl proti tomu vést křížovou výpravu?

P.S. : Největší legraci ohledně správného používání mateřského jazyka jsem zažil v Daruvaru, když jsme tam promluvili "naší řečí" na profesorku češtiny v místním infocentru. Byla dost v šoku, ale ze slušnosti to nijak nekomentovala .... :)
Reagovat
majjkaa
A jemu patri :)) nech si to teda uzije!
Reagovat
smazaný uživatel
je zábavné, jak místní znalci jistojistě ví, že by dneska Djokoviče neporazil ani zdravej Nadal a stejně tak by zdravej Nadal neporazil loni elegoše ve finále AO .)))
Před pár měsícema jsme všichni viděli, jak dopadlo finále USO, kde Novak nehrál o nic hůř, než dneska a zrovna tak elegán dostal na frak ve Wim 08, resp. AO 09, kde hrál jeho nejlepší tenis! Ale tak alespoň se člověk pobaví :D
Reagovat
smazaný uživatel
Drobná poznámka: když už nic jinýho, Djokovič teď rozhodně líp podoává, než podával ještě na US Open. Plus Djokovič byl nepochybně trochu vyšťavenej po SF s Federem.Nehledě na to, že první tři sety byly extrémně vyrovnané.

Wimbledon 08 -- Federer rozhodně nehrál svůj nejlepší tenis.

AO 09 -- nevím, jestli Federer hrál svůj nejlepší tenis, ale (1) rozhodně nedostal na frak, a (2) v zápase byl lepší, měl vyhrát.

To říkám říkám ze své neutrální pozice - nejsem žádnej velkej fanoušek ani jednoho z nich.
Reagovat
smazaný uživatel
Mimoto tu nikdo nic takového netvrdil, to jen ty blbě čteš. :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Barney je retard, uz nekolikrat jsem se mu snazil vysvetlit, ze finale WIM 08 a AO 09 nebyly jednoznacne zapasy, ale nema to smysl. Ten bude mlet neustale svou, cili ze Nadal Rogerovi ve WIM 08 a na AO 09 NAMLATIL. :-)))))))))))))
Reagovat
UnrealTom
nemam rád oba ale radši sem přál Murraymu, no jinak obsazení finále děs, doufám že hodně dlouho nebudou tyto dva hráči ve finále :)
Reagovat
smazaný uživatel
Trochu k charakteru Djokovič: Tyto horkokrevny narody, ja osobne v lasce nemam( spiše je nesnaším ).Jsem z města, kde techto narodnosti je snad az přiliš...a dostat se s podobnym občanem do střetu-je po dobrém beznadějné.Zejmena Albanci, Makendonci,.. .Chorvati a prave Srbove jsou snad povazovani za mirnejši.Co se tyče Novaka, tak myslim, ze dobreho charakteru ma nadmíru.Je to Borec co umí prohravat, co umí přat uspech druhemu(viz Berdych... Wimbl.), jeho tiskovky absolutne bez výmluv, jeho tleskajicí časte gesto soupeři po skvelem uderu-se uz dnes take casto nevidí. Jeho estrada pri Davis cup, je nesrovnatelna se Štepankovo proti Švycarsku...co ja vim, tak Federer oznamil, ze snad kvuli nemu prestane reprezentovat.(Djok plativaval za simulanta, ale uz jim neni).Kdo zna jeho pribeh, tak ví, ze v Srbsku byl kratce a je vychovan trochu jinou kulturou.Jeho dnesni uspech byl jen otazkou času, je schopen urvat řady Grand a stat se prvni na světě.
Reagovat
smazaný uživatel
Nazdáek,kde si byl tak dlouho?takovej ůspěch a ty nikde:-)gratuluji,Novakovi a Tobě také:-)asi sem nějak zaujatej proti těmto národům...vím o čem mluvíš,sem s nimi párkrát obchodoval,nejprve mě obložili a pak sem byl rád že sem neměl 9 u hlavy:-)jinak hrál fakt fámozně...konzistetní,skvělí výkon ještě o něm hodně uslyšíme...
Reagovat
smazaný uživatel
Som rad ze dalsi clovek ktory napriek tomu ze ako pise skor nema ako ma rad Srbov- tak uznal Djokerove vlastnosti- viac menej si dopisal co som ja nenapisal lebo nechcel som to mat zbytocne moc dlhe aby ma tu zas dakto nekritizoval ale pekne si to napisal o Novakovi. A Albanci- to je ina kategoria ako Slovania- HR, SRB- to je cierna cvarga, hlavne ti z Kosova- tych je vo Svajci neurekom a robia bordel ale to tu nebudeme riesit.
Reagovat
smazaný uživatel
ptaecos: Ten jeho uspech jsem si tiše tenisove uzival...a namam zapotřebí ješte přišlapnout mistní fanatic-kdyz uz rejou doslova držkou v zemi...( Federer pomatence

romismak: tvoje ďalšie články píš ďalej, kolkikrát sú dosť zaujímavé

tito: Perfektni tvuj odhad na final, ja si vubec netroufal...

Na viděnou při ROLAND GAROS
Reagovat
smazaný uživatel
Já také fandím Federerovi,ale mrzí mě že nedokáží přiznat jak elagoši tak nadalovci kdo hrál nejlepší tenis na AO,Já tedy nejvíc fandím všem kteří hrají jednoručák,to je bomba,akorát asi vymizí:-(((
Reagovat
smazaný uživatel
Zdravím, na tenhle zápas jsem se nedíval, Djokoviče ani Murrayho prostě nemusím, ale gratulace Djokovičovi, zasloužil si to ze všech hráčů nejvíc. Taky doufám, že si 99.9 pořádně užívá vítězství "své krve" a velice mě potěšilo, když mě v diskuzi o Veselém přirovnal k Pe3kovi :) Nespíš toho po dobu AO příliš nenaspal, že ted blábolí takové nesmysly :) 99.9, jestli chceš hledat někoho, kdo tady píše z více nicků a léčí si tu mindráky, zalov si mezi svými zdejšími virtuálními kamarády a neotravuj spořádané "RF fanatiky" :) Respekt Djokovičovi, ale tohle byl na dlouhou dobu poslední GS, který vyhrál někdo jiný, než svatá dvojka RF-RN :) Andy Murray může podle mě na titul z GS zapomenout, další takovou šanci už nedostane. Měl z cesty Nadala i Federera, přesto to nedokázal
Reagovat
smazaný uživatel
Se mi líbí, jak u komentářů k zápasu Djokovic vs Muray řešíte jak hrál Federrer nebo Nadal...
Reagovat
smazaný uživatel
Nebudem riesit Murrayho ze tu pisete c pisete- ten chalan raz vyhra GS lebo na to ma a ked skonci Federer kvoli veku a Rafa s jeho zraneniami ako bude uvidime tak Murray, Del Potro a Djoker budu vyhravat GS dlhe roky..

Co sa tyka Novaka tak ok CR prehralo so Srbskom v DC- a Novak mozno filmoval- prirovnal by som to k FRA-Irsko kvalifikacia MS ked Henry dal ruku-vsetci nadavali ale kazdy uzna je ze super hrac- teda bol a vo FRA je hrdina- to iste Suarez na MS chytil rukou gol a GHANA nedala penatlu a postupil URUGUAJ- proste pre svoju krajinu kazdy spravi vsetko co moze- a keby Berdych daco podobne spravil pre CR tak kazdy to piste ake ma narodne citenie a nepovie NIC proti nemu- a SRBI by tak isto nadavali ako VY.

Novak ma charakter- je srandista, vyzera ze uz dospel, prestava davat najavo emocie- to ide vsetko vekom a skusenostami a Novak vyzera ze bude super hrac do buducnosti mozno No.1 a ako charakter je urcite dobry clovek, pocuvali ste jeho dakovnu rec? po anglicky podakoval kazdemu, pochvalil Murrayho ze vyhra GS lebo ma talent, povedal ludom v Australii ze nie su samy ktori boli zaplaveni tymi povodnami- co je katastrofa a hlavne povedal ze toto je pre SRBSKO- ze ich krajina si vela vytrpela co je pravda- podla mna ma Djoker taky velky charakter a je velky clovek a tu ze si nadavate na neho nic nezmenite za vasimi PC v izbe.
Reagovat
smazaný uživatel
Mezitím ovšem nastoupí mladší generace hráčů. Třeba Tomič podle mě má na to, aby s Murrayem pravidelně vymítal kurt.

Ostatně, Dolgopolov - pokud si srovná hlavu a bude na sobě pracovat - také má na to, aby byl lepší než Murray, jak ukázal jejich ČF zápas (v němž ovšem Dolgo v některých pasážích vůbec nehrál).
Reagovat
smazaný uživatel
:-)to mi připadá jako tvůj národ.-)když sem ještě vlastnil bar,tak tam chodili slováci a tvrdili jak nám moc fandí na olympiádě v Turíně a pak sem je viděl v jiném jak oslavovali když sme prohráli s rusáky:-)nu a televize toho byla důkazem,jojo kam vítr tam plášt:-)ale musím uznat že Novak díky povodním ukázal že srdce má:-)to joo,netrénuje ho tvůj krajan?:-)takže toho necháme...budem se bavit jen o tenisových kvalitách,a ty sou nej,v dobrém slova smyslu...přišlo Ti to fér?
Reagovat
smazaný uživatel
Som Slovak nie Srb- cize neni to moj narod ale urcite mam radsej Srbov ako Anglicanov, Nemcov, Francuzov a hocijaky zapadoeurop. narod. To ze dakto nema rad Srbsko lebo su nacionalisti atd.. to je kazdeho osobna vec ja mam rad Srbov, Chorvatov tak ako oni maju radi Slovakov a Cechov. To ze Vajda trenuje Djokovica je nepodstatna vec- to je jak keby dakto fandil Djokovicovi lebo mal vo svojej lozi Ivanovicovu, ktora sa mu paci:D proste mam rad Djokovica, tak ako aj inych hracov, Djokovic u mna neni ani top ked to chces vedet- na 1. mieste asi Del Potro ale to je jedno. Presne ma tenisove kvality a myslim si ze ma aj charakter preto som to tam rozpisal ako sa veci maju- proste Novak je v Srbsku hrdina tak ako by bol ktokolvek iny vo svojej krajine keby tolko dokazal pre nu ako prave Novak a reprezentoval tak ako on- a on je hrac co ma vela neprajnikov ale aj vela fanusikov.
Reagovat
smazaný uživatel
člověk nikdy neví co od nich čekat...ale to sem tahat nebudem,samozřejmě sou to nám bližší národy s tím souhlasím,a co se týče Del Potra,tak to máme společné,jen doudám že po zranění budem o něm slyšet stále častěji a častěji...:-)
Reagovat
smazaný uživatel
I když sem to Novakovi nepřál,jelikož ho nepovažuji za né moc charakterového hráče,tak gratulace Novakovi,hrál celý turnaj ve skvělé formě a zaslouženě vyhrál!!hrál opravdu nejlépe z top hráčů..,ale je mi smutno z komentářů na Andyho hlavu,ano Novak byl dnes lepší,ale sami víte že rozhoduje momentální forma a maličkosti,tedy tvrdím že každý turnaj je jiný,či káždý zápas je jiný...ale dnes opravdu zasloužený...hezký den...
Reagovat
smazaný uživatel
Ale uznáš snad, že prohrát třetí GS finále za sebou hladce 0: na sety, to už o něčem svědčí? Přitom navzdory tomu, co zde psali fanoušci Federera, Roger v loňském finále nehrál nijak zvlášť oslnivě. Na Murrayho to ale pohodlně stačilo.
Reagovat
smazaný uživatel
Náhoda to není, s loňským finále bych se krotil. Loni by Federera nezastavil ani Nadal v nejlepší formě a to nejsem jeho fanoušek. Murrayho taktika hrát mu do backhandu naprosta selhala, protože z něj hrál úžasně a i přes Andyho dobrý výkon vyhrál hladce 3:0.

První finále jsem neviděl, ale to nebyl ještě Andy na takovéhle úrovni, bylo to první finále s Federerem, který měl za sebou v New Yorku již čtyři vyýhry v řadě.
Reagovat
baggik
Co máte furt s tim, že neni Djokovič charäkterní hráč? Holt byl jednou někdo lepší v Davis Cupu než čeští tenisté a hned ho všichni nenávidí, jste fakt k smíchu.
Reagovat
smazaný uživatel
Tady nejde o to kdo byl lepší, nebo horší v tom Davis Cupu, tady jde o to jeho doslova nafilmované zranění, které nemělo daleko k herecké etídě - to mi sportovní opravdu ani trochu nepřišlo..
Reagovat
smazaný uživatel
nevzladá fináloví tlak,někdo zraje pomaleji:-)to uznávám,také sem někde četl že ten tlak v Anglii je daleko větší než v ostatních zemích,ale pravda je taková že to zatím nedává:-))
Reagovat
smazaný uživatel
to není o davis cupu,ale o jeho chování během roku,jeho simulování,aroganci,vyjadřování se k protihráčům...takoví hráč to nemá zapotřebí,je to pan hráč,ale tohle by si mohl odpustit..,polož si otázku jestli je nutné obhajovat jeho chování...hlavně tu chci řešit jeho hru a ty byla fakt nejlepší...
Reagovat
smazaný uživatel
prosimte, jaka arogance a jak mluvi o souperich? ted to nemyslim vubec spatne, ale nejsem si vubec vedoma, kdyze tohle delal?
Reagovat
smazaný uživatel
Tak se na to loňské finále Aus. Open klidně podívej znovu a uvidíš, že Federer zas tak dobře nehrál. A pokud občas školil Murrayho z bekhnedu, tak to bylo z relativně krátkých míčů.
Reagovat
smazaný uživatel
Já se na to dívat nemusím, stačilo mi to jednou, abych si udělal svůj názor, který je dle mého evidentně správný(mysli si co chceš). Federer hrál fakt výborně, Murray hrál kratší míče, ale Federer hrál opravdu výborně a kromě tiebreaku třetího setu Andymu moc šancí nenabídl.
Reagovat
smazaný uživatel
Říkám ti, že Federer vypadal dobře hlavně kvůli tomu, že Murray byl dosti mdlý. A připomínám, že během těchto tří setů měl federer více nevynucenných chyb, než během loňské čtyřsetové prohry s Berdychem ve Wimbledonu.
Reagovat
smazaný uživatel
Federer hral na A0 2010 skvelo. Tsongu rozmetal jak nic- Tsonga po SF vyhlasil ze nech sa Murray pripravi ze bude lietat po kurte ze nema sancu- Murray po zapase priznal ze Roger hral neskutocne a nikto by ho neporazil, samotny Roger povedal ze hral mozno svoj najlepsi tenis za posledne roky- co viac chces este pocut? ze Federer bol slaby ale Murray bol este slabsi?:D
Reagovat
smazaný uživatel
ZAbudol som dodat este QF ked prehral 1. set tak sa nakopol a otocil to s prehladom proti Davydenkovi, ktory bol povazovany za cierneho kona turnaja- ktory mal neskutocnu formu.. cize Roger hral super na AO posledne kola...
Reagovat
smazaný uživatel
Wawrinka po ČF také říkal, že ta drtivá prohra nebyla způsobebna tím, že by on hrál tak špatně, ale že Fedex hrál tak skvěle, že neměl šanci. :-)) To jsou takový obvaklý keci po zápase.

Ostatně, teď zase Murray po zápase říkal, ře ve formě, v jaké Djokovič hrál finále, by jej neporazil ani zdravý Nadal, či něco podobného.

A zápas s Davydenkem mi ani nepřipomínej. :-)) Tam se Davydenko projevil jako totální head-case.

Netvrdím, že Federer hrál špatně, hrál svůj standard, ale oslnivý výkon to rozhodně nebyl. Murray byl ale mdlý.
Reagovat
smazaný uživatel
jen si všímej jeho vyjadřování...hezký den
Reagovat
smazaný uživatel
Pro zájemce interview s Murraym.

http://www.australianopen.com/en_AU/news/interviews/2011-01-30/201101301296389427339.html
Reagovat
smazaný uživatel
Dokavad si Murray nesrovna nervy, tak GS nevyhraje. Je to skoda, protoze tenisove by na to mel. Kazdopadne Nole byl rozjetej jak rychlik uz od zacatku AO a nic ho nezastavilo :)
Reagovat
smazaný uživatel
"Maryho" nezvy mě stáli pár stovek. Zmátl mě jeho relativně hladký postup do F a výkon na turnaji mistrů proti Nadalovi - vypadalo to, že už má hlavu vyléčenou (a vono h*vno) :)

Djokovic ho přejel. Kromě prvního setu (nervózní hra z obou stran), pak zápas s přehledm kontroloval.
Reagovat
Romi64
Murray nese britskou smůlu. Být ve finále a prohrát. Zřejmě nenastal jeho čas nebo není tím pravým vyvoleným.
Reagovat
firestarter
Moc pěkný finále, fandil jsem Novakovi jako nikdy předtím!
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace Novakovi :)
Reagovat
baggik
Naprosto zasloužený vítěz! Jedno číslo za všechny: Djokovič - Berdych/Federer/Murray 9:0! Dneska si Novak za tim vítězstvím jednoznačně šel a byl na kurtu dominantní. Až ve třetím setu si to zbytečně komplikoval, odešel mu servis a zkazil pár jasných míčů, zřejmě nervozita z faktu, že už je tak blízko. Jinak Murraymu nedal šanci. Gratulace Novaku a good luck do dalších turnajů!
Reagovat
steve79
Jinak jsem čekla, že Djokovic projeví trochu více svoje emoce.
Reagovat
smazaný uživatel
Po roce další obrovské zklamání. Od US Open 2009 nedopadlo žádné finále grandslamu podle mých představ, ale žádné kromě toho letošního mě nevzalo tolik. Cítil jsem, že letos už je Andy připraven a je zralý na to, aby to dokázal. Navíc jsem věřil, že z Novaka nebude mít takový respekt, jako by měl z Rogera. Jenže to opět nevyšlo, jak díky Andyho špatné hře, tak i díky výborné hře Djokoviče, který chyboval víc než proti Federerovi, ale hrál dostatečně dobře na to, aby vyhrál.

Dlé mého jednoznačně rozhodl první set, který byl do stavu 4:4 hodně nervózní, oba dělali chyby a nikdo z nich toho druhého nepřevyšoval. Andy pak ale nezvládl servis na udržení v setu. Nejenže byl během prvních dvou setů až příliš pasivní, ale na to, že chtěl být tím trpělivějším a čekat na svou šanci, tak sám dělal spousy zbytečných chyb. Do druhého setu vstoupil otřesně a i když odvrátil kanára, bylo jasné, že na obrat se již nezmůže.

Třetí set nabídl spoustu brejků, pár šancí a nadějí pro Andyho vrátit se do zápasu, ale dneska to nebyl jeho den. Již z řeči těla ve 3. setu šlo poznat, že na obrat nemá ani psychické, ani fyzické síly.

Je to pro mě obrovské zklamání. Zbývá jen doufat, že to Andyho nepoloží stejně jako loni, kdy pak až do Wimbledonu hrál špatně, byl úplně mimo i myšlenkově. S jeho talentem není možné, aby grandslam neurval. Budu muset věřit, že to někdy přijde, nejlépe již letos ve Wimbledonu.
Reagovat
smazaný uživatel
Zdá se, že sis předčasně vybral špatného koně (vyměnit Murrayho za Djokoviče se jeví jako vyložený omyl). Byli v minulosti podstatně lepší hráči, kt. GS turnaj nevyhráli -- například náš (resp. slovenský) Miloslav Mečíř.
Reagovat
smazaný uživatel
Já to beru jako krok dopředu ve svém myšlení a rozumu, jelikžo jsou dlouho neviděl a nechtěl vidět Djokovičovy manýry, nesympatické gesta a podobně. Nelituju toho, Mečíře nemůžu posoudit, v té době jsem nebyl schopný tenis sledovat. Ale s hráčů, které jsem měl možnost vidět, je Andy asi nejlepším, který ještě grandslam nevyhrál.
Reagovat
smazaný uživatel
*oprava: z hráčů
Reagovat
baggik
Já si vybral Del Potra hned jak se objevil. V roce 2009 mi dělal radost a teď člověk musí sledovat jak ho jeden zánět připravil o celou sezonu a stále není úplně zpět.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja tiez som v 2009 postupne prisel na chut Del Potrovi a strasne ma mrzelo ze celu minulu sezonu bol mimo- skoda ze nebude mat dost casu dostat sa do formy lebo na RG- prave DEl Potro a Novak su hraci ktori naozaj mozu potrapit Rafu alebo aj porazit ak neni uplne zdravy- pricom aj keby bol zdravy moze sa herne trapit tak ako v 2009- ked po zraneni sa vratil a pravidelne prehraval s hracmi top 10 a koncil v QF, SF kazdeho turnaja nevedel proste sa dostat dalej.
Reagovat
smazaný uživatel
tom: to me opravdu prekvapuje, jeste nedavno jsme se tu spolu byli za novaka
Reagovat
smazaný uživatel
samozrejme tam ma byt bili
Reagovat
smazaný uživatel
joo pravda,také sem fandil donedávna Novakovi,ale jeho nesportovní gesta a chování mě přesvědčilo vpraví opak,jinak moc souhlasím s Del Potrem,moc mu fandím je to strašně skromný člověk a věřím že jeho šance ještě přijdou.
Reagovat
baggik
Přesně tak, nejhorší je, že po prohře s Baghdatisem říkali že se zase držel za tu ruku. Důležitý je aby byl stoprocentně fit a pak věřím, že se vrátí tam kam patří - do první pětky! Je ještě mladý, takže se ta jedna promarozená sezona dá v klidu dohnat. On a Djokovič už dokázali, že mají kvality i mentalitu na to vyhrát GS. Berdych a Söderling ještě nemají dostatek zkušeností s těmi rozhodujícími zápasy a Murray je hráč, který dělá málo vítězných úderů na to aby mohl vyhrát.
Reagovat
baggik
I ty ses nechal ovlivnit Štěpánkovejma kecama, kterej je v nesportovních gestech světová jednička? Novak je sympaťák, soustředí se na svůj výkon a nezajímá se o věci kolem. Murray je protekční dítě protože je Brit, Britové, Francouzi, Australani a Američani budou vždycky protěžovaní protože se tam hrajou GS.
Reagovat
smazaný uživatel
Nicy Vám sem iba prišla dať smajlíka nech sa všetci neprajníci po..... :-)) Inak prajem Rafanovcom nech sa Váš boss uzdraví ;) Páá..
Reagovat
steve79
Gratuluju Novakovi, zasloužil si to. Hrál výborně celých 14 dní. Navíc získal i velmi tučnou finanční odměnu. Murray mi přišel jako kdyby odpadl fyzicky. Pro Djokovice bude hodně těžký udržet takovou kvalitu hry, podle mě už lépe hrát nemůže.
Reagovat
smazaný uživatel
Lépe než ve finále? To samozřejmě hrát může. A může určitě hrát i lépe než s Federerem -- viz dvě prohraná podání ve druhém setu (v této pasáži moc dobře nehrál) a jednu ve třetím setu.

Co se týče Murrayho, vůbec bych se nedivil, kdyby jej v budoucnu začali pravidelně porážet hráči jako Dolgopolov nebo Tomič, popř. i Raonic.

Mimochodem, tipoval jsem vítězství Djokoviče (napůl vážně, napůl ze srandy 6:3, 6:3, 6:4) ...
Reagovat
steve79
Matej: myslel jsem, že nemůže podávat lepší výkony než na tomto turnaji.
Reagovat
smazaný uživatel
Jsi proti Murraymu neuvěřitelně a až nechutně zaujatý. Talentu má na rozdávání, jen ty z něj musíš dělat trosku a nezaslouženého finalistu, který neprošel přes kvalitního soupeře. Říkals to samé o Nadalovi na US Open, že do finále nepotkal pořádného hráče?
Reagovat
smazaný uživatel
To si myslím, že teda může. Komplex z Federera se zdá se stále zmenšuje, teoreticky jej klidně může přejet bez ztráty jediného vlastního podání.
Reagovat
smazaný uživatel
No, je každopádně horší než Nadal, Federer a Djokovič. Ostatně si myslím, že takové čtvrtfinále Berdych - Murray bylo velmi zajímavé, zdá se, že Berdychovi Murrayho hra sedí podstatně více než Djokovičova.

Na loňské US Open jsem nekoukal, protože jsem měl deadline pro překlad knihy a vůbec jsem nestíhal. :-(( Ale pravda je, že až do finále tam měl Nadal neuvěřitelně lehké soupeře (obzvláště Južného v SF!!!). Ve finále pak asi hodně unaveného Djokoviče.

Neříkám, že Murray je hrozný hráč nebo cokoliv podobného, jen že takovýto výkon ve finále GS turnaje nemá u špičkového hráče obdoby.
Reagovat
baggik
Murray určitě je kvalitní tenista, ale na titul zatím prostě nemá. Ta první trojka hraje lepší tenis a jsou mentálně silnější!
Reagovat
smazaný uživatel
Jasně, hrál špatně, to nepopírám, ale ty z něj děláš nevím co. A horší výkony ve finále grandslamů k vidění být mohly. Například Federer na RG 2008, Soderling taky ve dvou finále nic neukázal.
Reagovat
smazaný uživatel
První Soderlingovo finále si už moc nepamatuju, ale aspoň to dotáhl v jednom setu do tie-breaku. Ve druhém nehrál moc dobře, ale na druhou stranu Nadal tam byl prakticky bezchybný. Ale hrál určitě lépe, než teď Murray.

Co se týče toho náklepu, co dostal Federer ve finále RG s nadalem, tak si dodnes nejsem jistej, zda Nadal hrál tak skvělě, anebo Federer tak špatně. :-))
Reagovat
Stan_Borowitz
Jak víš, trochu víc jsem ten titul přál Murraymu, ale teď ti dávám zcela zapravdu. Zatím na to nemá. Viděl jsem až třetí set (návrat z plesu ve 3:30 ráno prostě nic víc neumožnil), Djokovič byl jasně lepší po všech herních stránkách. Jestli svůj výkon udrží nebo dokonce ještě zlepší, může letos ještě nějaký ten GS získat a zaútočit nejen na druhou, ale i první pozici v žebříčku...
Reagovat
smazaný uživatel
moc gratuluju, je to krasna odmena za ty probdely dva tydny!
Reagovat
smazaný uživatel
Novak na AO neměl konkurenci... ať se Vám to líbí nebo ne...
Reagovat
baggik
Svatá pravda!
Reagovat
smazaný uživatel
Djokera sice taky extra nemusím a i když vlastně ani Andyho, tak jsem mu přál první GS....jeho jednoznačně projeté finále mi ale dává znamení, že je prostě podělaný a nedivil bych se, kdyby to nedotáhl do konce nikdy. Jinak finálový tenis nebyl pro mé oko...ale proti gustu....takže můj nejhezčí zážitek jsou záběry do Noleho lóže na Anu Ivanovic.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, zaplaťpánbůh za Anu. Ale režisér měl záběry na ní vkládat do přenosu častěji. :-))
Reagovat
smazaný uživatel
On radši zabíral Judy samozřejmě:-)
Zápas však naprosto jednoznačný, Murray nepředvedl až na pár kontra úderů z obrany prakticky vůbec nic, Djokovič skoro nechyboval takže to jinak ani dopadnout nemohlo. Murrayho sem za celej turnaj hrát moc neviděl, ale dneska se ukázalo, že hraje furt tu svoji hru s čekáním na chyby a doufam že s timhle nikdy žádnej grandslam nevyhraje, to by bylo docela smutný pro tenis..
Reagovat
baggik
Ta Murrayho matka je hrozně protivná od pohledu
Reagovat
Stan_Borowitz
No, Nadal s tím vyhrál první tři nebo čtyři GS a taky to žádná tragédie pro tenis nebyla. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
To je fakt a taky sem to docela těžce nesl, ale to bylo vždycky na antuce a tam je trochu snazší vyhrát s takovou hrou a hlavně Nadal je a vždycky byl silnej předevšim psychicky a dokázal to urvat vůlí. To je celkem podstatnej rozdíl
Reagovat
Stan_Borowitz
Jj, s tou vůlí to je pravda. Tam je markantní rozdíl.
Reagovat
smazaný uživatel
Nemám Djokoviče rád a dnešní vítězství to opět o něco víc umocnilo...škoda Andy, už by si tiumf z grand slamu zasloužil.
Reagovat
smazaný uživatel
tojo, jsem stejného názoru, ale bohužel musím uznat, že letos na AO neměl nosánek konkurenci.
Reagovat
smazaný uživatel
Za co by si Murray proboha zasloužil vítězství v GS? To máme tři finále, neuhrál zatím ani set. Kdyby dnes Nole hrál jako s Berdychem a Federerem, skončilo by to minimálně 6:4, 6:0, 6:1.

Skutečně trapné vystoupení ("shitfest") od Murrayho. To se líp držel i Berdych s nadalem ve finále Wimbledonu.
Reagovat
smazaný uživatel
To už vůbec nemluvím o tom, že do finále postoupil, aniž by musel porazit špičkového hráče (Ferrer je solidní, ale přece jen je to nižší kalibr než Soderling, Berdych, Nadal apod.)
Reagovat
Pe3k
Zasloužené vítězství, gratuluji.
Reagovat
smazaný uživatel
Super, nehral sice svoj najlepsi tenis ale hral solidne, Murray zas moc pasivny, za cely turnaj stratil 1 set v tie-breaku s Dodigom iba. To je super vysledok. Snad ho to este viac nakopne psychicky a verim tomu ze na RG moze potrapit aj Rafu- myslim si ze prave Nole bude najvacsi vyzyvatel Rafu na RG-ak ten bude zdravy samozrejme. Co sa tyka Murrayho tak urcite dake tie finale si este zahra a GS ziska.
Reagovat
smazaný uživatel
Nosánek nahoru vyhrál, to mě upřímně mrzí.
Reagovat
smazaný uživatel
ale pravda, že Andy hrál tužku.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist