Djokovič porazil Murrayho a potřetí vyhrál Masters v Miami. Podruhé bez ztráty setu

1. 4. 2012, 22:16
Aktuality 93
ATP MIAMI - Novak Djokovič už potřetí v kariéře ovládl prestižní turnaj série Masters 1000 v Miami. Letos na Floridě neztratil ani set, čímž napodobil úspěšné tažení z roku 2007. V dnešním finále si srbský tenista poradil s Britem Andym Murraym.
Profily hráčů
Novak Djokovič

Andy Murray vstoupil do finálového zápasu odpočatý, neboť v Miami dvakrát postoupil bez boje a do bitvy o titul proti Novaku Djokovičovi se dostal po pouhých třech výhrách. Naposledy hrál ve středu čtvrtfinálový duel. A právě několikadenní herní výpadek se dnes podepsal na vývoji prvního setu. První čtyři gamy se hrály půl hodiny, Djokovič však po brejku na 3-1 dějství ovládl a vyhrál 6-1.

Ve druhé sadě ale elitní tenisté svedli tuhou - 90minutovou - bitvu s velkým množstvím chyb na obou stranách. Za celý set odehráli 99 výměn, ani jednou neztratili podání a rozhodnout musel tie-break. V něm byl úspěšnější Djokovič, který nakonec zvítězil po 2 hodinách a 18 minutách 6-1 7-6. 

"Myslím, že jsem od začátku do konce odehrál skvělý zápas," komentoval utkání čtyřiadvacetiletý Djokovič, který na cestě za druhým titulem v sezoně neztratil ani jeden set.  To samé se mu povedlo při vítězném tažení před pěti lety.

Djokovič se s Murraym utkal v této sezoně již potřetí; v semifinále Australian Open vyhrál ve třech setech Srb a turnaj později vyhrál, před necelým měsícem ve finále v Dubaji se z triumfu radoval Brit. Po dnešku vede v bilanci vzájemných duelů Djokovič 8-5. 

Aktuálně nejlepší tenista světa Djokovič si finále v Miami zahrál už počtvrté v kariéře a získal v Key Biscayne celkově třetí titul. Na turnaji triumfoval už v roce 2007, kdy kdy stejně jako letos neztratil ani set, a loni, kdy mu jediný set sebral až ve finále Nadal. Finále si zahrál ještě před třemi lety, tehdy ve finále nestačil právě na svého dnešního soupeře Murrayho. Více titulů než Djokovič v Miami vybojoval pouze Američan Andre Agassi, který má na kontě šest triumfů. Třikrát na Floridě vyhrál ještě Pete Sampras. 

"Byl to skvělý turnaj. Když jsem to potřeboval, dokázal jsem hrát svůj nejlepší tenis," řekl Djokovič, který na turnaji odvrátil 25 z 30 brejkbolů, kterým čelil. Letos má bilanci 20 výher a pouhé dvě porážky, od začátku loňského roku 90-8. 

Bělehradský rodák měl od pátku hrát v Praze za Srbsko ve čtvrtfinále Davisova poháru, z nominace se však omluvil, neboť se chce soustředit na individuální turnaje. Již za týden totiž startuje čeká antuková sezona (od 15. dubna by měl Djokovič startovat na dalším podniku Mastrs 1000 v Monte Carlu), která bude na přelomu května a června zakončena French Open - jediným grandslamem, který Djokovič ještě nemá ve sbírce. V Paříži bude srbský tenista útočit na nekalendářní grandslam - čtyři vyhrané grandslamové turnaje v řadě během dvou sezon.

- ATP MASTERS 1000 MIAMI -
(USA / Florida, tv. povrch, 4.828.050 dolarů)
nedělní výsledky (01. 04. 2012)

Dvouhra - finále:
Djokovič (1-Srb.) - A. Murray (4-Brit.) 6-1 7-6(4)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

93
Přidat komentář
smazaný uživatel
Zas to s tou osobnosti neprehanejte u toho svycara-male pripomenuti po A.open ....."BÉÉÉÉÉ neberte mi to
Reagovat
fazil
Co to je za nesmysl tenis=Djokovic? To se nikdy nestane. A vis proc? Protoze tenis neni jen o vysledcich, ale take o osobnosti a charakteru. I kdyby Djokovic nekdy Rogera nebo nekoho z legend prekonal, coz povazuju za nemozne(na zaklade jedne vyjimecne sezony-musel by takhle hrat 4-5let v rade), tak co se tyka osobnosti, inteligence, charisma atd. porad ztraci. Je s nim sranda, to ano, hraje skvele, ano, ale nemuzu si vazit hrace, kterej kdyz nema den a neumi protivnika normalne porazit, tak zacne simulovat zraneni a skrecuje. Proste trapas, viz. Davis Cup atd. Navic, podle me, kdyby porad hral Sampras, tak ho vypraska z kurtu jedna dve, protoze na to jeho pinkani by nebyl zvedavej...
Reagovat
smazaný uživatel
1. Djokovic není simulant, možná někomu příjde, že simuloval někdy zranění, ale není tomu tak. Vždy měl nějaké obtíže a to platí i o Davis Cupu!
2.Klidně může být během pár let považován za stejnou osobnost jako Federer.
3. Legendou se stát může už po této sezoně když jako první tenista historie vyhraje kalendářní Grand Slam a OH v jedné sezoně
Reagovat
taffer
ad 1.+2.: když to říkaáš, tak to musí být určitě pravda. Btw: pokud ta číslovka v tvém nicku znamená rok narození, podle tvého příspěvku bych tě tipoval na tak o 10 let míň :-)
Reagovat
Heather_Fedex
nole i rafa maji nad rogerem momentalne tenisove navrch, to je fakt. ale ani nole ani rafa nejsou takove osobnosti jako roger. roger se kazdorocne umistnuje v zebriccich nejvplyvnejsich osobnosti, ale ty dva jsou porad v jeho stinu, tedy novak urcite. rafa je trochu plachej a nema takove recove schopnosti jako fedex. je sice pravda, ze se foti s polonahyma modelkama, ale, ehmm...nebim jestli je tohle spravnej spolocenskej status
Reagovat
smazaný uživatel
Je vidieť, že si ste veľkí fanúšici, avšak malí sudcovia..Chýba vám aj tá najmenšia štipka objektivity..
Reagovat
smazaný uživatel
a ty jsi kdo? Posledni spravedlivy soudce a velky k tomu? :-))) Nebud smesny a zamysli se. Sdilis pouze opacny nazor, to je vse. :-)
Reagovat
spaniel
Ja myslim, ze Novak je mnohem vetsi osobnost nez Rafa, je extrovert, proti Rafovi je jazykove nekde jinde. Rafa pusobi jak prerostle dite v podruci rodinneho klanu.
Reagovat
Heather_Fedex
mne ze chybi objektivita? vzdyt jsem to napsala jasne: novak i rafael jsou lepsi teniste nez momentalne roger. sojka ma pravdu, proste porad musis mit opacny nazor
Reagovat
smazaný uživatel
nazor a treba opacny je v poradku, ale at se pokusi o argument, osocovani mi nestaci.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
extrovert prece jeste neznamena osobnost, nebylo by na miste si nejdriv charakterizovat pojem OSOBNOST? Novak neni prerostle dite? :-)
Reagovat
Heather_Fedex
mne porad prijdou rafa a novak oproti rogerovi jeste kluci. neni to jenom vekem, ale nevim jestli byl roger v jejich letech tak nespoutany kluk jako ty dva ted
Reagovat
smazaný uživatel
To, že je někdo jazykově lépe vybaven, neznamená, že je větší osobnost.
Reagovat
Pe3k
Tak Roger je největší tenisová osobnost na téhle planetě. Rafa je možná osobnost "na kurtu", ale mimo něj mi připadá, přesně jak zmínil spaniel, jako přerostlé dítě. Novak je zcela jistě obrovskou osobností v jeho zemi. Murray je naproti nim všechno, jenom ne osobnost :D
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal prerostle dite ? A co takhle ceremonial po A.Open ?! Kdo tam byl ditetem ? To je spravny priklad ? ..."dejte mi to "neberte mi to "vratte mi to.... TO SNAD NÉ
Reagovat
smazaný uživatel
to je ale jen tvuj nazor... o skutecnem stavu tenisovych osobnosti "na tehle planete" vime zase nic... :-)
Reagovat
spaniel
Charity maji vsichni, tenis hraji skvele taky vsichni. Jde o to, ze jednicka ma hodne medialnich povinnosti, musi reprezentovat sport. K tomu patri byt jazykove schopny a extrovrtni,ne? Mne Novak jako osobnost prijde, i kdyz je pro me Roger navzdy c.1.
Reagovat
Pe3k
Federer brečel i při prvním vítězství ve Wimbledonu. A při mnoha jiných příležitostech. Nebojí se veřejně projevit své emoce...Oproti tomu Nadal po Wimbledonu 2007 brečel hodinu a půl v šatně, aby ho nikdo neviděl...
Reagovat
Pe3k
Můj názor? Ano a dalších milionů lidí na celém světě. Co výzkum, který dopadnul tak, že je pro lidi druhá nejrespektovanější osobnost světa?! Wake up.
Reagovat
smazaný uživatel
reprezentovat svuj sport by svetova jednicka rozhodne mela, v tom se shodneme, ale na jake UROVNI, v tom se shodnout asi nedokazeme, kdyz ti staci ta Novakova...... :-)
Reagovat
spaniel
Novak je jednickou relativne kratkou donu a je mlady. Federer v r.2003 taky nebyl tam, kde je dnes. A navic ho nedavam pred Rogera, jen pred Rafu. Roger tu nebude naveky.
Reagovat
smazaný uživatel
je smutny, ze jsi to nepoznal sam, ale ja vubec nemluvim o Fedexovi, natoz, abych zpochybnovala jeho osobnost. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
samozrejme, s lety se tribi osobnost a doufam, ze i nazory...... :-)
Reagovat
Pe3k
To máš teda pravdu, vůbec jsem tě nepochopil, ale jestli je to smutné, to si nemyslím...
Reagovat
gigin
se sojkou je to marný boj !! :-)) Už mám polorozbitý notebook, nestojí to za to. Klid :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Asi som vas vsetkych nemal hadzat do jedneho vreca,ospravedlnujem sa za to,reagoval som prioritne na Fazila,ktory Federera opisoval skoro ako Jezisa Krista a Djokovica staval do pozicie skoro outsidera..To su proste fanusikovske dristy s prepacenim..Samozrejme je pravda,ze Roger je skvele jazykovo a verbalne vybaveny,oproti Rafovi to je fakt ako nebe a dudy..No Djokovic mu rozhodne zdatne sekunduje a osobne si myslim,ze ak bude pokracovat v nastolenom dominantnom trende este zo dva,tri roky moze vyrazne ubrat s Rogerovho lesku a naopak pridat na tom svojom..Zaroven je dolezite si uvedomit,ze inteligencia a charakter nie je to iste..Ten,kto je vzdelany,este nemusi byt charakterny..Osobne som presvedceny o tom,ze Rafa ma zo vsetkych troch najlepsie srdce,ticha voda brehy myje..Je to vsak iba moj nazor,nebudem to interpretovat ako akysi svetonazor,sposobom akym to urobil Fazil..Navyse,ak hovori o akejsi nezmazatelnej a dozivotnej charizme tenistu c. 1,dost vyrazne zabuda na Agassiho..To on bol darling of masses,milacik más,vsade kam prisiel ho ludia milivali kvoli jeho charakteru,inakosti a vsetkeho,co suviselo aj nesuviselo s tenisom.
Reagovat
spaniel
Rafa?
- porusuje dobru mezi podanim
- chodi na zachod po prestavce
- behem AO zautocil na RF, ze se nezastava hracu
- 3 hodiny pred zapasem s Roddickem v Miami odstoupil z funkce viceprezidenta. Mohl pockat. Navic za celou dobu nic neudelal, ani jednu tiskovku a pak musel jednu udelat behem turnaje
- pokud na nej nekdo umi a porazi jej, x turnaju pak neni v jeho casti pavouka (dohledatelne)

Ja myslim, ze neni zadny svatousek, resp lidi, co jsou kolem nej.
Reagovat
smazaný uživatel
Neviem, prečo si sa opäť rozhodol útočiť na Rafaela!

- Áno, porušuje..Každý hráč má pred podaním svoje rituály. Tých hráčov a hráčiek je veľa. Zasahovať do vžitých stereotypov by bolo extra necitlivé.
- To nemyslíš vážne. Ja som bol na záchode včera o 2hej v noci, tiež to nebolo extra vhodné.
- Zaútočil na predsedu organizácie, ktorá by mala chrániť najlepších. Federerov postoj je extra alibistický, chrániť 70. alebo 90. hráča rebričku v individuálnom športe je NONSENS..(Kto si všíma 70. plavca alebo 90. atléta, všetko sa točí okolo Phelpsa, či Bolta). Nadala navyše hovoril za skupinu hráčov ako Nadal, Djoker, Murray, Roddick.
- Pokud ho nekto porazí?..Tak toto si nechám extra vysvetliť :)..Koho máš okrem Djokoviča na mysli? Žiaden taký hráč mimo neho neexistuje, vrátane Federera.

Tiež pridávam pár postrehov.

- Federer nevie prehrávať, po prehrách s Nadalom sa vyhovára na to, že je Rafa ľavák alebo (nie je, len hrá ľavou rukou, Roger to môže skúsiť) alebo vyťahuje kopec nepriamych argumentov. Plače.
- Cez prestávky hádže fľaše zberačom jak otrokom a tvári sa ako geroj
- Nadáva umpirom, používa slovíčka ako fuck, hádže rakety. Avšak elegantne.
- Zvysoka kašle na reprezentáciu, kašle na mix so Švajčiarskou legendou Hingisovou.
- Egoisticky myslí na vlastné potreby, zabaľuje to do rúška potrieb tenistov v druhej časti rebríčku.
- Nikdy som z jeho úst nepočul, kto je pre neho best ever, on si snád fakt myslí, že ním je on sám :)
- Urobil škandál vo vlastne zemi, za to, že nebol druhýkrát zvolený za vlajkonosiča švajčiarskej výpravy na OH.
- Na turnajoch hrá vždy vo výhodnejšej časti pavúka, ktorý ma deň voľna navyše. (dokázateľné)
A mnoho, mnoho ďalších.
Reagovat
Heather_Fedex
je videt ze jsi neskutecne zaujaty a zakomplexovany. nema zmysl se s tebou hadat, v tolika vecech se mylis. napr. federer chtel hrat mix s hingisovou ale ona nechtela. ze pouziva slovicka fuck a place? dyt je to jenom clovek, kazdy z nas ma sve emoce. djokovic hadze raketama porad. nadal ma neskutecnou disciplinu a je v tehle vecech dokonaly. a to ze ma vyhodni los je ciry nesmysl. forehande, tohle byl 1 z nejneobjektivnejsich prispevku, jake jsem na tenisportalu kdy cetla.
Reagovat
gigin
Moment, moment.. Djoko už nehodil raketou, ani nepamatuju. Ty ano? :-)
Reagovat
Heather_Fedex
fedex se nekolik krat vyjadril, ze pro nej je nejlepsi sampras. a jeho vzory s detstvi jsou edberg a becker. jo a jeste se nekolik krat vyjadril, ze ma k rafovi velky respekt
Reagovat
Heather_Fedex
je fakt, ze naposled hodil raketou loni ve wimbledonu. ale uznavam, ze opravdu uz umi krotit sve emoce
Reagovat
W.G.M.
Ale to byla nadsazka, odpovedel ve stejnem duchu, v jakem napsal spaniel. Je to asi tak stejne objektviny a nezaujate.
Reagovat
Heather_Fedex
no obadva (spaniel i forehand) napsali subjektivne prispevky. ale forehand napsal jeste i to, co vubec neni pravda, napr. o olympiade, nebo i to, ze roger sam sebe poklada za nej hrace...
Reagovat
spaniel
- pravidla jsou pravidla. Rituály by měli mít své mimity. Proč by měli soupeři doplácet na Nadalove duševní poruchy?
- Nadal hleděl jen na sebe s návrhem na 2 leté bodování, nikomu jinému by to neprospělo.
- tenis nejsou jen top 10 hráčů, jsou to stovky hráčů a každý v top 10 býval nad 100. Tito hráči paběrkují. Je správné brát na ně ohled.
- Tsonga se teď do něj taky opřel, takže asi ani top hráči, které podle tebe zastupuje, ho moc nemusí.
- nevím, kdy Federer řekl fuck, já to ještě od něj neslyšel
- flašku hodil jednou pokud vím, ty píšeš jak kdyby to byl jeho běžné chování
- Nadal prakticky před každým zápasem, kde hrozí že prohraje, tvrdí, že má zdravotní problémy. Tím bere soupeřům radost, že jej porazili normálně, vždycky musí zanechat dojem, že nebyl fit. Pak najednou je za týden zase fit. Proč hraje debla, když má zraněné koleno?

Toto jsou hráči, se kterými Nadal prohrál:

- Guillermo Garcia-Lopez (Bangkok ? 2010)
- Jurgen Melzer (Shangai -2010)
- Nicolai Davydenko (Doha -2011)
- J.W. Tsonga (Queens -2011) ; Barclay London RR 2011
- F. Dodig (Montreal ? 2011)
- Mardy Fish ( Cincinnati -2011)
- Gael Monfils (Doha -2012)

Ani s jedním z nich nebyl následně po několik turnajů v jedné části pavouka (čísla v závorkách jsou kolik následných turnajů). Přitom před porážkou to nebylo víc než 2-3x.
Reagovat
spaniel
A do Rafaela :) jsem se opřel z jednoduchého důvodu. "Rafa ma zo vsetkych troch najlepsie srdce,ticha voda brehy myje.."
To v žádném případě nemůžeš vědět, my můžeme pracovat maximálně s domněnkami. A on teda tichá voda rozhodně není. Každé 2 měsíce podnikne nějaký výpad na Federera.
Nehledě na jeho styky s Dr. Sanchezem, který mu v r.2009 zázračně vyléčil koleno. Dr. Sanchez je až po uši namočený ve skandálech v cyklistice. A zdá se, že zas tak zázračná ta léčba nebyla, jelikož na každém druhém turnaji má problémy, resp je hlásí, i když pak klidně běhá jak zajíc.
Zajímavý byl i rozhovor s Oliverem Rochusem o korupci v tenise a krytí dopingu, kde Rochus nepřímo mluvil o Nadalovi...

Jednou se ukáže že ta tichá voda je pravý opak ctnosti.
Reagovat
Pe3k
No ty jsi na tom fakt špatně hochu. Ztracený v říši deziluzí.
Nadalovy rituály jsou důležitější než jasně daná pravidla? Demence.

Nadala, že poráží jen Djokovic? V minulé sezoně měl 15 proher a z Djokovicem jen 6, takže těch zbylých 9 nebereš vůbec v potaz?!

Ty lži o Federerovi netřeba komentovat. Realita tě naprosto minula...
Reagovat
smazaný uživatel
Ja jsem Novak a Novak je Ja, ale musim zduraznit vy tupci, ze jsou ruzna obdobi.....a Rafael to ma stale 16:14 a na Grand 10:5
Reagovat
spaniel
Ty můžeš být maximálně tak pan Novák.
Reagovat
smazaný uživatel
Vieš, čo to vlastne znamená zakomplexovanosť?..Ak nie, tak sa nauč to slovíčko správne používať. Ja klamem a Spaniel nie?..To ako Spaniel pozná detailne Rafove žalúdočné problémy, že sa ho snaží upodozrievať?..Alebo tie konštrukcie okolo losu...Mám pocit, že tvoj Federerov support je za hranicou normálu a preniká do fanatizmu..Inak by sa ti pri jeho kritike nevyhodila vyrážka..Všetko, čo som napísal som v médiach videl, počul. Kľudne to môžem doložiť. To s OH hovorili na Eurosporte počas GS, že Federer Hingisovú odmietol, lebo hrá dvojhru+debl, takže má toho dosť..+ Prečo mi vkladáš slovíčko do úsť?..Ja som nepovedal, že sa Federer pokladá za najlepšieho, neprekrúcaj. Zrejme si to čítala v takom afekte, že si si tam nevšimla nadsázku..

+ Spaniel...Tsonga sa oprel do rozhodcu, nie Nadala.
- Federer tie fľašky hádže pomerne často, sám som to viackrát videl, znova ti kľudne môžem poslať zostrih..
- Rovnako tak môžem doložiť výhodnejší los s deň extra navyše na 80% GS za posledné 2-3 roky..
- rovnako ti môžem poslať tú arogantnú debatu Federera s umpirom, kde ho vyfuckoval. Sú to všetko dosť známe videá na Youtube..
- Stále nechápem, čo chceš povedať hráčmi, s ktorými Nadal prehral..Drvivá väčšina z nich je mimo TOP 30..Čiže je šanca 1:16 že sa s nimi stretne, to je akože jeho vina?..Nech sa chlapci dostanú ďalej, než do druhého, tretieho kola..Matematika nepustí, tie argumenty bohužiaľ stoja na vode..
- Rochus, Sanchez a ostatní, to sú strašné konštrukcie, to sám uznáš..
Som ochotný všetko čo som načrtol poslať do pošty, nech sa tu zbytočne nerozširujú vášne a nech Heather nedostane znova nervový rapel..
Reagovat
spaniel
To je ok, je to stare vlakno.
Ty flasky nehaze po sberacich, ale za sebe, ja videl video z jednoho zapasu. Sleduju jeho zapasy a vic krat jsem si toho nevsiml. Takze dej link.
Ten Nadaluv los, jsi vedle. Nejedna se o to, kolikrat se potom utkali, ale o nasazeni do pavouka. Nejsou v jeho casti, takze se s nima nepotka v prvnich kolech. Pred prohrou byl s nima v pavouku 1z2, 1z3...po prohre pak treba 7x ani jednou. Neni to zvlastni?
Prov by mel byt Rochus od veci? Je to profesionalni tenista, ktery otevrene promluvil a to se ceni, kdyz ostatni nemaji koule. Podivej na Agassiho, ktery byl odhalen a bylo to ututlano, dokud to neodhalil sam, kvuli prodejnosti knizky.
Reagovat
Padme
Stát dnes proti Djokovičovi někdo jiný, tak jel domů bez titulu:(
Reagovat
dappe
Pro Murrayho dobrej turnaj, na to jak ve špatné formě tady hrál. I včera hrál dost zle, pouze od stavu 4:4 ve 2.setu, hrál poměrně slušně a mohl ten set možná uhrát. Každopádně na zápasy, kde nehraje Federer se moc intenzivně nedívám, ale u Murrayho dělám často výjimku. I když mi na něm dost věcí vadí, tak po tenisový stránce je výbornej.
Reagovat
dappe
"uplne zatmeni nastane v Paris - po zkompletovani Grand slamu....kdy v kterekoliv encyklpedii bude Tenis znamenat Novak Djokovic"

:DDD Ty jsi co za blbce zase?
Reagovat
smazaný uživatel
co se ti nezda !! Krasne dohledatelne treba ve wikipedii....nekalendarni Grand bude uznan....prece v tom prakticky neni zadny rozdil
Reagovat
dappe
To nezpochybňuju, ale aby tenis znamenal Djokovic, tak k tomu asi nebude stačit 6 GS titulů a jeden rok vlády tenisu, co myslíš? Je spousta hráčů, kteří toho dokázali mnohem více.....
Reagovat
smazaný uživatel
nevim nevim - mozna bude ! Je to ta nejtezsi tenisova Meta ktere je mozne dosahnout..... zbirat dlouhobě grandslamove turnaje je o motivaci, vytrvalosti a zdravi. Vytvorit Grand Slam - je doslova umelecke dilo
Reagovat
dappe
Já ti ten názor neberu, podle mě si to ale ani ty nemyslíš. Ovšem je možné, že Djokovic bude končit karieru třeba se 14 tituly a v tom případě, by při přihlédnutí k tomuto případnému úspěchu, nebylo o čem asi...
Reagovat
smazaný uživatel
myslim, ze tech 10 by stacilo
Reagovat
smazaný uživatel
ale tipuji, ze v Paris to nedokaze ( bylo by fakt neuveritelny !
Reagovat
dappe
Ale zase bych z toho nedělal takovou senzaci. Samozřejmě byl by to úspěch obrovský, ale Federer k tomu byl dva roky za sebou vzdálen jeden zápas. Bohužel vždy finále RG s Nadalem, takže pořád to bylo dost daleko no....
Reagovat
smazaný uživatel
To je prave ono - vzdy kousek...a ten prave trebna chybet bude i Novakovi
Reagovat
Pe3k
Připojuji zajímavé video kde je vidět co dělal Novak bezprostředně po zápase s Murraym.

http://www.youtube.com/watch?v=NOJjydpN3ZE&feature=g-u-u&context=G246efefFUAAAAAAAAAA
Reagovat
gigin
borec :-) Akorát tu svoju moc nepomuckal. To se víc objímal s těma svatýma, nebo co to bylo :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Super, video..Presne toto chcú ľudia vidieť. Inakosť.
Reagovat
Pe3k
Zápas se mi vůbec nelíbil. V prvním setu Djokovic Murrayho převálcoval a i druhý mohl vyhrát lehce pokud by promělnil své breakboly...Nechci urazit Andyho fandy, ale jeho hra je strašná. Všechny body v druhém setu byly nevynucené chyby Djokovice. Andy sám není schopen pořádně zaůtočit a jen vrací dokud nezkazí soupeř. Nevidím vůbec žádný přínos Ivana Lendla. Murrayho hru bych nazval souslovím - čím dál tím stejně. Připojuji highlights.

http://www.youtube.com/watch?v=TJ_-zlUQbzE&feature=g-u-u&context=G20266f2FUAAAAAAADAA
Reagovat
a.magerova
No a Janíček je už 8. na světě... jsem zvědavá, jak se v Praze osmička se sedmičkou poperou :-))
Reagovat
steve79
Souhlasím s Vámi, že to finále nebylo nic moc. Hodně nevynucených chyb a hrá jenom od základní čáry. Murrayho tenis nemusím a taky by se měl hrát trochu více útočně. S tímto stylem Grandslam nevyhraje. Nejlepší zápas turnaje byl Tsonga-Nadal podle mě. Ted se těším na Davis Cup.
Reagovat
smazaný uživatel
Jenom se bojím, že by v budoucnu měli hrát proti sobě častěji finále Džoky a Mary místo Fed a Nadal. Prostě to už nemá tu šťávu. Mary je pinkala, co umí dobře vracet, není to hra na winry. Džoky hraje moc techniky - předpisově až strojově.
Reagovat
smazaný uživatel
Je mi Murryho skoro líto, hraje pěknej tenis jen vždycky ve finále narazí na jednoho z první trojky. A tam nikdo z těch "bláznů" neprohrává, pokud nehrajou proti sobě.
Reagovat
smazaný uživatel
Náhodou ve finále Masters má Murray bilanci 8 výhre z 10, v třech z nich porazil Djokoviče, dvakrát Federera například.
Reagovat
smazaný uživatel
Videl som len prvy set + TB..Nole urcite lepsi,agresivnejsi..Andy bude mat fakt problem,musi pritvrdit,len neviem ci to dokaze..+ Troska ma sklamala info,ze sa Djokovic chysta do Monte Carla..Na druhej strane,velmi mudre rozhodnutie..Je to jediny turnaj,kde sa mu mozu body aj priratat (aspon co sa prveho pol roku tyka) a to hned 1000...+ To Agassi naozaj vyhral 6krat Miami??..Viem,ze ma Andre okolo 16 Masters,clovek ma teraz pocit,ze nikde inde okrem Miami nevyhraval :))..Pre mna nova a urcite zaujimava info..
Reagovat
Pe3k
To jo? Novak jede do Monte Carla? Nadal je určitě štěstím bez sebe :D
Reagovat
smazaný uživatel
Šťastím bez seba by bol za prítomnosti sparingu zo Švajčiarska ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Novak: opet je lepsi jak svycar, zase se nad nim v zebricku vzdalil, i v mastrech ho prekona a uplne zatmeni nastane v Paris - po zkompletovani Grand slamu....kdy v kterekoliv encyklpedii bude Tenis znamenat Novak Djokovic
Reagovat
smazaný uživatel
samozrejme ze lonske final bylo neopakovatelne....!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
:D
Reagovat
Heather_Fedex
predpokladam, ze to, ze se novak vzdalil v zebricku i od rafaela si ani nahodou nechces pripustit
a prej kdo je tady nejvetsi buric...tady mas jasnou odpoved
Reagovat
smazaný uživatel
Buřič ? mozna ano, ale ušlechtily.....
Reagovat
gigin
měl to vyhrát ten Mónako a byl by klid !! Pořád jakési připomínky :-))
Reagovat
Fandina
vítěz je vždy jeden a to proto že je lepší, jinak by to nemělo smyslu ........ hrát ..... gratulace Nolemu
Reagovat
gigin
Fandina je jeden z největších odborníků tady na tenisportalu !! Rozumná, inteligentní, má přehled. Vyjadřuje se jasně, stručně a přímo k podstatě věci !! A to vždy s úsměvem ...
Reagovat
smazaný uživatel
to jiste ano, ale stejne si myslim, ze tentokrat nejrozumnejsi napad jsi mel ty.... s tim Mooonakem! :-))
Reagovat
Fandina
ale nééééééééé to nebude tak horké o mě jak píšeš gigine ........ úsměvy na entou
Reagovat
gigin
No jak tu vidím to zatmění čété 24, nebo co to je, tak asi jo :-))))
Reagovat
Fandina
s Mónakem to byla super trefa do černého od gigina ...... a ještě k tomu vtipné ....... úsměv
Reagovat
gigin
Říkám, Fandina je borka. Má vytříbený smysl a vkus pro humor !! :-)) Budeš na DC v Praze?
Reagovat
Fandina
zvažuji zvažuji ...... úsměv
Reagovat
Jardus
Normálně Nadala moc nemusím, ale dneska jsem si přál, aby na jedné straně byl on. Nebo Federer. A nejlepé oni dva spolu. Tenhle zápas opravdu nic moc. Na každé straně dvojnásobek nevynucených chyb oproti winnersům... A Murray s tímhle obraným stylem bude mít fakt problém ten GS vyhrát.
Reagovat
Pe3k
Naprostý souhlas.
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud Andy nezmeni hru z obranny na utocnou, tak nikdy GS nevyhraje. Posledni roky si (az na jeden) vsechny GS rozebralo top trio a proti nim tim obranarskym stylem proste nema sanci. Dneska hrali oba spatne, Andy ale o moc hur.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale Dojkovic taky brání. Přeju to Andymu. Toť vše...
Reagovat
smazaný uživatel
Nedalo se na to pořádně dívat, první set byl Murray úplně mimo a druhý se k němu přidal i Djokovič. V 2. setu rozhodlo, že Djokoviř překvapivě jistěji podával. A přeci jen byl agresivnější, i když oba na to, jak hrají dobře z defenzivy, kupili spousty chyb. Ani jeden nepřesáhl svých 50 nebo 60 procent. Bídnější finále Masters jsem dlouho neviděl.
Reagovat
smazaný uživatel
Já sem fakt asi divnej. Mě se ten zápas docela líbil.
Reagovat
gigin
A mi taky. Kdyby to šlo do třetího, věřím, že by to nabralo ještě větší obrátky. Ale to je zase kdyby... Výsledek mne samozřejmě těší, ale druhý set nebyla žádná exotika. Aspoň pro mne teda.
Reagovat
smazaný uživatel
mne se zapas nelibil. Mohl bys svuj nazor nejak obhajit? Co konkretne te zaujalo - technicky, takticky, prisel ti zajimavy vyvoj... ? Ja nerejpu, jen chci normalne vedet, co jsem prehledla.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty mi prosím odpusť to co sem ti napsal. Bylo to hned po zápase, kdy jsem byl zklamaný z výsledku. Fakt mě to teď mrzí. Tak se omlouvám. Nesmim prostě psát ty komenty hned po zápase, už se mi to několikrát vymstilo.
Reagovat
smazaný uživatel
No třeba se mi líbilo, že Andy byl v některých momentech dost útočnej a docela i úspěšnej. A sice to nebyl zrovna jejich nejlepší zápas, ale prostě mám rád konfrontaci jejich stylů. A možná taky nejsem tak náročnej. :-)
Reagovat
gigin
V pohodě a v klidu !! Já jsem si to trošku myslel. A moc rád tvou omluvu přijímám !! A jen pro jistotu a pro pořádek - určitě by mi na něho nešel !! :-))
Reagovat
smazaný uživatel
aha, to je zvlastni, ja si naopak myslim, ze k zadne konfrontaci nedoslo, ty styly jsou oba stejny... podle me. Navic mam Andymu celkem za zle, ze mu spadlo srdce do kalhot zrovna, kdyz mel zautocit... taky nic ve zlym, co clovek, to nazor, ale moc jsi me nepresvedcil... :-)
Reagovat
smazaný uživatel
No, to mě se teda nelíbil. Kdes viděl útočného Andyho? V 1. setu míč na střed nebo sotva na servis lajnu a když zahrát delší míč, tak okamžitě chyba. Vždyť to byl zápas plný chyb, oba hráči se pyšní skvělou defenzivou, ale dělali jednu chybu za druhou. Andy možná útočil tak ke konci druhého setu a oni to neútočil tak, jako na Australian Open nwbo 1. set v Dubaji.

Dvakrát sehrál s Djokovičem vyrovnaný zápas, jednou vlastně byl lepší (v Dubaji), a to tím, že útočil. Dneska do toho šel s tím, že prohraje, první set byl neuvěřitelně marný a hlavou někde ještě v šatně. Druhý se dostal do tiebreaku jen proto, že začal hrát špatně a kupit chyby i Djokovič. Jinak Mutademe, nějak se v tobě nevyznám, kritizuješ pinkání Nadala s Djokovičem, přitom tohle bylo daleko horší.
Reagovat
smazaný uživatel
Skoda ze nebude v praze.....ale jinak dobra prace...jen tak dal...Lets go NOLE
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist