Djokovič protahuje šňůru neporazitelnosti, lepších bylo už jen 5 tenistů

13. 5. 2011, 07:58
Aktuality 38
ATP ŘÍM - Kde se objeví, tam vítězí. Novak Djokovič protahuje svou sérii neporazitelnosti i v Římě, kde v repríze finále z roku 2008 porazil Švýcara Stanislase Wawrinku a postoupil do čtvrtfinále. Vyhrál tak už 36. utkání v řadě, delší sérií neporazitelnosti se může pochlubit už jen 5 dalších tenistů.
Novak Djokovič

Novak Djokovič počal svou parádní sérii na konci minulé sezony v Davis Cupu, když ve finále proti Francii vyhrál obě dvouhry a pomohl Srbsku k premiérovému triumfu v prestižní týmové soutěži. A letos kam přijel, tam vyhrál; titul má z Australian Open, Dubaje, Indian Wells, Miami, Bělehradu i Madridu.

Čtvrtek v Římě:

Berdych je ve čtvrtfinále. Čeká ho Gasquet - Federerův přemožitel

Nadal je ve čtvrtfinále, další výhra ho udrží na trůnu

Nyní válčí na dalším podniku série Masters 1000 na antuce v Římě, kde zatím svou letošní neporazitelnost potvrzuje. Nejprve smetl Kubota a příliš práce neměl ani v repríze finále z roku 2008, kdy ve třech setech zdolal Stanislase Wawrinku a jako jediný narušil místní nadvládu Nadala, který v italské metropoli triumfoval ve zbylých sezonách 2005 až 2010.

V celkově 11. vzájemném souboji se Wawrinka držel pouze do stavu 4-4 v prvním setu. Pak už třiadvacetiletý Srb utkání ovládl, odvrátil všech šest brejkbolů a za hodinu a půl zvítězil 6-4 6-1.

Nejdelší série bez porážky:
46 - Guillermo Villas (07-09/1977)
44 - Ivan Lendl (09/1981-02/1982)
42 - John McEnroe (01-05/1984
41 - Bjorn Borg (10/1979-04/1980)
41 - Roger Federer (08/2006-03/2007)
36 - Novak Djokovič (12/2010-05/2011*)
35 - Bjorn Borg (05-08/1978)
35 - Thomas Muster (04-06 1995)
35 - Roger Federer (06-11/2005)
32 - Rafael Nadal (05-08/2008)
* - stále aktivní série

Djokovič tak vyhrál už 36 utkání v řadě a o jedno vítězství překonal Borga, Mustera a Federera. V historické tabulce sérií neporazitelnosti se zařadil na šesté místo, od vyrovnání rekordu Guillerma Villase z roku 1977 ho dělí deset výher - tedy triumf v Římě a na French Open.

Tenista ze Srbska se už v pondělí může stát novou světovou jedničkou, v Římě však musí získat titul a zároveň doufat, že Nadal ve čtvrtfinále prohraje s Čiličem. Španěl ve čtvrtek po postupu do čtvrtfinále přiznal, že ho v Itálii sužují horečky. 

Dalším v řadě, kdo bude chtít rodáka z Bělehradu překonat, stojí Robin Söderling. Švédský tenista a finalista posledních dvou ročníků Roland Garros se s Djokovičem utkal naposledy předloni na Turnaji mistrů, kde Srba dokázal jedinkrát ze šesti vzájemných soubojů porazit. Poprvé na sebe narazili a jediný duel na antuce svedli před čtyřmi lety právě v Římě, kde Djokovič vyhrál ve třech setech.

Söderling se do čtvrtfinále letošního Internazionali BNL d'Italia dostal po výhře 6-3 3-6 6-4 nad Nicolasem Almagrem ze Španělska.

Vyrovnaný zápas zlomila až samotná koncovka. Almagro měl ve třetím setu za stavu 4-4 brejkbol, který však nevyužil a následně potřetí přišel o servis i celé utkání. Španěl tak nepotvrdil, že se mu na švédského soka na antuce daří; z předchozích tří duelů totiž odešel jako vítěz.

- ATP MASTERS 1000 ŘÍM (Itálie, antuka, 2.750.000 dolarů) -
čtvrteční výsledky (12. 05. 2011)

Dvouhra - 3. kolo:
Berdych (7-ČR) - Nieminen (Fin.) 6-2 6-7(4) 6-2
Nadal (1-Šp.) - F. López (Šp.) 6-4 6-2
Djokovič (2-Srb.) - Wawrinka (14-Švýc.) 6-4 6-1
Gasquet (16-Fr.) - Federer (3-Švýc.) 4-6 7-6(2) 7-6(4)
Murray (4-Brit.) - Starace (It.) 6-2 6-3
Söderling (5-Švéd.) - Almagro (9-Šp.) 6-3 3-6 6-4
Čilič (Chorv.) - Fish (11-USA) 7-6(6) 6-3
Mayer (Něm.) - Chela (Arg.) 7-5 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

38
Přidat komentář
smazaný uživatel
jaký jsou podle vás 5 největších favoritů na titul z French Open??z ATP i z WTA??
mé tipy:ATP:1. Rafael Nadal-Jestli bude finále Rafa vs. Nole tak byh řek že bude 5 setu ale vyhraje Rafa
2. Novak Djokovic
3. David Ferrer
4. Roger Federer
5. Robin Soderling nebo Tomáš B.
WTA:Tady už je to težší protože ta ženská špička je strašně široká takže to muže vyhrat třeba i hračka z dvacítky
tady typy: 1.Fakt Nwn.
2.Caroline Wozniacki
3.Viktoria Azarenka-Ted hraje asi nej tenis(výsledky)ale uvidíme co předvede její psychika.
4.Maria Šarapovová+Petra kvitová(nwn jak je natom její kyčel)+Julia Gorges
5.Jaká koliv hračka z dvacítky.
A VAŠE TYPY??
Reagovat
smazaný uživatel
Bože, Zakopalová je lopata, to se musí vidět! Jak může hráčka top50 prohrát s Cetkovskou, to mi hlava nebere. Navíc ze stavu 5:2 ve 3. setu!
Reagovat
smazaný uživatel
Nevím, Cetkovskou jsem viděl hrát včera s Birnerovou a hrála velmi dobře. Díky této výhře se tuším vrátila do stovky. Má celkem solidní údery i podání, dovede překvapit zdařilým dropshotem.

Ale vyhrát to Klára samozřejmě měla, i když se momentálně nenachází v optimální formě.
Reagovat
smazaný uživatel
Haha, že ty jsi měl na výhru Kláry vsazeno? :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Jo měl. :-( Za kurz 1,25 to byl fakt tip jak noha! A to si pokaždé říkám: "Nelez do ženského tenisu, dojebe ti to tiket!" Ale nedají si říct a nedají!
Reagovat
smazaný uživatel
Boze sa tu hadate ako male deti....
Ja hovorim len jedno..... Nole je vo vybornej forme, ale este nic nedokazal... teraz len vyhrava - ale na buduci rok bude musiet vsetko aj obhajit !!! a to uz bude ina kava. az potom bude vediet, co je to tlak na hraca a nahodou - ak nedajboze neobhaji vsetko tak potom to bude zasa stary dobry Nole, co rozbija rakety a zuri... on este nevie, co ho caka... teraz sa tesi, ze je neporazitelny. lenze bohuzial hra presne ako Rafa pred tromi rokmi... vybeha kazdu loptu, hra nadoraz a to nevydrzi - ako to hovorili aj o Rafovi! uz ma jedno koleno obviazane - mozno pride aj druhe...
Reagovat
smazaný uživatel
Bože, další Rafan. Na takové predikce se dá říci jediné: uvidíme. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Samozřejme, ze se to neda opakovat !!! je to naprosto vyjimečna serie !!! Ale jeho hra není jen o formě-je to o jeho pohodě a sebevědomí...fazona muze trvat Dva tydny, možna mesíc. A kazdopadne zbírat Grandy je památnejší než Mastry
Reagovat
smazaný uživatel
...kdo to považuje jen za jakousi Formu-je absolutní amater....
Reagovat
smazaný uživatel
no jasne nenito jen jakasi forma je to taky hodny kus stesti :-D
Reagovat
smazaný uživatel
sa mu vyhráva keď nikto z prvej 20ky nie je v optimálnej forme(vrátane Rafu)...minulý rok keď väčšina hráčov hrala neporovnateľne lepšie a kvalitnejšie kde bol Djokovič? nikde lebo všetko prehrával...a teraz tu z neho robia pomaly tenisového boha pritom v podstate nemá žiadneho konkurenta lebo sú všetci z formy(česť výnimkám ak nejaké sú vôbec) a takisto nehrá pod žiadnym tlakom takže je mu sveta žiť...by som chcela vidieť či by tak ľahko vyhrával keby mali všetci formu ako z minulého roka...
Reagovat
VlS
Sa to Rafovi vyhrávalo, keď nikto z prvej 20ky nie bol v optimálnej forme(vrátane Novaka)...minulý rok ..........
Má takovejhle slint nějakej smysl? Nemá.
Reagovat
smazaný uživatel
JJ, loni touhle dobou byli Federer, Djokovič, Murray apod. opravdu v "optimální formě". :-))

Mně je jasné, že ti vadí ty tři Nadalovy porážky v řadě od Noleho a patrně i to, že momentálně hraje daleko hezčí, atraktivnější a útočnější tenis než Nadal. Ale to ještě není důvod k tomu, abys neopodstatněně snižovala výkony Djokoviče.

Doporučuji, aby sis znovu pustila záznam finálového utkání z Madridu. .-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jediné čo mi vadí nie sú tri porážky nadala v rade(tie si bohužial zaslúžil pretože hral horšie ako súper a to uznávam) ale znižovanie až priam vymazávanie Nadalových úspechov, ktorých Djokovič nedosiahol ani zlomok...zrazu nadalova éra končí, zrazu už je odpísaný a zrazu je tu náš neporaziteľný velikán Djokovič najlepším tenistom na svete...som zvedavá ako dlho mu tá ohromujúca forma vydrží...btw. ako sorry ale tento rok harjú všetci velké kulové, minulý rok aspoń niektorí mali formu(na antuke) a po zbytok sezóny mali takmer všetci riadnu fazónu takže netrepte sprostosti detičky...
Reagovat
smazaný uživatel
Když už, tak je to přesně naopak: neříkej mi, že Nadal měl loni na antuce konkurenta stejně nebezpečného, jako má Djokovič v letošním Nadalovi. Federer hraje cca stejně, nebo možná i trochu líp, než loni v antukové sezoně, Murray hraje rozhodně líp, Söderling se teď zvedá, Ferrer hraje letos dobře (i když je teď nemocný). Vždyť loni do RG byli Nadalovi na antuce největšími konkurenty Ferrer a Verdasco!
Reagovat
smazaný uživatel
Ostatně, Nole bude ted náležitě prověřen Söderlingem ve ČF, popř. Murrayem v SF. Nadal tam má Čiliče (skoro jisté vítězství) + Gasqueta / Berdycha (víceméně dtto).
Reagovat
VlS
Ale nikdo nokoho ani nesnižuje, ani neodepisuje, ani Rafu, ani Rogera a nikdo netvrdí, že Nole je a bude největší hvězda všech dob (myslím si, že z tohoto pohledu ještě dlouho bude Roger superstar a ani star Rafa se jej nebude dotykat). Fakt je, že letos má Nole nejlepší výsledky a kecy, jestli ostatní mají nebo nemají formu jsou k ničemu.
Reagovat
smazaný uživatel
kdyby ostatní měli formu tak Nole nevyhrává tak lehce...
Reagovat
smazaný uživatel
To je opravdu dokonalá tautologie (argumentace kruhem). :-) Platí to rovněž o lonském vítězství Nadala na RG bez ztráty setu? :-))

Navíc ted v Madridu zápasy s Ferrerem, Belluccim ani Nadalem nebyly rozhodně lehké.

Uzavírám: na tomto foru jsou fanatičtí Nadalovci očividně dokonce ještě horší než fanatičtí federerovci.
Reagovat
smazaný uživatel
Ze jsi na to prisel az po tolika mesicich, myslim si, ze je to na prvni pohled evidentni. Jinak ale fanatickych nadalovcu diskutuje pod clanky mnohem vice, nez "fanatickych rogerovcu", kteri pouze "vraci uder". Byli to vlastne nadalovci, kteri zacali pred lety hazet spinu po Rogerovi, coz si fanousci Rogera nenechali libit, ale nikdy se nesnizili k takovym prasarnam, jako fanousci Nadala.
Reagovat
VlS
Tak proč si ji ti ostatní nepřipraví, neseženou nebo neobjednají na Amazonu?
Reagovat
smazaný uživatel
...ALE RAFAEL PŔECE NEPROHRÁL !!!!!
Reagovat
Pe3k
Už jsem myslel, že Rafa protentokrát nic nevymyslí. Naštěstí přišel s horečkou. A to mu zachránilo pověst :D
Reagovat
smazaný uživatel
Jj a teď ještě čekám co vymyslí Federer, protože on přece v úvodních kolech nikdy neprohrává :-D
Reagovat
Pe3k
Nevím. Asi musel brzo ráno vstát a kojit :D Nebo byl naštvaný z toho, že nemá nejpěknější jednoručný backhand na světě :)
Reagovat
Teo
Podlě mě se v něm prostě uvařila ta jeho árijská germánská krev šmrncnutá švýcarskou nonšalanstností. Když viděl všechny ty vřeštící snědé italské opice v publiku, jejichž kdysi slavné Impérium rozdrtili Rogerovi předci, řekl si, že nemá smysl dobývat něco už dávno dobyté a zabalil to...
Reagovat
smazaný uživatel
Zvedne se teď taky vlna kritiky na Rafu za jeho ospravedlňování prohry setu s Lorenzim, stejně jako po porážce Federera Berdychem ve Wimbledonu 2010? :)) ... Jen aby bylo jasno: Já mu (Rafovi) věřím. A většina soudných lidí asi taky... ale stejně tak jsem veřil i Fedexovi... no já nevím, to já jen tak :)
Reagovat
smazaný uživatel
Až na to, že Fedex tenkrát prohlásil cosi, co vyznělo ve smyslu "když jsem 100% zdráv, nemám s hráči typu Berdycha sebemenší problém". Asi už zapomněl, že třeba na AO 09 sehrál s Tomášem velmi těžký pětisetový zápas, kdy jej první polovinu zápasu Tomáš přehrával.

A to Nadalovo prohlášení? Řekl, že večer PO zápase měl horečku, tj. ne PŘED zápasem.
Reagovat
smazaný uživatel
"Ve středu jsem nechápal, proč jsem byl tak pomalý a neměl jsem energii. Dnes už je mi to jasné" - ve středu byl pomalý a špatně hrál... tj. už tehdy se cítil slabý.
Reagovat
smazaný uživatel
No to je, ale je divný, že si tý horečky nevšimnul už před zápasem. Horečka je podle mě tak kolem 38 stupňů, a tedy kdykoliv jsem měl takovou teplotu, poznal jsem to prakticky okamžitě. :DD
Reagovat
taffer
Asi myslíš toto interview: http://www.tennis-x.com/story/2010-06-30/h.php .
Říká tam "Well, if I'm healthy I can handle those guys", což mi při mých znalostech AJ nepřijde tak arogantní jak jsi to napsal Ty (vím, napsal jsi "vyznělo ve smyslu", ale přesto tam vidím záměrné podsouvání něčeho co neřekl).
Reagovat
smazaný uživatel
No, ale kdybych vypustil to "bez sebemenších", tak to myslím odpovídá anglickému originálu. Trochu jsem to vyhrotil, no. :-)
Reagovat
Pe3k
Nice coment. Přesně tak. Roger jednou řekl, že ho bolí záda ( po prohraném zápase) a většina místních buranů to nerozdýchala. Oproti tomu Nadal se po každé prohře vymlouvá na zranění, nemoci atd. takže to už nikomu ani trapné nepříde...

Matej: že nemá sebemenší problém s hráči jako je Berdych nikdy neřekl.
Reagovat
taffer
Navíc z kontextu té věty " ... I can handle those guys" vyplývá, že hovoří nejen o Berdychovi, ale o mladých hráčích typu Berdycha (v násl. větě dokonce o Delpovi říká, že zaútočí na 1.místo žebříčku). To jen na vysvětlenou. Snad už to sem nebude nikdo dávat jako doklad Rogerovy arogance. Howgh.
Reagovat
smazaný uživatel
Co to je za logiku? Pokud v tý větě ("I can handle those guys") byl zahrnut i Del Po, tak tím spíše je ten výrok arogantní.
Reagovat
taffer
Neřekl bych. Se všemi mladíky, o kterých mluví, má aktivní bilanci (s Delpem např. 6-2) a říká tím, že je umí porážet. Nic víc, nic míň. Což si myslím, že je pravda, čili arogantní to podle mě není.
Reagovat
smazaný uživatel
Já jen říkám, že jestli je ten výrok poněkud arogantní, vztahoval-li se na Berdycha, tak tím SPÍŠE je arogantní, vztahuje-li se na Del Potra, s nímž Fedex dva poslední vzájemné zápasy prohrál.

Já se tu nechci opět pouštět do diskuse o tom, zda ten výrok je arogantní, nebo není. Mně prostě arogantní - marná sláva - přijde.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak nám hraje fakt pěkně..je BH je fakt vynikající po dlouhé době...držíme palce !! common
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist