Djokovič proti Federerovi utekl z 0-2 na sety i mečbolů a je ve finále US Open!

10. 9. 2011, 23:15
Aktuality 125
US OPEN muži - Roger Federer v semifinále US Open proti Novaku Djokovičovi neudržel podruhé v kariéře vedení 2-0 na sety, stejně jako před rokem proti Srbovi neproměnil dva mečboly a poprvé po osmi letech ukončí sezonu bez grandslamového titulu. Naopak Djokovič je blízko třetímu letošnímu triumfu na turnaji 'velké čtyřky'.
Profily hráčů
Novak Djokovič

Novak Djokovič a Roger Federer na sebe na US Open narazili už pátý rok po sobě. V letech 2007 až 2009 uspěl Švýcar, loni se už radoval Srb, který v tehdejším souboji odvrátil dva mečboly. 

A letos se situace opakovala. Federer nejprve neudržel vedení 2-0 na sety, dokázal se však zkoncentrovat a v páté sadě měl za stavu 5-3 a 40-15 při svém podání dva mečboly. Jenže Švýcar znervózněl, Djokovič úspěšně zariskoval a nakonec po krásném souboji zvítězil 6-7 4-6 6-3 6-2 7-5. 

Čtyřiadvacetiletému Djokovičovi se tak povedla odveta za semifinále French Open, kde utrpěl právě s Federerem první porážku v sezoně a přišel o šanci získat Grandslam (triumf na všech čtyřech grandslamových turnajích během jedné sezony). Letos má současná světová jednička bilanci již 63 výher a pouhých dvou porážek. 

Třicátník Federer teprve podruhé v kariéře neudržel na grandslamovém turnaji náskok dvou setů. První zkušenost s nepříjemnou porážkou měl letos ve Wimbledonu, kde prohrál ve čtvrtfinále s Tsongou. Rodák z Basileje navíc poprvé od roku 2002 ukončí sezonu bez zisku grandslamového titulu.

Novak Djokovič slaví parádní obratNapínavá pětisetová podívaná
První set přinesl velmi vyrovnanou podívanou. K vidění nebyl žádný brejkbol a tak musel rozhodnout až tie-break. Federer v něm neudržel vedení 6-3, když Djokovič zahrál tři vítězné údery v řadě, pátý setbol ale nakonec proměnil.

Druhé dějství už bylo z ohledu zápletek zajímavější. Švýcar vzal ve 3. hře jako první soupeři podání a brejk v následném gamu potvrdil čtyřmi vítěznými údery. Jenže při svém dalším podání naopak zbytečně chyboval a bylo vyrovnáno 3-3. V sedmém - Tildenově - gamu si však role prohodili; Djokovič zahrál dvojchybu, udělal dvě nevynucené chyby a pro druhý set to znamenalo klíčový okamžik. 

Federer tak po necelých 2 hodinách vedl už 2-0 na sety, nicméně zápas nebyl ještě ani ve své polovině. Třetí set se rozhodoval hned ve druhém gamu, kdy si Federer 16 minut marně bránil své podání. Naopak Srb si začal pomáhat parádném servisem, po kterém v třetím dějství ztratil jen čtyři fiftýny a snížil na 1-2 na sety.

Roger Federer se loučí s newyorkským publikemČtvrtý set zastihl Federera ve velkém útlumu. Vypadl z rytmu, špatně se pohyboval a zahrál 12 nevynucených chyb, zatímco soupeř pouhé dvě. Djokovič předvedl tři čisté hry při svém podání a za stavu 5-1 měl na returnu dva setboly. Už v té chvíli se ovšem švýcarský tenista začal vracet do hry, když si sebevědomí zvedl několika vítěznými údery a především odvrácením celkem pěti setbolů. Srbský hráč totiž probíhající dějství mohl ukončit bez ztráty fiftýnu po svém podání, za stavu 5-2 a 40-0 ale udělal dvojchybu a protivníka nechal srovnat na shodu. Velké zdramatizování už ovšem nepřipustil. 

Definitivně tak o prvním finalistovi letošního US Open musel rozhodnout až set pátý a znovu už proti sobě stáli rovnocenní soupeři. Po vítězství toužili oba tenisté a divákům tak nabídli vrchol utkání. Razantní a útočné výměny byly často zakončovány vítěznými údery a v publiku to začalo vřít. O první trhák se postaral Federer, který od stavu 3-3 získal 11 z 12 fiftýnů a najednou měl při svém podání dva mečboly. Jenže historie loňského semifinále se začala nápadně opakovat. Na Švýcarovu raketu se vloudila stejně jako ve čtvrtém setu nejistota, dvě šance zápas ukončit - i vinou zariskovaného, nicméně parádního Djokovičova returnu - nevyužil, dvojchybou vrátil svého soka zpět do hry a psychicky se položil. V závěru zápasu prohrál čtyři gamy v řadě a srbský tenista slavil postup do svého třetího finále US Open, které zatím nikdy nevyhrál. 

"Je to má největší výhra letošní sezony. Porazit Rogera na US Open z 0-2 na sety je skvělá věc. Od třetího setu jsem dokázal hrát mnohem lépe a jsem teď moc šťastný," radoval se Djokovič, který na oslavu přidal taneček s diváky. "Publikum bylo úžasné, ten hluk je tu největší na světě a hraje se tu prostě parádně," dodal. 

Šestnáctinásobný grandslamový šampion a pětinásobný vítěz US Open Federer dnes těsně zvítězil ve vítězných úderech (49-48), na druhou stranu ale udělal o 24 nevynucených chyb více (celkem 59).

Djokovič bude útočit na čtvrtý grandslamový titul k těm z Australian Open 2008 a 2011 a letošního Wimbledonu až v pondělí. Jméno svého soupeře se dozví z druhého semifinále, ve kterém proti sobě nastoupí obhájce titulu Rafael Nadal a čtvrtý hráč světa Andy Murray.

"Zbývající semifinalisty samozřejmě znám, jejich zápas si budu užívat u televize. Doufám, že bude trvat alespoň tak dlouho jako náš. Ať už budu hrát s kýmkoliv, výsledek nelze odhadovat, snad to ale bude skvělý zápas," doufal.

- GRANDSLAM US OPEN MUŽI -
(USA / New York, tv. povrch, 23.700.000 dolarů)
sobotní výsledky (10. 09. 2011)

Dvouhra - semifinále:
Djokovič (1-Srb.) - Federer (3-Švýc.) 6-7(7) 4-6 6-3 6-2 7-5
esa: 8-11
dvojchyby: 6-4
vítězné údery: 48-49
nevynucené chyby: 35-59
využité brejkboly: 6/12 - 3/5

 

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

125
Přidat komentář
smazaný uživatel
nazdárek flustrovanej Slavisto:-)))dohodnul sem vám zápas Rapid Žirov(okresní mužstvo)-Slavia Praha s kurzem 1,15-11:-)))hele ty bukvice,víš jak vypadá raketa?:-)))jooo promin,ty neumíš číst...přeju všem krásnej večer:-))
Reagovat
smazaný uživatel
sory lidi že píšu tak vulgárně ale djokovic mě stejně pěkne nasral protože jak začal prohravat tak hned ho začal bolet kotní rogera to mozna malinko rozhodilo nevim djokovic je podle miho simulant ale vcera hral docela dobře ale to musi každy kdo chce porazit rogera
Reagovat
smazaný uživatel
sory lidi že píšu tak vulgárně ale djokovic mě stejně pěkne nasral protože jak začal prohravat tak hned ho začal bolet kotní rogera to mozna malinko rozhodilo nevim djokovic je podle miho simulant ale vcera hral docela dobře ale to musi každy kdo chce porazit rogera
Reagovat
smazaný uživatel
:(
Reagovat
UnrealTom
škoda jak sviň ten kašpar už byl smířenej s prohrou ale z nějakého důvodu to nevyšlo, ve finále zase ty dva trapáci nepřeju to nikomu ale myslim že vyhraje Djokovič
Reagovat
smazaný uživatel
Líp by to napsat nešlo.
Reagovat
smazaný uživatel
K Federerovi toho moc psát nebudu, prostě měl vyhrát. V 5.setu jsme ale viděli to nejlepší, co je v současnosti možný. Dost mě zklamal Murray, protože ten zápas se vyhrát dal, ale výkon to byl snad ještě horší než špatný.

K finále, je mi úplně jedno kdo vyhraje, ale zasloužil by si to Djokovic a taky je obrovským favoritem. Z mýho pohledu mu Nadal nemá čím ublížit. Snad to ale nebude tak jednoznačné, jako na Wimbledonu. Protože tam, kromě třetího setu, to byl rozdíl třídy.
Reagovat
smazaný uživatel
Netrep. Jediný rozdiel triedy vo výkonnosti badať v zápasoch R vs. R....Wimbledon rozhodol prvý set, ktorý kľudne mohol a mať vyhrať Rafa..Celkové skóre bolo 1:3, takže "rozdiel triedy" je úplne mimo a musel to vysloviť len skalný fanúšik Federera...
Reagovat
smazaný uživatel
Roger hraje stale perfektni tenis ...na ty forhandy radost pohledet..myslim, ze grandslamy na tri vitezne sety s temi nejlepsimi uz ho budou fyzicky i psychicky vice unavovat ted po tricitce...posledni sanci na grandslam budou v pristim roce AO,W a UO...a ja verim ze prida posledni 17. vavrin a pak uz se bude drzet ve svetove desitce jeste do roku 2014,nez odejde...Svetova jednicka uz nikdy nebude..bohuzel..Djokovic mi pripomina Usaina Bolta s temi vystrelky,ale Bolt to dela pred jasnym vitezstvim, Novak to udelal za stavu 40:30,protoze byl smirenej s prohrou..skoda te pasky...
Reagovat
smazaný uživatel
Úžasná koncovka prvního semifinále. Jen nechápu ty "ksichty" Djokoviče za stavu 5:3 a 40:15 pro RF v pátým setu. Mohl by si to odpustit. Možná i díky tomu RF ztratil trochu koncentraci v koncovce vyhraného zápasu.
Reagovat
smazaný uživatel
Bohuzel to neni zakazano. Proste jak to kdo citi a co mu pomaha k nejlepsimu vykonu a Novakovi evidentne ano a uz pekne dlouho.
Reagovat
smazaný uživatel
Každý má nějaký styl, jenž je jednou z klííčových věcí k úspěchu. Například Řepka ve fotbale několikrát rozhodil druhý tým, proti němuž hrál, svojí arogancí a pravidelným urážením rozhodčího. Sparta může poděkovat leda tak jemu a jeho výstupům k tomu, že jsou v čele tabulky české Gambrinus ligy. Slavii navíc sužuje nedostatek nadprůměrně nadaných hráčů, kteří mají z fotbalu požitek.
Reagovat
SwissMaestro
To co se včera stalo na Artur Ashe Stadium ještě dlouho budu vstřebávat. Naprosto nepochopitelný psychický kolaps Federera který měl Novaka na lopatě. Pokud Roger něco nezmění tak se dalšího grandslamu už nikdy nedočká. Navíc ten třetí set minimálně dost vypustil. Tohle by se nemělo stávat nicméně gratuluju Djokovičovi za pevný nervy a přeji mu vítězství na tomto turnaji.
Reagovat
SwissMaestro
Každopádně nejsmutnější a nejtěžší porážka jakou Roger a Já jako fanoušek musíme zkousnout.
Reagovat
rib
Mám dojem, že RF - možná zcela podvědomě - vítězství odmítl. Takhle mít Djoka "na talíři" a uspěcháním servisu to takhle zahodit, tomu je jinak těžké rozumět. Že by zvítězila myšlenka "výborně jsem si zahrál a to mi stačí" nad "chci vyhrát"?
Reagovat
smazaný uživatel
Já si myslím, že Roger za stavu 5:3 a 40-15 určitě vyhrát chtěl, ale Novakovi tam spadl jeden haluz na čáru (kdybychom se jej s odstupem času zeptali, jak to provedl, jistě by nám neodpověděl) a potom měl štěstí, že Rogerův nalitý forhend skončil na pásce. Časem si Djokovič vzal ten break zpátky a od té doby hrál Roger hrozně nekoncentrovaně, zrovna jako minulý rok o stejném čase. Problém Rogera byl, že nedokázal udržet servis za vyrovnaného stavu 5:5, ale určitě bych to nepřisuzoval tomu, že nechtěl vyhrát. Prostě jej to dost rozhodilo. Vždyt´ ještě před chvílí vedl o brejk a stačilo už pouze jednou formálně zaservírovat.
Reagovat
smazaný uživatel
Hned na kurtu řekl Djokovič, že ten return byl risk, buď a nebo. A vyšel mu.
Reagovat
skott
tak tak, Djokovic rekl ¨gamble¨, ale to ze Federer prohral uz neni jen o stesti Djokovice.On napalil ten return z cire frustrace, jak hloupe sam daroval Fedexovi svuj servis chvilku predtim (pamatuju si velice podobny moment z finale Queensu08, kdy takto trefil kriznej forhend a malem Nadalovi zlomil zapsesti, tenkrat mu namerili 190Km/h, docela by me zajimalo, kolik to bylo ted..).Stejne tak ta paska, jak to muze nekdo povazovat za Djokovicovo stesi, kdyz ten uder dost mozna sel ven a ikdyby ne, tak by tam s nejvetsi pravdepodobnosti Djokovic byl.Fakt je ten, ze Federer ztratil za posledni dva roky tolik vyhranych zapasu, co mozna za celou karieru ne.Dva roky po sobe totozna situace uz proste nahoda v zadnem pripade neni a to rikam, jakoliv mi byl vcera zas Djokovic odporny svym chovanim.
Reagovat
steve79
No nechápu co zase fedex dělal, mít servis a dva míčky na vítězství a neproměnit je nechápu. Jedině v tom hledat ztrátu koncetrace, jako měl ve třetím setu. V tomhle by si měl vzít příklad Nadala, ten bojuje o každý míček. Semifinále je výborný výsledek, ale Federer má potencionál vyhrát US Open. Jinak ty gesta co dělal Djokovič, nechápu. U mě je to normální blb.
Reagovat
smazaný uživatel
Jedine v tom hľadať stratu koncentrácie?...To myslíš vážne :)..Po 3,5 hodinách sa dopracuje k matchballom, ľudia sledujú zápas postojačky a on stratí koncentráciu?..Nie, kamarát..Federer sa proste po....To je celé.
Reagovat
smazaný uživatel
Čekal jsem na to šest let, ale přece jsem se dočkal! Arogantní Federer letos poprvé po několika letech nezískal ani jeden grandslamový turnaj v sezoně. To je vážně ukázka Rogerovy slabé hry, na níž se v poslední době člověk nesmírně pobaví. Švýcar si už určitě myslel, že vzhledem ke dvěma ukořistěným setům má vítězství v kapse, jenže opak se tradičně stal pravdou.

Z Rogera se v poslední době stává labilní tenista jako Štěpánek, jenž nedokáže dát pětisetové bitvě vítězný konec.
Reagovat
smazaný uživatel
Absolutne nevyzraly projev pubertalniho fracka.ktery tenisu vubec nerozumi a neumi slusne hodnotit karieru hrajici tenisove legendy.Dosti smutne a nechutne toto cist.Ale papir toho snese hodne.
Reagovat
smazaný uživatel
tak to ja jsem zase cely ty dlouhy hodiny cekala na nejhloupejsi prispevek uzivatele TP a take jsem se dockala, dik :-(

Jinak k zapasu - bylo receno uz "vse", ted jeste zpracovat emoce, poradna fuska.... :-)) Uz jsem k sefovi srbskeho umeleckeho souboru podstatne shovivavejsi, predvedl neuveritelne zmrtvychvstani, klobouk dolu, tenis umi a je to velky hrac, uz to uznavam. Ale Rogere, ty jsi nejvetsi a tvoje hra je to skutecne umeni!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
"Arogantní" je trefný výraz. Charakteristický povahový rys někoho, kdo jistojistě žádným talentem neoplývý, jen shazuje neoddiskutovatelné úspěchy jiných. Ovšem je třeba shovívavosti vůči takovým, zvlášť když si uvědomíme, že jinou další reakcí na seznání vlastní malosti by mohl být kolaps "osobnosti". Těžké tohle slovo použít v souvislosti s tímhle..
Reagovat
smazaný uživatel
Kvůli tomuhle jsem vydržel čumět do čtvrt na čtyři. Ať jde Andy s tímhle do prdele, kdyby aspoň prohrál po normálním zápase, kdy by ho Rafa přehrál. Tohle ale nemá obdoby, každá šance skončila na pásce a hlavně brejkbol ve 4. setu za stavu 1:1. Pak odvrácení 2 BP a mrd, dvojchyba. On to fakt nemá v hlavě v pořádku.
Reagovat
Pe3k
Ještě nějaké novinky :D
Reagovat
smazaný uživatel
Ty jsi fakt neuvěřitelný kripl, to už byl lepší i ten barney. Nemá smysl po tobě chtít něco rozumného.
Reagovat
Pe3k
Na úrovni bárnyho jsi akorát tak ty sám, přečti jsi po sobě svoje komentáře ty šašku.
Reagovat
smazaný uživatel
Fakt úžasný. Takhle reaguje největší místní fanda Djokéra, aspoň tedy do loňska. Místo čílení se nad dalším výpadkem skoťáka bys měl jásat, jak letos skvěle Novak hraje. Sice s obrovským štěstím, ale jednoho z oblíbenců máš přece ve finále.

Petříku, radši bych mlčel. Záměny si-jsi a se-jse jsou nejstupidnější úlety, které bývají u plácalů v diskuzích k vidění.
Reagovat
smazaný uživatel
No, na začátku čtvrtýho setu to vypadalo, že by mohl nastat skutečný obrat, ale Murray opět své šance nevyužil a poté zkolaboval při vlastním podání -- odvrátí tří nebo kolik breakbolů, aby pak daroval hru Nadalovi dvojchybou a hloupou nevynucenou chybou.

Podle mě je evidentní, že sám nevěří tomu, že by Federera nebo Nadala mohl na grandslamovém turnaji porazit. Dneska byl od samého počátku zápasu děsně negativní, furt si na něco stěžoval nebo něco komentoval.

Vždycky, když se připravil o šanci breaknout Nadala, tak vzápětí udělal v úvodu další hry při svém servisu min. 2-3 nevynucené chyby za sebou. :-)

Zkrátka, Tomasinho, toto fanouškoství ti opravdu nezávidím.
Reagovat
smazaný uživatel
Člověk na to fakt nemá nervy. Frustrující být fandou Murrayho, když vidíte, že na Nadala jasně má a stejně si to úplně zbytečně celé posere, když při brejkbolech a gamebolech všechno zkurví. Už mě to fakt nebaví semi co semi čumět, jak naprosto vyhoří. Hodně rychlo si musí zajít trenéra a psychologa, nebo obojí dohromady.
Reagovat
W.G.M.
Jo, kazi fakt hodne. Obavam se pondelniho finale, nerada to rikam, ale Rafa s timto, podle me, proti Djokovicovi nebude mit moc sanci... Mozna jsem prilis skepticka a mam strach, tudiz maluji certa na zed, ale zkratka pro me je Novak jednoznacnym favoritem.
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal z 1. setu by měl šanci, tenhle Nadal ne.
Reagovat
smazaný uživatel
Uvidíme, od Murrayho som dnes čakal viac, príde mi, že Rafa hrá to čo potrebuje..Možno s lepším súperom jeho výkon porastie..Napriek tomu je Nole jasným favoritom..(Ak Nadal postúpi, Federerove matchbally ho okradnú o istý titul)
Reagovat
smazaný uživatel
... že na Nadala jasně má :-)))

Já mám dnes už vyhráno (pokud nepočítám pinkálistku s nulovou šancí)
Olé Nolé!
Vamos Rafa!
Kamón Máry!
Reagovat
smazaný uživatel
A nemá snad herně? Jasněže má.
Reagovat
smazaný uživatel
Zalez ty trotle. Viděl si vůbec ten zápas? Jasně že na něj herně má, ale nezvládá psychicky důležité momenty. Teď se jdi vyonanovat u tý svý blonďatý ''nádhery'' ať je tu zas chvíli klid.
Reagovat
smazaný uživatel
Mutadéme, nějak ti ujížděj nervy :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Jo celkem jo. Když vidim tu haluz. Ale naštěstí jsi tu ty a Pe3k a vaše komentáře při kterých se vždy pobavím a tím pádem i jakž takž uklidním. :D
Reagovat
W.G.M.
Ja jsem take cekala vic, cekala jsem, ze ho poradne proveri, protoze kvality na to bezesporu ma. Bohuzel ta jeho psychika je hrozne spatna. Divim se, ze jeste nenajali nejakou odbornou pomoc, kdyz v tenise je psychika polovina uspechu (nebo najali?...i kdyz pokud ano, asi neodvadi moc dobre svou praci...)
Reagovat
smazaný uživatel
Murray nevie útočiť, je mu to neprirodzené, práve preto robí chyby, ak sa o útok pokúsi..Dnes urobil 55 nevynútených chýb a navyše mu znova nefungoval servis..Pamätám si, že Rafu na betóne dvakrát porazil hlavne vďaka spolahlivému servisu. Taktiež sa ku koncu zápasu horšie pohyboval, Andy vie byť rozhodne rýchlejší..+ už nech je pondelok.
Reagovat
Pe3k
Parodie na světovou čtyřku.
Reagovat
smazaný uživatel
A ty jsi parodie na tenisového odborníka. Kdo pod ním je lepší ty chytrolíne co?
Reagovat
Pe3k
Del Potro. A mám i další adepty, ale chce to čas.
Reagovat
smazaný uživatel
Del Potro :DDDDDDDDDDDDDd
Reagovat
smazaný uživatel
Je hezké se po tom zklamání zase takhle pobavit díky.
Reagovat
Pe3k
Teď samozřejmě není ještě zdaleka ve formě, ale dočkaáš se neboj.
Reagovat
smazaný uživatel
No je fakt, že Delpo už vyhrál GS, což se Andymu možná nikdy nepovede. Ale Andy ho v Delpově nejlepší sezoně 2009 porazil 3x ze 4 zápasů z toho ten prohraný byl na antuce (když ty věčně znehodnocuješ Nadalovi výhry nad Federerem, protože byly na na antuce nevím proč bych to nemohl dělat taky) a byl to právě Murray, kdo ukončil v roce 2008 Del Potrovu vítěznou šňůru tuším 23 zápasů v řadě. Už spolu dlouho nehráli tak uvidíme.
Reagovat
hatatytla
bože ten Andy je špatnej, ne snad hrou, ale po mentální stránce co tam zas předvádí. Nadalovi stačí koncentrovanej standart. Zatím velký sklamání. Oproti 1.SF je to parodie na tenis.
Reagovat
skott
vyviji se to uplne stejne jako zapas Federera s Djokovicem tak nepovidej...
Reagovat
Pe3k
Naprostý souhlas.
Reagovat
Pe3k
Pokud to nemyslíš ironicky tak jsi dost mimo. Andy je naoprosto bez šance. Přesně jak jsem čekal. Nadal má nejlepčí možný los.
Reagovat
smazaný uživatel
Ak by bol Federer vyššie v rankingu, tiež by mal lahší los..Od toho tam to nasadenie je...+ Federer mohol dostať do semi iba Nadala alebo Djokera..Djoker bol pre neho prijateľnejší..
Reagovat
Pe3k
Federer by měl dostávat Nadala do semifinále a já bych si to přál také.
Reagovat
tito
Nechápu, proč by to měl Skott myslet ironicky, první dva Nadal, třetí Murray. S tím rozdílem, že Rafa Andyho již ve čtvrtém setu nepustil. Rogerovi nelze vyčíst to, že projel mečboly ale to, jak bezkrevně hrál nejen třetí, ale i čtvrtý set- .Koneckonců stačí se vrátit k reakcím jeho fandů. Ale mně se to od kompu píše.. - jen jsem upřesnil Skottův příspěvek - stačí se podívat, v kolik to psal. A to, že oba zápasy mohly dopadnout jinak je otázka pár fiftýnů.
Reagovat
smazaný uživatel
... je teda docela zívačka ... jako vždy, u každého klíčového fiftýnu jeto Murray, kdo selže, i když má slušnou šanci.
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, Murray hrá dosť podpriemer..Ale to sú jeho sračky, dôležité je víťazstvo...
Reagovat
smazaný uživatel
Mám pocit, že sa Škót trošku zdvíha...Verím však, že postupom času začne fyzicky odchádzať, včera hral 3,5 hodiny...
Reagovat
smazaný uživatel
První set je doma, Rafa zdá se hraje dobře. Andy by neměl mít šanci. Doufám, že to nebude takové drama.
Reagovat
smazaný uživatel
mám pocit ze roger má celkove mnohem lepsí první pulky zapasu, naopak prijde mi ze djokovicovi ze zacatku trva nez se do zapasu dotane. proto je skoda ze to roger nedotahl hned na výhru 3:0. Nole pak ziskal puud pod nohama a naopka kvalita rogerovi hry sla dost dolu, co me ale potesilo, kdyz necham být ty nevyuzite matchbally v patem setu, je skutecnost ze roger netahal co se kvality hry ale hlavne fyzicky týka za kratsí konec, ja se obavalal, ze jakmile se zaps natahla na takovouhle dobu odejde fyzicky ale on ne a mile prekvapila nakonec v tom setu byl skoro i o drobet lepsí. takze alepson jedna pozitivní zprava v téhle smutné noci
Reagovat
Pe3k
Zápas přesně podle předpodkadů vyhraje Nadal 3:0. Andy na to prostě nemá.
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal už Murryho brejknul, jen tak dal, Vamos Rafa!
Reagovat
smazaný uživatel
Murray opět působí dojmem, že v příští minutě zemře ...hlavně v přestávkách mezi výměnama. Nedá se odhadnout jak na tom je (fyzicky + psychicky) ....
Reagovat
smazaný uživatel
Tenis jde do prdele.
Reagovat
Frantz
Kdepak kamo, tam jde pouze tvuj labilni egoista
Reagovat
smazaný uživatel
urazet at uz djokera nebo fedexe muze fakt dement , díky nim jsme meli moznost videt skvelej petisetovej zápas, me jako fanouska rogera ta porazka hrozne bolí verim ze tahle výhra by ho do finale poradne nakopla ale proste stalo se. Nole ukazal ze je napsoto zaslouzena jednicka, nezabalit to v tak bezbadejnych chvilich to zaslouzí obdiv, ( tahle zarputilost a sebevedomí kdyby tak mel roger...) kazdopadne fedex ukazal ze do velké 4ky patrí pravem a snad v pristí olympijské sezone kdy nebude obhajovat zadne velke výsledky zase bude lépe.
Reagovat
smazaný uživatel
Naprostý souhlas!
Reagovat
smazaný uživatel
Jaké má Rožér fanoušky, bylo dobře vidět vedle v diskuzi. Až na výjimku pár slušných fandů to byla přehlídka nechutných a sprostých urážek na adresu Novaka.
Reagovat
smazaný uživatel
Docela vám závidim, že už to máte za sebou. Teď zase tuhne a bude tuhnout krev v žilách mě. :D
Reagovat
smazaný uživatel
tak ti preju aby tvuj oblíbenec zvítezil, protoze ja dnes fandil rogerovi porad se s tim nemuzu vyrovnat...
Reagovat
smazaný uživatel
Taky jsem mu fandil. Je to škoda. Každopádně skvělej tenis. Myslím, že tohle bude pro Federera opravdu hodně těžká rána. Nevím jestli se mu podaří vyhrát ještě GS. Ale na to že je mu 30 a Djokovičovi 24, tak to teda klobouk dolů před Federerem.
Doufám, že Andy konečně Nadala zlomí. Už z toho důvodu, že finále Djokovič-Nadal by pro mě nejspíš znamenal volný pondělní večer. Tak uvidíme.
Reagovat
smazaný uživatel
Mmch Veselý letos podruhé finále grandslamu juniorů. Snad se mu přechod mezi dospělé vydaří líp, než např. Škochovi s Lojdou.
Reagovat
tito
Já juniorské turnaje nesleduji ale chtěl jsem se zeptat- je na nich převážná většina těch nejstarších / 18/ nebo jsou tam spíše mladší a ty talentovanější už na to kašlou a hrajou mužské soutěže?
Reagovat
W.G.M.
Ja juniory nesleduji, takze ti nemohu dat zcela vycerpavajici odpoved, ale myslim, ze hodnota juniorskeho titulu se trosku poodhali v tomto seznamu http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Grand_Slam_boys'_singles_champions

Ti nejlepsi tam nejsou, pripadne vyhrali po jednom ci dvou titulech :-).
Reagovat
Frantz
2 roky nevyhral arogantni Maestro GS, letos nevyhral NIC krome jednoho usranyho turnaje 250, je vyrizenej, skonci jako nymand nekde na konci top 50 :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Ty už sem radši nelez!
Reagovat
smazaný uživatel
Diagnóza: závist kombinovaná s arogantní demencí :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Se divím, že Frantz ještě nebyl banován ...
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem zvědavý, jestli bys sem přilez, kdyby se ten haluzácký Djokovičův return nevlezl do kurtu, ty de*ile. :DDD
Reagovat
Frantz
O tom muzes po nocich premyslet az do AO 2012 :-D
Reagovat
Fandina
Roger už nemusí vyhrávat vůbec nic ... vyhrál toho tolik, že se může tak akorát bavit a smát, na rozdíl od ostatních a to i netenistů.......
Reagovat
smazaný uživatel
To ale není útěcha. :-) Roger dnes prostě ten zápas vyhrát měl, ale díky neuvěřitelnému štěstí Djokoviče se tak nestalo.
Reagovat
smazaný uživatel
Pěknej zápas; za stavu 5-3 a 40-15 pro Federera jsem už ani nevěřil.

Zejména pátý set, to byl opravdu špičkový tenis, jeden winner za druhým od obou.
Reagovat
smazaný uživatel
Akorát lituji, že jsem na tiket nakonec dal po dlouhém uvažování Federera. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
No, jedna páska a měl si prachy doma :-)
Reagovat
smazaný uživatel
no pokud roger nevyhraje turnaj mistrů tak z nej bude svetova 4ka
Reagovat
smazaný uživatel
No a? Palič mečbolů příští rok s tenisem končí.
Reagovat
smazaný uživatel
co by za to dal takovej Béďa :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Ježišmarjá, komu já budu příští rok fandit? Federer je mentálně zralej na důchod a jako nástupci ty dva bl*ové Djokovič s Federerem? No potěš panbůh.
Reagovat
smazaný uživatel
* s Nadalem
Reagovat
VlS
Moc se mi to líbilo a myslím si, že pogratulovat oběma hráčům k nádhernému tenisu je daleko víc na místě, než hloupé dohadování kdo měl větší kliku nebo kdo je jaký ............ .
Pánové, děkuji za parádní zábavu a doufát, že další semi a potom finále budou mít podobnou úroveň.
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem z toho prvního semifinále tak vynervovanej a vyčerpanej, že si nějak nejsem schopen vychutnat to druhé semi ... :-(
Reagovat
smazaný uživatel
Zápas to byl suprovej.
Djokovič si mohl na konci odpustit ten taneček. Trochu trapné pokud vezmu do úvahy, že no. 1 a že nebýt pásky tak jel na balkán jako poražený semifinalista.
Reagovat
smazaný uživatel
pro:IK-Boris
ja nesnizuju jeho tenisove umení,anaopak si myslim ze ve hre top 4 není prilis velky rozdíl,ale na takovemhle turnaji nejde vsecky zapasy vyhravata suverenne 3:0 v zaverecnych kolech bude muset bojovat v peti setech, odvracet matchpointy, bojovat v tiebreicích proti tenistum kterí se neleknou jeho jména. bilance semifinale, finale ctvrtfinale a semifinale z turnaju velke 4ky je skvela,ale vsude zustal pod vrcholem, ne proto ze by mel horsí tenis,ale protoze to v kritickych chvilich nezvladl. prto si myslim ze v tehle konkurenci uz vyhrat nemuze...
Reagovat
smazaný uživatel
Já věřím, že tu šanci pořád má :-) Hlavně aby ještě našel motivaci a bavilo ho to, jen pak se na něj bude dát pořád koukat :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Nevim jestli djokovic je lucker..ale 2 prohry za rok uz neni o zadnem lucku...je v hlave trosku dal, nez jeho souper... a kdo se boji nesmi na finale...
Reagovat
smazaný uživatel
kazda tahle porazka láme rogerovo sebevedomí cím dál více... skoro mi prijde ze se v té kritické chvíli toho vítezství zalekne.
dny jeho velkých výher jsou uz pryc, cas a dravé a sebevedomé mládí se neda zastavit. presto roger navzdy zustane velkým tenistou
Reagovat
Fandina
Roger toho vyhrál tolik že už to bere jen jak to přijde a když to nepřijde tak se nic neděje .........
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Roger už v klíčových chvílívh také není co býval (vyjímkou byl excelentní výkon v semifinále letošního RG) a když se to spojí s tradičním Djokovičovým luckem, tak z toho nemůže vyjít "nic dobrého".

Ty odvrácené mečboly byly s prominutím haluze jak prase a potom už Roger hrál naprosto odevzdaně. To bylo něco neuvěřitelného, co se nevidí. Jen jestli to Roger příští rok neposere znova a tentokrát ze stavu 2:2 na sety, 5:2 a 40-15. :-////
Reagovat
misoSK
Povedzme si pravdu ze na French open tiez nechybalo vela aby Nole otocil, vo stvrtom sete mal sanci na rozdavanie, vtedy stalo stastie pri Rogerovi, dnes pri Novakovi
Reagovat
smazaný uživatel
Jistě máš také v něčem pravdu, avšak na RG nebyl 4. set o štěstí. Djokovič jej nedoservíroval, protože Roger hrál v té hře naprosto famozně a vyrovnal na 5:5 + skvěle odehrál také tie-break. Dnes to bylo o něčm jiném. Novakovi tam spadl jeden haluzácký křižný return z bekhendu a o chvíli později mu pomohla páska.

Já si navíc myslím, že Roger největší bitvy svého života prohrál a že štěstí mnohokrát dopomohlo k výhře soupeři. Jako příklad mohu uvést finále USO z před dvou let (Del Potro se chytl na 1-2 těsných winnerech).
Reagovat
misoSK
ten return bol z bekhendu, a bol samozrejme dielom stastia, ale ked nie je umenie, nemoze byt ani stastie... a ano suhlasim, ze mnoho velkych bitiek skoncilo v neprospech Rogera, ale je to ciastocne mozno aj v jeho hlave ze tie piate sety niekedy nezvladne, ale neboj sa, aj Djokovicovi sa raz prestane darit, staci raz prehrat dobre rozbehnuty zapas a Djoko ide s psychikou dole
Reagovat
Jardus
Kombinace US Open 2010 a Wimbledonu 2011 - 2 MP a ještě vedení 2:0 na sety, fakt nejhorší porážka v životě pro Federera, z tohodle jestli se oklepe... A upřímně já jako jeho velkej fanoušek mám taky docela dost problém tuhle prohru uníst. Nechci snižovat výkon Djokoviče - hrál skvěle - ale prostě ten return za stavu 40:15, pak ta páska proti Rogerovi, potom ty dvě těsný lajny Djokoviče a následná milimetrová dvojchyba Rogera... to jestli nebyl neuvěřitelnej luck...
Reagovat
smazaný uživatel
Ten luck byl uvěřitelný, štěstí přeje připraveným.
Reagovat
smazaný uživatel
To mi povídej, a aby toho nebylo málo, ještě jsem měl vsazeno...
Reagovat
smazaný uživatel
velká skoda, ale roger s velkou prvdepodobností uz do finále velké 4ky nepronikne, dokaze zahrat skvele udery ale udrzet si kvalitu v takhle dlouhem zapase to je nad jeho síly. navíc jeho labilita v nejdulezitejsich chvilich zapasu je asi nejvetsi prekazkou za nejakym dalsim granslamovým vavrínem
Reagovat
smazaný uživatel
To asi jo, dneska to bylo o psychice, Rogerovi to bylo vidět ve tváři. Podle mě se to zlomilo ve 3. setu, když Roger přišel o podání, to byl zlomový bod, od té doby se to vezlo.
Reagovat
smazaný uživatel
Pořád může. Naopak to, že ve 30i se znovu na všech grandslamech min. do čtvrtfinále je super výkon, kde byl ve 30i Sampras. Vypadával v úvodních kolech a stejně pak v tuším v 31i ještě dokázal vyhrát US Open. Tak co by nemoh Roger, obzvlášť po takovém výkonu, jaký předvedl dnes. Ale je bez debat, že už to bude mít čím dál tím těžší a po olympiádě už podle mě ztratí veškrou zbylou motivaci. Dokazovat už nemá co, věk nezastaví, a doma 2 děti...
Reagovat
smazaný uživatel
...ve 30i :-DDDDDDDD

Pokud tam nenapíšeš i, tak to nikdo správně nepřečte?
Tuhle pitomost tě naučili kde?
Reagovat
misoSK
Vidim ze uz od uvodu sa to tu hemzi nadavkami a primitivnymi prispevkami, dnes som prial Fedexovi, rad by som ho este raz videl vyhrat nieco velke, nie preto ze by som mu niekedy fandil, ale preto zeby si to zasluzil, ale dnes je tu Djokovic, ktory sa nevzda za ziadneho stavu a dnes ukazal famozny obrat, samozrejme aj s kopou stastia pri matchballoch Fedexa, ale to k tenisu patri, hlavne ze sa bolo na co pozerat, tazko sa druhe semifinale vyrovna tomuto
Reagovat
smazaný uživatel
palec hore
Reagovat
smazaný uživatel
Chyba v textu : vitez utkani Nadal - Murray si nezahraje až v pondělí o titul s Federerem, ale Djokovicem
Reagovat
smazaný uživatel
Historie se opakovala, 2 mečboly Federera, Djokovič to při nich riskl a otočil na 7:5. Hlavně ten return za stavu 40-15 pro Federera byl z prdele klika a velký risk. Neuvěřitelný obrat, skvělý comeback a výborný zápas. Asi nejlepší tohoto roku. A teď hurá na druhé semifinále, Come on Andy!
Reagovat
smazaný uživatel
Já asi budu fandit Nadalovi, Andy nemá proti Djokovičovi šanci.
Reagovat
smazaný uživatel
Právě naopak, Murray by měl proti Djokovičovi větší šanci než Nadal. Letos už to ukázal.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale zase, víme, jak hraje Murray finále...
Reagovat
smazaný uživatel
Ja jsem velice spokojeny se zapasem a vyhrou Noleho...krasny tenis zacal hrat az od 3 setu ale stejnak byl o kousek lepsi...mrzelo me jen, ze divac hodne fandili na zacatku Fedovi, coz asi djoki trosku nesl spatne ale pak se to otocilo a dopadlo tak jak pro me melo :) andy a nole ve finale bude super :) Pekny match!! Oba zaslouzi pochvalu.
Reagovat
smazaný uživatel
neskutocne aky roger dokaze podat stale vykon ale tradicne djokovic so stastim otaca ,toto roger len tak nerozchodi najhorsie je ze ten pavian vyhra aj finale a rafa pojde s rogerom na liecenie ,zial cez tu djokovicovu obranu neni cesta k vytazstvu aspon nie tento rok
Reagovat
smazaný uživatel
Ty neuvěřitelně odhodlaný neřáde !! :D
Roger škoda :( snad vyjde AO
Reagovat
a.magerova
Gratuluji vítězi.
Reagovat
smazaný uživatel
Mám zkažený večer. Také jste se tak těšili na finále snů? Jako by jim to nebylo souzeno.
Reagovat
smazaný uživatel
este ani nevies aky zapas predvedu finalisti a uz to uzatváraš. Možno to bude najlepši zapas celej historii.
Reagovat
smazaný uživatel
Možná to mohl být nejlepší zápas v celej historii.
Reagovat
smazaný uživatel
Nápodobně, Roger o něj měl rozlomit raketu, o blba.
Reagovat
misoSK
mozno aj bude, ale to len pre nas nestrannych divakov
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist