Djokovič si v Bělehradu suverénně poradil s krajanem Kecmanovičem a zahraje si o finále

23. 4. 2021, 16:48
Aktuality 7
ATP BĚLEHRAD - Dvojnásobný šampion a největší favorit letošního ročníku Novak Djokovič v Bělehradu pokračuje ve své neporazitelnosti v dohraných zápasech. Vedoucí muž žebříčku ATP si v dnešním čtvrtfinálovém derby poradil s Miomirem Kecmanovičem a vyjma skreče v roce 2010 na domácím turnaji vyhrál i desátý zápas. O postup do svého celkově 118. finále se utká s Rusem Aslanem Karacevem.
Novak Djokovič (© AFP)

Novak Djokovič před týdnem na antuce v Monte Carlu senzačně skončil už v osmifinále po porážce s Danielem Evansem a přišel o svou letošní neporazitelnost. Další vítěznou sérii zahájil na domácí oranžové drti v Bělehradu, kde si suverénně poradil se Soon-Woo Kwonem (6-1 6-3) a v dnešním čtvrtfinále s o 12 let mladším krajanem Miomirem Kecmanovičem (6-1 6-3).

Djokovič měl v průběhu zápasu jasně navrch, problémy měl jen v koncovkách obou setů. V tom úvodním musel v závěrečném gamu odvracet dva brejkboly a využil až pátý setbol, ve druhém podání ztratil, ale ihned své zaváhání napravil, když utkání zakončil na returnu.

Dvojnásobný šampion Djokovič tak zvládl i svůj desátý dohraný duel na domácím turnaji. V letech 2009 a 2011 bral titul a mezitím vzdal ve čtvrtfinále.

Třiatřicetiletý Djokovič o své druhé letošní a celkově již 118. finále zítra zabojuje proti Aslanu Karacevovi, kterého zastavil v semifinále letošního Australian Open. 27letý Rus dnes porazil 6-3 6-4 italského kvalifikanta Gianlucu Magera a do semifinále postoupil potřetí v kariéře. Všechny vybojoval ze šesti turnajů v roce 2021.

Mezi nejlepší kvarteto prošel i druhý nasazený Matteo Berrettini. Ital přehrál dvakrát 6-4 domácího Filipa Krajinoviče a poprvé od října 2019 postoupil do semifinále.

O své páté finále a první od předloňského června se desátý hráč světa Berrettini střetne s Tarem Danielem (h2h 0-1). Japonský lucky loser si poradil 4-6 6-1 7-5 s Argentincem Federicem Delbonisem a bude bojovat o své druhé finále.

• ATP 250 BĚLEHRAD •
Srbsko, antuka, 711.800 eur
páteční výsledky (23. 4. 2021)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Djokovič (1-Srb.) - Kecmanovič (8-Srb.) 6-1 6-3
Berrettini (2-It.) - Krajinovič (5-Srb.) 6-4 6-4
Karacev (3-Rus.) - Mager (It.) 6-3 6-4
Daniel (Jap.) - Delbonis (Arg.) 4-6 6-1 7-5
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

7
Přidat komentář
smazaný uživatel
Na tomto turnaji vidíme aké bezcenné sú ATP250 tituly Rogera Federera.

Keby majú o ne Nadal s Djokovicom záujem, vyhrajú ich 200.
Reagovat
Vlk-v-trave
Pochopitelne je to celkem nesmysl co pises, v soucasnym tenise by ten kalendar nezvladli. To bylo pochopitelne mozne spis tak 50 let zpet. V soucasne dobe spis ne, ani za dob Jimba... ktery byl dost velky nadsenec to bylo dost out tohle dat. Proto se rekord Roda vnima spis relativne, coz se da asi rict snad o vsech tech rekordech, hlavne v tenise. 200 uz nikdo neprekona, ikdyby jezedil jen 250tky a vynechaval vsechny jine turnaje vcetne GS.

Jen Nadal ma na 250tkach stats ve finale 9/5 (5 prohranych finale je hodne, si to prepocitej v procentech, plus si tam zapocitej kolikrat nedosel ani do finale)

Djokovic, to same stats 9/4 (zase si dopocitej, kolikrat se ani do finale nedostal)

Federer ma 25/9 a stejne ani se nedostal pred jimba, v jeho veku byl jimbo dal.

A pochopitelne neni 250 jako 250, to pochopil i Nadal v Jizni Americe...na jeho oblibene antuce.
Reagovat
paddy
na konci kariéry jsou 250 pro top hráče spíše pro rozehrání

dokážu si představit, co si o 250 říká Big3, když se sejdou v zákulisí turnaje smile smile

https://www.youtube.com/watch?v=6QKenejDKds
Reagovat
Vlk-v-trave
Jo a wawrinka se celou karieru rozehraval i na Masters. :P
Pochopitelne dost zalezi na charaktetru hrace, ze... takovy Kyrgios ani netrenuje na GS, tak max sparing s Karlickou nebo deckama z ulice.
Jasne, ze ty priority se meni. A jasne, zeby spec. B3 se pogrcali z hrani na 250, bo ty podminky by neunesli, simte Nadalovi vadi svetylko v kabine komentatoru i na 500. Uz vidim jak pinka v nadseni B3 v Ekvadoru, nebo v NewPortu, nebo ulitlych zrasovanych antukach, pofidernich hardech s pofidernimi mici atd. nebo kdyz mrholi, fouka...a organizatori to neresi.
Reagovat
Pe3k
Stačilo jen prvních 7 slov...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smilesmile Někdy je mlčeti zlato...
Reagovat
Patik
Myslím že tu vôbec nieje o čom..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist