Djokovič touží po šestém titulu z Turnaje mistrů, Nadal po prvním

14. 11. 2020, 10:23
Aktuality 47
Novak Djokovič touží po třešničce na už tak báječné sezoně. Srb chce útočit na triumf v jubilejním 50. ročníku Turnaje mistrů, čímž by vyrovnal rekord absentujícího Švýcara Rogera Federera. V Londýně je favoritem a jeho největším sokem by měl být Španěl Rafael Nadal, který ale závěrečný podnik sezony pro osmičku nejlepších hráčů roku zatím dobývá marně.
Profily hráčů
Novak Djokovič

Světová jednička Djokovič se ve skupině nazvané Tokio 1970, protože v japonské metropoli tehdy historie turnaje začala, utká s Němcem Alexanderem Zverevem, Rusem Daniilem Medveděvem a nováčkem Diegem Schwartzmanem z Argentiny. Skupinu Londýn 2020 spolu s Nadalem tvoří obhájce titulu Stefanos Tsitsipas z Řecka, Rakušan Dominic Thiem a druhý z debutantů Andrej Rubljov z Ruska.

Třiatřicetiletý Djokovič ovládl Turnaj mistrů v letech 2008, 2012, 2013, 2014 a naposledy před pěti lety. Letos vyhrál Australian Open a z 42 zápasů prohrál jen tři, z toho jeden kvůli diskvalifikaci na US Open.

"Přijel jsem sem už jako jistá jednička sezony a můžu hrát bez stresu, ale nic to nemění na tom, proč jsem tady. Chci vyhrát každý zápas, ke kterému nastoupím, a položit ruce na pohár. Chci tu trofej jako každý tady," řekl Djokovič.

Finále sezony považuje Srb ze jeden z nejlepších turnajů. "Je to vrcholná výzva. Hraje nejlepší osmička v unikátním systému. Je to neobyčejný test," připomněl Djokovič, že z každé skupiny postoupí dva hráči do semifinále.

Zakletý je zatím Turnaj mistrů pro Nadala. Španěl byl často v závěru roku zraněný a z osmi účastí byl dvakrát ve finále. Proti němu hraje fakt, že se hraje v hale, z 86 titulů totiž jen dva získal pod střechou. "Můžeme hledat výmluvy a důvody, proč to tak je, ale statistka mluví jasně. V hale hraju méně než na jiných površích, o tom není pochyb, a není to pro můj tenis ideální od začátku kariéry," řekl Nadal.

To ale neznamená, že nemůže vyhrát. Zvláště letos, kdy není tolik opotřebovaný z vyčerpávajících antukových bitev. "Jsem v poslední době schopen hrát v hale o něco lépe. Čísla mluví jinak, ale třeba to tento týden změním," usmál se.

Turnaj se uskuteční, ale 17 tisíc míst pro fanoušky zůstane kvůli opatřením proti koronaviru prázdných. "Bude to smutné," řekl Thiem při vzpomínce na atmosféru loňského finále. "Snad se to brzy změní a zase bude pro koho hrát."

Dotace turnaje, který začne v neděli, je 5,7 milionu dolarů. Neporažený vítěz si na konto připíše 1,564 milionu dolarů, v přepočtu skoro 35 milionů korun.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

47
Přidat komentář
paddy
Tu můžeme označit za skupinu antukářů smile
Reagovat
paddy
Do Londýna přijeli na výlet smile
Reagovat
Patik
Na Rubleva 2.2 kurz..Kamilos čo nato hovoríš ? keď hodím desať evri nato neprídem o ne ? alebo set pre rusa...
Reagovat
Roger_Federer
Letos nejvetsi sance za poslednich 10 let, v turnaji neni Federer, ani Davydenko.smile
Hold bude potreba štěstí =vypadnutí Djokovica.
Ikdyz pokud bude Srb predvadet co posledni 2 mesice, tak se porazi sam..
Reagovat
Patik
Nezabúdaj čo tu s Rafom dorobil Zverev..prípadne ako sa trápil s Tsitsipasom alebo Medvedevom..a Thiem v hale minulý rok predviedol špičkový tenis taktiež..
Reagovat
turista
Idemo Novak! Znič Rafu za to Roland Garros.
Reagovat
gigin
Oni spolu ani nebudou hrát.
Reagovat
Nola
ved vcera spolu trenovali :DDD, tak si uz spolu zahralismile
Reagovat
gigin
A zničil ho?
Reagovat
Nola
netusim, ako pisem nizsie, zijem momentalne svoj zivot, ale tak, nebudem sa tvarit, ze by ma nepotesilo vitazstvo toho mojho, ale zase sa nepojdem vesat, su ovela dolezitejsie veci v zivote, a Djokovic mi na ucet neposle ani euro, asi tolko....
Reagovat
gigin
Jo však jo. Idemo Novak :DD
Reagovat
Nola
bluznis, alebo blaznis, uz si ockovany, ci co? :DDD
Reagovat
gigin
:DD nejsem a ani nebudu. Věřím v sebe a svou imunitu. Hele mi je šumák, kdo to vyhraje. Přeju to aj feťákovi. Ještě to nemá a byl by klid, jak jsem psal jinde. Uvidíme.
Reagovat
Roger_Federer
Ja si na neho i vsadil dnes. Na postup do finale v kurzu 3,3.
Reagovat
gigin
Máš recht. Ízy many.
Reagovat
Nola
jj, ale ak by si zil na Slovensku tak mas velku dilemu, ako budes nasledujuci den fungovat :D bud vdacny v akej krajine zijes, aj, ked asi nie si nadseny svojimi vodcami... u nas, kazdy den plati nieco ine, to mi pride ovela dolezitejsie ako vitaz TM, ale uznavam, ze tenisovi nadsenci mozu aspon sledovat to, co ich drzi nad vodou, lebo som uz totalne unavena...
Reagovat
gigin
Chápu. Vydrž!
Reagovat
smazaný uživatel
Tvl, Nolka. Nejsu bratia Cesi na čelných poziciach Covid nakazených?..

Ten priklad si zabila.

Treba vypnut správy a trochu to uz celé filtrovat.
Reagovat
Nola
smile vies, ze som prave z takych ako si ty unavena? a urcite sa nemylim, ak napisem, ze prispievas do diskusie, na nejakom mienkotvornom denniku, presne ako tu..... co ty na to? uz davno tvrdim, ze si mal zalozit stranu, budem ta volit... vies, ze chytat ryby je vlastne uzitocnejsia cinnost, ako byt novodobym spasitelom
Reagovat
Patik
Prečo sa nevyhýbaš veciam ktoré ťa unavujú a nehladáš niečo čo ťa napĺňa..
Reagovat
smazaný uživatel
No vidis, a ty sa opat mýliš.

Prispievam len sem, spravodajské diskusie som nikdy ani len nečítal.
Reagovat
Herbert_Hoover
Svoj život...to je dobrá fráze :) Předtím jsi žila život Djokera jako? :)
Reagovat
Patik
v tréningovom zápase vyhral Nole tri gemy po sebe z toho dvakrát zobral Rafovi servis..ale to je iná vec..aj keď od realného zápasu ten priebeh nieje až tak odlišný..
Reagovat
paddy
Djokovič, Medveděv, Zverev

přitom jeden z nich se nedostane ani do SF a zbylí dva se potkají ve finále smile
Reagovat
smazaný uživatel
Paddyho tradicny polibek smrti.

Akonahle v marci vyhlasil ze GS sa neuskutocnia a Nadal nevyhra RG, okamzite som zacitil šancu.
Reagovat
Nola
Rafa ma lahsiu skupinu, co si budeme nahovarat, dArtagnan je po zraneni, detto Dom, Nole dostal 2 finalistov posledneho turnaja, paddy vlastne nic spatne nenapisal, co sa ti vlastne nezda?
Reagovat
Nola
tym nechcem tvrdit, ze niekto z nich bude vitazom, tento turnaj moze vyhrat ktokolvek, dokonca aj Diego, pamatny turnaj, kedy hral ako Rafa, tak aj Fedex v roku 2017 a nakoniec to vyhral Grigor :D
Reagovat
Krisboy
Myslím, že Diego je jediný, kdo to určitě nevyhraje (i když bych mu to moc přál). Jinak souhlas, z ostatních může fakt kdokoliv.
Reagovat
smazaný uživatel
Uplne odveci..:)

Hej, ma lahsiu skupinu. Nole mal zase lahsi zreb na poslednych GS.

Reč je ale uplne o inom.
Reagovat
Nola
vid. prispevok nizsie smile
Reagovat
Nola
vies, ze ma netrapi, kto vyhra, ja skor rozmyslam, ci sa dam ockovat, alebo nie, alebo ci dam testovat, alebo nie, mozem fandit svojmu konikovi, ale ja zijem svoj zivot a kto bude goatom ma trapi asi tak ako vlanajsi sneh ......
Reagovat
FulnekUltras
nasilu Ťa nemože prinútiť nik smile
Reagovat
Nola
to si pis, ale potom si prenajimam u teba v CR pokojicek.... len, ci ma budes aj chovat :DDD
Reagovat
FulnekUltras
od pondělka snad už začnu topit ;-) smile

https://www.youtube.com/watch?v=nqRd0ujvznw
Reagovat
Nola
neodpovedal si na otazku, ci ma ubytujes :D, ja som otvorena vsetkym nazorom, aj toto video som videla :D dnes mi prijde, ze nemusim sledovat ziadne zabavne programy, staci, ked si pozriem FB profil niektoreho z nasich politikov, a je jedno ci je vo vlade, alebo je v opozicii, to nevymyslis, Farmu som nikdy nesledovala, ale oni si snad nahovaraju, ze ziju v paralelnom svete.... vsetci, bez vynimky
Reagovat
FulnekUltras
nejaký ten "azyl" se u mě na Moravě dycky najde - hlavně žádné násilí nebo dokonce předčasný tlak do sprchového kouta - ani až poteče teplá !!! ;-))) smilesmilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
Ockovat :)

To uz je vakcína doma, ked je to také aktuálne.
Reagovat
.vorlik.
Moc bych to přál Rafovi, ale zároveň si myslim, že turnaj mistrů zůstane nezaškrtnutou položkou na jeho seznamu trofejí. Zároveň si ale myslim, že ani Djokovič neni favoritem. Hraje se na 2 sety, mlaďoši se hecnou a klidně vyfackujou Rafu i Novaka už ve skupinách.
Reagovat
Patik
Nole síce túži po ďalšom titule ale nemyslím si že až toľko koľko by bolo potrebné nato aby ho získal..u neho len ťažko hladať motiváciu pri turnajoch ktoré získal tri a viackrát..Rafa zase tvrdí že je schopný hrať v hale lepší tenis tento rok..ale v Paríži sa ledva predral do semi kde mu naložili..myslím si že tento rok to vyhrá Medvedev alebo niekto z tých mladých Zverev,Thiem..
Reagovat
Marduch
Špatně Nole, musíš to chtit vyhrát víc než ostatni... Jinak bez Federera, a hlavně bez diváků, meeh. Není komu co predvadet, před kým koho "ponizit", komu ukázat "zac je toho loket", např. Wimbledony proti Fedexovi. Proste zadnej rozruch, nic pro Djokarnu. Snad jen, že se ucastni Rafa, to by měl Nolemu trošku pomoct se zapnout na zápasy ve skupině.
Reagovat
paddy
Jako obvykle průměrná populace vnímá jen žebříček nebo vítěze posledního GS. Jinak nulové znalosti.

Viva dementos! smile

Kdo vyhraje Turnaj mistrů?

Novak Djokovič 26,7 %
Rafael Nadal 30,3 %
Daniil Medveděv 9,1 %
Alexander Zverev 4,5 %
Diego Schwartzman 3,6 %
Dominic Thiem 14,8 %
Stefanos Tsitsipas 2,9 %
Andrej Rubljov 7,9 %
Celkem hlasovalo 580 čtenářů.
Reagovat
Marduch
Tak co jinyho čekat od čtenářu sportovního Blesku?
Reagovat
paddy
na Medvěda zatím 53% vsazených peněz
Djo 22%
Reagovat
turista
Jak můžou tipovat že 30% výhru Nadala. Zverev ho v Paříži před 14dny rozsekal.
Reagovat
gigin
Měl bys jít tam, vysvětlit jim to. Věř mi, tam se budeš cítit dobře, bude se ti tam líbit, třeba tam aj zůstaneš.
Reagovat
Krisboy
Kosovo je Srbija!!
Idemo Novak!!!!!!

smilesmilesmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist