Djokovič utekl Musettimu ze stavu 0-2 na sety, italský mladík v závěru rozjetému Srbovi vzdal

7. 6. 2021, 18:47
Aktuality 90
FRECH OPEN - Novak Djokovič popáté v kariéře a poprvé od Wimbledonu 2015 vyhrál zápas, v němž prohrával 0-2 na sety. Na pařížské antuce mu dnes za stavu 6-7 6-7 6-1 6-0 a 4-0 vzdal italský teenager Lorenzo Musetti, který nevydržel vysoké tempo zápasu a skrečoval kvůli zranění třísel. 34letý Srb vylepšil svou bilanci v osmifinále French Open na 15-0 a rekordní 12. rok po sobě postoupil do čtvrtfinále. Celkově 15. čtvrtfinále si zajistil i třináctinásobný šampion Rafael Nadal, který po vyrovnaném úvodním setu nedal šanci dalšímu italskému teenagerovi Janniku Sinnerovi.
Novak Djokovič (© AFP)

Novak Djokovič si popatnácté v kariéře zahraje čtvrtfinále Roland Garros, přestože s Lorenzem Musettim ztratil úvodní dva sety. Postup mu na pařížské antuce usnadnil italský soupeř, který zápas za stavu 7-6 7-6 1-6 0-6 0-4 kvůli zranění třísla vzdal.

Teprve devatenáctiletý Musetti, jenž v Paříži prožíval grandslamový debut, začal zápas se světovou jedničkou bez bázně a v úvodních dvou setech soupeře často dostával do úzkých. Djokovič oba sety ztratil v tie-breacích, od třetí sady ale na kurtu jednoznačně dominoval.

Ve třetím setu ztratil pouze deset fiftýnů, ve čtvrtém dokonce jen čtyři. Musetti začal mít problémy s pohybem a po čtvrtém setu si vyžádal ošetření, do konce ale duel dohrát nezvládl.

"Nemělo smysl pokračovat. Nemohl jsem vyhrát žádný fiftýn nebo se aspoň udržet ve výměně. Nemohl jsem se pohybovat. Dostal jsem se na hranu," připustil Musetti.

Djokovič tak popáté v kariéře vyhrál zápas, v němž ztrácel už 0-2 na sety. O postup do semifinále se utká s dalším Italem Matteem Berrettinim. Turnajová devítka prošla do čtvrtfinále bez boje po odstoupení Rogera Federera.

Rafael Nadal začal duel s Jannikem Sinnerem brejkem a šel do vedení 2-0, italský mladík ale dokázal skóre obrátit a za stavu 5:4 podával na vítězství v úvodním setu. Game při svém servisu ale prohrál čistou hrou a Nadal pak získal i sedm dalším her.

Další šanci nabídl hvězdný Španěl soupeři za stavu 4-0 ve druhém setu, kdy dvakrát přišel o podání a Sinner snížil, vyrovnal ale nedokázal a Nadal už další zaváhání nepřipustil.

"Hrál jsem s výborným hráčem, který má před sebou skvělou budoucnost," složil Nadal na kurtu poklonu soupeři a připustil, že v úvodu zápasu kupil zbytečné chyby. "Prvních pár gamů jsem odehrál dobře, pak jsem ale začal hrát moc defenzivně, nechal jsem ho postoupit si do kurtu a hrát. To pak zápas hodně změnilo," popsal krizi v úvodním setu.

O postup do semifinále se utká s desátým nasazeným Argentincem Diegem Schwartzmanem (h2h 10-1), kterého vloni v Paříži vyřadil v semifinále.

• FRENCH OPEN 2021 •
Francie / Paříž, antuka, 34.360.000 eur
pondělní výsledky (07. 06. 2021)
• Dvouhra mužů - osmifinále •
Djokovič (1-Srb.) - Musetti (It.) 6-7(7) 6-7(2) 6-1 6-0 4-0 / skreč M.
Nadal (3-Šp.) - Sinner (18-It.) 7-5 6-3 6-0
Schwartzman (10-Arg.) - Struff (Něm.) 7-6(9) 6-4 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

90
Přidat komentář
Kozoroh
Se zpožděním zde postuji svůj komentář, z prvního setu jsem viděl pár gemů + TB, od druhého setu vše komplet. No do konce druhé sady hrál Novak pasivně, dovoloval Musettimu diktovat tempo výměn. Po ztrátě druhého setu pochopil, že tudy cesta nevede, přidal na razanci, začal víc chodit na síť a změna taktiky se vyplatila. Právě takovou aktivní hru musí předvést od začátku proti Nadalovi v SF, bo jinak ho Rafa roznese na kopytech, tak jak loni.
Reagovat
Marduch
Už je v semi? smile. Hrát s velkou intenzitou platí na kazdeho, ale udržet to celé tři sety v kuse dokáže málokdo. Djoker historicky většinou tak set a půl..
Reagovat
Nola
jj, bejvavalo kdesi v roku 2011, kedy tam mlatil winnery z oboch stran, je uz starsi pan, aj Rafa mava uz obcas vypadky koncentracie, ale on ich mava tak na jednu hru a ihned sa chyti spat....
Reagovat
fazil
Djokovic by mel zacit sazet sportku...
Reagovat
peRFect
Co to začal hrát Rafa za kopce? Takto si pomáhají dědci v odborářský lize smile
Reagovat
Stan_Borowitz
To není žádná novinka, takhle odehrál celou první polovinmu kariéry. A jak to bylo účinné.
Reagovat
peRFect
je to účinné, taky se vždy na kopcařích vyhážu :-))
Reagovat
turista
Ano. Kopce se silnou horní rotací se vrací těžko.
Reagovat
Stan_Borowitz
Já taky.
Reagovat
Marduch
Musíš odpovědět dalším kopcem smile
Reagovat
Patik
a ešte väčším kopcom...poriadne treba zošpatiť tento krásny šport..
Reagovat
Marduch
Kdo si s backhandem jednoruc nezkusil odehrávat kopce, netuší.. To je situace pro profi hráče, pokud bychom chtěli trvat na kráse tohoto sportu smile
Reagovat
turista
Ano. Jen nevím proč se ještě v sedmdesátých letech v knížkách o tenisu tak preferoval jednoručny BH nad obouručnym když se ukázalo, že obouruč BH je lepší.
Reagovat
peRFect
Obouruč je přesnější (myšleno úderově jistější), platilo by to i pro FH, pokud by jej hrál někdo obouručně.
Jednoruční BH je ale razantnější a je z něj možné hrát větší úhly, stopbally apod.. A pak, je divácky výrazně atraktivnější. Nicméně, jak se obecně v tenise říká, že nejtěžší je servis a smeč, tak z mého pohledu je nejtěžší jednoruční BH.
Reagovat
peRFect
Já na kopcovanou nemám nervy,nebaví mě to. Problém je,že už to o mně většína ví,takže si počkaj,až se vystřílím sám ????
Reagovat
Stan_Borowitz
Tak stáří versus mládí zatím jasně ve prospěch seniorů...
Reagovat
Patik
Sinnersmile s kanárom..smile ešte horšie ako minulý rok.. to je strašný tragéd smile
Reagovat
ivecka
Tragéd jsi akorát ty
Reagovat
Mayo
Veľkolepý obrat Djokiho. Talian sa po vedení 2:0 zľakol smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
ale houby, jen nemá v týmu kouzelníky na fyzio jako jinísmile
Reagovat
Mayo
A to je problém
Reagovat
Tomas_Smid_fan
ano
Reagovat
Patik
ja by som povedal že tak vypadol zo zápasu že sa nakoniec musel až vyhovoriť na zdravie.smile
Reagovat
Faddova
Bohužel nemůžu najít tiskovku s Musettim, hooodně by mě zajímalo, kdy si zranil to tříslo. Snad Italové zítra něco napíšou. V prvních dvou setech skvělý výkon, sleduju ho celý rok, moc pohledný tenis a slibná budoucnost. Ten propad byl moc náhlý, to mi nesedí. Ale ty 2 poslední gemy už mohl odchodit. Těšila jsem se, že Djok bude lámat rakety, a nic... smile
Reagovat
Nola
https://twitter.com/josemorgado/status/1401965468013973510

Musetti retired but says he isn't injured. Says he did it... for the crowd. "Just a little bit of cramps and a little bit of low back pain. I was not anymore able to win a point, and so was not really -- grateful also for the crowd that was there, so I decided to retire."
Reagovat
Faddova
dikes smile
Reagovat
Nola
suhlasim, je to velky talent, mne pride lepsi ako Jannik na antuke, ostatne povrchy neviem zatial zhodnotit, cas ukaze
Reagovat
Faddova
Taky myslím, i sám Sinner říkal, že Lorenzo je lepší. Sinner mi hrou připadá takový trochu flexibilnější Berdych, Lorenzo je úplně jinde.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Reagovat
Patik
Musetti je inde..ten sa neposkladá keď má vyhrať set..ba naopak ešte pritvrdí..Sinner to je nič..len ďalší FAA smile
Reagovat
smazaný uživatel
Aj mne Sinner pripomína vylepšeného Berdycha, ale nedovolím si tvrdiť, že bude mať Musetti lepšiu kariéru. Naopak, nemyslím si to.
Reagovat
Stan_Borowitz
Jo, on je Berdychovi i fyzicky docela podobnej.
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, Tomas tiez vyletel ako kométa v podobnom veku a potom sa zastabilizoval niekde okolo 8 miesta rebrička. Uvidime, co Sinner. Ma lepsi BH ako Tomas, ale zrejme horsi FH a servis. Zatial.
Reagovat
darek.vrana
To jsem zvědav, jestli ten flexibilnější Berdych taky udělá aspoň 17 gs čtvrtfinále. A Musetti, který je ještě úplně jinde, ten asi vyhraje 20 gs.smile
Reagovat
Faddova
Každý má svoji cestu, Musetti potřebuje čas zvyknout si na dynamiku GS a zamakat fyzicky. Sinner je silný mentálně, ale jeho tenis mě nebaví. Kam to dotáhnou, se uvidí. Já jsem se bavila o stylu hry, na Sinnera bych si lístek nekoupila.
Reagovat
RF46
Dopredu behal ok ale stranou to neslo...
Reagovat
Nola
povedal, ze nie je zraneny, teraz davaju jeho tlacovku v telke
Reagovat
Faddova
Už to mám https://www.eurosport.it/tennis/roland-garros/2021/roland-garros-musetti-a-eurosport-con-djokovic-una-sconfitta-che-mi-fara-crescere_vid1487994/video.shtml

Říkal, že ho bolela bederní páteř (s ní už měl problém na jednom z předcházejících turnajů) a že začínal mít křeče, tak nechtěl riskovat zranění.

Dá se pochopit, 1. GS, tak ještě není zvyklý na takovou zátěž. Ale škoda, měl to slibně rozjeté...
Reagovat
paddy
hrál 5 setů s Chechim, což ho asi fyzicky unavilo

řešení je jednoduché:
slabé hráče porážet 3:0 jako to dělá Big3 smile
https://www.youtube.com/watch?v=tzDeLDwoz58
Reagovat
Tomas_Smid_fan
ano, to je cestasmile
snad se to naučí.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Janka jsem viděl chvilku a jen potvrdil nemastný neslaný výkon z předchozích kol, který ani zdaleka nemohl stačit na Rafu. Suma sumárum vostuda a má na čem pracovat. Rafa ho vrátil hodně tvrdě zpátky na zem.
Lorenzo je jiný případ - makal první dva sety a v obou dokázal Jokera přetlačit. Hrál neskutečný tenis a téměř nechyboval. Měl už odjinud úder týdne, dnes takových zahrál hned několik. Co se stalo ve třetím setu těžko říct, asi by to musel říct Lorenzo sám. Nejspíš to bude kombinace několika faktorů, z nichž nejzásadnější je počet odehraných 3-5 setových zápasů. Málo zkušeností s rozvržením sil a vůbec, pak se nalomí psychika, čehož zkušený Joker hned využije a je to... Plus možná zdravotní indispozice.
To je už jedno, ale jeho tenis ve srovnání s Jokerem, Rafou i Jankem je jednoznačně nejatraktivnější. Vynikl samozřejmě z velké části zásluhou vynikající obrany Jokera.
Reagovat
smazaný uživatel
Z coho usudzuješ, ze jeho tenis je najtatraktivnejsi?..

Lebo nemas rad Nadala a Djokovica?
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Samozřejmě je to subjektivní hodnocení, ale objektivně - jeho BH je esteticky mnohem koukatelnější než Rafův i Jokerův a zabijácký FH je s nimi srovnatelný. Ovšem tlak a řešení situací, pestrost hry... První dva sety byly jak z jiného světa.
Reagovat
Usm
tak si o něm hezky zabásnil, ale ještě uvidíme, co předvede na hardu a na trávě, kde se hraje trošku jinak než na antuce. Aby to nebyl hráč jednoho povrchu, něco jako Schwartzman, který je na hardu a trávě fackovacím panákem - ale vzhledem k jeho výšce je to omluvitelné
Reagovat
smazaný uživatel
Neviem ci Diego nemá QF alebo dokonca SF Hardového Grandslamu.
Reagovat
Stan_Borowitz
QF USO 2017 a 2019
Reagovat
Tomas_Smid_fan
2019 prohrál 1:3 s Berdychem na jeho posledním AO.
Reagovat
paddy
nic nového pod sluncem smile

před turnajem člověk nedokáže sestavit okruh 5-6 favoritek jako před 10-15 lety, max. 2-3 jména s velkým pocitem nejistoty

není to vyrovnaností pole, ale plošným poklesem kvality smile

ATP
1-2-3-5-6-9-10-(46)

WTA
8-17-21-24-31-33-(33)-(85)

pozn: za předpokladu, že Swiatek dnes vyhraje; v závorce ranking u nenasazeného

ve QF bohužel 8 hraje s 17

v minulých 5 letech se 4x stalo, že vítězka získala svůj první GS titul a podle kurzů je aktuálně cca 50% šance smile
Reagovat
smazaný uživatel
No podla jedneho miestneho odborníka. Čím viac adeptiek na vitatstvo, tym vacsia konkurencia.

WTA je tým pádom posledné roky úplne naslapaná :)
Reagovat
RF46
smile vysmal sem se ti, kdyz si dal primer WTA... Jen bych poprosil, nepouzivej slova kterym nerozumis.
Reagovat
RF46
"Kazdy clovek, čo mal niekedy z telesnej jednotku, držal v ruke loptu a má vztah k športu rozumie pod konkurenciou "logicky" KVALITU a nie KVANTITU".
-
Ty prosim nepouzivej slovo "logicky"...smilesmile
Reagovat
peRFect
FH už tu několikrát jasně přesvědčil, že on jednotku z tělocviku nikdy neměl (popř. ne zaslouženou). Typoval bych ho na ...uvolněn.
Těžko říct, zdali vůbec zná rozdíl mezi provozovat sport a psát o sportu :-)
Reagovat
smazaný uživatel
No je to presne naopak. Keď si niekedy robil nejaký šport tak vieš, že športovec pod vyššou konkurenciou vždy myslí väčšiu kvalitu.

Rozumieť pod vyššou konkurenciou kvantitu, to je bežné na stretnutí 46 matematikov možno, určite nie športovcov.

12.6 mám tenisový turnaj, drž palce. Dostal som naložené minulý rok, snáď to bude lepšie.
Reagovat
Marduch
Typ rakety?
Reagovat
smazaný uživatel
Mám Prince-ku, tvrdší výplet, raketa vyvážená skor do hlavy, presné čísla ti nepoviem, možem pozriet, mam ich v aute. Druhá je Headka.
Reagovat
peRFect
Dvě typově jiné rakety? Jedna odpouštěcí defenzivní a druhá útočná?
Reagovat
smazaný uživatel
Dve značky, vyvážené su rovnako s velmi podobným výpletom. Na ten nás amatersky turnaj mi to urcite stačí.
Reagovat
peRFect
Divím se, že to nejsou Babolatky.
Reagovat
RF46
No ty vole, cucim. Ale je to spravny, museji se delat akce i pro mentalne handicapovany. Dej misto a cas a prijedu se mrknout. Nebo je to playstation..?
Reagovat
smazaný uživatel
Fíha, ešte aj dnes silná emócia.

Musel si byť ako zbitý pes posledné dva dni. Neber to tak vážne prosím ťa, nikto ťa vážne neberie smile
Reagovat
RF46
To, ze ze sebe udelas kolosalniho bkba me emocne nikterak nezasahuje, takze starosti jsou zbytecne.
-
Ted k tomu turnaji - cas a misto. Chci se jet mrknout k vam na motorku, udelam si tad vylet, zatim totiz nejsem plne presvedcenej, ze by takovej trotl mohl byt z masa a kosti.
Reagovat
smazaný uživatel
No evidentne zasahuje. Inak by si sa tu včera nezrútil a nepostoval 3 prispevky za 10 minut, ty mimoň :)smile
Reagovat
RF46
Ty se bojis, ze prijedu na turnaj?smile
Reagovat
smazaný uživatel
12.6. Matchball pub, Bratislava. Od 10:00 celý den.

"Přijeď kopýtko, rádi te uvidíme"..

Naštartuj Babetu a hurá do velkomesta. Na magnetky.

Ukáž, že máš gule :)..Opováž sa z toho vykrútiť, inak dostaneš opať naložené a budeš smutný.smile
Reagovat
RF46
Ja bych te taky rad videl, i fotku byh si s tebou udelal. Zklamu te, sobota neni mozna. Z Brna do Bratislavy, to je samozrejme obrovsky skok co se tyce mest.
Reagovat
peRFect
Pojeď, vyprasíme se tam dobrotami z grillu a pak naložíme eFH. Jako handicap si vezmu raketu do druhé ruky smilesmilesmile
Reagovat
RF46
smile jako neco z grillu bych si dal:) Hehe.
-
Taky se divim proc nemá babolat...naopak bych se nedivil, kdyby napodoboval Rafovu pripravu na servis, vcetne ...no to je fuk.
Reagovat
smazaný uživatel
smile jako neco z grillu bych si dal:) Hehe.
-
Taky se divim proc nemá babolat...naopak bych se nedivil, kdyby napodoboval Rafovu pripravu na servis, vcetne ...no to je fuk.
Reagovat
smazaný uživatel
Kamosko, kludne si mozeme zahrat, kopýtko nám bude zbierat loptičky, po zápase pozyvam na pivo.

Ak si sikovny a tieto amaterske turnaje vyhravas alebo postupujes zo skupiny, urcite vyhras, ale sposobom 6:3, 6:3, urcite si dobre zahras.
Reagovat
peRFect
Já jen dělám ramena...znáš takový ty obrázky kde např. je fotka Travolty na tanečním parketě a u toho popisek - jak si připadáš - a pod tím fotka nějakýho lůzra co se tam válí s nápisem - jak ve skutečnost vypadáš - ...no tak takle to mám na tenise smile
Nicméně přezdívku Roger mám už více než dekádu (asi právě proto, že se na těch co hrajou kopce vyhážu) a zahraju si vždy velmi rád, byť kdeže loňské sněhy jsou...ta výkonnost je rok od roku horší.
Pivo by bodlo, něco z grilu také, ale přiznám, že Blava je trochu z ruky, bratru 290km. Takže ti popřeju, aby tě karma nezradila (jako fanda Rafy nemůžeš hrát s Hedkou, ještě napiš, že máš triko Lacoste, boty Adidas a tašku Wilson a nedivím se, že dostaneš naloženo smile) a aby pivko po zápase chutnalo. My si zahrajeme tady... ty naše virtuální hádky.
Reagovat
smazaný uživatel
Bez problémov. Držím palce na kurtoch. Rád by som povedal, že moja výkonnosť sa časom znižuje, ona je však každým rokom rovnako zlá. Keď hrám s niekym, kto noazaj vie, čo na kurte robí, rozmýšľa pri tom a nekazí, tak som skončil. Tenis ma však baví, začalo ma bavit aj pinkanie s dcérou, sledujúc jej pokroky.

Okrem obuvi si nepotrpím na brandy, ale Rafove handry vyzerajú dobre, rozmýšľam nad zadovážením si mikiny, ktorú nosí tento turnaj.

Pozdravujem smile
Reagovat
peRFect
smilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
Ty Tárajko, tušil som, ze stiahneš chvostík :)
Reagovat
Marduch
Zklamání.
Reagovat
RF46
Chvostik sem nestah ale sobota nejde - ta moje leti do Spanelska a se dvouma detma se do Blavy nepozenu, za to me fakt nestojis.
-
Takze misto tebe si asi pustim na YT nejakyho jinyho saska...
Reagovat
peRFect
Áno, vyšší kvalitě samozřejmě rozumím rozumím. Jen jsem si chtěl při úterku rýpnout a tys mi zrovna přišel do rány smile
Reagovat
RF46
"No podla jedneho miestneho odborníka. Čím viac adeptiek na vitatstvo, tym vacsia konkurencia."
-
Presne tak.
-
"No podla jedneho slovesnkeho odborníka. Čím menej (nebo jak se to pise) adeptiek na vitatstvo, tym vacsia konkurencia."
-
No a kdyz je jen jedna adeptka, tak je konkurence na maximu:) Boze ty si taaak hloupej :)
Reagovat
Patik
smile
Reagovat
smazaný uživatel
Som rád, že si svoje myšlienky dokázal sformulovať do jedného uceleného príspevku.

A konečne si vyvrátil všetky podozrenia, ktoré človek o tebe mal, že si len roztrasený neurotický uzlík nervov :)

Mr. Konkurencia smile
Reagovat
paddy
lepší než drátem do oka smile
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
Ondra979
tak Musseti kolaps..nj na toto jeste nema. a Sinner nic moc, vyhra se od nej cekat urcite nedala, ale po prvnim setu odesel. Schwarzik tady hraje ve docela dobre forme, tak by mohl dat aspon set..chtelo by to aby Rafu trochu potahal a on na to ma..pak by to s Djokem mel mit prece jen tezsi..
Reagovat
smazaný uživatel
smile Rafa je mladíksmile
Reagovat
smazaný uživatel
Tak BIG2, zdá sa, si dnes poradila s nastupujúcou generáciou. Ak dobre rátam, to je už v poradí tretia-štvrtá generácia pod nimi, ktorá sa im snaží vzdorovať na Grandslamoch. Hoc pri tejto treba byť ešte ohľaduplný.

Obaja nestrávili na kurte extra dlho, čo je pre potenciálny semifinálový duel isto dôležité. Rafa dnes relatívne tragický na servise a ak by sa hralo pod strechou, pár jeho dropshotov skončí dotykom o strop. Ale od základnej čiary to miestami malo dobré paramatre.
Reagovat
Patik
Som zvedavý na tlačovku..inak s Berretinim to bude úplne iný zápas dúfam..
Reagovat
steve79
Nadal hraje fantasticky. Neuveritelna agresivita.
Reagovat
smazaný uživatel
Dvakrát si prehral servis v každom z prých dvoch setov. A to nie je Sinner žiadny super returner.

Od základnej čiary sa to ale časom výrazne zlepšilo.
Reagovat
No-le
To byl zápas... Djokovič - už téměř poražený -předvedl absolutní restart! Sinner rovněž odešel, když nedokázal za stavu 5:4 doservírovat set a pak i následné 2 gamy. Tihle mladí kluci hrají sice dobře, ale stojí je to hrozně sil a většinou mají jen jeden plán a ten když selže, je konec...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
ano, měl plán zápas dohrát zdravý, to selhalo a byl konecsmile Být to mimo GS, Joker už jede domů.
Reagovat
serbianfan
být mimo GS nikoho to moc nezajímá :D, mimo musettiho :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist