Djokovič v Dauhá deklasoval Džumhura, Thiem nestačil na Herberta

1. 1. 2019, 21:37
Aktuality 7
ATP DAUHÁ - Necelá hodina hry stačila světové jedničce Novaku Djokovičovi k tomu, aby si v prvním zápase nové sezony poradil s Bosňanem Damirem Džumhurem. Naopak se trápí Dominic Thiem, který po nezdaru v Abú Dhabí zaváhal i v Dauhá.
Novak Djokovič

Nejlepší hráč minulé sezony Novak Djokovič v sobotu vyhrál exhibiční turnaj v Abú Dhabí a dnes v Dauhá bez problémů zvládl i první soutěžní duel. Sedmačtyřicátého hráče světa Damira Džumhura porazil za 57 minut 6-1 6-2.

"Zahájit turnaj tak, jak se mi to podařilo dnes, mi dodalo sebevědomí a udělalo radost," řekl jednatřicetiletý Srb, jenž získal při svých předchozích účastech v letech 2016 a 2017 titul a v katarské metropoli vyhrál už 11 zápasů za sebou.

"Tenhle turnaj jsem si oblíbil, je příjemné začínat tady sezony a připravit se před Australian Open. Doufám, že tu letos dojdu zase daleko," dodal čtrnáctinásobný grandslamový šampion Djokovič. ve druhém kole na něj čeká Maďar Marton Fucsovics.

Stan Wawrinka, jehož loňskou sezonu poznamenal návrat po operaci kolena a v říjnu ji předčasně ukončil kvůli zranění zad, se do Dauhá vrátil po jedenácti letech vrátil. Letos švýcarský finalista z roku 2008 začal výhrou 7-6 6-4 nad třetím nasazeným Rusem Karenem Chačanovem.

Bez formy je na začátku nové sezony světová osmička Dominic Thiem. Po třech prohrách na exhibici v Abú Dhabí se první výhry nedočkal ani v katarském Dauhá, kde podlehl 3-6 5-7 Francouzi Pierru-Huguesi Herbertovi, s nímž neuhrál set ani ve druhém vzájemném střetnutí, a neobhájí tak loňské semifinále.

Ze hry venku je nečekaně i David Goffin. Belgický tenista, který kvůli problémům s pravým loktem předčasně ukončil loňskou sezonu, vstoupil do nového roku porážkou 6-3 4-6 6-7 s Litevcem Ričardasem Berankisem.


Ve spodní polovině pavouka tak z nasazených hráčů zůstali po vypadnutí Thiema a Goffina už jen Ital Marco Cecchinato a Fernando Verdasco, který je příštím soupeřem Tomáše Berdycha. Vítěz česko-španělského duelu se ve čtvrtfinále utká s Herbertem, nebo Němcem Martererem.

• ATP 250 DAUHÁ •
Katar, tv. povrch, 1.386.665 dolarů
úterní výsledky (01. 01. 2019)
• Dvouhra - 1. kolo •
Djokovič (1-Srb.) - Džumhur (Bosna) 6-1 6-2
Herbert (Fr.) - Thiem (2-Rak.) 6-3 7-5
Wawrinka (Švýc.) - Chačanov (3-Rus.) 7-6(7) 6-4
Cecchinato (4-It.) - Stachovskij (Ukr.) 6-4 6-2
Berankis (Lit.) - Goffin (6-Belg.) 3-6 6-4 7-6(4)
García-López (Šp.) - Zajíd (Kat.) 6-1 6-3
Lajovič (Srb.) - Mannarino (Fr.) 6-3 7-6(5)
Pella (Arg.) - Ilkel (Tur.) 7-6(1) 6-3
Fucsovics (Maď.) - Copil (Rum.) 6-3 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

7
Přidat komentář
Patik
Jedine čo by som vytkol je ten outfit ktorý má už pol roka ak nie viac..predsa len nová sezóna iný turnaj..malá zmena by nezaškodila.
Reagovat
a.magerova
Vítězný dres se nemění... ;-)
Reagovat
Patik
už v ňom okúsil aj porážky :)
Reagovat
turista
To ano. Ale je důležité, že s Džumhurem pošetřil síly, podobně by měl odklidit z pavouka Fucsovicse a cesta k 73.titulu by mohla a měla dobře dopadnout, když už ty poslední třešinky na dortu minulé sezóny Novakovi unikly.
Reagovat
Patik
Tu ho nemá kto poraziť..vyhrá úplne s prehladom.
Reagovat
Marduch
Nejspíš dojde k souboji s Wáwrou, tam nikdy nevíš:)
Reagovat
turista
To ano. Ale je důležité, že s Džumhurem pošetřil síly, podobně by měl odklidit z pavouka Fucsovicse a cesta k 73.titulu by mohla a měla dobře dopadnout, když už ty poslední třešinky na dortu minulé sezóny Novakovi unikly.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist