Djokovič v Davis Cupu nenastoupí. Indové přišli o Bhupathího s Paesem

2. 3. 2011, 18:18
Aktuality 6
Srbský tenista Novak Djokovič nepomůže daviscupovému týmu v utkání úvodního kola Světové skupiny proti Indii. Strůjce loňského triumfu na svém webu uvedl, že se cítí vyčerpaný a duel v Novém Sadu se rozhodl vynechat. O své opory přišli i Indové, za které nenastoupí Bhupathí s Paesem.
Novak Djokovič

Srbové jsou i bez třetího hráče světa a vítěze Australian Open Novaka Djokoviče velkými favority duelu. V jejich sestavě nechybí zbylí vítězové Davis Cupu z loňského roku Viktor Troicki, Janko Tipsarevič a deblový specialista Nenad Zimonjič. Čtvrtým hráčem by měl být Ilja Bozoljač.

Djokovič minulý týden vyhrál turnaj v Dubaji, kde si poradil i s Federerem. Nyní si chce odpočinout a připravit se na nadcházející turnaje Masters ve Spojených sátech. Už příští středu startuje soutěž v Indian Wells, následně se tenisté přesunou na další důležitý podnik do Miami.

"Loni se mi tam příliš nedařilo. Chci se teď na ty turnaje tvrdě připravit a dosáhnout v Americe na dobré výsledky," komentoval třiadvacetiletý Djokovič, který před rokem v Kalifornii vypadl v osmifinále s pozdějším šampionem Ljubičičem a na Floridě nezvládl dokonce hned svůj úvodní zápas s Olivierem Rochusem.

Indický celek se měl opírat o slavnou deblovou dvojici Maheš Bhúpathí a Leander Paes, oba se však během přípravy zranili. Bhúpathí se omluvil kvůli problémům s třísly, Paese vyřadilo bolavé zápěstí. 

Ve dvouhrách tak zřejmě nastoupí Somdev Devvarman a Rohan Bopanna, v týmu je dodatečně doplnili Karan Rastogi a teprve osmnáctiletý Yuki Bhambrí.

Srbsko obhajuje loňský premiérový titul. Indové se v minulé sezoně zachránili mezi elitou poté, co otočili stav 0-2 na zápasy proti Brazilcům. V Novém Sadu budou bojovat o první čtvrtfinále po patnácti letech.

 

pva, TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

6
Přidat komentář
smazaný uživatel
Škoda že ind.expres nenastoupí,myslim že by to bylo možná vyrovnanější...
Reagovat
smazaný uživatel
A dobre vie ze India nema sancu postupit, lebo Troicki s Tipsarevicom nebudu mat problem, 4hru asi nemaju sancu ale postupit by mali bez problemov aj tak. Viem ze Novak je velky narodovec a ked dobrovolne nehra za Srbsko tak to preto ze chce dat sancu inym a dobre vie ze namiesto 2 zapasov- a hlavne let- Srbsko-Kalifornia radsej pojde do IW skor a sa aklimatizuje a jeho sance tam uspiet su vyssie. Mozno dakto povie ze je to od neho nepekne voci repre- ale ja si myslim ze vzhladom na to ze super ako India fakticky nema najmensiu sancu postupit cez Srbsko a Novak momentalne ma tusim najdlhsiu vitaznu snuru v kariere od DC finale s Fra- Hopman cup, AO, Dubai neviem kolko ale vela zapasov uz neprehral- a uspechy tak radsej chce v IW, Miami byt oddychnuty a v plnej sile ako zbytocne 2 singly hrat a potom letiet hned cez polku zemegule do Kalifornie a hrat turnaj. Podla mna dobre robi
Reagovat
smazaný uživatel
A ked Bhupathi a Paes sa zranili tak aj tu 4hru este vyhraju cize 5:0 bez Novaka ci s Novakom:D
Reagovat
smazaný uživatel
Nepekné, když o nic nejde? A co náš milý Rožér forever? Kolik let to všechno nechává na Wawrinkovi? Pomohl Švajcu, když jim šlo o udržení?
Reagovat
smazaný uživatel
hovorim ze mozno dakto povie ze je to nepekne od neho- lebo vela ludi vie kritizovat iba. Co sa tyka Rogera tak to netreba komentovat DC mu chyba popri zlatej medaile z OH a naozaj to DC za tie roky kludne mohol ziskat ma stastie ze SUI ma aj Wawrinku cize DC mohol davno mat vyhrate, i ked si treba uvedomit ze by to bolo za rok 8 singlov navyse pripadne aj 4hry k tomu a vsetci vieme ako Roger sa setri.
Reagovat
smazaný uživatel
Nehci si hrát na Brože, ale vy jako na Slovensku nepoužíváte čárky (= interpunkci)? Kdo má jako tyto "slitiny" číst, když nelze rozpoznat, kdy jedna věta / myšlenka končí a jiná začíná? Mimochodem, přesně tímto stylem píšou lidé s dědičnou náchylností k schizofrenii, takže bacha. :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist